ben yaptım oldu.. :) tek balık kofana

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ellidokuz tarafından paylaşıldı.

1. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    okuma alumina 10-40 gr 2,40cm
    En İyi Avı:
    3850GR LEVREK- 47 cm LÜFERGİL- 58 cm zargana
    teşekkürler size de rastgelsin

2. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    evet Ersin muhteşem bi duygu. teşekkürler sana da daha iyileri rastgelsin. bol şans;)

3. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

teşekkürler. e senin yakaladıkların yanında biraz küçük ama neyse :) rastgelsin

4. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    dostum tebrikler güzel bir av yapmışsın hele kendi yaptığın sahtenle yakalamak daha başka bir güzel şunu söylemek isterim bu sahteleri 3 iğneli yap gaga altı karın altı ve kuyrukta üç yerde üçlü iğne olsun yada gaga altındakine jig iğnesi kullanabilirsin ama karın ve kuyruktaki üçlü iğne olsun harika olur ve renklerde karın altı gagadan kuyrura kadar turuncu karın yanları beyaz-bal köpük rengi yanaklar kırmızımsı sırt yanları limon sarısı-kırmızı olursa harika işler çıkartacağından eminim ben bu renklerin tamamını barındıran bir sahte bulsam alacam madem sen yapıyorsun bu dediğim şekil yap dene iş yaparsa bizede yollarsınn seri üretime geçersin yani;)

5. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim çok güzel bi duygu aynen. 3 iğneli yapabilir miyim bilmiyorum yani yüzüşleri nasıl olacak bilmediğim için bende örneklerini bozmadan yaptım malum ticari amaçla üretenler belli o yüzden onlarında denemiş olduğunu düşünüyorum. yalnız cam rapala işini araştırırken çiftiğnelilerin bile güzel yüzmediğini hatırlar gibiyim. yeni kalıp yapıp tekrar polyester temin etmem gerekiyor... şimdilik elimde ki sahteler bana fazlasıyla yetecek kadar var, yeniden yapma ihtiyacı duyduğumda daha sade renkler kullanmaya özen göstereceğim, ilk hevesle hepsini rengarenk yapmıştım bir sonrakinde bahsettiğiniz renkleride kullanarak bi kaç sahte yaparım.. tekrar teşekkürler bol şans

6. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Bildiğim kadarıyla orjinal GES sahtelerinde de kuyruk tarafında sadece 1 tane 3lü iğne bulunuyor... Sanırım daha fazla iğne yerleştirince yüzüşlerinde bozulmalar meydana gelebilir, bence en güzeli yine klasik cam rapala formunda devam edilmesi... Renk konusuna gelince GES sahtesinin ustası olan Tayyar Tunç'un kullanmış olduğu renkleri örnek alabilirsin ;)

7. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    evet 1 tane 3lü iğneli orjinal GES'ler. 2 iğneli daha uzun sahtleri de gördüm fakat ne bileyim pek güzel görünmediler gözüme. renk için Tayyar Tunç'un ve Burç Burak Karadeniz'in yaptığı rapalalara benzer yapacağım bundan sonrakileri.. buradan paylaşırım o zaman gelsin :cool: :)

8. cruel

cruel OĞUZ

TEBRİKLER DAHA İRİLERİ GELSİN İNŞALLAH

9. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    teşekkürler sizelere de daha iyileri rastgelsin. bol şans

10. SERCAN

SERCAN Sercan

Polyestere bu (uçları kapalı silindir) şeklini nasıl veriyorsunuz? bu işlerden pek anlamam da, merak ettim :)

11. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    tebrikler, güzel balık.

GES'in çıktığı nokta aslında Heddon'dur.! 1894!!! ve göbekte 3lü iğne vardır. Kalıp olarak dikkat ederseniz aynıdır.

http://www.heddonlures.com/

12. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Doğrudur 1894 yılından bu yana vardır fakat adını ges olarak bildiğim sahteleri söylemek istemiştim orjinal derken. Ayrıca teşekkürler öğrenmiş oldum aracılığınızla, hem incelemekte isterim böyle bir site ve ürünleri. 2 iğneli sahte polyesterden yapılabilir... Dediğim gibi ben denemedim ama kalıp yaparken sanırım halledilebilecek bir şey, yakın zamanda bir deneme yapıp uygunda olursa yüzüşüyle birlikte siteye eklemek isterim. Yorumunuz için teşekkür ederim. bol şanslar