bayram raporu arnavutköy

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında uğurlu 61 tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Belki, Eskihisar'ın şansı buydu. Geçen senelerde, lezden gırgırlar, uzatmalar filan Marmara'da iş yapamadı. Tahminen böyle olunca, Marmara'nın yerli balığı azman olmaya fırsat buldu.

Bu sene, lez yok, balıkta yok. Ama işin ilginç tarafı, gırgırcılarda filanda yok. Hani balık varda onlar avlıyor desek..

2. AHESTE

AHESTE NİHAT ÇITAK

Birisi Kofanami Dedi :)

Sevgili balık avı dostları ekteki kofana 5,050 gr 96 cm boyunda 2008 yılında
    Şeytan Akıntısın da yakalmış oldum balıgı paylaşmak istedim.
    MERA : ŞEYTAN AKINTISI
    TAKIM : UZUN OLTA
    YEM : CANLI İLARYA
    MİSİNA :YOUZURİ GUAM 0,70 BEDEN YOUZURİ MİRAGE 0,50
    İGNE : MUSTAD 1251 C 4,0
    KURŞUN: 750 GR
    Daha büyükleri sizlere nasip olması dileklerimle

3. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    oh maşallah adamı yer o be:D:D

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Maşşallah biraz daha büyüse Jaws filmlerinde oynarmış bu. Ne diyelim görmesi bile güzel:)

Şeytan akıntısı nerede abi Boğaz'da mı dışında mı?

5. Spector

Spector Şeref

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4.50
    Favori Makine:
    Okuma Spektor
    En İyi Avı:
    Karaburun da kalkan 4.5 kiloya yakındı .
    Kalede kim var bilmiyorum ama ben kaleye gecmem cunku hayatimda hic atilani tutma merakim olmadi Arnavutkoy akinti burnundan selamlar saygilar :)

6. iskorpit17

iskorpit17 turgay

Favori Kamış:
    alba leader
    Favori Makine:
    banax
    En İyi Avı:
    6.500 kg levrek
    maşallah tebrikler

maşallah tebrikler el öpmeye geldiler herhalde bu sene lüfer bayağı yüz güldürücek galiba çanakkale boğazında bekliyoruz bunları

7. uğurlu 61

uğurlu 61 UĞUR BEYAZ

kofana lüfere yapılan yorumlar

Herşeyden önce bu yorumlar için çok teşekkürler.İşte sitenin faydasıda bu bilgilerin ve avların paylaşımı.:) Bu sayede kofananın ne olduğunu ve paylaşımda ölçü biriminin (kg -cm ) ne kadar önemli olduğunu anladım. Nihat beyin (AHESTE)kofanasıyla benim tututuklarımı kıyaslarsak yaprak kalır.Aret arkadaşımızın bulunduğu tahmin doğrular derecede .Balığı koluma koyup ölçmüştüm ve şimdi o mesafeyi metreyle ölçtüğümde en büyüğü 36cm civarına denk geliyor.Mayıs ayından buyana Kuleli Askeri Lisesinin (SARIKANAT - ÇİNEKOP )önünde yaptığım avlar sonrası verim alabildiğim tek av bu oldu.
    Sonuç olarak şu an hepsi midede yerini aldı.:D
    Herkeze tekrar teşekkürler.

8. AHESTE

AHESTE NİHAT ÇITAK

ARET KARDEŞ ŞEYTAN AKINITISI 2 KÖPRÜ AVRUPA YAKASI TAM ALT TARAFI
    KIYIYA EN YAKIN KISIM

9. AHESTE

AHESTE NİHAT ÇITAK

SAYIN ŞEREF ABİ ATMA TUTMA KALE KELİMELERİNİ NEYE İSTİNADEN KULLANDIĞINIZI BİLMEK İSTERDİM VE BU BALIK YAKALANIRKEN SORMAK
    İSTEDİĞİN Bİ ŞEY VARSA SORABİLİRSİN SİZDE HAKLIZINIZ BALIK BAYA BÜYÜK
    SAYGILAR

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Anladım. Koyun yüklü geminin battığı yer. Tanıdığım gerçek bir usta, koyun batığının iri tekir vs. gibi balıklara yuva olduğunu ve kanalı geçen iri kofanaların bu balıkları yemek için batığa geldiklerini, kendisinin de buraya uzunoltayla canlı zargana indirdiğini ancak azman kofanaların iğneleri inşaat çivisi gibi dümdüz yaparak geri gönderdiğini anlatmıştı. Sizin resminiz de onun anlattıklarını doğruluyor. Bu konuda başka bilgisi olanlar da vardır sitede. Tabii paylaşmak isterlerse:)

11. speed57

speed57 Naim Çıtak

selamlar

Forumdaki tüm balık sevdalısı arkadaşlara selamlar.Forum üyeniz Nihat Çıtak ın abisiyim.
    Her ne kadar kulvarlarımız farklı olsada (zıpkın avcılıgı yapmaktayım) çocuklugumdan bu yana balıkcılık yapmaktayım.Şeref bey bogazda avlanan (ama zıkpkın ama olta ile ) balıkların boyutlarını görmüş olsaydınız nutkunuz tutulurdu .Geçmişte bir dönem arnavutköy akıntı burnuda rahmetli Ziya Deniz kardeşimle İsmail Kardeşimle ceyhun la ve Cafer dalış mesailerimiz de avlanan balıklara şahit olmanızı dilerdim.Fakat ne yazıkki görememişsiniz size affınıza sıgınarak bir kaç örnek vermek istiyorum saygılarımla
    resimdeki eşkina 2,850gr kofana 2,000 gr
    BALTA BAŞLARA DİKATİNİZİ ÇEKMEK İSTERİM EN SON NE ZAMAN GÖRDÜNÜZ
    LEVREK 8,5 KİLO DUR
    SENE 1994 CAFER ARNAVUTKÖY
    METİN TOPAL KARDEŞİMİN KOFANASI

LİSTE UZARDA GİDER UMARIM BUNLAR HOŞUNUZA GİDEN KARELER OLUR ARA SIRA FIRSAT BULDUKÇA YENİ FOTOLAR EKLERİ
    HERKESE RAST GELSİN

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 26 Eylül 2009
  12. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Harika gözüküyorlar :)

13. Spector

Spector Şeref

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4.50
    Favori Makine:
    Okuma Spektor
    En İyi Avı:
    Karaburun da kalkan 4.5 kiloya yakındı .
    Aheste kardesim sozum sana degildi kesinlikle uzerine alinma lakin bayramin dort gunu camli bahce ve arnavutkoy burunda cadir kurduk uc arkadas teknelerde dahil bir tane cinekop yakalayan bile olmadi ne bilim bizde kovalarla yakaladik ama ince takimla sardalya istavrit ve izmarit baska balik alanda olmadi simdi benim burada en cok dikkatimi ceken arkadaslar bilgi verirken bence lutfen dogru bilgiler versinler cunku cok uzaklardan onlara inanip oralara gidenler olur yazik gunah :( birdeluferlerin yaninda tuzlugun ne isi var onu anlaymadim:) galiba luferler ellerinde tuzlukla dolasiyorlutfen buda bizden olsun buyrun gibisinden :) Neyse iyi avlar rast gele arkadaslar .

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sevgili Spector kimsenin kimseyi kaz yularına salmak gibi bir niyeti olduğunu sanmıyorum.

Lüfer, mobil bir balıktır, sürekli gezer durur. O nedenle bugün şurada yapmış diye, ertesi günde, hatta bir saat sonra bile olacak gibi bir ümide kapılmayın.

Lüfer avında ya tekneniz olacak, ardında gezeceksiniz, aç sürüsünü denk getirip bir şeyler alacaksınız. Yada yemleriniz ve takımlarınız çok iyi olacak, lüfer hayır diyemeyecek. Sizde sabırla bekleyeceksiniz. Eski güzel günler yok artık, öyle her yeri basıp gani gani av veren.

15. AHESTE

AHESTE NİHAT ÇITAK

Sayin şeref Abi Fotodaki Balik Herhalde Mesajimi Dikkatli Okumadiniz 2008 Sezonuna Ait
    Saygilar

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Naim öncelikle aramıza hoş geldin.

Balık boyutlarının örneklenmesi adına paylaşımınız gayet tatmin edici görüntüler verse de,

2,3,4,7 ve 9. karelerde, Amatör balıkçılığı düzenleyen 2/2 nolu tebliğe göre kişi başı günlük limitlerin -ki 5 Kg dir- hayli aşıldığı görülüyor.
    .

17. speed57

speed57 Naim Çıtak

Selam

Yürülükte olan siküler 38/2 derki

(2) Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere bakılmaz. Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg’ı geçemez. Kg cinsinden sınırlama getirilen türlerde, tek bireyin 5 kg’ı geçmesi halinde, bu birey yasal limitler dahilinde kabul edilir. Adet miktarı her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık sayısıdır. Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık adeti 3’ü geçemez. Adet ve Kg sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumunda ise, adet sınırlamasına tabi türün avlanabileceği adetten az olması halinde, avlanılan tüm balıklar için kg sınırlaması esas alınır.

ilk madde 9 .foto ile ilgili
    6, ve 7 resim 1994 yılına ait o zamanki sikülerde sınırlama yoktu
    2 resim av 2 kişi tarafından yapıldı
    4 resim deki kargözlerden birisi bonus oldu tek atış sikülere uymuyor diye yarılı balıgı bırakmanın etik olup olmayacagı tartışılır
    birde şunu belitrmek isterim 37/2 ve halen yürülükte olan 38/2 sirkülerin hazırlanmasında kuruluşundan beri üyesi oldugum dernegimizin büyük katkı ve önerileri olmuştur dolayısıyla sirküler yayınlanmadan çok önce haberim olurçünki bakanlıga madde önerilerinde biz bulunuyoruz
    Örnegin 37/2 sirkülerde yasak olan 2 türü popülasyonunun aşırı artışından dolayı 38/2 de serbest bırakılamsını önerdik ve kabul gördü
    Herkese Rast gele

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    O civarda bunlara benzer, ilginç, temel olarak boy pos cihetinden ilginç balıklar tuttuğum oldu. Denk gelişe diyelim, öyle "Amanda büyük, kelli fellisini tutalım şöyle.." diyerek değil. O baltabaşlar gibileri bilhassa fener hizasından başlayıp giderek artarak kumpapıya doğru en sık şekilde çıkıyor.

Benim dikkatim çeken şunlar. Resimlere bakınca, mevsim yaz, eylül filan değil. Akşam vaktine doğru çekilmiş çoğu. Fotoğrafın birinde makinenin iddiası Haziran ayı olduğu yönünde. Bu bilinene ve anlatılan lüfer davranışına pek uymuyor. Ben bundan "yok, siz fotomontaj yapmışsınız" gibi bir sonuç değil, lüfer (ve/veya kofana vs.) davranışlarının bilinenlere uymadığı gibi bir sonuç çıkarıyorum. Bunu nazara almak gerekiyor.

Bu balıkları nasıl aldığınızı anlatırsanız, macera dinlemekten ötede, somut bilgiler elde edebiliriz sanıyorum. Örneğin sürü müydüler? Kalabalık mıydı? Derinlik ne civardaydı, dibe çok yakın mıydılar, yoksa suyun ortasında, üstüne yakın mı geçiyorlardı? Su sıcaklığı, mevsim vs. tahminen nasıldı? Bunun gibi detaylar işimize yarayabilir. Malum,kofana eniklerini yakalayıp "amanda nasıl lüfer tuttum, kofana tuttum" diyoruz çoğu zaman. Eğer bu harbi olanların huyunu tüyünü biraz öğrenirsek, bunları oltayla da güzel güzel yakalarız nitekim.

Eğer balığın olacağı zaman dair bilgiler yanlışsa, başkaları da yanlış olabilir. Bu ihtimali düşününce, yanlış bilgi fayda etmez kimseye, ondan süratle kurtulmak gerekir.

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Naim merhaba,

Bahsi geçen Tebliğ, (sirküler değil zira, ismi değiştirildi) Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2/2 Numaralı Tebliğ’dir. Tebliğ No: 2008/49

Yürürlükte olan Tebliğ: http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

Atıf yapmış olduğunuz 37/2 ve 38/2 nolu “sirküler”in resmi dokümanını paylaşabilir misiniz?;)

20. speed57

speed57 Naim Çıtak

Tarihler dogru kofana mayıs 15 den itibaren çaçasürüleri ve ilarya sürüleri karadenize akmaya başladıklarında sürülerin peşlerinde geçişe başlıyorlar genelde beslenme şekilleri 5 erli 10 arlı guruplar halinde ilarya sürülerinden avlanark besleniyorlar .Buradan yani gözlemledigim kadarıyla mayıs ayından itibaren canlı ilarya ile olta ile yaklanma şansları var fakat şunu belirtmek isterim mayıs ve haziran bogaz akıntısının en güçlü oldugu dönemler balıklar kıyıya çok ama çok yakın geçiyorlar dolayısıyla tekne ile kıyıya o kadar çok yanaşmak riskli kıyıdan demekte fayda var .
    mesela birkaç bilgi belki faydası olur
    MAYIS 15 TEMMUZ SONU
    SU SICAKLIGI 15 C - 20 C
    DERİNLİK 2 MT MAKSİMUM 8 METRE
    POPULASYON BENİM GÖRDÜGÜM EN KALBALIK SÜRÜ 10 - 15 Lİ GURUP
    MERA SARAYBURNU ESKİ BATIK VE MAHSEN ARASI
    umarım faydası olur