Merhaba sayın BalıkAvı.Net üyeleri... 18-19 Kasım 2010 tarihinde Köprüköy’de olacağımızı söylemiştim. 18 Kasım günü Köprüköy’deydik. Güzel balık alamayınca, gece eve dönüp; sabah Kurtboğazı Barajı’na gitmeye karar verdik. Köprüköy’e vardığımızda saat 5:00 civarıydı. Hava karanlıktı; dolayısıyla yer seçemezdik. Köprünün yan tarafına arabayı çekip biraz dinlendik. Saat 6:00 gibi güneş etrafı aydınlatmaya başlamıştı. Biz de yer aramaya başladık. Ve en sonunda Eski Değirmen tarafında karar kıldık. Arabadan inip her şeyi yerleştirdik. Canlı yem için 2 olta atmıştık, ben de o sırada at-çek yapıyordum. Bir tane de kasnağa canlı yem takıp attık. Sonuç : 0… Saatler geçmişti ama bir balık bile yoktu. Kasnağı kontrol etmeye gittiğimde takılmış olduğunu fark ettim. Misinaya asılınca 0,60 mm kalınlığındaki misina elimi kesti. Kurtaramayacağımızı anlayınca misinayı kestik. Başka bir kasnak atmıştık. Saat 13:00 – 13:30 arasıydı. Şamandıra batıp çıktı, daha sonra misina gezinmeye başladı. Hemen koşup oltayı çektik; ve bir bücürün takılı olduğunu gördük. 25 cm. civarıydı. Hemen iğne çıkarma işlemi; daha sonra hoooop, geldiği yere geri döndü… Ben o gazla at-çek yapmaya devam ettim. Saat 14:00 civarında oltalardan birine baktığımızda şamandıranın olmadığını ve misinanın çok fazla gezindiğini gördük. Babam hemen gitti ve çekmeye başladı. Kıyıya geldiğinde yem üzerindeydi; fakat balık yoktu. Daha sonra turnanın yemi takip ettiğini gördük. En az 60-65 cm. vardı. Babam yemi tekrar bıraktı; fakat balık yemi almadı… Biz at-çek yapmaya devam ederken yandaki şamandıra yine batıp çıktı. Bir daha batınca onu da çektik ve bir tane daha bücür… 27-28 cm. Yine iğne çıkarma ve geldiği yere gönderme işlemi… Bıraktıktan hemen sonra; Yanımızdaki avcılar : “Neden bırakıyorsunuz ? “ Biz : “Yazık değil mi küçücük balık, hem de limit altı… “ Yanımızdakiler : “Asıl onlar tavada güzel oluyor…” Vay be dedim… Demek ki biz bir şey bilmiyormuşuz ! Asıl lezzetli olan onlarmış baksanıza..! Saat 17:00 gibi hava karardı. Biraz daha bekleyip 18:00 gibi yola çıktık. Köprüköy’den kareler… Av öncesi evdeki hazırlık... Canlı yeme gelen bücürlerden birinin suya salınışı... Off-Road olarak kullandığımız Broadway ve ben... Gel gelelim Kurtboğazı'na... Gece 4:00'te uyanmak amacıyla saatlerimizi kurduk. Ben 4:00'te uyandım, biraz daha yatayım, kalkarım diyerek vurdum kafayı ve yattım. Uyandım ki sabah 9:00 olmuş ! Hemen babamı kaldırdım. Hazırlıklar falan derken 10:10'da arabadaydık. 11:20 gibi Kurtboğazı'na vardık. 2 ayrı oltaya 2 ayrı canlı balık takıp yolladık suya... Fazla kendimizi yormadık. Zaten alacağımız balıkları götürmeyecektik. Saat 14:00 gibi ilk vuruşumuzu aldık. Ben hemen uçtum tabi Oltayı çekerken bir anda hafifledi. Çektiğimde sadece canlı gümüşümüz vardı . 2. vuruş saat 15:30 gibi geldi. Bu sefer aldık kıyıya levreği... Yandaki burunda avlananlar bir şey alamamışlardı. Biz salmaya niyetliydik; fakat 3-5 yaşlarındaki afacan oğulları "Baba hani balık ??" diye sorup durduğundan balığımızı afacana hediye ettik. Saat 16:00'dan sonra balıklar aşırı vurmaya başladı. En az 8-9 tane vuruş aldık; ama gerek tedarik ettiğimiz gümüşler levreğin yutması için büyük olduğundan, gerekse iğne gümüşleri takmak için küçük olduğundan balıkları kıyıya alamadık. 17:00 gibi toparlanmaya başladık. Mıntıka temizliği yaptıktan sonra 17:30'da yola çıktık. Kurtboğazı'nda resim çekemedik
Borancan teşekkürler, balık olmasa da keyifli bir paylaşım olmuş. Günün heyecanını bizler de yaşadık. Baba ile av yapmak gibisi yok, sen bu açıdan çok şanslısın. İnan kıskandım, gıbta ettim. 0,60'lık misinayı niçin kestiniz abicim, size zararı neydi? Dursaydı duracağı yerde, belki de hayatının trofesi birazdan yorulup teslim olacaktı. .
Boran tesekkurler bizlerle paylastigin icin. Ayrica Turkceyi boyle guzel bir sekilde yazdigin icin tekrar tesekkurler. Insallah bir sonraki avda gonlundeki baligi yakalarsin Rastgele...
Öncelikle teşekkür ederim. 0,60'lık misinada balık yoktu. ya kayaya ya da dibe takılmıştı o yüzden kestik
Kurtboğaz'ı Baraj'ında o gün bende vardım Boran . Ama karşılaşmadık. Eski raporları yazsam mı diye düşünüyorum (Mogan'da Beraber Sallamadan Önceki Hafta .) ama hem fotoğraf yok hemde eski 1 ay falan. Neyse artık diğerlerini koyarız. Ayrıca bu hafta yine Mogan'a gidiyoruz. Senin planın var mı ?