Bayramın son gününde Yamula barajı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında kazuya5587 tarafından paylaşıldı.

1. kazuya5587

kazuya5587 kaan

Son gün kendi kendime dedim bir kaçamak yapayım :) Saat 7:45 de evden hareket ederek bir gün önceden gitmeyi planladığım yer için yola çıktım.Yamulaya vardğımda saat 8:45 di yol çok uzak değil fakat araçla çokda hızlı gidemiyorsunuz.
    [​IMG][/URL]
    ulaşacağım yer tam burası fakat bu bölgede çok fazla olta atan var o nedenle sağ karşı tarafa gitmeyi düşünüyordum.
    At çek yöntemi ile garip gelecek fakat bir tane daha sazan yakaladım :) maksadım sazan yakalamak olmasada :) sanırım son sazanımdı nedeni ise bu sazandan sonra sazan yememeye ve yedirtmemeye karar verdim. Gerçekten sevmiyorum bu balığı , pullarını ve tadını :) (Acemiyim fakat sazandan çabuk bıktım)
    [​IMG][/URL]
    Sazanın sırtında bir darbe izi vardı nedenini anlayamadım.

Hadi ben acemiyim de ondan bereketli avlarım olmuyor. Bulunduğum alanda ve yamula barajında gittiğim her noktada(gerçekten çok fazla yerini gezdim) bu sene hiç tad ve zevk alan yok 2 gündür orada olduklarını söyleyen 5 kişilik bir gurup (Düzeneklerden çokda amatör olmadıklarını düşündüm) ancak 3 balık tutabilmişler. Ben geldiğimde orda olan ve benden 1 saat önce ayrılan 6-7 kişilik bir gurupta sinirden barajı taşlayarak ayrıldılar. Genelde konuştuğum insanlar burada balık bırakmadılar diyorlar fakat inanın 2 adımda bir küspe 2 adımda 1 tane tırıvırı . (hayatımda tırıvırı nasıl birşey görmedim fakat adam atıyor ne atıyorsun diye sorunca tırıvırı diyor :) ordan anladım tırıvırı nedir :)
    Hele bir tarafta 3 küspe 5 mantar saydım başında kimse yoktu artık geceden mi atmışlar bilemiyeceğim.
    Gitmeye yakın barajın içine doğru burun yapmış düzlük alana geldim. At çeki attım ve o güzellik takıldı oltama tuttuğum 2. alabalıktı :)
    Ve bir önceki tuttuğum alanalıktan daha güzeldi.

2 balık bana yeter diyerek hava kararmadan dönüş yoluna koyuldum.
    Neden yamula? Ben bu işi zevkine tamamen amatör olarak yapıyorum ve yamulada balık tutamasam dahi gerçekten stres atıyorum , içim ferahlıyor , boş da gelsem içim huzur dolmuş olarak geri dönüyorum :)

Yamula barajının bir kaç resmini sizinle paylaşayım. Bütün resimler cep telefonum ile çekildiğinden çok fazla kaliteli değiller kusura bakmayın.
    Son bir şey sağa sola ateş eden kendini insan zanneden bir kaç maganda var 5 gidişimin 3 ünde bu tarz insanlara rastladım. jandarmayı aramayı denedim fakat telefonum çekmiyordu:(

Son düzenleme: 19 Kasım 2010
  2. ufukdursun

ufukdursun ufuk dursun

dadağ mı burası ebiç mi bende ordaydım bugun :D

3. ufukdursun

ufukdursun ufuk dursun

:D guzel av olmus daha ıyılerı olur ınsallah

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kaan bir solukta okudum raporunu ve "helal olsun kardeşime, du bakalım daha hangi tabuları yıkacak bu Kaan. Kim demiş ki sazan kaşığa gelmez diye. Aha işte dakika 2, gol 2 olmuş bile":eek:

Şimdiii; Kaşığın markası, modeli, rengi lazım oluverdi birden Kaancan. Olaki yakında bizim güzelleri ziyaret etme ihtimalinden dolayı lazım olacak.:)

5. kazuya5587

kazuya5587 kaan

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.Nuri abi okadar çok şey sordunki yani bir acemiye fazla geldi bu :) şimdi kullandığım kaşık daha önce turna yakaladığım kaşık yani bir anlamda benim uğurlu kaşık im oldu. Normalde burda insanlar 2 yada 1 numara kaşık kullanıyorlar ve öneriyorlar. Geçen hafta emmiler köyünden birisi ile balık avında geçen konuşmamızda da 2 yada 1 kullan demişti fakat ben ne yazıkki bu 3 numara kaşıkta çok ısrarcı oldum. Sonuç olarak buna gelen alabalık ve sazanda bana göre biraz irice oldu.
    Çantamda 7-8 çeşit kaşık var hepsini denedim toplamda denediğim kaşık çeşidi 10 -15 olmuştur.Acemiyim her lafımdada bozuk plak gibi tekrarlıyorum fakat denemelerimde sadece kırmızı olan kaşıkla balık tutabildim. Arabamda olduğu için resmini daha sonra gönderebilirim (ne garip googlede resimlerde arattırdım kullandığımın aynısı yok )tarif edersem
    kırmızı renkli
    kırmızı renkli olan kısmın iki tarafında ( ) bu şekilde fakat böcek sırtı gibi bir şekil var ve rengi siyah bu şekillerin.Noktalı değil. Ayrıca kanca kısmında tüy var fakat topak şeklinde değil daha çok suda çekerken süzülüyor bu tüycükler. onların rengide turuncu.

Sazan olayına gelirsem ve çapak (daha sonradan öğrendim çapak olduğunu) ve sazan tuttuğumda oltayı mümkün olduğunca ileri atıyor ve dibe çökmesini bekliyorum dibe çökmeden çekmiyorum. 1 yada 2 numara kaşık taktığımda makaraya sararken yavaş sardığımdan döngü oluşmuyor kaşıkta. Yanlış anlaşılma olmasın 2 numara ile de balık tuttum anlatmak istediğim suyun durumuna göre yada mesafeye göre kaşık seçiyorum. Ha ilk zamanlar çok takıyordum dibe oda bazı şeyleri bilmemem den kaynaklanıyordu şimdi ise dibe inmesini istediğim zamanlar oltamı takmamak içim ilk başta 5-6 kez olması gereken şekilde deneme yapıyorum tabanı yokluyorum yani. At- çekin ne olduğunu tabiki biliyorum bu sazan tuttuğum yolu(Kaşığın düştüğü yerde dibe çökmesi) kendi kendime buldum. İşede yarıyor fakat çalı çırpı ot ağaç olan yerlerde kaşık ı dibe çökertmek pek akıllıca değil :) Yanlış öğrenmediysem sazan hem ot obur hem et obur ve beslenirken ağzına alıp işine yarayanı yutuyor yaramayanı tükürüyor diye biliyorum
    Alabalık için zaten anlatacak bir şey yok herkezin yaptığı gibi oltamı attım sonrada makaraya sardım kıyıya yakın bir yerde yakaladı balık :) gerçekten alabalık çok zevkliydi :) yalnız yamulada alabalık bahsettiğim mepps e gerçekten saldırıyor. Yani ben değilde bu işten anlayan başka birisi olsa daha iyisini yapabilir.Bu gün dip oltası yaptım ilk defa fakat ona bir şey gelmedi. Yemi için ise burdan aldığım bir tarife göre hazırladım.

@ufukdursun dadağ mı burası ebiç mi bende ordaydım bugun

Emmiler köyünden gidiliyor sadece burasının bahçecik olmadığını biliyorum :) .bahçecikte bol bol çapak var artık oraya takılmıyorum. Ben kayserinin yabancısıyım iş nedeni ile 3-4 yıl kalacağım resimlerdeki ilk resimde görünen alan bu gün gittiğim yer haftaya gidersem 2-3km (menzili kafadan salladım)daha Soluna geçmeyi düşünüyorum. Sazanı tutması zevkliymiş fakat ne bileyim alabalık bambaşka... oğlumda çok seviyor :)

Eğer yanlış bir terim kullandıysam , ifade tarzım hatalı ise , böbürlenme sezdiyseniz hepinizden özür diliyorum. Bu site aracılığı ile bazı şeyleri öğrendim öğreniyorum.

Son düzenleme: 19 Kasım 2010
  6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Anlatım gayet güzel ve keyifli olmuş. Kendi adıma teşekkür ederim Kaan.:)

Kırmızı renkli, üzeri ( ) şeklinde desenli(?) ve turuncu püskülü olan kaşık nedir bilemedim ancak bir sorum var: Kaşık döner kaşık mı yoksa suda yalpalayarak gelenlerden mi? Gerçi daha öncede demiştim varsa bir fotosunu paylaşsan, bu kardeşinde "acep bu ne ola ki?" modundan kurtulsa.:rolleyes: :)

7. kazuya5587

kazuya5587 kaan

Kusura bakma fakat mepps ile kaşık aynı şey dimi? çünki ben bunu mepps diye alıyorum.Bazı kişiler de kaşık diyor bende aynı şey olduğunu düşündüğümden aynı isimle çağırıyorum:) Bu parantez ler ( ) mepps i sudan çekerken dönen kısmında fakat kenarları tırtıklı bu şekilde parantez gibi keskin hatları yok :) burdan 2. sorunu cevapladım sanırım yani yalpalama şeklinde değilde döne döne geliyor.Resmi en kısa zamanda vereceğim özel msj dan özellikle size bilgilendirme yapacağım tabi konudada paylaşacağım. Sinoptan misafirim geldiğinden alıp resmini çekemedim kusura bakmayın.

Son düzenleme: 21 Kasım 2010
  8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Kullandığın hangisine daha çok benziyor bak, bakalım.:)

İşte bu ikisi döner kaşık (spinner) -senin değiminle mepps-

Bunlar da diğer yalpalayarak yüzen kaşıklardan.

9. kazuya5587

kazuya5587 kaan

Hiç birisi değil :D resim geliyor çektim edit yapacağım yükleyince

Uğurlu mepps imi misinanın kopması sonucu kaybettim bu resimdeki ile arasındaki tek fark bunun 2 numara olması :) tamami ile aynı yani kaybolan 3 numara idi.
    [​IMG][/URL]

[​IMG][/URL][/IMG]
    işte resimler bunlar

Son düzenleme: 21 Kasım 2010
  10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Allah iyiliğini versin Kaan. Yahu işte bu döner kaşık/spinner.:D:p

Fonksiyon olarak aynı işlevi görürler, ikinci resimle arasındaki fark marka, renk, desen farkı.:)

Ama bununla bir üçüncüyü de yakalaman lazım ki durum iyice pekişsin. Zira kaşıkla sazan avı sıradışı bir av olarak kalır. Tesadüfi de diyebiliriz.
    .

11. kazuya5587

kazuya5587 kaan

Zaten ben aksini iddia etmiyorum :) tamamen tesadüf fakat ben bu tesadüfü yine yaşarım diye sanıyorum :) nickim ballı olmasada ballıyımdır :) işte sen böyle öğretiyorsun bana şimdi mepps ile kaşık aynı şey değilmii?

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    :D :D

Değil gubani, malesef.

Mepps, bir marka. Alba gibi, D.A.M gibi. Mepps marka kaşık deriz, Alba marka kaşık deriz v.s.

Kaşık ise, her hangi bir markanın üretimi olup yalpalayanı, döneni ile çeşitli fonksiyonları olan sahte yem.

13. kazuya5587

kazuya5587 kaan

Eh işte 5-6 kere balığa gitmiş birisi olarak (bir başıma:( ) burda internetten öğrendiğim terimlerle kaşık diyorum satıcı bana "mepps mi istiyorsun" diyor :) sonra balık avında bir arkadaşa mepps diyorum oda "abi bu kaşık mepps aslında bir marka adı böyle kalmış" diyor sonra sen geliyor ve evet mepps bir marka diyorsun :D sonuç : mepps bir marka.

Bizdede ambu cihazı var mesela halbuki ambu cihazı üreten firmanın adı :)
    Teşekkürler bilgilendirmen için Kayseride kaşık satan lara bunun doğrusun öğretmeye çalışacağım :) (bütün satıcıları kastetmiyorum )

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kaancım bak sana ne diyeceğim. Forumumuzun Moderatörlerinden Rıfat kardeşimiz (point.shot) ile irtibata geç abicim. Kendisi özellikle bu konularda bilgili, donanımlıdır. Aynı zamanda sevecen, yardımsever, gönlü hoş, yüreği geniş değerli bu kardeşimizdir, eteklerinden sarıl. Göreceksin çok kısa zamanda bütün kaygıların korkuların soruların ve sorunların giderilmiş olacaktır. Ne güzel balıklar, ne engin tecrübi bilgiler senin memleketinde bulunan bu muhteremde var.

Tanışmaya gidince selamımı da iletiverirsen bu da senin bu kardeşine iyiliğin olur.:) ;)

15. lazutlar38

lazutlar38 tayfun susam

amman abiciğim sazanı sevmeyin buralarda da bitmesin :)