Bedene Düğümsüz olarak kösteği nasıl bağlarım?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında burakreis tarafından paylaşıldı.

1. sümer34

sümer34

Favori Kamış:
    Kamış
    En İyi Avı:
    turna 6,5 kg,aynalı sazan 14 kg

kardeşim ben bunu uyguluyorum beden kalın köstek ince olduğundan kayma yapmıyor ilk sarımdan sonra ikidefa üstten bir defada alttan sararsan daha saglam oluyor kolay gelsin

2. DrHG

DrHG

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sinarit, 9 kg
    Köstek veya ana bedene lider bağlama

Öncelikle tüm gruba merhaba.. Benim en çok kullandığım, misinayı zayıflatmayan belki biraz kaba görünümlü olsa da hiç bir başarısızlık yaşamadığım bir düğümdür. Belki işinize yarar... Düğüm ekte... Asla kaymaz, küçük hatalarınızı (düğümü gevşek bırakmak gibi) affeder...

Son düzenleme: 1 Aralık 2006
  3. Matchbox

Matchbox

Hakan Bey bu köstekmi, yoksa bedenmi?

4. DrHG

DrHG

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sinarit, 9 kg
    Köstek ve beden

Her ikisi de olabilir. Ben genelde köstek için kullanıyorum. Köstek olursa yandaki köstek yapacağım misinayı uzun bırakıyorum, bedene pek lüzum olmadı ama olursada olta bedenine paralel olan misinayı uzun bırakıyorum... Tercihinize göre her ikisine de uygun.... Resmi dikkatle incelerseniz beyaz ve mavi iki misinanın yan yana olduğunu göreceksiniz. Yani 2 misinayı yan yana koyup bir halka yapıp klasik düğüm yapar gibi ilk düğümü atıp sonra şekildeki gibi misina uçlarını 1 alttan, bir üsten geçerek (yani j harfi gibi) düğümü tamamlayacaksınız.. Denemek için eşit boyda 40cmlik iki misina alın yan yana koyun ve tam ortasında bu düğümü yapın. Sonuçta tam orta bölgede düğümü olan 4 tane kolçak olacak. İstediğinizi keserek köstek veya bedene lider ekleme yapılabileceğinizi kolayca anlayabilirsiniz.. Misinalar farklı renkte (örneğin beden mavi) olsun ki dediğim kolayca anlaşılsın. Tekrar saygılar...

Not: adını unutmuşum J-Knot... Bulan üstada saygı gereği yazmak gerek, atlamışım özürlerimle...

Son düzenleme: 1 Aralık 2006
  5. hakanozden

hakanozden hakan

Favori Kamış:
    420 3 parça dam black panter //390 linefea tuornement surf
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3,5 kg kalkan

6. özkan

özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kırlangıç 1,5 kg
    abi resim ufak çıkmış anlaşılmıyor.

7. DrHG

DrHG

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sinarit, 9 kg
    köstek düğümü

Arkadaşlar düğüm resmi eksik doğrusu (tüm aşamaları) aşağıda... Eksik bilgi için özrümün kabulunu dilerim..:(

8. excalibur

excalibur

Favori Kamış:
    olta
    Bu düğüm bana fly oltalarda kullanılan son düğümü hatırlattı.

9. DrHG

DrHG

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sinarit, 9 kg
    Haklısınız

Kesinlikle haklısınız. Ancak bir önceki mesajımı okursanız köstek bağı olarak da kullanılabileceğini yazmıştım. Ben pek çok düğüm denedikten sonra (pek çok düğümü oldukça iyi bağlıyabiliyorum:rolleyes: ) beni asla yolda bırakmıyan bu düğümü kullanmaya karar verdim. Ve halen tüm takımlarda bunu kullanıyorum..

10. excalibur

excalibur

Favori Kamış:
    olta
    Paylaşımınız için çok teşekkürler.

Son zamanlarda ben de düğümlere iyice merak saldım :) değişik düğümleri deniyorum , hangisi nerede en uygun olur diye bakıyorum filan.

11. DrHG

DrHG

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sinarit, 9 kg
    düğüm için resimli açıklama

1-2-3 kesilmeden kalır, sadece 4 kesilirse= Köstek (2 nolu kalan misina parçası)
    1-4 kalır 2-3 kesilirse lider ekleme (fly tipi avcılıkta)
    Umarım daha açıklayıcı olmuştur...

Not. Köstekler daha dik dursun diye fırdöndüyü ben daima 1 nolu ipe, kurşunu ise 3 nolu ipe bağlıyorum.

12. hakanozden

hakanozden hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3,5 kg kalkan
    resmi alıp paintle açarmısın dostum

13. DrHG

DrHG

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sinarit, 9 kg
    köstek bağı

Üstat dosya benim bilgisayarda açıldı. Açılması sorun oluyorsa isterseniz mail ile de gönderebilirim...

14. lombardo

lombardo TOLGA

bence harika bir düğüm
    teşekkürler

15. DrHG

DrHG

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sinarit, 9 kg
    Köstek düğümü

Öncelikle tüm gruba merhaba..
    Kendi yazdığım açıklamaları toplayıp tek mesajda okunabilir hale gelsin diye bu konu hakkındaki son mesajımı gönderiyorum.

J-Knot benim en çok kullandığım, misinayı zayıflatmayan belki biraz kaba görünümlü olsa da hiç bir başarısızlık yaşamadığım bir düğümdür. Asla kaymaz, küçük hatalarınızı (düğümü gevşek bırakmak gibi) affeder. Lider bağlama (fly tipi avcılık) yada köstek amaçlı kullanabilirsiniz..

Ben genelde köstek için kullanıyorum. Köstek olursa yandaki köstek yapacağım misinayı uzun bırakıyorum, bedene pek lüzum olmadı ama olursa da olta bedenine paralel olan misinayı uzun bırakıyorum... Tercihinize göre her ikisine de uygun.... Resmi dikkatle incelerseniz beyaz ve mavi iki misinanın yan yana olduğunu göreceksiniz. Yani 2 misinayı yan yana koyup bir halka yapıp klasik düğüm yapar gibi ilk düğümü atıp sonra şekildeki gibi misina uçlarını 1 alttan, bir üsten geçerek (yani j harfi gibi) düğümü tamamlayacaksınız.. Denemek için eşit boyda 40cmlik iki misina alın yan yana koyun ve tam ortasında bu düğümü yapın. Sonuçta tam orta bölgede düğümü olan 4 tane kolçak olacak. İstediğinizi keserek köstek veya bedene lider ekleme yapılabileceğinizi kolayca anlayabilirsiniz.. Misinalar farklı renkte (örneğin köstek mavi, beden beyaz) olsun ki dediğim kolayca anlaşılsın. Ekteki fotoyu incelerseniz yardımcı olur kanaatindeyim.

1-2-3 kesilmeden kalır, sadece 4 kesilirse= Köstek (2 nolu kalan misina parçası)
    1-4 kalır 2-3 kesilirse lider ekleme (fly tipi avcılıkta)

Saygılarımla hoşçakalın…

Son düzenleme: 5 Aralık 2006
  16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bir şeyi kaçırmışız gibi geliyor.. Bedene düğüm atmadan, köstek nasıl bağlanır diyor arkadaşımız. Ama benim anladığım kadarıyla, bu tariflerin hepsi bedene düğüm gerektiriyor, kazık bağı dışında..

Bedene en az zarar vererek atılabilecek en iyi düğümlerden biri güçlendirilmiş kazık bağıdır:

Kaynak: http://www.bilgehansarp.net/fishing/knots.htm

Fakat, bu misinaları sıkmadan önce düğümü iyice ıslatmanız gereğini değiştirmez.. Bilmukabele, bedeni gene zayıflattığı gerçeği de değişmez.. Ama zayıflama, kabul edilebilir seviyededir..

Bedenin güçlü kalmasında niyetin ne olduğunu bilmediğimiz için, daha elle tutulur bir şey söylemek zor oluyor..

17. _ARES_

_ARES_ gökçen

abi naaptınız altı ustu bı caparı dızılecek ve goruom bayaa ıs cıkarıonuz adamın basına bılmeyen bırı bunları nası uygulayacak ve kac satte yapacak artık tahmın edın!en kolay normal bıldıgımız dugum nasıl anlatayım?normal dugum ıkı ıple oluo ya bunun bırını beden olarak dusunursek yanı bırı hep sabıt!fırdondu den baslarsak 4 dugum uste 2 dugum alta larak 10 caparı yaklasık 4 dk da dızılmıs olur!ama su da var kı hazır kostek kullanıosan bence takım dızmene gerek yok takımıda hazır al!bı anlamı olmaz!sıte yenı uye oldum ve cok gezemedım!bu aralar org falan varmı bu aralar yemlı sarıkanat cıkıo herkezı beklerım!kulelı!!!rastgele herkese!

18. Spider

Spider Mert Eren

Ares,

umuyorum bir gun sen de
    bu incelikler ile neden uğraştığımızı anlarsın..

balığı çekerken köstek kopunca mesela :D

19. hakanozden

hakanozden hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3,5 kg kalkan
    valla organizasyonda suat reiste gelmişti tamda ben bozulan köstekleri değiştirecektim. çok kolay olduğunun ağırlıkta kayan ve düğümsüz kösteğin nasıl sabitlediğimi gördü organizasyona gelmeyenler kaçırdı ne diyeyim şimdi ;)

20. _ARES_

_ARES_ gökçen

sevgılı mert aabicim yaptıgın caparıyle ne cekmeyı dusunuon kı kayacak yanı dugumu gevsek bırakmadıgın taktırde tabıkı kaymaz bundan emınım!senelerce bole baglar tutarım ve hatta tek caparıyle 10 larca kg balık tutuom!