Tatlı su avı yapan arkadaşların ilgisini çekeceğini düşündüğüm bir listeyi sizlerle paylaşıyorum. Avlaklar ile ilgili oldukça detaylı bilgiler mevcut olup aslı excell tablosu olmasına rağmen resim formatına çevirerek daha kolay görülebilir hale getirdik.Bu konuda yardımlarından dolayı Sevgili Can (CANAZOR) abiye teşekkür ederim. Umarım işinize yarayacak bilgiler mevcuttur. ...Avlanmanın yasak olduğu içsularımız için lütfen sirkülerden kontrol ediniz... Listenin Excell dosyasına buradan ulaşabilirsiniz. (Free yazan kutucuğa tıklanıp,gelen ekranda “here” yazan kutucuğa, hemen üzerinde verilen şifreyi yazıp downloada tıklamanız yeterli) Buradan komple listeye tek resim olarak ulaşabilirsiniz. (Geç açılabilir)
Asıl ben teşekkür ederin Can Abi,inanırmısın yaklaşık 3 gün uğraştım resim formatına çevirebilmek için yardımın olmasa eminim hala uğraşıyodum
Ersin bey çalışmanız güzel olmuş tebrikler.Fakat hazırlamış olduğun dökümandaki çoğu avlak şu an 37/2 sirkülere göre yasak kapsamındadır.Bu dökümanı kullanan arkadaşlara gitmeden önce sirkülerden kontrol edip yola çıkmalarını tavsiye edeceğim.Yada şöyle tavsiyede bulunayım bu listeden yasak kapsamında olan iç suları ya çıkar yada yanına ek bir sütün koyarak şu an yasak kapsamında olanları işaretlersen daha güzel bir çalışma olarak ortaya çıkacağına eminim.Saygılarımla..... Örnek: (artvin barhal deresi balikesir çaparlı patlak göleti ısparta güneykent,keçiborlu,kovada,mekez gölcük, izmir gebekirse................................. 37/2 sirkülerde yasak devamıda var...)
Hakan Bey,uyarınız için teşekkürler.Bende farkındayım bazı avlaklar sirkülerde yasak kapsamında.Benimde tavsiyem arkadaşların sirkülerden kontrol etmeleridir.Listeyi revize etmekte mümkün tabiki ama bizim için en büyük belirleyici sirkülerdir.Zaten zamanla bazı avlaklar yasaklanmakta bazıları ise serbest bırakılmaktadır.Bunun takibi için bende tüm arkadaşlara sirküler dahilinde av yapmalarını tavsiye ediyorum.Zaten bu uymamız gereken zorunluluk değilmidir.
Ersin Bey ellerinize sağlık. Bu gerçek anlamda paylaşım için çok teşekkürler. Sirkülerdeki durum belki ayrı bir sutun olarak ayrıca eklenebilir. Bir de zaten bu yasak içsuların çoğunun amatör avcılığa açılması için çalışmalar devam etmektedir.
Bu listeyi hazırlayan arkadaşımıza teşekkürler bende şunu ekliyeyim 37/2 de kısıtlama gelmemekle birlikte Çev.Orm. bak. yaskalanmış bölgeler var http://www.cevreorman.gov.tr/sulak/sulakalan/sulaka.htm sayfasından bakılabilir. balıkçı kardeşlerimimn mesela 37/2 deki son değişiklik ile izmir selçuk gebekirse yasak listesi dışında gibi olsada ramsar alanı içinde oldugundan balık tutulmuyor. vs. bunu gibi yerler de gidipte hoş bir hafta sonu ızdıraba dönüşmesin.. rastgelsin herkese