Bunun bir de hanım versiyonu var: Bayramdan önceki iki gün ev bal dök yala haline getirilir, gece yarılarına kadar tatlılar, çörekler börekler ve yemekler yapılır, bir iki saat uyku ile bayram sabahı uyanılır. Aile içi bayramlaşma tamamlanarak gidelecek yerlere gidilir, sıra gelecekleri bekleme aşamasıdır. Misafirler gruplar halinde gelmeye başlar: - Kızım misafirlerimize kolonya tut. - Peki anne - Kızım şeker tut. - Peki anne - Kızım tatlı ikram et. - Peki anne - Kızım sor bakalım çay kahve ne alırlar - Peki anne İlk misafir grubu ayrılır... - Mutfağı toparla kızım - Peki anne - Yeni çay demle - Peki anne İkinci, üçüncü ve ...inci misafir grubunda bu dialoglar değişmeksizin yaşanır... Ama ne güzel bir gelenektir şu bayram ziyaretleri... Koşuşturmasına da, yorgunluğuna da değer... Bireyi yanlızlaştırmaya programlı sisteme karşı sanki bir başkaldırıdır. Ben değil, biz olduğumuzu hissederiz bayram günlerinde, sonradan bunu yeniden unutsak bile... Gelelim sorunun yanıtına: ben bayram süresince evde, peki anne diyor olacağım. Bir fırsat bulup kaçabilir miyim emin değilim. Balıkta olacak tüm arkadaşlara rast gelsin der, bereketli avlar dilerim
Sevil hanım, Aynı vaniköyden mi bahsediyoruz ben gittiğimde kıraça yoktu da Cumartesi ordaydım 06.10.2007 de yani... Ben vaniköy park dan söz ediyorum hep en soldaki duvarın oraya giderim...
1. günü sabahı bir alt kuşağımızın bayram ziyaretleri için öğlene kadar evde öğleden sonra üst kuşağımızı ziyaret için yollarda , akşamına arkadaşlarla evde toplanma 2. günü işte 3.günü Kuşadası ziyeretleri akşama eve dönüş ve kalan son saatleri dinlenerek geçirme İşte bayram, saati saatine koşuşturma
Evet parkın yanında alperenler çay bahçesi var, oradaydık ailece... Pazar günüydü ve hemen çay bahçesinin bitişiğinde yaşlıca bir bey ve yanındakiler kıraça alıyorlardı.
Yok o kadar da değil, bakmayın benim abartmama. Sonuçta biz misafiri seven bir toplumuz. Öyle gördük, öyle öğrendik, öyle de öğretiyoruz.
bayramda herkes bayram yapsın çay yapmasın herkes dışarlarda olsun ya şuna gitmesek olmaz tüüüüüü bak mehmet abileri unutuk ulen yine konturm biti adı üstünde hiç bişey düşünmeden bayram etmekmi .. ne bileyim ya hep hesap hep hesap
Öncelikle tüm arkadaşlarımın ve ailelerinin bayramlarını şimdiden kutlarım. Büyük bir olasılıkla bu günden itibaren tatile çıkıyorum. Yine büyük bir olasılıkla İzmir'de olacağım. Oltalarım, takımlarım, semaverim, buzluğum,piknik sepetim, çadırım, masam sandalyem herbişeyim Jibiminde birtek yemler yok. Herhalde bir koy bulup, tüm tatili yengeçlerim ve çupralarımla geçireceğim.
hımmmmm tam benim ters tarafım doğrudur ozaman o tarafa hiç gitmedim ben ben tam ters köşedeki duvarın ordayım neyse yazık olmuş sanırım o tutanları da tanıyorum elinde sallama varsa kesin tanıdığım tiptir... Teşekkürler...