Benim güzel sazanlarım

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında darkrider tarafından paylaşıldı.

1. darkrider

darkrider ibrahim şenel

Merhabalar,
    Forumdaki ilk mesajım bir av raporu olsun dedim.

Bu sene hevesle bekledim sazan sezonunu. İlk fırsatta bizim köyün yakınlarındaki baraja gitmekti niyetin. 300 KM yoldan sonra saat 19 gibi avlağa ulaştım. Kampı kurdum. Roket ile yemleme yaptım. Üçüncü atışta roketin misinası koptu. 6-7 adet oltamı yerleştirdim. Başladım beklemeye.

Saat 02:00'ye kadar ayaktaydık. Yaklaşık 10 15 adet 15-20 cm boyutunda sazan oltalarımıza geldi. Hepsini geri saldık haliyle.

Sabah uyandığımda 2 tane oltanın yerinde olmadığını fark ettim. Muhtemelen 15-20 kg'lık iki canavar aldı oltaları götürdü. :) (malum kaçan balık..) İlerleyen saatlerde oltanın bir tanesinin koyun ortasında hareket ettiğini gördüm. 10 mt ilerisinde ise canavar zıplıyordu. Hemen oltanın ucuna kaşık bağlayıp kıyıdan sallamaya başladım. 10 atış sonunda suyun ortasındaki kamışı kaşık ile yakaladım. Ancak çekerken misina koptu. Kamış dibe battı, canavar da kaçtı.

Neyse uyandığımda oltaların birinin dolu olduğunu gördüm. İki saat sonra da en büyük balığı aldık. Bir de bu ikisinin arası bir boyutta aynalımız vardı.

Pet 2 LT

/][​IMG]

/][​IMG]

Son düzenleme: 23 Temmuz 2012
  2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    tebrik ederim, artık oltalarınızı daha sağlam bağlayın bence,
    ankarada sazan avı için çok uzaklara gitmek lazım.

3. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Keşke güzel ses veren bir zil takıp kalamayı açık bıraksaydınız. Yıllar önce bir sazan benimde ekstradan attığım kasnağı üzerindeki koca kayayla çekip almıştı. Sağlık olsun güzel balıklar almış memleket hasreti gidermişsiniz. Devamını dilerim... :)

4. darkrider

darkrider ibrahim şenel

Oltalar sağlam bağlıydı aslında. Zil de vardı. Hatamız belki de uyumaktı. Yol yorgunluğu ile derin bir uyku çekmişiz. Evet sağlık olsun, yine de değdi... Bİr dahaki sefere buraya mutlaka bot ile gideceğim.

5. WinstonBlue

WinstonBlue Emre Yıldızdal

Çok güzel balıklar tebrikler.Avlandığınız yerde büyük balıklar var demekki yerinizde olsam çok daha büyük sazanların peşine düşerdim.Tebrikler..

6. sokar

sokar mustafa

Bence misina konusunda çıtayı yükseltin daha kaliteli markalar kullanın sizdekiler boyuna kopmuş. Başarılar......

7. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Hocam bu balıklar sabah kadar oltadamı kaldı yani

8. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    ne gamsız balıkçıymışsınız be kardeşim. Gitti 7 kiloluk !
    Allah çok bile veriyor balık size !

Kıskançlığıma verin.
    Küçük balıkları bıraktığınız için sonsuz teşekkürler.
    Balıklar süper. tebrikler. Afiyet şeker olsun.

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Mekan nefis, sazanlar için tebrikler. :) Oltaya vursun da varsın gitsin.
    Onu da bulamayanlar var :D

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebrikler.
    Bu hatayi hepimiz yapiyoruz malesef. Beklemeli büyük balik avlarinda bobinlerin dibine dügüm atmak bir hata. 200-300metre misinanin makaradan bosalmasi çok çabuk oluyor. Kamis sabitlenmemis ise balik kamisi avliyip suya çekiyor. Benim makaralarim da dibine dügümlü vaziyette. Üseniyorum. Bir takim kaybedince üfleye püfleye misinalari bosaltip kesecegim dügümleri bu gidisle

11. darkrider

darkrider ibrahim şenel

@roy
    Teşekkürler. Kamışı nasıl sabitleyebiliriz? Kamış sehpası bile aynı kaderi yaşayabilir. Şu klasik plastik saplar zaten çok iyi tutmuyor. En iyi çözüm uyumamak.
    @volex21
    Teşekkürler. Mekan güzel, kısmen gizli kalmış bir cennet. Barajın büyüklüğü yaklaşık Çanıllı barajı kadar. Karşı taraf çam ormanı, arka taraf meşe ormanı... Su temiz, balıklar lezzetli... Daha ne olsun :)
    @alişan
    Teşekkürler. Allah sizlere de daha büyüklerini versin. Küçük balıklardan toplam 20-30 tane saldık. Ama bunları aldığım için de vijdan azabı çekmedim değil. Bayramda tekrar gideceğim, bu sefer tamamını suya geri salacağım.
    @shatin
    Bir tanesi muhtemelen 1-2 saat oltada kaldı maalesef.
    @sokar
    Haklısınız ama misinalar oldukça kalındı. Çok aşırı güç kullandığım için koptu, kötü takılmışlardır. Kalın demek kaliteli demek değil tabiki. Ancak avlak zemini çok dallı idi. Keşke yanımda bot olsaydı. Üç balığımız daha olurdu. Gidip suyun ortasından çekmek de ayrı bir zevk olurdu.
    @WinstonBlue
    İnşallah bir dahaki sefere. Geçen sefer elim boş dönmüştüm bu avlaktan.

12. megos62

megos62 Onur

Favori Kamış:
    DAM Python Power Spin 2.70
    Favori Makine:
    MITCHELL Ultracast 6000
    En İyi Avı:
    2,5 kg. Sazan , 74cm. Turna
    Sazanlar çok güzeller. İnşallah daha irilerini tutmak nasip olur

13. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    Foruma hosgeldiniz,kucuk bir hatirlatma(4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.

14. darkrider

darkrider ibrahim şenel

Uyarı için teşekkürler. Anlatımım biraz bencil olmuş, o yüzden yalnız olduğum anlaşılmış olabilir ancak iki kişiydik, 6-7 oltamız vardı. Enişteye buradan sevgililer :) Son fotoğrafta gözüküyor hafiften...
    Olta başına 3 iğne sınırını geçmedik. 3 iğneli sazan yayı ve tek iğneli köstek takımı kullandık.

15. emin güler

emin güler emin güler

Harika bir av olmuş.ben Kamışları sehpaya koyuyorum zil yerine bataryalı alarm kullanıyorum uyurken bile balık vursa o sese uyanmamak mümkün değil bize de nasip olur inşallah.