Bayram Turnası

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında lebiderya tarafından paylaşıldı.

1. lebiderya

lebiderya adem

Ramazan ayını bayramla uğurladık. Turnasız kocca bir ay geçti dile kolay. Nihayet bayramın birinci günü gecesine hazırlıkları tamamladık ve düştük başkalarına uzun gibi görünen biz deli öpmüş ekip(4kişi) üyelerine bir göz açıp kapayımlık yollara turna şarkıları söyleyerek. Avlağa vardığımızda gecenin sabaha kavuşmasına yıllar vardı ki arabadan malzemeleri indirip botumuzu şişirmiştik bile. Çayımızı içip konuşacak bişey kalmayıncaya kadar sohbette ettik yinede sabah olmadı. O kadar geceledik iç anadolunun ayazlarında sabah hiç bu kadar geç gelmemişti. hadi atlayalım bota zifir karanlıkta turna tutulmazı tutturalım, hem daha yeni makinama kamışıma turna nasıl tutulur onu öğretecem sabaha kadar öğrensin de mi. Suya indiğimizde gökyüzüne ilişti gözüm. ne kadar çoktu yıldızlar zifir karanlığı perçinlercesine. sabaha daha çok olduğunu düşündürüp moralimi bozdular işte adına şiirler yazdırması gerekirken. sabahı bekleyecektik mecburen turna şairleriyiz çünkü biz.:D Botun içinde hareketsiz beklerken bundan yaklaşık 3 yıl evvel sadece adını bildiğimiz resimlerden neye benzediğini gördüğümüz turnanın bizi iç anadoluya sürüklediği kasım zamanı geldi aklımıza. Botumuzun üzeri buz kaplıydı ilk suya indiğimizde. o kadar olmasada çene tıkırtılarımız yankılanıyordu yinede yamaçlarda. Güneşi hiç bu kadar sevmedik ömrümüzün geriye kalan sabahlarında. Yalnızlığımıza yarasaların arkadaşlık ettiği Gecenin nöbeti tanyeri ağartısına devrettiği sabah saatlerinde tanımadığımız deli öpücüklerine maruz kalmış 3 botlu ekiple paylaştık sahilimizi kimsecikler yok diye sevinirken. Gözücuyla süzüyoruz çaktırmadan ekipmanlarına bakarak. Bunlar acemi-bunlar profesyonel. Ve nihayet başladık. Turnanın pek keyfi yok bugün. Sağı-solu hiç belli olmuyor bu balığın. Ama biz ustayız!!! bu suda turna yoksa bile bizdeki bu azim bu kararlılık ve bu ustalık:cool: varken içinde turna olan bir başka sudan ışınlarız oltalarımızın ucuna. Av bitti ve kıtkada yaklaşık 15 güzel balık ve bedenlerde 3 günlük yorgunluk. Tüm eziyetine rağmen güzel şey şu balık aşkı

Bikaç güzel kare

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 11 Eylül 2010
  2. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Bülent Abi rapor ne güzelde olmuş bir heveste okudum hepsini. Benim için turna raporları gördüğüm zaman forumda daha bir zevkle okuyorum raporu. Kimse demesin balıkta ayrımcılık var mıdır? diye... Bu balık turna olunca Evet daha farklı oluyor. Bende turna hastalığına düşmüş bir kardeşiniz olarak sizleri canı gönülden tebrik ediyorum. Avlarınız daim, sahtenizin boş kalmaması dileğiyle...

3. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Hersey cok guzel,resimler,paylasim,mutevazilik :D
    Tebrik ederim.Fakat biraz kullanilan malzemelerdende bilgi verseydiniz daha guzel olurdu diye dusunuyorum.Mesela ; kasikmi kullandiniz,sahtemi,silikonmu,celik misinami,vs...Rastgele...

4. modena

modena

turnasız geçen koca bir aydan sonra yakalanan koca koca turnalar takdire şayan...çok güzeller...harikalar...sizde öyle...tekrar tebrikler...

5. mert05

mert05 MERT

En İyi Avı:
    98 cm.turna-50 cm. sudak
    bülent abi tebrik ederim. balıklar bir harika, çifte bayram yapmışsınız.darısı bize inşallah:)

6. blue ocean

blue ocean Halil

Favori Kamış:
    cobra420 sorf/cornoran black star 2.70
    Favori Makine:
    daiwa bg30/catana 30
    En İyi Avı:
    3 kg .balon
    Tebrikler Turna katliamı yapmışsınız.

7. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Avınız daim olsun, gözlerim kamaştı :)

8. matti

matti murat

bravo abi tebrikle.müthiş bi av olmuş

9. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Tebrikler... Güzel av ve güzel Turna'lar...

10. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    off off bülent abi onlar ne ya içim gitti burda .. tebrikler usta darısı başıma .)

11. cebirx

cebirx

tebrikler....

12. lebiderya

lebiderya adem

teşekkür ediyorum emrah, turna gerçekten bir başka balık. 3 yıl evvel bizi turnayla tanıştıran abinin tutup ellerime verdiğinde hayranlıkla izlemiştim. Korkusuz, güçlü bi balık. Utanmasam resmen saygı duyacam ben bu balığa.

13. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Abi ne güzel balıklar, ellerinize sağlık abi:)

14. lebiderya

lebiderya adem

teşekkür ediyorum emrah (emrahlar peşpeşe:) ) müdavimi olduğumuz avcılar kahvemiz var bizim, daha doğrusu çayocağımız. Müşterilerinin büyük çoğunluğu avcılardan. eee avcı aynı zamanda balık avcısıdırda. Balık dönüşü yorgunluğu atar atmaz doooğru oraya. Rapor beklenir dönüşümüzde. Anlatırız , Ama ne anlatmak bizim 15 olur 45 ağızları açtıra açtıra anlatırız. ordakilerde turnayı 3 yıl evvel bizimle birlikte öğrendi. Bizim ekip nerelere gittiyse onlarda gitti. Avcı olurda rekabet olmaz mı . özellikle Mütevazi olmamayı orda öğrendik. Yarın gideyim, rapor bekleniyo ya, daha yerime oturmadan uzaktan anlatmaya başlarım, heyyyt be var mı bizim gibi turna ustası, yine kuruttuk gölü. 45 tanede balık tutulmazki canıııım. hiç mi insaf yok bizde. Dudaklar bükülür , ifadeler hala küçümseyici. Alışkanlık. çok mütevaziyiz bu yüzden işte:cool:

kullandığımız yemlere gelince iki önceki gidişimizde oranın yerlisi angıt kazı çifti ve 4 yavrusu vardı(hatta kepçeyle kovalamıştık yavruları :D avcı ruhu işte) sonraki gidişimizde ikiye düşmüş yavrular. Olsa olsa turna harcamıştır bunları. küçük plastik kurmalı küvet ördeğinin yanına iğne iliştirsekte göndersek mi suya. Her tuttuğum turnanın karnını açar bakarım, acep bugün ne yemiş paşa. Bakın şu konuda hiç mütevazi değilim bizim ekibin takım çantasındakileri raflara koysan küçük bi mağazayı tıka basa doldurur. 3 yıllık hızlı turna geçmişimizde şunu öğrendik vee çok paralar harcadık. Raflar dolusu sahteler!!!! bi yana, gerçeği öte yana. tuttuğumuz bi turnanın karnından abartısız tam 5 tane balık çıktı bi keresinde 6. sı bizim oltadaki. Son gidişimizde kıyıda bi kurbağa gördüm attım livara denerim diye. deneme fırsatım olmadı suya bıraktım dönüşte. suya atar atmaz bizden kaçması gereken kurbağa bota sıçramaya uğraştı. bot uzaklaşınca hareketsizleşti birden. kurbağa bile biliyo yav turnanın ne yiyeceğini.

iğne 3'lü, köstek çelik. Kısacık turna geçmişimizde çelik telin bile turnanın dişlerinden kaçamayacağını öğrendik.(koparma değil, kesme)

işte böyle emrah, son yaptığın gerçek-sahteni gördüm. çok ilginçti. takipçinim...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Ekim 2010
  15. lebiderya

lebiderya adem

Sağolasın Turgay bey, darısı başına...

16. lebiderya

lebiderya adem

saolasın mert kardeşim, darısı başına evet...

17. lebiderya

lebiderya adem

Teşekkür ederim, ikinci gün geçti hala yorgunum, kabaetlerim ağrıyo yorgunluktan:) Turna beni katletti sanırım..

18. lebiderya

lebiderya adem

Teşekkür ederim, daha güzelleri senin için inşallah...

19. lebiderya

lebiderya adem

sağolasın kardeşim, her gidişimiz ayrı bi güzel. Böyle bi balık turna. Sukıyısında doğmuşum diyebilirim. o kadar yıldan sonra inan başka balık görmüyo gözüm.

20. lebiderya

lebiderya adem

saolasın abicim.