aynı misina türkiye de 180 tl civarında..ebayda en pahalısı 60 tl..aradaki fark çok büyük..daha önce ebaydan alışveriş yaptı.pek sorun çıkmadı..sizin aldığınız misina sitedeki aynı misinalar içinde en uygn fiyatta olan.umarım sorun çıkmaz...bir hatırlatma;kargo posta ile geldiğinden,posta kutusunun üzerine falan konuluyor..onunda kaybolma riski var..dikkat!!!
Arkadaşlar,dostlar,Abiler,Kardeşler. Eminimki bunu biliyorsunuzdur ama söylemeliyimki bu misina ölçü değerine göre çok kalındır.Bizzat denedim gördüm. 0.08 bir misinası Remikson Silk misinanın 0.18 ine tekabul etmektedir...Evet teknoloji avcılık ala...Ama 0.08 diye(çok ince çok çeker +avcılık) aldanıp alırsanız sizi hayalkırıklığına uğratacak tek şeyi kalınlığıdır....Çünkü ince olsun isteriz avcılğı artar ve çekeri yüksek isteriz balık bizi atlatmasın diye.Burada devreye giren çeker evet ama kalınlık aynı fikirde değilim. Teknolojisi malzemesine birşey söylemiyorum. Eğer bu yüzden almaya niyetliler varsa birkez daha düşünsün.Çünkü aynı kalınlığa tekabul eden remixon 0.18 çok daha ucuz.Dez avantaj mı dersiniz bilmem ama rengi kristal değil.... Misinayı kötülemiyorum.Sadece yanılgıları belirtmek istedim....
Muharrem merhaba, aslında bahsettiğin karmaşayı ben de yaşıyorum. Bu örgüyü kendi gözümle inceleme şansım olmadı, ama senin de dediğin gibi beklenenden kalın olduğunu daha önce de okumuştum. Sanırım bazı örgülerin kalınlıklarını yük altında ölçüyorlar ve bu farklılık ondan kaynaklanıyor. Neyse bu hafta içinde bana ulaşmasını bekliyorum, gelir gelmez kullanıp yorumumu yazacağım, Selamlar..
Evet arkadaslar, bugün ürün bana ulaştı. 02.02 de kargoya verilmişti, 7. gün adrese teslim. Okuma trio 40'a hemen yekpare sardim , makinada 0.10 270 mt. yaziyor ama 150 mt. civari aldi tahminimce. Yorumlardaki gibi 0.10 dan daha kalın bir örgü, geriye bu takım ile yapacagım avların raporlarını yazmak kalıyor ..
Hayırlı uğurlu olsun...Bir an önce deneAvcılığını merak ediyorum?Ben bu kalınlık nedeniyle 0.06 almayı düşünüyorum.Sonuçta 9 kg iyi bir çeker değeri kıyı avcılığı için...
Muharrem kesinlikle katılıyorum sana, bu örgünün bu kadar kalın olabileceğini bilmiyordum. El ile incelerken bile çok guven veren kaliteli bir örgü. 0.06' si rahatlıkla yeterli olacaktır...
Teşekkür ederim emin, en yakın zamanda deneyeceğim. Şöyle bir tekrar baktımda birolun dediği gibi sörf takım ile rahatlıkla kullanılabilecek kalite ve sağlamlıkta gözüküyor. Dediğim gibi spin için biraz kalınca, ama aynı makina ve üzerindeki örgüyü hafif yemli takımlarla da rahatça kullanabileceğim için de mutluyum ..
Haydaaa, bu ölçüler bana kafayı yedirtecek. Yukarıda belirttiğim kalınlık ve sarım ölçüsü yanlış olmuş arkadaşlar. 0.30 - 170 mt. yazıyor makinada , üzerinde max. 150-170 mt. sarılı, kafada az bir miktar boşluk bıraktım boşalmasın diye. 0.25 ve 0.28 misinalarla yan yana getirdim, göz kararı 0.25 den kalın 0.28 den ince gibi, bu yakınlıkta bir kalınlığı var... Bu örgüyü kulanmayı düşünen arkadaşların dikkatine...
Kesinlikle, daha önece ben de bu yönde yorumlar okumuştum ama gözümle görmediğim için ince olur gibi gelmişti. Zaten 0.06 - çekeri 9 kg. bizim (en azından benim) peşinden koştuğumuz balık nadiren bu büyüklükte avlar veriyor, kalama ayarı vs. derken fikrimce 0.06 çoook rahat yetecektir....
Adamlar tabiri caizse artist artis yazmışlar ince değere kaba kaba kiloları.Film ele alıp inceleyince kopuyor.Rakam ufak ama ölçüm olarak büyük.E ozaman diğer örgülerle aynı güçte.Fark kristal olması.Deneyenlerden yorumda yok daha kristal harbi görünümü etkiliyomu? ama 0.06 sınaı inceledim oda 0.10-0.12lere denk geliyo ama işte kristal diyerekten suda görünme olasılığı düşük diye avantaj sağlar fikrimce.. Birde bahsettiğin gibi tutmuyor birimler.Makine kafası 150 mtre diyor mesela ama bununla 100-110 metrede doluyor makara misal olarak...
fire line crystal ile whiplash crystali karıştırmayalım görünüm ve yarısaydamlıktan bahsediyorsak fire line olanı yarısaydamdır.En altda örgü ipin ucunu tutmak için kullanılan yapışkan kağıt bant misinların üstünden bakıldığında altında görünüyor.
Kendi sitesinde bu şekilde tarif etmiş, okuyunca öyle olduğunu sanıyor insan. http://www.berkley-fishing.co.uk/ca...rlines-braided,749/whiplash-crystal,5361.html Totally translucent (tamamen şeffaf) Ama ben de incelediğimde kesinlikle şeffaf olmadığını gördüm, belki rengi itibarı ile görünürlüğü azdır..?
iyide bu tamamen reklam kokan bir yazı insanın gözüyle gördüğünü teredütde bıraktırmaya yarıyor Kendi sitelerindeki fotoğrafa baktığınızdada şefaf olmadığını görüceksiniz. Resimde gördüğünüz gibi beyazdır. Biraz şefafalık arıyorsanız ya spiderwire (doğrumu yazdım bilemiyorum) bi modeli var onu bulun yada fireline crystal tercih edin
0,15 mm liğini kullanıyorum,öyle görünmez filan değil ama kullandıkça kirlenip grileşiyor ve daha güzel oluyor.Aynı zamanda ciddi anlamda insana güven veriyor...