Değmez kardeşim, bence hiç gerek yok o masraflara. En ucuz olanı, DICLE. Zaten eskiyene kadar takılmış oluyor, filan ve ömrünü tamamlamadan işi bitiyor. Fiyat ucuz olunca, pek sorun olmuyor ötesi. Ama yurtdışından getirteceksek, cidden uygun seçenekler var. Bunlar fiyatları ve kaliteleri ile iyi neticeler verebiliyor. Mesela Cabela's Pro Line vardır, 1500m top. Gayette güzeldi ama artık yok ortada. Benzer şekilde Non-Vis var, biraz pahalısıydı ama kalitesi, fiyatı filan gayet uygun. Benzer ürünler, Bass Pro vs. gibi yerlerden araştırılıp bulunabilir. Bir denenir, iyise bolca alınır. P-Line'ın bir sürü FC modeli var, hepsi aynı evsafta değil. Ama mesela CX premium iyi bir ürün. Fakat melez. Bunun gibi %100 FC olanları karışabiliyor.
Vallaha Hocam biraz şöyle bakıyorum; Hobimize zaten binbir emek ve para harcıyoruz.(Ki hemen hemen sırf levrek avıyla ilgileniyorum.) Bu kadar zahmet verilirken; zaten yakalama verimimiz çok düşük(benim hesaplarıma göre %7) Bu durumda aman uygun fiyatlı olsun diyerekten itibar edilmeyecek bir FC yüzünden %7yi heder edersem çok üzülürüm. Ötesi kendime kızarım. Ha, tersten çok para verdiğin iyisi midir? Tabii ki olmayabilir. Açıkçası hedef, fiyattan öte gerçekten test edilmiş iyi bir FC bulmak. Maalesef her zaman olduğu gibi bizzat deneyerek bulacağız. Çünkü hepimizin beklentileri farklı. Birde yerli ürünlerde(büyük çoğunlukta) hiçbir teknik değerler tablosu ve özellikler yok. Satıcılara sorduğunda ise ver oradan bir FC şeklinde yaklaşıyorlar.
Söylediklerine katılıyorum. Fakat şunu eklemek istiyorum. Misinaların başının belası, makarada durmuyor olmaları. Kullanımları sırasında ama öyle ama böyle hırpalanıyor ve kötüleşiyorlar. Bu da lineer bir olgu değil. Bir ana öyle bir şey oluveriyor ki, 5 dk içinde misina %70 güç kaybetmiş oluyor. Ama başka zaman bu kayıp bir sezonda ancak ortaya çıkabiliyor. O yüzden benim kanaatimce, en iyi takım, yeni yaptığın takım oluyor. Takımları sürekli kontrol eder, güven vermeyenleri yenilersen, bahse konu sorunlarla karşılaşma durumun o kadar azalıyor. Duel, Mirage, Cabela's, P-Line, Berkley Vanish/Transition/Trilene, Trabucco, Dicle, Tubertini, Okuma şu an aklıma gelen kullandığım modeller. Daha bir sürüsüde vardır. Bunların arasında, verilen fiyat kadar kalite farkını verebilen yok. Ucuz alıp sıklıkla değiştirmek en uygun çözüm olabiliyor. FC sağlam bir malzeme değil zaten. İp misina gibi, götürür, götürür diyerek için rahat gidemiyorsun. Bu saydığım bir sürü markada gördüğüm bu. Bu misina balığı mıknatıs gibi çekiyor, ama asla sağlamdır, kopmaz, gitmez gibi bir şey düşünmemek, buna göre sürekli ihtiyatlı olmak gerekiyor. Yoksa, zor elde edilen bir avı, kaybetmek sıradan bir şey olabiliyor ki, çok keyfe keder veriyor.
Aynen sevgili Serdar. Her avda yenilenen takım. Bunun negatif sonuçlarını yaşayarak öğrenmiş biri olarak, kesinlikle üşenmeden, maliyetini düşünmeden, takımlar(misina-iğne-düğüm vs) yenilenmeli. Basit görünen bu detay, belki konuştuğumuz FC seçimi gibi ikincil konuları gölgede bırakır. Bahsetmiş olduğun birincil şartlar sağlanmadan, ikincil olaylar fuzili olabiliyor. FC lar tabii ki bir ip gibi güven vermese de test değerlerini garanti edeni de arıyor insan
Sevgili Dostum arayışın da aşağıda yazdıklarımı da dikkate almanı öneririm Seaguar AbrazX Stren Fc leader material Spiderwire Ultracast Fc Rastgelsin.
Sevgili Dostum Orhan, Spiderwire %100 FC kullandıklarım arasında, bence tek sorunu sert olmayışı. Diğerlerini not alıyorum. İlgine teşekkür ederim. Adana'ya sevgi ve selamlarımla...
Sevgili Dostum Stren Fc Leader Material çok sert bir FC mutlaka incele derim,bir ara kısık getirtmişti yanlış hatırlmıyorsam. Adana'dan selam ve sevgiler.
Sevgili Orhan, Bahsettiğin misina ; http://www.albashop.com.tr/asp/listgroup.asp?group=060110500 sanırım. Gerçi 30 libreden başlıyor görüyor, ama 12-16lb de vardır. Birde sorum olacak %100 FC mi? Yoksa melez, kaplama mı? Bu arada fiyatı da fena değilmiş hani
Merhaba, kitabınızı alıp okumuş birisi olarak sizin görüşlerinize her zaman önem veriyorum. Bahsettiğiniz çürük çıkan misina sanırım FC olanlarda çıktı. Çünkü ben uzun zamandır Berkley kullanıyorum makine ve takımlarda henüz rastlamadım. Fc misinalarda 3. kez aldım. Bakalım bu sefer nasıl bir sonuç alıcam.
Aynen sevgili Erhan,zaten ben bazılarında dedim. Şu anda bu pek sağlam olmadıklarını söylediklerim bir köşede duruyorda. Berkleyi şöyle bir düşündüm,okadar çok ürünleri varki.Herhalde dedim kimi zaman misina ve özellikle FC misina konuusunda bazı noktalarda gereken ehemmiyette olamıyorlar diyerekten düşündüm. Dedimya benden söylemesi ben gerekli uyarıda bulunayım yeter. Sevgimle kal
Asil Kardeşim en basit şu şekilde halledebiirisin. Seaguarı kullan,bulmakta zorlanırsan yardımcı olurum Sevgimle kal
orhan abiciğim bu abraz x modelinin türkiyede satışı varmı varsa ben bulamadım yardımcı olursanız sevinirim
AbrazX'in %100 FC dense bile, normal FC'ye daha görünür olduğunu ve beklenen vuruş başarısını sağlamakta zorlandığını eklemek lazım. Vuruş başarısı, yani kıt balık için, InvizX kullanılmalı, ama o da bunun kadar sağlam değil.
Sevgili Dostum 10 lb den başlıyor serisi,daha hesaplı yerler var,sen benden daha iyi bilirsin Melez ve kaplama değil hatırladığım kadarıyla,
Bildiğim kdarıyla Türkiye de satışı yok kardeş,yurt dışından bulabilirsin. http://www.cabelas.com/product/Fish...nknown;cat104793480;cat104719680;cat104338080