benle aynı hataya düşmeyin...

Konu, 'Kamışlar' kısmında fish founder tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kefal &tesadüfen Akya....ama tartmadım..
    4,2 m lik kamış pek tabii ki çok yorucu olacaktır. Ayrıca 100-250 gr atar ile de haliyle kör ve sağır olacaktır.Belki sorun gerçek atarının etiket atarından daha da yüksek olması da olabilir

Kıyıdan kullanımda ister akıntılı suda kurşunlu isterse atçek için uygun ve düşük atarlı olmak üzere 3 metreyi geçmeyin derim..Kişisel deneyimim 3 metrenin üstü hep sorun oluyor..2.70 ve 3 metre her zaman ideal oluyor yeter ki atarı kullanımınıza uysun

Son düzenleme: 19 Aralık 2008
  2. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Öncelikle şunu belirteyim Erdal beyin aşağıya alıntı yaptığım fikirlerinin tamamına katılıyorum. Şuan pazarın durumu tam da böyle.

Halkaların çıkması ve paslanması özellikle affedilmiyecek bir hata, özensiz, müşteriye değer vermeyen bir zihniyetin ürünü.

Ağırlık ve uzunluk meselesin az farklı;
    Malzemeyi seçerken bize ne lazımsa onu almalıyız. Biz yanıbaşımızda avlanan 100 kişiden farklı bir beklenti içinde olabiliriz. Örneğin herkese uygun gelen ağırlık bize ağır gelebilir.
    Uzunluk ta öyle; Boğazda surf ile spin arası bir teknik gerekiyor. Surf tipe benzeyen uzun kamışlar kullanılıyor ama yöntemin surfle alakası yok

Surf kamışın sadece sapı 120 cm den kısa olmamak zorunda, uzak atışın şartı bu... Arabaya sığmayabilir. Sazan kamışımın kapalı uzunluğu 187 cm. Bir yolunu bulup taşımaya çalışıyoruz.

.
    Surfte atarsın oltanı belki 3 saat dokunmzasın. Boğazda ise her üç dk da bir abanıp uzağa fırlatma, sonra sarıp yeniden atma şeklinde bir avcılık yapılıyor.

Zor bir durum. İnanın ben de surf boyutlarında ama spin yapılabilecek bir kamış var mı tam bilmiyorum.

3. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    boğaz'da da çoğu yerde 4 metrenin altında sorun oluyor malesef :eek: geçen gün surf kamışımı götürmeye üşendiğim için 2.10 spin kamışla çinekopa at çek için indim kıyılamıştır diye, kıyılamamış :D millet küt pat çekti sarıkanat çinekopu surf kamışlarla, ben 2.10 spin ile 20 gram kurşun ile rüzgarı dövdüm, ağzı gözü şişti valla :D velhasıl kelam, boğazda mesafe çok önemli, mesafe önemli olunca da kamış uzunluğu da etkin bir faktör oluyor uzak atışa giden yolda. atar faktörünü de unutmamak lazım tabi ki. saygılar...

4. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    ah keşke Yakup Abi :eek: benim iki bileğimde tendinit var, balık sevdalısıyım ve boğazda yaşıyorum. hadi çık işin içinden :eek:

5. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Dostum,

Hic bir zaman kimseye duzgun kamisini bagaja girsin diye dibini kes at diye oneri vermem. Cunku her kamisin dizyni ve kendi dengesi vardir. Halkalri bile
    bu dizayna ve dengeye gore ayarlidir. Kamisiniz elbette boyle bir isleme tabii tutulursa kalitesinden ve karakterinden kaybedecektir.

Illa ben bunu bagajima sokmak istiyorum diyorsaniz size onerecegim tek yol
    kamisi kestiginiz yerin capina uygun , kuvvetli metalden 30cm bir boru kestirin ve bunu iyi bir yapistiriciyla 15 cm disarda kalacak sekilde kesip atmayi dusundugunuz bolume sabitleyin. Dipcik kisminda koniklik neredeyse sifir oldugundan duzgun ve capa uygun sert metalden fazla kalin olmayan ancak sert metalden oyle kolay kolay egilmeyecek bir boru yeterli olacaktir. Boylece kolaylikla istediginiz zaman cikarilip tekrardan birlestirilecek bir dipcik sahibi olacaksiniz.

Bu islemi yaparken unutulmamasi gereken bir iki ayrinti vardir.

1- Mutlaka kesimi yaptiginiz ayrim bolumu en assagi 15cm iki uctanda once kuvvetli yapistiricisi olan bir bantla iki kat duzgunce sarilmali, yukardaki ikinci kat ince bir zimpara kagidiyla hafiften cizilmeli, iyi bir yapistiriciyla bu bantli bolum kaplandiktan sonra kuvvetli ama cok kalin olmayan bir ibrisimle dikkatlice
    sarilmalidir. Iki paket epoxsi karisimiyla sardiginiz ve yapiskani kurumus iprisim hatlari kaplarsaniz hem goruntu hemde ibrisimin ilerde zede gorup acilmamasi icin iyi bir sonuc elde edersiniz.Bu islem bu ayirm bolumlerini distan destekliyecek ve catlamalri onleyecektir.

2- Borunun 15cm disarda kalip ana govdeye giren kismini bir mumu buraya surerek kaplayiniz. Bu hem icten borunun kamisinizi cizmesini onleyecegi gibi
    girdir cikartlarla olusabilecek uzun vadeli erozyonlarida ortadan kaldiracaktir.
    Cok hafif cap uyusmazliklari varsa yani anagovdeyi taktiginizda oturuyor ama hafif guc sarfedildiginde donmeler olabiliyorsa bu mumlama bunu kamisa zarar vermeden ortadan kaldiracaktir, ayni zamanda bu bolumden atis esnasinda olabilecek kayma ve firlamalari onleyecektir.

Faydali olmasi dilegiyle...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.