Benimle balığa çıkmak isteyen üyelere duyurulur

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Aha fikrine katıldım bu yazarın :)
    Ama yine de aydınlatalım insanları elimiz erdiğince :confused:

2. TheRasputiN

TheRasputiN Doğu Murat

En İyi Avı:
    Hangi Birini Sayim ?
    Böyle insanlar zaten aileden edep adap görmemişLer. Kimse kusura bakmasın
    Ailesinin vermediği adabı ben veremem. Görsün çok istiyorsa kimler nasıl
    davranıyor diye.

3. TheRasputiN

TheRasputiN Doğu Murat

En İyi Avı:
    Hangi Birini Sayim ?
    amin demek düşer artık bize :)

4. texaslı

texaslı emre bekler

Favori Kamış:
    Pelican Florence Kamış 100-250G Karbon Surf 420cm
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf Pro
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1600 gr
    üstat haklı madden yıpranmış olsa gerek bilgi ve emek paylaşımına değer biçilmez emeğini aldığımız bir ustanın en azından mazot veya benzinine göz dikmemek gerek

5. beggar

beggar soner

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    daiwa megaforce, ryobi ecusima
    vedat hocam, uzun süredir forumu takip ederim ama üyeliğim yeni.facebooktaki iki gurubunuza da üyeyim. tayinim ayvacık a çıktı niyetim yakın zamanda tekne almak ama bu konuda öğrenmem gereken çok fazla şey var.size ulaşmaya çalıştım facebook üzerinden ama diğer klasöründe oldugundan görmediniz sanırım yazdıklarımı.benim durumumda olan kişiler vardır kesinlikle iletişim sorunu yaşayan.

6. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    Vedat Abi,

Bu işin belli bir ücret karşılığında (masraflar) olması gayet normal hatta anormal olan masrafların sizin tarafınızdan karşılanması, ilk okuduğumda çok şaşırmıştım.

Konu kapanalı epey olmuş ancak benim nacizane bir kaç önerim olacak. bu işin masraf kısmından haberdar olmayan arkadaşlar için günlük ve yapılan mesafe,harcanan benzin, malzemeler vb. durumlar için bir masraf listesi çıkarılırsa, geldik oraya şu kadar aldı bizden falan filan gibi dedikodularında önüne geçilmiş olur. Örneği teknenin alacağı kişi sayısı mak. nedir? yemler ve tüm takımlar sizden olursa nasıl bir masraf çıkmaktadır. vb.

Dediğim gibi konu kapanmış ancak bunları bir öngörü olsun diye yazdım, uygun görürseniz cevabınızı burak_tt@hotmail.com adresine veya buraya beklerim.

Saygılar

7. cakall

cakall Burhan Sait

Mevzu Para değil bence de, mevzu var olan kazı yolmak. Oh ne güzel atla otobüse yada arabaya koy benzini nasıl olsa orada para harcanmıyor bedavadan git eğlen balık tut tekne ile gez. Vedat abicim buradan tur düzenleyelim senin oraya nasıl olsa beleş...

8. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Talha

Tatil yörelerinde özellikle yaz aylarında tekne ile balığa çıkarmak isteyenlerin yada çıkmak isteyenlerin sayısı oldukca artmakta.

Bizim burada Hacı bekler gibi bazı amatör tekneler balığa çıkarmak için meraklı beklemekteler.

Bunların hiç biirisi bu işi arkadaşlık,hoşca vakit geçirme gibi ksıtasları pek göz önüne almaksızın yapmaktalar.

Keza ama az ama çok balık yakalatabilmelerinide pek düşünmemekteler.

Benim için ise esas olan yeni av arkadaşlığı tesis,balığa meraklı kişilerle balığa çıkıp o günü keyfle yaşamak önde gelmektedir.

Bugüne kadar hep böyle olmuştur.

Hali,vakti iyi olan birisi değilim.Balığa çıkmaya gelen her kişi bana keyf vermektedir.Para kazanmakta keyf olabilir.

Ancak ben keyfin üstüne keyf istemem,isteyemem.

Kişi kendi insayatifine uygun olarak belli masraflar için ya yakıt alır gelir,gerçekleştirlen av bereketi,denizde balık peşinde koşularak geçen zamanla orantılı olarak,yakıt ve sairmasraflarda kullanılmak üzere bir nakit bırakır yada bırakmaz benim için önemli değildir.

Teknemde yakıtım varsa ne ala,yemim varsa ne ala,takımlar sorun değil icabında takımı yoksa benimkilerde kullanılabilinir.Balıkların benim tuttuklarımda dahil hepsi onlarındır..

Durumun özeti bu.

Benim çabam gelenlerin oracakları birşeyler danışacakları birşeyler varsa onları
    elimden geldiğince cevaplamak,icabında düğümdü kamıştı makaraydı,balık cinlerine göre av teknik ve taktikleriydi anlatmak ve fiilen tatbik etmektir.

Sevgimle kalınız

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Burhan

Hadiseyi beleş diye ele almamak lazım.

Balığa gelecek herhangi bir kişi bile makbulümdür.Kimi zaman yanlarında yemleri dahiolmaz,yada takımları uygun olmaz.Bunlarda orun değil bir şekilde hallederim.

Geldiğinizde görürsünüz.Gittikce artan, tüm ihtiyacları gidermeye yarayan imkanlar mütevazide ola burada vardır.

Buraları Egenin nadir bozulmayan sakin ve güzel doğaya sahip yerlerindendir.

Bir kasaba,köy hatta mezra dahi değil sadece bir bölgedir.

Yerleşik şehirlilerin,yanısıra mahalli halkın yaşadıkları,birbirinden uzakca evleri,limanı,bakkalı,kalacak motelleride bulunan,doğayla,denizle,balıkla içice tatil yapabileceğiniz bir bölgedir.

Burada diskotek,bar gibi mahaller olmasada balık yiyebileceğiniz,iki tek atabileceğiniz imkanlarıda vardır.

Ben ise ,yıl boyunca gelip, benimle balık muhabbetleri eşliğinde balığa çıkabileceğim kardeşleri beklerim.

Para,pul umrumda dahi olmaz.

Ha ne olur,yeterki keyf alın,balıkcılığınıza birşeyler daha katın bu benim için mühimdir.

Tatlısu avcılığına meraklı olanlar için ise çok önemli av bölgeleri vardır.Bu bölgelerin verimi ise hemen her bölgeden daha yüksektir.

Konu balıklar turna,kasna,sazan gibi balıklardır.

Hatta dahada ileri giderek bir örnek vereyim iki gündür dağlarda,ormanlarda tabii kırmızı benek avındaydım bu bile yapılınabilir ancak alabalık pek yoğun değildir.İki günlük avımızda sadece on kadar kırmızı benek avlayabildik,bir tanesini partnerim yemek istedi alıkoyduk o yedi,diğerlerini sevip saldık.

Boyutları pek büyük olmasada mercan avı garanti bir av olarak görülebilir.Bunu ben illaki sağlayabilirim.

Çapari avında bu aralar bir bereket vardır.Ancak ben bu ayın ortalarından itibaren çıkacağım.Zira balıklar şu an yumurtalııdır ve onları avlamak istemiyorum.

Konu balıklar başta iri kolyoz,seyrek uskumru,istavrit gibi balıklardır.

Jig avı benim istisasımdır.Ancak bu aralar verimi azdır.Konu balıklar Sinagrit fangri mercan gibi balıklardır.

Buralara gelip benden jig avı tekniklerinin,takımlarının hepsini en iyi şekilde öğrenmek mümkündür.Ancak şimdilik bir garanti vermiyorum.

Ağustos ayı ortalarından itibaren ise verim artacaktır.

Sırtı,(sürütme)avı içinde şu aralar garanti balık olmasada jigle aynı sürelerde verim artacaktır.

Konu balıklar,sinagrit,melanur,torik palamut gibi balıklar olabilir.Ancak palamut ve torik avı 31.8.2013 'e kadar tüm ülkede yasaktır.

Canlı zargana ile uzun olta yapılarak 2010-2012 seneleri geç yaz erken sonbahar ayları arasında çok güzel balıklar yakalayabilmiştik.

İnşallah bu senede olur.

Bu arada esas olarak sizlere söyleyeceğim şudur.

Tekrar,bu kere daha takviyeli olarak ele alınacak şekilde yapılmaya başlanılan yeni 6,60 kamaralı çift motorlu(dıştan)tuvaletli,ocaklı geniş av sahalı teknem ise,Ağustos ayı sonu itibariyle Saroz sularında boy göstermeye ve siz meraklı kardeşlerime hizmete başlayacaktır.

Umarımki bu tekne ile idealinizdeki tüm balıkları yakalayabileceğiz.

İşte tüm bunlar karşısında bana yardımcı olmak gayesi güderseniz,yakıtınızı alırsınız takımlarınızı hazırlarsınız vede gelirsiniz.

Ben böyle bir adamım,esasolan olabildiğince randımanlı ve keyfli avlar yapabilmemizdir.Ne kadar çok yakıt alırsanız o kadar tekneyle balık peşinde koşarız.

Sevgimle kalınız

10. cakall

cakall Burhan Sait

Çok Sevgili Vedat Abciğim,

Hem Tv'den hemde Burada çok severek okuduğum/seyrettiğim bilgilerine ve uslup şekline çok değer verdiğim bir abimsin (ki buradaki üyelerin %99'u da benimle aynı fikirdedir). Abicim insanın sana olan sevgi ve saygısından dolayı seni ziyarete gelmesi gayet normal. Gelir elini öper iki laf konuşulur 1-2 saat zaman geçirilir gidilir veya orada tatile gelecekse döner oteline. Ama oraya seninle görüşmek harici asıl meselesi balık tutmak eğlenmek olan kişi oraya gelirken/gelmeden size yazı veya telefon ile Abi ne alıp geleyim neler lazım nasıl olta nasıl yem vs diye sorması gerekmez mi (benim niyetim olsa inan çok istiyorum muhakkak arar sorarım) ! Tekne ile açılırken abi dur bizş ağırladın benzini vs ben doldurim diyip elini cebine atmaz mı ! Yem vs alınırken ilk o ödemeye kalkmaz mı ! Eğer bunları yapmıyorsa kendi fikrim olarak işin affına sığınarak beleşten eğlenmek var olan nimetten yararlanmak olduğunu düşünüyorum. Abicim ayn olay olmasada benimde zamanında başıma gelmişti. Arkadaş çevrem benimle balığa gelir güneşlenir yer içer sonrada akşam eve giderken balıkları alır eve giderdi. 2 senedir benimle gelmek isteyen herkeze varsa merakınız hadi gidip olta alalım sana bildiğim ne varsa öğretim balık tutmayı öğren demeye başladım. Kimisi artık benimle balığa gelmez oldu kimsinede bütçesine göre olta seti yaptık balıkçı oldu. ilk zamanlar benimle elen 10-15 kişi şimdi 2-3 kişiye düştü. İşin içine para girince uzaklaştılar. Neyse Abicim uzun yazıp ne sen neden burayı okuyanları baymak istemiyorum. Etrafından sevenlerinin hiç ayrılmamasını canı gönülden temenni ediyorum. İnşallah bu ve butip olaylar moraliniz bozmaz. 2.5 yaşındaki kızım yaban tv de seni görüğünde söylediği kelime DEDE olmuştu. Vedat abicim tüm güzellikler seninle olsun.

saygılarımla,

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol evgili Burhan rasgelin

12. Vatusay

Vatusay Mert

Favori Makine:
    Ryobi ECUSIMA 8000Vi
    En İyi Avı:
    Sol el işaret parmağım
    yo-zuri deluxe tenya diye geçiyor ama hala tr de satan bulamadım aynı ürünün daiwası da var

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Anadolu av marketine bakarmısın

14. bulentouz

bulentouz bulent

Favori Makine:
    penn8000 blaster,okuma trio 40 ,shimana fb 2500
    En İyi Avı:
    lüfer...
    VEDAT abi,ücret konusunu şikayet hale getirenlerin eminim ard damarı çatlamış ,bedavacı kene ,karakterine sahip kişiler olduguna eminim,ücret talep etmeniz en doğal hakkınız oldugu kadarda aldıgınız her kuruş helal olsun size,sırf bu yaptıgınız bilgi paylaşımları bile değeri paha biçilmez diye düşünüyorum,saygıyla ellerinizden öpüyorum

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

Teşekkürler sevgili Bülent

16. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Bende gelmek isterdim bedeli ne olursa olsun..

Benim için çoook değerli olan Çanakkale'ye büyük bir değeri görmek için gidilmez mi?

Koşa koşa gidilir imkan olsa :)

Saygılar Vedat abi..

17. Escarpen

Escarpen Faruk

Favori Kamış:
    okuma v system 240 10-40///sörf 4,20 muhtelif
    Favori Makine:
    shimano nexave 2500 /// ryobi arctica 8000
    valla okadar forum dolaştım yazılara baktım balık avı net herzaman aktif ve iyi yol gösteriyor bayağı birşeyler öğrendim ama pratik gerekli haliyle usta arkadaşlar yarrdımcı oluyor ellerinden geldiğince bu arada vedat abiyi tebrik ediyorum babacanlığından dolayı gayet samimi ve öğretici bir abimiz hayran kaldım medeni cesaretine herşey gönlünce olsun

18. alpialora

alpialora emre

vedat abi ne söylersen söyle olay para veya karşılık kelimesi girince senin sıcaklığın kişiliğin insanlığın ustalığın unutulup farklı boyutlara ulaşmış ben seni hiç tanımadan bi hissiyatı verebiliyorsan ne mutlu sana bu balık avında değil hertürlü paylaşımda böyledir ki senin bunları söylemene hiç gerek yoktu bence 4 saat küçücük bi kayık kiralayıp 150 tl verdiğimi bilirim ben kumlada zaten aklı başında olan biri bedelini verir veya bedel demiyeyimde hani misafirliğe eli boş gidilmez derlerya öyle birşey işte

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Para söz konusu değilartık.Sadece yakıt ve yem getirilirse,eh iyi olur.

Sevgiler

20. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Faruk.Sizler için elimden geleni yaptım ve yapacağımda

Sevgiler