0.40 mm ucuz 1000 metrelik bobin misinayı hadi bilemedin 0,35 SUFIX XL STRONG BOBİN MİSİNA (600mt) tercih ederim. Kır kır at, ömür boyu yeter. İp misina kıyıdan bu şekilde uzak mesafe atış için asla uygun değildir. Dolaşıp gider, 50 TL ye yazık olur, Diğerleri 5 yada 6 liraya alınır.
Mehmet, 0.17 Berkley Trilene FC ile 75 gram kurşunu o mesafeler civarına atıyorzu ve banamısın demiyor. Kısaca, düğümlerinde bir sorun var, kesin olarak.. Fireline kullanmasını bilirsen iyi misinadır, tatminkar netice verir. Ama kullanmak biraz daha karışıktır. Örneğin, asla boşluk vererek sarmaman lazım.. Ha, fireline gibi misinalar, V-Spool makine gibi bazı şeyler isterler. Bu tür makineler dyneema'nın kaprislerini azaltırlar.. Fireline güçlü, lüks misinadır, lüks makine, lüks kamış isteyecektir doğal olarak
Belkıde haklısınız.sonucta dugumlerı ben atmadım.ama dugumlerden kopma olsa anlıcam bu sorunuda.ama yok ortadan kopmus.
Merhabalar, Bu konu - başlık adı altın da 3 sayfalık tüm yazışmaları okudum. Şimdi anladığım bazı bölümler oldu, anlamadıklarım oldu. Bu sebeble de anlamadıklarıma, yada benim de müzdarip olduğum bir konu olan kendi köstek - beden yapma arzumun karşılığı olan bu konuyu burada iyice aydınlatacağımı umuyorum sizlerin değerli cevapları ile. Avlanacağım yer : kıyıdan beklemeli av. Balık : - İzmarit - mırmır - minekop - olursa güzel olur büyük koca kafalı iskorpit v.s yada rızkımda ne varsa.. Makaraya orta şeker bir surf misinası sarmayı düşünüyorum. ama Değerli ustalar, bu mevzunun hakimi olan arkadaşlarımın, hobidaşlarım yukarı da belirttiğim Av - Balık türü için ne marka model misina kullanmalıyım beden ve köstek yapımın da .. Konuyu başlatan arkadaşımızın da bir oradan bir buradan yönelttiği sourlar ile de dağa da kafam karışdı , yok bunu sarsam ne olur , şunu alsam ne olur. . ??! Bana diyin ki ; şu markanın şu numaralı misinası beden şu marka ve numara da köstek için uygundur cevabı benim için emin olun yeterince tatmin edici olacak.. Yakup beyin dediği gibi en kralını da taksan %5 fark eder demiş, mantıklı mı ? mantıklı.. ama bu balık avlamanın bir mübdelası olarakdan bilen Arkadaşlarımdan oltacıda ki standart 3 ' lü takımdan ise ev de kendim dağa sağlıklı misinalardan bir takım yapmak istiyorum.. Umarım kafamda ki düşüncelerimi , yazdıklarıma da aktarabilmişimdir. Şimdiden ilgilenen Hobidaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.