bayram tatilindeki avlarımdan...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında fixahmet tarafından paylaşıldı.

1. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    merhaba arkadaşlar. bayram tatilini geride bıraktık. tabii ki ben de tatilin büyük çoğunluğunda memlekette balık peşinde dolaştım. güzel avlar çıkardık eniştemle birlikte. atçek ve yemli yakaladığımız kasnalar ve turnalar oldu. bir kaç kareyi sizlerle paylaşmak istedim.

işte arefe gününden bir gün önceki kasnalar. akşamın dar vaktinde 2 numara döner kaşıkla tuttuk. gerçekten kaşıkla kasna avı yabana atılacak keyif değil. herkese tavsiye ederim.

bunlar da arefe günü aldığımız birer adet turna ve kasna. balıklar gene 2 numara döner kaşıkla tutuldu.

bayram tatilinin sondan bir önceki günü olan cumartesi günü tuttuğumuz kasnalar. gerçekten çok verimli 2 saat süren bir av oldu. 2 numara kaşık ve yem olarak hamsi kullandığımız şamandıralı takımlarla avlandık.

bunlar da tatilin son günü gelenler. zevkli bir av oldu. turna 45-50 cm arası sanırım. tam ölçemedik.

herkese bolşanslar...

2. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Sevgili Ahmet sen balık bayramı yapmışsın :) Çok güzel geçmiş anlaşılan.. Bu arada kasna avını çok özledik ekip olarak. Kayseri'de pek aramazdık ama bu sene ortada görünmüyorlar, olanlarda ufak. Şu sıralar güzelce temizlemesini de öğrendik ama yok işte, kısmet olsa da seninle bir kasna avı yapsak inşallah..

Dahasına rasgele..

3. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Ahmet. Bayramı dolu dolu geçirmişsin maşallah.

4. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    teşekkür ederim rıfat abi. evet, bayram tatilim balık avı açısından dolu dolu geçti. kaşıkla tutmaya başlayalı, kasna avından çok daha fazla zevk almaya başladım. gerçekten herkese tavsiye ederim. inşallah beraber avlanma şansımız da olur rıfat abi. kasna popülasyonu açısından oldukça zengin bir avlağımız var memleketimde, ama bazen günü gününü tutmadığı da oluyor.

5. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    teşekkürler sevgili mustafa... daha iyi avlar senin olsun kardeşim...

6. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Yine bir at-cek,yine bir kasna raporu...Baliga gidemedigim su gunlerde resmen yangina korukle gidiliyor yahu ...
    :)
    Tebrik ederim.Bu tur raporlarinda yeri baska . Cok guzel kareler.
    Insallah devami artarak rastgelir... ;)

7. ufukdursun

ufukdursun ufuk dursun

...

av cok guzel olmus kasnalar harıka rıfat abi kasna ıcın mukemmel bı yer kesfettım ınsallah kısa bı zamanda kesfe cıkarız

rast gele...

8. fikret maden

fikret maden Fikret

tebrikler.kullandığınız meppsten bende de var ama şimdiye kadar hiç işe yaramadı.avlandığım nehrin suyu hafif mavi tonda bulanık.o yüzden olabilir mi?

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teşekkürler abici, güzel paylaşım. Maşallah turnalar, kasnalar hepsi; biri diğerinden yakışıklı. Keyifli günler yaşandığı her haliyle belli.

Eniştenin de katkısını unutmamak lazım. Enişte demişken; canım kardeşim Mucip (levtolstoy) "ee, haci şindi ne yapacayıh? Ee haci şindi ne edeceyıh?" diyerek gittiğimiz avlarda canımdan bezdirse de, enişte ile av bir başka güzel.

Daim olsun Ahmedim, güzel gönlünce cici balıklar seninle olsun. Sevgilerimle gurban.;) :)

10. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    herkese güzel yorumlarından ve tebriklerinden dolayı teşekkür ederim. daha iyi avlar sizlerle olsun.

11. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    değerli kardeşim, ben kıt olan bilgimle bişeyler söyleyeyim. öncelikle avlandığın suda kaşıkla yakalanacak balık popülasyonu olduğundan eminmisin? bunlar turna, kasna, tatlısu levreği, gökala vs...
    su, balığın kaşığı görüşünü engelleyecek kadar bulanık olmamalı. suyun 40-50 cm dibinden gelirken kaşığın parıltısını sen görebiliyorsan, bulanıklık da çok problem olmaz sanırım.

eğer bu konulardan eminsen, sabırla devam et derim ben. farklı hızlarda, farklı derinliklerden, farklı renkte kaşıklarla çekişler yap. umarım bu zevki tadacaksın...

12. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    O an elime hangisi geçti ise
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    3cm lik kaya balığı :)
    Sevgili Ahmet Yıllardır yemli takımla kasna peşinde gezen ben için muhteşem ve imrenilesi kareler bunlar.Yeni yeni tanışıp öğrenmeye çalıştığım atçek yöntemi ile henüz kayda değer kasna yakalamış değilim.Atçek ile tuttutğum kasnalar 20-25 cm civarında olmasına rağmen heyecanlar yaşatmıştır bana, lakin takılıp kalan kaşıklar benim bütçeyi hafif sarsmakta.Paylaşım ve önerileni beklemekteyim,sevgiler.

Son düzenleme: 23 Kasım 2010