Ben gibi acemi turnacılar; OKUYUN

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Yavuz AYDOĞDU tarafından paylaşıldı.

1. bolulu14

bolulu14 çetin

Favori Kamış:
    Remixon Venüs 2.70 spin
    Favori Makine:
    Remixon Bluesky
    En İyi Avı:
    5 cm istavrit :)
    güzel paylaşım turna için keyifle okudum

2. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    balıklar bizim kadar aç gözlü değil sanırım.

3. alidag

alidag alişan

Yavuz abi eline sağlık çok değerli ve önemli bilgiler , ancak bi konuya takıldım hatta tam tersini düşünmekteyim.
    ' suyun berrak olduğu zamanlar gümüş rengi parlak yemler. Kapalı havalar ve bulanık suda daha koyu renkli yemlerin iyi sonuç verdiği bilinmektedir. '
    Benim okuduklarımdan bildiğim ve deneyerek tecrübe ettiğim ,kapalı havalarda daha canlı daha açık renkler (yeşil sarı turuncu tonları ağırlıklı sahteler), açıkken ise daha koyu renkli daha az cafcaflı sahteler verimli oluyor.

4. Bu konularda genelleme yapmanın çok zor olduğu kanaatine ulaştım Alişan...
    Sadece havanın açık-kapalı olmasına bağlı değil, beraberinde su bulanık-berrak, derin-sığ, meradaki diğer balık populasyonu yoğun-değil, sabah-akşam, ilkbahar-sonbahar vs.vs. hepsinin değişik kombinasyonunda turnanın tercihi nüans derecesinde değişebiliyor sanırım. Elbette ortak tercih yapılabilse de, avantaj sağlayacak sahteler kesinlikle değişebilmekte...

Lakin sarı-turuncu renklerin kapalı havalarda iyi iş yaptığı yönündeki tespitine son tahlilde katıldığımı söyleyebilirim.

5. alidag

alidag alişan

Evet aslında çok haklısın Yavuz abi birçok faktör var , ben bu 2 aydaki tecrubelerime göre fikrimi dile getirdim yinede geri kalan birçok etkenide katmak gerekli .Ozaman benim bir sorum olucak terkosta sırtı için kaşık kullanıcam ama şimdiye kadar hep rapala kullanıyordum , kaşık boyu kaç cm olmalı ideali ne civardaki boyutlardır bilgi verebilirsen sevinirim Yavuz abi hatta favori kaşığın desen tavsiyende olursa tadından yenmez :)

6. Mucci

Mucci Mustafa Candaş

ben de 1 haftadır 2-3 günde bir çıktım akşam işten gelince. ilk gittiğim gün güzel bir turna aldım. bir tane de 25-30 cm civarı bir turna gelmişti, geri bıraktık. o günden sonra rüzgarlı havalara denk geldim sürekli. sular iyice bulanmıştı. 1-1.30 saat denedim ama vurmadı bile.

yararlı bilgiler vermişsiniz. teşekkürler, elinize sağlık.