abi senin videoları ben neden izleyemiyom ya...denemediğim kalmadı kafayı yiycem bazende attığın resimleride göremiyom yardım ltf
Kadircim kamerayı mamerayı bırakta sen şakayla karışık deniz mevsimini açmışsın bilader Bu ikinci denize girişin oldu galibahihi hihi
Yok ben merak ediyorum artık ne zaman bir levreğe kamera takıp belgesel çekeceksin diye ama.... Bir levreğin hayatı. Ve Tanrı levreği yarattı.. Belgesele isim yarışması yaparsan aklında bulunsun Abi..
O kadar sualtı kameraları araştırdık, işi çözmüşsün abi işte daha ne olsun Daha güvenilir hale getirip testleri yaptıktan sonra Blogger'ı koy içine gönder aşağı Yalnız şaka maka hakkaten balık yok yav. Bir kefal bir papaz gördüm sanki. idk
abi cep tlf nu kullanmak istediğim kameranın fiyatın dan 3misli fazla güvenmesem takarmıyım abi çok derine inmem eskisi gibi deyilim.kulaklar hemen ağrıyor 5 6 mt ye inince kıyı kenarda kullanacağım bunu aklımda daha kullanışlı projeler var..lakin belgesel çekmiyeceğimki buda işimi görür abi başka çalışmalar göstereyim ben sana daha hoş yeni konu açayım hepsini topluyayım orda kıyıda avlanıyorsam güzelce yemle.yerleştir kamerayı salla oltayı yukarıdan aşağıya balık yeme gelirken hazırlıklı olursun anında yerinde tasma atarsın abi dediğin sistem uğraştırır gibime geliyoroltayı atacağın bölgeyi yemleyip.kamerayı bırakma yaparsan olur.farklı çalışmalar var,onlarıda bir gör..açarım yeni konu eklerim.. kardeşim dns ayarlarını değiştir linkleri tıkla uygula:3 farklı uygulama , http://blogumdan.com/2010/02/windows-7-ve-vista-icin-dns-ayarlar.html http://blogumdan.com/2008/01/dns-ayarlari-nasil-degistirilir-resimli.html http://www.grafikerler.net/dns-nedir-dns-ayarlari-nasil-degistirilir-aciklama-t13758.html gözükmeyen resim için bunu indir kur.sayfayı yenile: http://get.adobe.com/tr/flashplayer/ deniz sezonu açıldı burda az önce geldim yaşlı turistler bile giriyordu genç adamız.onlar girerken bize bakmak düşmez imkan olsa yaparım vallah avrupada yapıyorlar bunu.maddi destek var adamlarda
cep telefonu kameranın fiyatından 3 misli fazla 580tl ye mi almıştım kamera 160tl boş şişeyi farklı derinliklere bırakır test ederim test olayı basit balık yok,i gördüğüm 2 3 kefal.papaz vardı bir kaç tane.bir kaç tanede küçük ispari bu ay kısır geçti,zaten hep böyle kısır geçiyor bu mart ayıidk
tamam bir dahakine misket havalı zil tonunu seçip suya dalarım dışarıdan aratırım:laughing: aşağıda misket oynarız balıklar ilehihi angara üsülü misket oynarmışızhihi
Harikaymış. Aslında bu buluşu, Volkan'ın (volex21) ışıklı makinasını kullandığı bir zamanda av yaparken kullanacaksın. Gelsin balıklar gitsin balıklar, çeksin makina. Demiştim dilime düştünüz artık diye.
Kıyıdan bırakma yapmayı çok seven bir arkadaşım, sığlığa gömdüğü oltalarının birkaç saat içinde başkaları tarafından çalınabildiğinden yakınıyordu. Hatta bazen oltadaki balığı alıp, takımı suya geri atıyorlarmış. Bu işin raconu böyleymiş, olta alınmaz ama balık nasiplenilirmiş. Ne güzel dünya. Bu sistemi duyunca en çok o sevinecek, artık takımları kim çalıyor belli olacak. Zira avlandığı meralarda şarap şişeleri, kavanozlar bolca var. Karartılmış bir kavanoz veya şarap şişesi içinde ne var diye kimse bakmayacağından ve içindekini göremeyeceğinden, çok işe yarayacak. Hem nemden ve dalganın vurduğu sudanda etkilenmez. Bir gün avlaklardaki o pis görüntüyü oluşturan şişelerin işe yarayabileceği hiç aklıma gelmezdi Ama biz yinede avlakları temiz tutalım. Kadir ağabey; teşekkürler
evet Volkan ın ışıklı olta makinası varmış lakin buna batarya ömrü dayanırmı bilmem,balıksız gidip geliyor bu günlerde araç dan kablo çekmek lazım uzun süre kayıt yapabilmesi içinhihi arkadaşıyın durumunu anlıyorum, hazıra konmak sevmediğim birşey sen yap at suya senin kendi balığın olsun demi başkasının oltasının ucundaki.olta sahibinin hakkıdır bahseddiğin şekilde meraya kamera yerleştirmek bayağı bayağı zor iş..ancak tepede güvenlik kamerası olursa olur bu iş.pc çalışacak devamlı kayıt yapacak.başka türlü mümkünatı yok bunun batarya dayanmaz kameraya, el kameraları prof kameralar dahil çekim süreleri kısıtlı...
Abi senin buluşunun önemi şurada yatıyor. Arkadaşım, gün batttıktan 3 saat, şafak sökmeden 4 saat kadar takımı suda bırakıyor. Ve oradan ayrılıyor, yani oltanın başında bekleme huyu yoktur Amaç, balığı canlı olarak takımda hissetmek ve kıyıya almak olduğundan, akşamüstü bırakıp, sabaha almak gibi bir durumda yok. Çünkü döne döne gelen ölü bir balık o av heyecanını yaşatmıyor. Yani bu aşamada balık gelirken kaçmış, misina patlamış, iğne yamulmuş kurtulmuş gibi endişeleride olmadığından, maksat o heyecanı yaşamak. Ne oluyorsa işte bu kadar kısa süre içinde oluyor. Sebebi ise, meranın çok bilinen bir yer olması. Gelen giden çok, yol geçen hanı gibi diyebiliriz. Hal böyle olunca da, kimin takımı kurcaladığını bulmak zor. Bu sebeple senin buluşunun biraz revizyon edilmiş halini deneyerek bu amaçla kullanabilir. 1-2 saat bile kayıt olsa yeter gibi. Şöyle bir şey aklıma geldi, cam kesici olarak zarar verebileceğinden, pet şişe daha uygun bu iş için. İlk deneme, pet şişenin şu şekilde kesilerek, kamerayı içine yerleştirdikten sonra yatay halde, geniş açı alacak şekilde merada uygun bir yere yerleştirmek: İkinci seçenek, şapka takar gibi, kemeranın üstüne pet şişenin göğüsünden itibaren kesilmiş ağız tarafına uzanan bölümünden faydalanmak: Beni endişelendiren tek şey var. Oda, olur ki takımı veya balığı çalan kişi, bu şişedeki kamerayıda farkeder ve balıkla birlikte bunuda alırsa, ne olacak bilmiyorum Bu işin sonucunda, arkadaşa ucuzundan bir kamera almak zorunda kalabilirim. Öneriyi dikkate alırsa, kesinlikle pahalı ve bilhassa hd kayıt yapan bir kamera kullanırsa, sorumluluk kabul etmeyeceğimi üstüne basarak belirteceğim.
kamera işi masraflı olur birde çalınırsa küllüyen masraf olur aklıma ne geldihihi 70 80 cm lik demir çubuk,ucu sivriltilicek.. tepesine bir halka,yahut yan kısmına kaynatılsada olur.., hani şu hayvanları bağladıkları zikke yokmu işte o misal... iyi bir noktadan suyun içine çakacak bunu.görünmüyecek bir yere..icabında beline kadar suya girebilecek kadar derine çakacak..takımı buraya bağlıyacak:thumb: evet aynen öyle sadece 1tl ye su altı kamera kasasına sahip oluyorsun yanlız kavanoz alırken cam ın pürüzsüz net olmasına dikkat et.çeşit çeşit bunlar..her kavanoz camı berrak deyil..buna dikkat et..hatta alacağın yerde.kamerayı içine koy video çek görüntüye bak.temiz çıkmışsa alırsın
abi marka neyim yok en ucuz olanı buymuş ilginçtir camı berrak olanıda bu idi salı pazarı japon pazarı ve züccaciyelerde bulursun abi... market rafında gördüğün içi bal dolu.turşu dolu.bilmem ney dolu cam kavanozlar ın camından birazcık ince.bu sebeble daha net görüntü veriyor çekim esnasında..
Abi gene napmışsın yaaaa Bayılıyorum senin şu buluşlarına. Harbiden, şaka maka değil. Şapkaya modifiye telefon kamerası, su altı kamerası... Kısıtlı bütçeyle bu yapılabilir ancak, helal olsun. Bence yeni sezona hedef belli. Su üstüne atlattıracağın levreği hem dışardan, hem deniz içinden kayıt edebilmek. Slow Motion efektiyle çift görüntü aynı ekranda... Ofofofofofofofof.......... Müthiş olmazsa ne olayım.... Senin başarabilme ihtimalin yüksek. Tebrik ederim, güzel çalışma...
cepte mangır olacak..işin gücün bu olacak.bahseddiğin şekilde pek hala videolar çekilir bir çok balık avında kullanılır,dahada geliştirmek lazım bu düzeni sağolasın Bahadır abi teşekkür ederim yazın suya girince eğlencelik birşey olur yanımızda