Beni izlemeye devam edin …

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında aslan_kral tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

2 haftadır beni boş çevirmeyen avlağıma bu sefer başka bir arkadaşımla beraber gitmek üzere sözleştik. Cumayı cumartesiye bağlayan gece saat tam 4 te söz verdiğimiz üzere buluştuk ve avlağımıza doğru ilerledik. Yine daha önceki raporlarımda bahsettiğim dağı dikkatli bir şekilde inerek avlağımıza ulaştık.

Sabah günün ilk ışıklarıyla birlikte içimizde balık yakalayacak olmanın coşkusuyla ilk atışlarımızı yapmaya başladık. Bu avlak sabah erken saatlerde iş yapıyor öğleden sonra balık kesiyordu bu sebeple niyetimiz de öğlene kadar kalmadan avımızı sonlandırmaktı. Derken ilk vuruşu aldım ve balığı kıyıladım derken balık gözlerimin önünde özgürlüğe yol aldı. Bu balığı kaçırmak moralimi bozmadı aksine heyecanım daha da arttı ve yine günün bereketli geçeceği sinyalini bize vermiş oldu. Derken arkadaşım peşpeşe 4 balık çekti ardından benim şovum başladı ardı ardına 9 alabalığı yakalamak ve bu alabalıkların içlerinden birisinin beni epeyce zorlaması ve iriliği keyif dolu günümün en güzel anlarıydı. İri balık oltama ilk vurduğu anda gözlerim faltaşı gibi açıldı. Balık gerçektende sert vurmuştu ve muhtemelen büyüktü. Kalamayı normal ayarından biraz daha açtım amacım balığı biraz daha yormak ve daha rahat bir şekilde kıyılamaktı. Balık sürekli derine çekiyordu, kurtulma çabaları müthiş bir adrenalini de beraberinde getiriyordu.

Burada filmi durduralım… Evet işte bu anları yaşamak, mücadele gücü zirvede olan alabalığı spin takımla yakalamak, o iri balığın kurtulmak için kaşığı derinlere götürme çabaları rüya gibi bir şeydi. Aşık olduğum bu balığı bu şekilde yakalamanın keyfini anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor. Kimi zaman oluyor ki balık tutmak bir yana o balığın vuruşunu hissetmek bile insanı kendinden geçirmeye yetiyor. Ve filme kaldığımız yerden devam edelim…

Alabalıkla olan mücadelemiz devam ederken yanımdaki arkadaşım da kalamanın çıkardığı sesten balığın iri olduğunu anlamış ben söylemeden kepçeyi eline almıştı bile. Evet artık alayı gözlerimizle gördük gerçekten kalamanın çıkardığı ses kadar vardı. Son hamlesini yine suyun dibine doğru yaptı ama mecali kalmamıştı, artık kalamanın sesi de önceki gibi değildi zaten… Balığın yorulduğunu hissettiğim için oltayı çekişim daha bir kendimden emin olmaya başladı ve arkadaşımın da yardımıyla balığı kıyıya aldık.

Saat 11:15 sularında 9-6 lık bir skorumuz vardı. Birazda iddiayla gittiğimiz avlakta skor avantajını ve en büyük balığı çekmenin keyfini yaşamak gerçekten de güzeldi…Günün sonunda avlağa son bir bakış attım haftaya görüşürüz dercesine…

2. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    Özledim bu heyecanları yaşamayı, tez zamanda bizede nasip olması dileğiyle, tebrikler rastgele :)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, sizi izlemeye devam ediyorum. :D Yeni filmlerde görüşmek dileğiyle... :)

4. no_panix

no_panix mesut

Favori Kamış:
    carmoran bullfigter 2.70
    Favori Makine:
    okuma flame 30
    En İyi Avı:
    1.5kg müren
    Maşallah çok güzel görünüyorlar:D

5. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Tebrikler kardeşim, yine harika işler çıkarmışsınız. Bu sene ben henüz kaşıkla alabalık yakalayamadım. Yalnız geçen hafta sonu hafif dalarlı sahte balıkla bir tane yakaladım. Ancak asıl büyük balığımı yemli takımla alacakken senin ilk balık gibi oldu:p Makinanın kaloma ayarı bozulmuştu, o olmasa belki kıyıya almayı başarabilirdim. Eğer o balığı almak nasip olsaydı bu hafta benim de bir raporum olacaktı.
    Yalnız Nuri Abi (Balli) kaşıkla epey bir balık aldı. Belki o rapor açar. Nuri Abinin kaşığı beyaz üzeri uğur böceği taklidi idi. Sen hangi kaşıkla bu güzel işleri başardın? Sen de anlat, attığın kaşıkları; anlat biraz:D (Cahit Külebi'nin Hikâye şiirine telmih.)

6. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Kubilay kardeşim, afiyet olsun.:) :) :)

7. sami sökeli

sami sökeli sami oguz

Avlakta balıklarda çok güzel, devamı daim olsun eline saglık kardeşim.

8. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

9. karalahoz

karalahoz kemal apak

En İyi Avı:
    AKYA-27KG/SIRTI KARA 3.2KG/ZINDAN DELEN
    Ayni heyacani seninle yasar gibi oldum kubilay.harika bi av..

10. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Kubilay tebrikler. Bu film çok tuttu belli ki devamı gelecek :)

Rastgele

11. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Tebrikler Kubilay.Maşallah her hafta şova devam ediyorsun.Bende pazar günü gökala avındaydım fakat hava gökgürültülü olduğu için kamış açamadım maalesef.Ama kısmetse hafta sonu geçen haftanın da acısını çıkaracağım:) Tekrar tebrik ederim,devamı daim ve bereketli olsun...Rast gele

12. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Haftaya güzel bir alabalık raporu bekliyorum senden o zaman :D, Şu sıralar alabalığın en hareketli zamanı, havalar ısınıp bunaltıcı sıcaklar başladığında arşivden bu raporları çıkarıp resimlere bakıp avuturuz kendimizi artık.

13. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Benim gibi balık sevdalılarını özellikle alabalık tutkunlarını mümkün olduğunca bu zevkten mahrum bırakmayacağıma emin olabilirsiniz. Filmin 3. bölümü de başarıyla çekildi darısı diğer bölümlerine...

14. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Dostum hastalığı kapmıisın büyük geçmiş olsun balıklarda harika tebik ederim :)

15. asi05

asi05 asi

En İyi Avı:
    3 kg alabalık
    sevgili kardeşim öncelikle bu güzel avın için ve güzel sunumun için teşekkür ederim. böyle bol avlı günler yaşaman dileği ile..
    bana gelince bende kendi çapında bir avcıyım.malatyada yaşıyorum bu sene aladan pek verim alamadık. keban tarafında avlanıyoruz.fırsat buldukça devamlı giderim. bu sene havalardan mı neden bilemen alalar beni pek sevmiyor.burada havalar devamlı yamurlu kaşık atıyoruz balık kaşığı göremiyor su çok bulanık ve mıl akıyor. malüm alabalık temiz suda yaşar balık nerede anlamadık dip attık şamandıra yaptık bir türlü balık alamadık senden ricam bulanık havalarda hangi kaşık kullanmam gerekir resimli gönderebilir misin .
    şimdiden teşekkür ederim

16. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler balıklar çok güzel . Umarım bu keyif hiç bitmez , Hoşçakalın .

17. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

Kubilay abi gerçekten bu güzel avlak bu güzel av şekli ve bu güzel balıklar beni çok mutlu etmekte.. Güzel avlarının devamını diliyorum.. fırsat kolluyorum sınavımı bi hayırlısıyla geçeyim ardından birlikte sahte atalım suya inşallah..

18. BURSADAN

BURSADAN HASAN

izliyoruz izliyoruz izliyoruz hep izliyoruz!

19. Remmal38

Remmal38 Ahmet

Masallah Hemsehrim,

yine cok güzel bir av gerceklesmis.

Gel teskere, geeel..... 5 hafta kaldi bulusmamiza

20. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

http://www.avmarketi.com/asp/product/134716/MEPPS-AGLIA-FLUO-ORANGE-KASIK

http://www.avmarketi.com/asp/product/134715/MEPPS-AGLIA-FLUO-ORANGE-KASIK-NO-5

http://www.avmarketi.com/asp/product/134701/MEPPS-BLACK-FURY-NO-3

http://www.avmarketi.com/asp/product/134722/MEPPS-AGLIA-FLUO-TIGER-SARI-KASIK

Bu linklerde sorunun cevabı var arkadaşım... Ortamın tekdüze bir renkte olduğu zamanlar farklı renk her zaman dikkat çeker...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.