Benim Arslan Partnerlerim ve geçen haftaki avları

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Volkan

Hemen her raporuma cevap yazdın.Verdiğin cevaplar sordukların samimiydi.Ancak hayat gailesi seni pek sevdiğini sandığım bu hobini yeterince yerine getirmekten alıkoymaktaydı,bunu sezinledim.

Sana bildirmedim ama içimden bir dahaki levreksezonunda gidip bu hevesli gençle avlanayım,tespit edebileceğimi sandığım bazı noktalarda yardımcı olayım dedim.

Zira aynı iş gailesi senin hemen her rapora cevap verme gayretine rağmen,bazılarını tam okuyamamana ve tamamını doğru anlamadığın intibaınıda bana vermişti.

Nitekim işte yukarda bana yazdığın bu mesajda haklılığım tam manasıyla ortaya çıkmıştır.

Ben balıkcılık konusunda kibirliyim evet ama sana itiraf edeyimki aynı zamanda bu konuda çok iddialı,en uzun,yarım asrı çoktan geçmişl,yüzlerce amatör avcı yetiştirmiş,denizde olduğu gibi,karadanda avda,açık sularda avdada,nehirdede göldede barajdada avlanan,hepsinin üzerinden layıkıyla gelen,işte şimdi en büyük iddiama geliyorum,şimdide ileridede asla ve asla aynısını göremeyeceğiniz bir çılgın ihtiyarım.

Bana herşeyi diyebilirsiniz,bir yere kadar tolere eder im.Ama benim balıkcılığıma laf ederseniz,bana en büyük hakareti ettiğnizi var sayarım.

Bu bakımdan beni hiç anlamadığını,okuduklarından pek birşey anlamadığını,şuur altında nahoş bazı kanaatlerinin bulunduğunu,elmayla,armutu kaıştıran bir yapıda olduğunu ne yazıkki biraz geç anlamış oldum.

Sana kırıldım ve özrünü kabul etmiyorum.

Sevgilerimle

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Peki Vedat amca. Ben sezinlediğimi yazdım, senin gibi... açıkça ve mertçe.
    Yanılıyor olabilirim de dedim. Sana kibirlisin demedim.
    Dedem yaşlarında bir ustayı da üzdüğüm için çok üzüldüm.
    Sen dilediğini düşünebilir ve yazabilirsin.
    Ben bu konuda yazmaktan vazgeçiyorum.
    Ellerinden öpüyorum.
    Sana kırılmadım demen en iri levreği yakalamaktan daha değerli artık.
    Raporlarını takip edeceğim, sezsizce. Kırılganlığım geçmiştir demeni bekleyeceğim. Keşke bugün bilgisayarım bozulsaydı. cyr

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Partnerler özelinde konuya katkı sağlayacak kişilere açık davetiye vermiş olalım:

Evet desinler, onaylasınlar. Kim olumlamış, kim candan sahiplenmiş. Sayıp toplayalım, bu alemdeki yerleri belli/aşikar olsun. Konu devamına yazsınlar ayan-beyan. Fazla değil, partner sayısınca kişi olsun; alınlarından öpeyim, binlerle özürüm de peşin. Tek kelime de edersem ağzım kurusun.:eek:

Hayal köprüsünün ayaklarından birisi işte burada, ya diğeri?

Şahsınıza tahsisli site? Fikir ve emeklerinizi dahi içimizden çekip almanın gayretindeyseler birileri, şimdi söylemek lazım onlar biz olabildiler mi, yahut olmak isterler mi? Hayır, koca bir hayır. O halde herkes kendi yerinde, taş ta kendi yerinde ağırdır.

Zor olsa da; ben neredeyim sorusunu kendimize sormaktan korkuyoruz. Neredeyiz? Bu sorunun sorulma vakti de, bu soruyla yüzleşme vakti de, bu soruyla cevap verme vakti de henüz geç değil.

Bir partner paylaşımı daha assan foruma, ardından üçüncüsünü, beşincisini de assan: Yüreğimizde, dünyamızda cılız bir aks-i seda bulabilecek mi?

Bakmak, bakıpta görmek isteyenler için bir ayna olabilir mi diye birkaç kelamdı. Hak için, hakikat için. Volkan’ın da kastıydı…

Lütfen, ne olur üstadım şu üzülme ve kırılma ifadeleri de bir tarafta dursun.

Saygı ve sevgim o koca yüreğine.;)

4. ahmeticus

ahmeticus ahmet

Evlat..

Bilmediğin veya düşünemediğin bazı gerçekler var..

Bir atasözü..

"Marifet, iltifata tabidir" diye..söyler.

Bu "yaşlı kurt" bırak iltifatı, hak etmediği halde fazlası ile hakarete uğramış birisidir. Kalan ömrü ne kadar olursa olsun, onun yapmak istediklerine yetmeyecektir. O bunu farkındadır ve çabuk davranmaya çalışmaktadır.

O gerçekte marifetli biridir. Adil davranmak gerekirse iltifatı da haketmektedir. Bu sırada hakaret görünce, aç ruhunu doyurmak için kendi övünme çabası göstermektedir. Bu bir refleks tepkisidir..

Sen de bunu "kibir" sanırsın. Bir de bunu söylersin. Bunu görmemen ne büyük cahilliktir.

Ama ben kefilim ki, tecrübesizliğinin sonunda ulaştığın noktada göstermiş olduğun samimi pişmanlık ifadeleri, onun kalbini yumuşatacaktır. Çünkü o çok yufka yüreklidir. Bir daha böyle hatalar yapmamanı dilerim.

O "yaşlı kurt"un içindeki hazineyi, o gitmeden almaya bakmanı tavsiye ederim.

O "çılgın ihtiyarın" veya benim tabirim ile "yaşlı kurt" un ellerinden öpüyorum.

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bilmediğimiz veya düşünemediğimiz bazı gerçekler, elde değenekle kafalara vurulunca bilinir ve düşünülür hale gelemiyor sayın abim, mazur gör.:eek:

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Nuri

Bilmem zamanın vede hevesin benimle karşılıklı yazışmaya yetermi.

Yettiğini varsayarak devam ediyorum.

Forumların kuruluş gayesi üzerinde düşünelim.
    Geçmiş10 sene zarfındada ,benim bu gayeyle ilgili olarak müspet yada menfi
    davranışlarımı ortaya koyalım.

Şayet sen bunların önemli bir kısmına hayalcilik dersen,peşinen söyliyeyim yanlış edersin.Bunlarında nedenlerini anlatmalıyım.

Ne yapmışım,neyi yanlış yapmışım.Haşa bende kulum yanlış yapmak banada mahsustur elbet.

Sen bardağın boş kalan kısmına bakma Nuri,bu haksızlıktır.

Elbette üzülürüm,bilge bir kişinin böylesine dar zihniyeti ortaya koyması beni yıpratırda.

Ben doğa sevgisine haiz,korumacı ve kollamacı hüviyete ermiş,et için değil spor için avlanmayı yeğlemiş,ustalarına nihai noktada hep bağlı kalmış,kullandıkları her teçhizatta,yurdumun balıkcıısına örnek olacak şekilde bezenmiş avcılar yetiştirdim.

Eziklik edebiyatından kurtulmamız lazım.

Heves edene aynı ilgiyi ve gayreti göstermezsem na merdim.

Tenceresinde pişir,kapağında ye zihniyetinden sıyrılmamız lazım.Bu toplum bu şekilde kalkınır.
    Ben işi balıkcılık yönünden ele almışım ve bu hale gelmişiz.Her yetiştirdiğim,yada faydalı olabildiğim gencin yaptıklarının arkasındayım.

Onlar bu özellikleriyle,hani arada bakarızda imreniriz ya,o yabancı balıkcılarının,hem bilgi ve hemde fiiliyatta tuttuklarıyla,çoktan önlerine geçmişlerdir.

Ben İngiliz forumlarınada fiilen yazdım bir süre.Bu muhafazakar milletin bana verdikleri paye Efsane Avcı konumudur.

İsteyene bulurda,okuturumda.

Ancak bana hayalci demenin,kibirli demenin,partnerlerimi yermenin,hak etmediğim yermeler olduğunada inanırım.

Sevgiler

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Ahmet Bey, yaşınızı göremediğim için nasıl hitap etmem gerektiğini bilemedim.
    O yüzden bey takısını pek sevmesemde kullanıyorum.

Ahhh ah, şu iletişim ne kadar da zor aslında.
    Bu konuda yazmayacağım dedim ama niyetim sanırım farklı yorumlandı, açıklama gereği hissettim.

Benim kimsenin tuttuğu balıkta gözüm yoktur. Kimseyi de "partner" olarak kıskanıyor değilim. Balığa zevk için gidiyorum. En büyük balığı tutmak gibi bir hırsım amacım söz konusu değildir. Onun için bu işi mükemmel derecede becerenlere karşı bir hasetlik falan da beslemiyorum.

Vedat amcaya ne demeye çalıştım peki ?

Yazılarından, balık yakalama konusunda kibir sezinledim ve çok sevdiğim biri olarak, samimiyetine ve içtenliğine güvenerek, dini inançlarım gereği ebediyete göç etmeden bu hastalıkla mücadele etmesi gerektiğini belirtmeye çalıştım. (Hattim olmayarak)

Oysa bana ne ki, ben kimim ki. Yaşım kaç başım kaç. Bir tebrik mesajı bir övgü yazsam nice hoyra geçecekti belki de.
    Çok düşündüm yazmadan, yanılıyorsam peşinen özür bile dilemiştim, kırmamak adına elimden geldiğince çaba da sarfetmiştim kendimce.
    Oysa karşılığında kırmak için elinden geleni yapan bir mesaj aldım. Hassas kalbim kırılmıştı ama ben tamir edebilirdim. Önemli olan kendimce uyarmaya çalıştığım sevdiğim, değer verdiğim ustamın kalbinin kırılmamasıydı ama onu da beceremedim.

Ben bu değerli ustanın, hissettiğim kötü bir yanını yazmasaydım; nerede kalırdı benim dostluğum, sevgim, samimiyetim ve içtenliğim. DOST ACI SÖYLER...

Şu an inan ki çok üzgünüm ancak hiç pişman değilim. İyi ki de yazdım, vicdanım rahat.

Cahillikle, şuur altımdaki nahoş düşüncelerle, elmayla armutu karıştırır yapıda bir insan olmakla itham edilmem beni ziyadesiyle üzmüş ve incitmiştir.

Kimseden hiçbir beklentim de yoktur, belki bu yazımdan sonra da başka şeylerle itham ediledebilirim. Bunun da bilinciyle yazıyorum.

Birbirimizi görmesek, yüzyüze tanışmasakta bazı insanlarla gönül bağı kurmuşum farketmeden ve bu insanlarla ilgili bu dünyada veya ebedi dünyada kendilerine zarar verecek birşey hissedersem çekinmeden yazacağım.

Bilgilerinize...

8. EFE Ruhi

EFE Ruhi Ruhi EFE

En İyi Avı:
    Elimdeki Sinarıt
    Sayın Nuri kardeşim. Her ne kadar beni konu dışında tutmuş olsan da cevap verme isteği duydum. Partner kavramını sen sanırım yanlış anlıyorsun. Evet biz Sayın Hocamın partnerleriyiz ama her birimizin belli bir deniz deneyimi ve bilgi birikimi vardır. Ancak bu bildiklerimize Hocamın bize öğrettiklerini birleştirince farklı sonuçlar ve avlar elde etmekteyiz. Mesela Hocam teknesini bana bırakıp gidiyor ve ben Mustafa ile avlanıyorum. Mustafa da bunu paylaşıyor. Bizim avlarımız yada diğer partnerleri av yaptıkça Hocam da bu sonuçtan fevkalade zevk almakta ve sevinç duymakta. Şimdi onun bunları paylaşmasında hiçbir sakınca görmediğimiz gibi ben diğer arkadaşlarım Hocamın yazdıklarının üzerine yazmamayı tercih etmekteler. Hocamız bizlerin yanında oldukça da bu böyle olmaya devam edecektir.
    Hoşkal Nuri
    Düzeltme notu: Şimdi konuştum Hocam Saroz'dan yeni haberlerle geliyor. Tabii ki yine o yazacak Sinan ve Muharrem yazmayacak.

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Ahmet

Hakkımdaki yorum ve kanaatlerine teşekkür ediyorum.

Sevgimle kal

10. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    arada benide jiglemişin be abi:p

2007 yılından beri forumlardayım ve sizin gibi bilge kişilikli forum tabiriyle üstad sıfatı uygun görülmüş sayılı insanlarla birlikte olmak bizler üyeler olarak büyük bir kazanç olsa gerek bugüne kadar belkide yüzlerce konunuzdan insanlar bilgi hazinelerine bilgi kattılar belkide sayenizde hayalini bile kuramayacağı balıkları tuttular bu konuda ne kadar övünseniz azdır her güzel şey layıkıyla övgüye değerdir ve bunu fazlasıyla hakettiğinizi zannediyorum gelelim şimdi madalyonun öbür yüzüne :eek: övgüyü hakettiğiniz kadar bazen yergiyide hakettiğiniz eleştirildiğiniz zamanlar oldu kimse senin huysuzluğunu kişiliğini eleştirmedi eleştirmekte haddine değildir zaten sadece yapmış olduğunuz avlardaki limit fazlalığını ve bazende kullanmış olduğun avlanma yöntemlerini (60lı uskumru çaparileri falan )bazende hırsınıza yenik düşmenizi eleştirdi ve bunları dile getirenler senin gözünde yok sayıldı söyle bir takkeyi önüne al ve son zamanlarda forumlarda düşmüş olduğun durumları bir düşün bizim eleştirilerimiz seni hiç üzmesin senin kötü durumlara düşmen bizleri sevindirmez aksine üzer vedatlar orhanlar kolay yetişmiyor bu insanlar sizlerin bilgisinden ve tecrübesinden daha çok faydalanacaklar yeterki sizler kendi kıymetinizin değerini bilin ve yeni yetişenlere örnek davranışlar sergileyin :)

sağlıcakla kal abi:)

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yani, ben şimdi ne diyeyim sana ey “hayalci”? Az insaf, evet biraz insaf et ne olur. Denmeyeni denmiş saymak hayal değil de nedir? Hakikaten o delişmen yüreğini vasfetmeye pek uygun düşen “çılgın ihtiyar”ı gururla ve övünerek ilan edersin de bunun bir başka ifadesi olan “kibri” burnu büyük diye anlamak istemene ne demeli? E bir bak; Volkan ne dedi zavallı çocuk? O baba yüreğine zincir vurup mahkum ettin O'nu bir kelimeye. Öncesi yok haşa, lakin işte bu kibirdir apaçık. Hak ise şayet; Volkan’ın hakkı daha azizdir bilesin.

Evet açık-net yazayım: Anlamadın. Ancak bu bir kusur değil, eksiklik hiç değil. Anlamak istemedin demeye dilim varmıyor zira niyetin halis. O halde sebep?

Sebep şu; yıllardır tedirginliğini yaşadığın, belki duymaya korktuğun partnerlerinin tılsımına halel gelir mi hassasiyetiydi. Sebep; türlü cefalar çekip, yürek paraladığını ama bir türlü de şirin ve sevimli görünmelerine fayda sağlayamadığını er-geç bilmendi. Tek kıllarına zarar gelmesin istersin de bu aşırı korumacılığın hiç yok yere onları gönle sokmaya yetmedi bir de gönüllerden ırak etti bunu da gördün.

‘Onların balığına muhtaçsın’ ithamıyla en amansız ve namert saldırıları göğüsledin, vuruldun, itildin. Buna rağmen yıllardır kendini cephede hep ön safta tuttun. Partnerlerim dedin hak dedin. Can verdin, hayat oldun. Ama işte bir kere daha söylüyorum bu bir hayal ve asla gerçek olamadı. Belki sen gerçek olmasını istedin, günlerini, hayatını bu amaca vakfettin ancak, onlar yoklar ki? Dünya çapında ve ünü sınırları çoktan aşmış devasa avcılar olsalar da -ki öyleler, Allah için- yine de yoklar. Katılmak istemeyeni de katma ne olur.

Gerçek burada ve şimdiyle mücehhezdir, oysa hayal olana zaman ve mekan yok.

Senin hayalin; bu hayali gerçek kılmak istemek ise, inan ki ağızsız-dilsiz, kuyruğu kesik pisicik Dudu kadar gönlümde yeri yok. Yalandan taş mı bassam yüreğime?

Enerjini, aklını, dünyanı buna vermiş olman, sonu trajik olsa da bu hayalin gerçek olmasına yetmedi nazarımda. Partnerler bunu istemiyor yahu, görmüyor musun? Onların dünyası ayrı, umutları, fikri ayrı, sen candan istesen de bizimle kesişmiyor zorla değil ya. Biz çok mu istiyoruz sanki? Eh, pek değil gördüğün üzere.

Üzülme üstadım ve dahi üzme ne olur. Olmayacak şeyi isteyipte kendini harap etme, vallahi yazık. Bırak herkes kendi dünyasında öyle mutlu. Allah aşkına, kimsenin partnerlerle bir derdi yok, partnerler yüzünden bizimle derdin niye olsun? Kötü diyen olmadı ki dert ettin kendine. Bir sitemin vardı ilgi duyulmuyor diye, belki de meraktı acaba neden. Birileri de ayna tuttu kendi lisanınca. O dünyayı yansıtmak yerine sana tutulan aynaya bakmış olsaydın keşke. Bunda bir zarar yok ne de kötülük.

Ben niye arslan partnerinle tıpkı sen gibi konuşamıyorum? Sebep nedir ki, hadi isim de vermiş olayım Muharrem Reis’in bir selam vermişliği mi var bana? Bundan açık daha ne söylenir ki? Bana darılır mı, sitem eder mi? Sever mi Volkan’ı, üzülür mü O'nun için, O’na kardeşim der mi? Bir kez nolur, bir kez duysaydık, ah bir duyabilseydik keşke.

Yüreğimdesin her daim ve de ancak partnersiz Vedat’ı bilirim. Şair beni söylemiş:

“pamuktan ellerini geçir yürek halkama
    ister ayağın katına çek
    istersen yerlere at.”

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ne güzel ,senin gibi bilge bir kişilikle,üzülmeden atışmak ne güzel.

Hayli yüklü olduğuna inandığım beyin kıvrımlarımda,olmayanı ortaya koymanda ne güzel.

Bak benim gayem sadece şu.

Heves eden,imrenen,olamayacağını sanıpta üzülen,doğa sevgisine haiz gençleri ortaya çıkarıp,bu aradada bu mutluluğa erdiğini varsaydığım emek verdiklerimide örnek göstererek,hani,sanki,aynı mutluluğa eriştirebilirmiyim gayesidir.

Ben tatmin olmayan bir sevme ve övünme güdüsüne sahibim.

Başkaca gururum falanda yoktur.

Dünya zengini olsamda, bir çukurda ameleyle soğan ekmeği keyfle yerim.

Hazmedemem,ulu milletimin.devletimin başkalarından geri kalmasını.

Ucundan tuttuğum doğa,balık avlama sevgisidir,bundada dünya umurumda olmaz onları dahi ezer geçerim,partnerlerimle.

Sevgim ve saygımla kal aziz insan.

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Mustafa

Sanırım konuların derinliklerine inmekte zorlanmaktasınİfadelerin sathi ve pek emek sarfedilmeden ortaya konmuş gibi.

Esasen bu yüzden güzel bir konumuda adminemiz kilitlemişti.

Benim forumlarda düştüğüm durum derken insaflı olmalısın.Muflis bazılarının üyeleri gına getirecek,üstelik forum sahibi tarafından korunan saldırmaları beni değil orta yada uzun vadede o ve onları kötü duruma sokar.

Sanırım beni halen tam anlayamadın.

En büyük belirtisi ise beni Orhanla bir tutman.

Ben bunu iltifat yada hakikat değil,hakaret kabul ederim:mad: :mad:

Sevgimle kal

14. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    kızsanda darılsanda biz yine seni sevmeye devam edeceğiz :)

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bende elbet sizleri sevmeye devam edeceğim.

İçimden bir ses,özellikle bazılarınızın hakiki dost olduklarınızı bana söylemekte

Sevgimle kal

16. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Gerçekten mükemmel avlar vedat abi seni ve partnerlerini canı yürekten kutluyor saygılarımı sunuyorum en güzel avlar sizlerin olsun rastgele...

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Teşekkürler sevgili Anıl.Keşke Çanakkale günlerinde tanışmış olup birlikte güzel avlar yapabilseydik.

Neyse ileride yapabiliriz belkide

Sevgimle kal

18. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Umarım bir gün o şerefe layik olurum vedat abi kesinlikle yolum düşerse sizler gibi değerli üstadlarımızın bilgi havuzlarından faydalanmak isteriz ... Saygılarımla abicim

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Herzaman beklerim sevgili Anıl