Benim için balık avı nasıl olmalı.

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Mustafa kardelim ben de senin gözlerinden öperim.:) :) :)
    Bu güzel yorum ve övgülerin için çok teşekkürler, gerçekten ben de beğendiğine çok memnun oldum sevgiler hoşça kal.:) :) :)

2. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Orhan abiciğim;gerçekten de el oltasının verdiği zevk apayrı.Ne levreğe at-çek ne de göl kamışı ile kefal avı şeytan oltası zevkimin önüne geçemiyor.Eee ilk zevki ,lezzeti ondan almışım hem de.
    Saygılar ve sevgilerimle...

3. Ferruh

Ferruh Ferruh Alışır

Favori Kamış:
    Italcanna Futura 150-190 gr atarlı surf kamış
    Favori Makine:
    Saragosa 8000 F Shimano Daiwa Saltiga 5500 Daiwa Emblemz 5500 A
    En İyi Avı:
    Palamut 450 gr
    Özlediğimiz kareler bunlar nice avlarınıza Orhan Abi!

4. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili mesut kardeşim denizlerimizdeki balıklar tükenmeden ilk başta denizlerimizi korumayı öğrenelim sonra da denizlerimizi korumayı öğretelim, bizden evvelki kuşaklar bu işlerle hiç uğraşmamışlar gene bizler erken uyandık inşallah arkamızdan çok kuvvetli bir inanan ordu gelecek ben buna inanıyorum onlarda çocuklarımız ve torunlarımız, denizlerimizi ve balıklarımızı koruyalım diye bir genel birlik oluşturmalıyız bizlerin ailelerimizin akraba ve dostlarımızın katılacağı bir internet birliğibuna da her balıkçı sitesinden amatör balıkçılar katılmalılar sizler genç kardeşlerimiz bu organizeleri bizlerden daha iyi yapacağınıza inanıyorum istarsen ön ayak ol başlat hepimiz arkandan geliriz, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Hasan kardeşim ne diyelim..allah baba senin de gönlüne göre versin sevgiler hoşça kal.:) :) :)

6. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Barboros kardeşim en önemlisi nasıl zevk alıyorsan ve hangi yöntemle daha başarılı avlar yapıyorsan bence en doğrusu odur kıyıdan el ile kasnak kullanarak avlanan balıkçılar var bunlar profösyenel balıkçılar her davasında 50 60 kilo çupra, mercan tutuyorlar, bunları burada görüyoruz, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Ferruh kardeşim sizlere de rast gele hoşça kal.:) :) :)

8. canözüm

canözüm mehmet seven

orhan abim her zaman sizlere ozenmisimdir senin gibi bir emeklilik yasamayi sivrice gercekten cok guzel bir yer sende biliyorsunki eskiden gelmistim o zamanla simdiki sivrice arasinda inan cok fark gozledim ilk geldigimde cok sade bir köy havasindaydi ama simdi cok dolmaya baslamis deniz kenarlarinda yazin bolca insan vardi saniyorum boylede devam ederse dahada dolacaga benziyor o guzel yerin cirkinlesecegine inaniyorum insan oglu boyle bazen elimizdeki guzelliklerin degerleri kaybedince anliyoruz insallah ben yanilirim o guzellikler bozulmasin istiyorum bende biliyorsun bu sene oralara tasiniyorum (esyalarimi bile tasidim gectigimiz hafta) yazin bolca gorusup beraberce guzel avlar cikaririz insallah orhan abim saglikla kalasin insallah

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Mehmet kardeşim valla ben de senin gibi güzel insanların denizi ve balık avını sevenlerin bana komşu olmasını çok istediğimi sen de biliyorsun ama beni tanıdığın kadarı ile ben sevgi, saygı ve hoş görüye çok önem veriyorum bu zaten bende bir takıntı olmuş bunu benimsemeyen insanlarla anlaşmam mümkün değil..... zaten bunu senin için sana her zaman söylemişimdir seni ve senin gibi kardeşlerimi çok seviyorum ve seni, sizleri komşu olarak bekliyorum.:) :) :) sevgiler hoşça kal.:) :) :)

10. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili ve cok degerli Ustadim,Orhan Babam,

Ben uzun yillar yurt disinda amator balikcilik yaptim. Bizim amator balikciligimizla onlarinkini karsilastirdigimda en buyuk ayrimin bizlerin el oltasina duskunlugumuzdur diyebilirim.Cogu zaman gozden kacirilan bir nokta daha vardir ki buda el oltasinin kendi icinde bir amator olta balikciligi disiplini olmasidir ve Turkler bu disiplinde diger Ulkelere nazaran cok ilerdedirler.Biz mesala capari kullaniminda o kadar degisik ve farkli ritimler ve uygulamalar biliriz ki. El oltaciliginda farkli calinma bicimlerini, oltayi ve misinayi el oltasinda kullana bilmeyi vs..vs..Simdi bunlari soylerken cogunuz ve ustadim belki de siz diyorsunuz ki "bunlari bilmekte zor olan bir sey yok ki".Ama oye degil cunku bu biz de eger balikcilikla ugrasiyorsaniz oldukca siradan bir bilgi.Pek cok yabanci balikcinin eline misina versen cekemez.Cekse de iki dakka da karistirir.

Ben ilk kamisimla sanirim 5 sinifimda tanistim. Izmarit istavrit tutulabilecek kucuk bir kamisti. Benim ustadlarim icin kamisla tutan balikci 'balikci' olamazdi.Mesela o kamisla beni hayatta tekneye almadilar. "Bizle dalgami gectirecen oglum" derlerdi.Kamisla balik tutanlara gulerlerdi.Hele tekneden... Asla ve asla olabilecek bir sey degildi.O adamlari oldur kamisa dokunmazlardi.

Oysaki yurt disinda amator balikcilik aslinda kamisla baslamistirve bu yuzden adi balikcilik"Fishing" bile degildir.Adi "Angling"dir. Bu bir nevi "Kamiscilik" anlamina gelebilir.

Ben Ulkem insaninin el oltaciligini asla unutmalarini istemem.Ozellikle cocuklarini yetistirirken balikciliga , asla kamistan baslatmamalidirlar.Cocuklar baliga el oltasiyla baslamalidirlar.

Siz ve sizin paylasimlarinizda gosterilen balikciliginiz bana hep eski ustadlarimi hatirlatir.Zaten siz Ege , Akdeniz olta balikcisinin cok guzel geleneksel bir ornegisiniz.Artik yavas yavas unutulan bir sanati icra etmeniz ve bu konuda belge birakmaniz cok guzel.Bunu amatorce yapmanizsa muhtesem.

Sizi bu muhtesem yorumunuz icinde ayrica cok tebrik etmek istiyorum.Eli opulecek adamsiniz.

Iste bir Ustadi kendini ustad sanan bir zibididen ayiran bakis acisi...Ve birliktelik cagrisi. Senin gibi akli basinda, bir ustad, bir lider ve butun bunlardan once bir Baba olabilmeyi bilen insani alkislamiyayimda ne yapayim...:thumb: :clap2:

Sana en icten saygilarimi sunuyor , seni hasretle kucakliyorum.

Umarim Conta Kaptan daha iyidir...

Gonlundekine rast gelsin degerli abim.

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok sevgili Hüseyin Alp kardeşim bu güzel yorumların ve kalpten duyguların için sana çok teşekkür ederim, inşallah seninle bir gün gelecek yüz yüze'de tanışacağız, sana, ailene ve oradaki Yeni Zelanda'daki dostlara arkadaşlara selamlarımı, sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum hapiniz hoşça kalın.:) :) :)

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Iste bir Ustadi kendini ustad sanan bir zibididen ayiran bakis acisi...Ve birliktelik cagrisi. Senin gibi akli basinda, bir ustad, bir lider ve butun bunlardan once bir Baba olabilmeyi bilen insani alkislamiyayimda ne yapayim...

Sana en icten saygilarimi sunuyor , seni hasretle kucakliyorum.

Umarim Conta Kaptan daha iyidir...

Gonlundekine rast gelsin degerli abim.

"Balikci baliga gitmez, ait oldugu yere doner."

Sevgili Hüseyin kardeşim balıkçılık konusunda en çok bilen % 15 i aşmazmış, gerçekten bu konuda üstad olmak için %85 i de öğrenmek gerekiyor, bunun yanında hayat felsefeni, hayat tecrübeni bir örnek olarakta senden sonra gelecek nesile sunmak, bu da yeterli değil iyi insan olma kurallarınıda öğrenmek ve uygulak gerekir.

İyi insan olma kurallarından bazılarını şöyle yazmışlar:

İyi bir baba veya anne olmak,
    İyi bir evlat ,
    İyi bir kardeş,
    İyi bir akraba,
    iyi bir komşu ,
    İyi bir arkadaş,
    İyi bir vatandaş olmak,
    Tabi bunlar yeterli de değilmiş diyorlar, insanları seveceksin, onları kırmamaya darıltmamaya çalışaçaksın, insanları hiç bir zaman küçük görmeyeceksin ve diğer insanların içersinde küçük düşürmeyeceksin, diğer insanlara fırsatın varsa yardım edeceksin, bulunduğun ortamda faydalı olmaya çalışacaksın, doğayı seveceksin ve ölünceye kadar koruyacaksın,
    velhasıl üstad olabilmek için çok fırın ekmek yemek lazımmış.........
    Sevgili Hüseyin Alp kardeşim her şey gönlünce olsun ben de senin, sizlerin gözlerinizden öperim, sağolun.:) :) :)

13. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Sevgili Orhan Abi, Ben ve arkadaş çevrem Ankarada kendi çapımızda bir duyarlılık ve faaliyet gösteriyoruz. Ancak denizlerimizin sorunları ile ilgili tam anlamıyla bir bilgim yok. Karşılıklı istişarelerle çözüm yollarını tartışabiliriz. Şuan Çevre Bakanlığı ile aynı binada çalışıyoruz. Sorunlar ve çözümleri ile ilgili burdaki yetkililerlede görüşme imkanı bulabilirim sanıyorum. Sonuçta onlarında bizlerinde amacı sürdürülebilir doğa. Hoşçakalın,

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Mesut kardeşim bu konularda bazen bir kıvılcım yeter burada önemli olan bu işlerde biraz bilgi, tecrübe ve becerisi olan senin gibi kardeşlerimizin bir araya gelip bir aksiyon oluşturması yeter olacak ve arkası gelecektir, sevgiler.:) :) :)