Bestway 65044 bot yardım

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında dodo4132 tarafından paylaşıldı.

1. dodo4132

dodo4132 sinan mani

Favori Kamış:
    virax master 390mm
    Favori Makine:
    AlbaStar rr70
    En İyi Avı:
    kalkan 1.85kg
    sonunda botum geldi görüşlerimi yazayım. benden sonra almayı düşünen arkadaşlar fikir edinir.
    bot sağlamlık olarak baya sağlama benziyor. kürekleri çok şık vede sağlam. iyi tarafından bir taneside ağır değil. diğer ucuz şişme botlarla karıştırılmaması gereken bir ürün. hayal ettiğimden çok daha iyi ve sağlam bir ürün. fakat denizde deneme fırsatım olmadı. şimdilik aldığıma hiç pişman değilim. 65010 modeli geleceğini sanıyordum. fakat 65044 modeli geldi yani daha gelişmiş modeli. diğer 150-200 tl arası satılan botlarla kıyaslamayın bile. arasındaki farkı şişirince anlıyacaksınız. zor beyenen ve güvenen biri olarak tavsiye ederim. tabi zodiac botlada kıyaslanmaz ama diğerlerine göre fazlasıyla yeterli. ama yinede imakanı olan zodiac bot alsın. fakat idarelik düşünüyorsanız. sizi idare edeceğine eminim.

2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Hayırlı olsun. bu tür botlarda genelde katalok ölçüleri tutmuyor. Botun eni boyu ve iç ölçülerini kontrol edebilirmisiniz? Birde rengi ne renk geldi?

3. dodo4132

dodo4132 sinan mani

Favori Kamış:
    virax master 390mm
    Favori Makine:
    AlbaStar rr70
    En İyi Avı:
    kalkan 1.85kg
    teşekkür ederim hocam

dış boyutları 270*143
    içten içe boyu: 200cm
    içten içe eni:73 cm

resimdeki bot geldi rengi ve görüntüsü herşeyi aynı

2 tube yan gövede şişiyor sağ taraf bir soltaraf bir şeklinde. birde taban şişme yeri var. 2 tanede yastık ayrı şişiyor.
    şişirme işlemi 15 dk sürdü acele etmeden.

netten alacaksanız fiyatları iyi raştırın. arada 20-25 tl lik fiyat farkı var. ben acele ettim 30 tl daha pahallıya almış oldum.

Son düzenleme: 7 Temmuz 2009
  4. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Kumaş kalınlığını bilemem ama bot gerçekten fiyatına göre çok şirin ve kullanışlı duruyor. Ancak deniz için gerçekten uygun değil. Hava durumu iyi takip edilirse sakin havalarda biriki saatlik çıkılabilir. Ama ideal bir göl - bagaj botu olur. Daha önce de dediğim gibi2 hp bile olsa benzinli motorla kullanıamaz. Ama 40 lbs bir akülü motor fena olmaz.

Kürek çekmek konusunda uyarılarım olacak. Küreklerin takıldığı halkalar çabuk deforme olur. Denizin ortasında kırılıp başınıza iş çıkarır. Asla güvenmeyin ve devamlı deniz suyuyla ıslatın ki kaysın. Güç kullanmadan kısa kısa hareketlerle kullanmalısınız.

5. dodo4132

dodo4132 sinan mani

Favori Kamış:
    virax master 390mm
    Favori Makine:
    AlbaStar rr70
    En İyi Avı:
    kalkan 1.85kg
    teşekkür ederim hocam. denizde dalga olduğu zaman kullanmayacağım. plajda sahil boyu 2 kişiyle gezmek için kullanacağım. kürek takma yerleri biraz değişik bir sistem yapmışlar kilitli sistem. güneşten korumak için bir kılıf yaptırsam daha güvenli olur sanırım.

6. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Sinan Bey hayırlı olsun.Güle güle kullanın.Arkadaşların dediği gibi denizde fazla açılmadan sakin havalarda kullanın.Bir benzeri bende olduğu için biliyorum iki kişiden fazla binemezsiniz.Ben kullanırken hem can yeleği hem de batmayan mayo kullanıyorum.

7. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Pardon çok önemli bir uyarı yapacaktım unuttum. Küreğin tutacakları yok. Yani aleminyum demirden tutmanız gerekiyor. Ancak eliniz azıcık ıslandığında ya da terlediğinde bu saplar balık gibi elinizden kayacaklar. Mutlaka ama mutlaka buralara ya deriden sararak yada bisiklet kollukları gibi bir sap yapın ki başınız ağrımasın.

Birde bu tip şişme tabanlar uzun süre oturulduğunda bel ağrısı yapar. İçeri azıcık su girdimi üstünüze birikir. O yastıklar tamamen hikayedir. işe yaramaz.

Size bu konuda tavsiyem 5 cm sert strafor alıp oturacağınız yere göre 30 cm eninde şekildeki gibi botun içi kadar uzundan kısaya sonra tekrar uzuna doğru )____( kat kat yapıştırarak yüksekçe bir oturak yapmanızdır. Bu şeklin amacı botun yanaklarına dayanak yaparak oturmanızdır. Straforları sıkıca oturacak şekilde kesebilirseniz üst üste yapıştırırsanız oynamayacaktır. Silikonları kat kat yapıştırırken şeffaf silikon kullanmalısınız.

8. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    benzinli motor koymanin bi yolu var aslinda ama biraz ustalik gerktiriyor. forumlari takip eden arkadaslar bilir yaklasik iki sene kadar önce bir üye çok enteresan bi çalismasinin fotograflarini yüklemisti. içten takma benzinli makinayi spiral bi saftla arka pervaneye ulastirmis pervane botun standart seyyar aynasina monteli idi ayni yanaya disi ignecikler monte ederek bide dümen takmisti
    tabii içten makina olunca içeriyi ahsap kaplamak gerekiyor ve botun pratikligi kalmiyor o arkadas sisik vaziyette port bagajinda tasiyordu

9. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Sinan Bey deniz bir tutkudur.Bir kere kaptırdın mı kendini kurtaramazsın.Bak göreceksin bota bir alış ben bunu niye aldım,keşke biraz büyüğünü alsaydım diyeceksin.Sonra benim gibi bot,tekne satan siteleri gezerken bulursun kendini.

10. onur1872

onur1872

bu yazıya aynı şekilde bende katılıyorum :)

11. dodo4132

dodo4132 sinan mani

Favori Kamış:
    virax master 390mm
    Favori Makine:
    AlbaStar rr70
    En İyi Avı:
    kalkan 1.85kg
    evet nihayet bu gün botumu denize indirip öğlen 12:00 dan 17:00 a kadar baya bir kürek çektim. balık gibi kızardım ama yinede değdi. bottan memnunum rengi beyaz olduğu için güneş çekmiyor. fakat mavi olan kısımlar biraz ısınıyor oralarıda 30 dk da bir ıslatıyorum. fazla hava basmadım. dediğiniz gibi içindeki yastıklar hikaye zaten çıkarttım içinden. o yastıklara oturması falan rahat değil. küreklere bahsettiğiniz bisiklet gidonlarında bulunan elciklerden takacağım iyi fikir. yorumlarınız için teşekkür ederim herkeze.