Sayın Adminim ben günlük piskolojilerine göre fiyat verebiliyorlar derken dükkan satışından bahsettim.E ticaret ve yazılım ilgi alanıma girdiği için internet sitelerinin nasıl çalıştığını biliyorum.Her türlü hata olabilir ancak hataların düzeltilmesi müşteriyi mağdur etmemmek önemlidir.
Doğrudur, sıcak satışta dediğiniz olabiliyor. Netten kaynaklı hataları da, dediğiniz gibi firmanın düzeltmesi gerek, zira müşteriden kaynaklı bir hata değil bu. Ama az önceki mesajımda da dediğim gibi, bunun için sinir harbi yaşamaya da pek gerek yok, tüketici olarak hakkınızı ararsanız (ki yine dediğim gibi bunun için bir masrafınız olmuyor) firma zaten gerekli yaptırımı görecektir.
bilmediğiniz yerlerden fiyat araştırması yapmadan kesinlikle almayın.marka,seri,ve kullanıcı tavsiyesi çok önemli.Bende internette çok güvendiğim bir siteden alışveriş yaparım isterseniz tavsiye edebilirim size.Kapınıza kadar getiriyolar sorunusuz ve çok ilgililer.
Konu üzerinde önemle duran tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Son kez tekrar vurgulamak istiyorum. Fiyat araştırması yapılmalıydı diyen arkadaşım sonuna kadar haklı. Almış olduğum kamışı 60 tl'ye satan market de haklı 30 tl'ye satan market de. Serbest piyasada bu tip şeyler elbette olacaktır. Şimdi diyebilirsiniz o halde neden böyle bir konu açtın. Avatarımdan da anlayabileceğiniz üzere ben Polis Memuruyum. Yasal olarak ne yapılması gerekiyorsa o şekilde hareket etmek herkes için zorunluluk ama benim için bu zorunluluk 2 kat artıyor. Sonuç olarak söz konusu makineyi istediği fiyata satmak onun hakkıysa bu makineyi aldığım marketin reklamını yapmak da benim o denli hakkım. Başta da söylediğim gibi kimseyi suçlamıyorum ben yalnızca olanı yazıyorum. Siz arkadaşlarım buradan nasıl bir sonuç çıkarırsınız onu bilemem...
evet davut haklı nasılkı satıcının reklam serbest pıyasa rekabet hakkı varsa tuketıcınde bunlara yorum yapma veya ne nerde daha ucuz veya kım pahalı veya ucuz gıbı yoruma sahıp olmalı halk artı davur devler memuru yasal davranmalı bızler halk kız ondan daha duyarlı olmalıyız ben sahsı olarak kım pahalı satarsa lanse ederım her yerde soylerım benı kazıklama hakkına kımse sahıp degıl bu hakkı serbest fıyasa lafıyla kendını savunamaz bende esnafım bu hakkı kendımde ben bulmuyorum kımsenınde bulma hakkı yoktur bence 20 yıllık esnaflık hayatımda tek bıldıgım fahıs fıyatla satan kaybeder
tabi ki her türlü hakkı savunmak gerekir. Ancak kişi ve/veya kurumlar eleştirilirken kelimeleri dikkatli seçmek lazım. kazıklama, kazıklanmak gibi ifadeler yakışık almaz. Her ne kadar sanal ortamda tartışıyorsak da satıcının yüzüne karşı söylenmeyecek kelimeleri buraya da yazmamak gerekir bence.
Şahsen yüzüne karşı daha ağırlarını da kullanabileceğim halde bunu yapma taraftarı hiç olmadım olmam da. Ne dükkanında ne de sanal ortamda böyle bir girişimim olmadı. Benim yakındığım nokta şu "yapılan ticaret(alış-veriş) kanuni ancak etik değil"...
hergün istoç ta alışveriş yapan bir kişi olarak,ve orada işleyen sistemi çok iyi bilen bir kişi olarak,şunu söyleyebilirim: mc av marketi nuri abimiz,hepimizin esnaflığı ve karakteri ile kalbimizde yer etmiş biri olarak özel gidip alışveriş ettiğimiz bir yerdir. malı satarken alış fiyatını da söyler,ve mümkün olan en iyi indirimi yapar. keşke gidip onunla konuşsaydınız. bakın gerçekten kesin hallederdi. av marketinin de,çalışma sisteminde :siz sipariş verirsiniz,o gider istoçdaki dükkanlardan alır ,stok tutmaz.eski fiyatların çoğu da güncellenmeyebiliyor,dolayısıyla son olarak malın fiyatını almaya gittiğinde öğreniyor,yani eski fiyat da orada öylece durabiliyor. sevgili üstad sen kamışı makinayı al istoç a git nuri abi senin bütün problemini çözer.
Sevgili Davut Nuri abiyi tanımadan ön yargılı bir konu açmışsın..Konu ne olursa olsun gereğini yapacağına adım kadar eminim nuri abi gibi esnaflar bu zamanda zor bulunur....
Mc avmarketinin sahibini şahsen tanımıyorum. Kamış ve makineyi aldığım gün de oraya ilk gidişimdi zaten. Şunu inkar edemem gerçekten makine seçimimde olsun kamış seçimimde olsun çok yardımcı oldular. Hatta bütün dükkanlar akşam olduğundan kepenk indirdikleri sırada gittiğim halde bile ilgilendiler. Makine ve kamış almak benim aklımda yoktu. Sanırım Nuri Beydi 45-50 li yaşlarda bir de (çalışanıydı sanırım) 20 li yaşlarda bi arkadaş vardı. Bana güven verdiler ve makine ile kamışı da buradan alayım dedim. Eve geldiğimde aldığım aynı kamışı yarı fiyatına görünce kendimi çok kötü hissettim. Ertesi gün gittiğimde çalışanı olduğunu düşündüğüm arkadaş vardı dükkanda. Durumu anlattım. "Hayret biz o fiyata alamıyoruz bile kusura bakmayın" dedi. Yani yapılacak birşey yok anlamında. Şimdi bu kamış veya makine hangi fiyat aralığındadır bilemiyorum. Hangi mağaza nereden kaça alıyordur o konuya zaten hiç girmiyorum. Ama aynı ürünün yarı fiyata satıldığını öğrendiğinde ve bu konuda da yapılabilecek birşeyin olmadığı söylendiğinde sanırım yapacak pek birşey kalmıyor.
o bişey mi be ben gittim bi dükkana fiyat sordum sonra gittim internetten baktım. bana 55 tl dediği captain markalı makina internette 24 lira bide sözde tanıdık indirimi yapacak bu arkadaş bana internetten alışverişi de pek sevmem kapıda ödeme oluyormu bilmediğimden bi de tamirat işi var.
Netten şu ana kadar ne aldıysam bir çoğu farklı ürün olarak geldi ama en son yaşadığım olay.Sipariş vermiş olduğum 25 tl lik kamışı temin edemeyince yaklaşık 4 hafta bekledim yerine 65 tl lik daha kaliteli bir kamış gönderdiler. Sonuçta daha kaliteli bir kamış geldi ama uzunluğu yine benim için yeterli değil.Sonuçta insanı mağdur etmiyorlar ama istediğin her ürüne ulaşamıyorsun üstelik stokta görünmesine gağmen.
davut kusura bakma ama bu iste sen de suclusun. bir daha arastirmadan bir sey alma. o firma hakkinda bilgilendigimiz iyi oldu. olur boyle seyler. tecrube kazandin ve kazandirdin neyse rastgele.
Arkadaşlarım abilerim aynı olaydan bende mağdurum ... adlı siteden sipariş ettiğim ürünlerin yüde 90'ı farklı geldi ama nedense herkes suskun kimse bu olaya bir dur demiyor. Biz ortak aldık bir kaç kişi bu durumun düzelmesi için onlarla konuşup bir süre verdik eğer düzelmezse tüketici haklarına başvurup dava açacağız. Ayrıca sitede belirtilen sayılarda gelmiyor hiç birşey 50'li diyr 1 tane geliyor. Böyle saçma iş olamaz. Eğer durum düzeltilmez ise buradan da sitenin adını sizlerle paylaşacağım. Daha doğrusu bütün av ve şikayet sitelerine bu olayı not düşeceğim ki kimse tekrar bu tarz tuzaklara düşmesin. Çok yazık yani. Millet uzay çağında yaşıyor biz hala internetten alışveriş yapmaktan korkuyoruz. Yazık yazık hemde çoook!
kim hangi site den ağzı yanmış ise bence yazın derim,en azın dan burdaki arkadaşlarınız sizlerin yaşadıklarını yaşamasınlar,ben balıkmarketim ve avmarket den alış veriş yaptım,tek şikayetim elleri çok ağır,aynı gün kargoya vermeye üşeniyorlar, bir tanesi demesinmi sabah 10 dan sonraki sıparişleri ertesi gün hazırlıyoruz hadi ordan paranla rezil oluyorsun,ben yıllardır tüfek ve ekipmanları alırım,hepside aynı gün kargo,site fark etmez,balıkmarketim den bir sıpariş geçtim 5 günde geldi,cebelas dan verdiğim sıpariş 7 günde geldi (yurt dışı ),arada binlerce kilometre farkı var,
Davut ilk defa okudum yazdıklarını geçmiş olsun , İstanbulda olanlar istoç -üsküdar-eminönü ... v.s gidip görüp pazarlık yapıp alışveriş yapabiliyorlar, ama olanakları olmayan insanlar mecburen internetten arayıp araştırıp alışveriş yapmak zorunda kalıyorlar, bazen internet sitelerinde sorunlar yaşanabiliniyor, ürün ellerinde olmadığı halde var gösterip, getiren firmaya güvenip, bulamayınca sıkıntı yaşayabiliyorlar diye düşünüyorum, birde şu konu varki, satıcının hiçbir suçu yok, inanın bu kargo şirketlerinden bazıları insanı çileden çıkartır,şirketten şirkete değişiyor kargo olayı,saygılar.