Her yıl olduğu gibi bu yılda 15 Mart – 15 Haziran tarihleri arasında Beyşehir Gölü’nde uygulanacak olan Su Ürünleri Av Yasağı süresince uygulanacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantı Beyşehir Öğretmen evi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Kaymakam Muzaffer Başıbüyük başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Belediye Başkanı İzzet Taşçı, Göl çevresinde bulunan ilçelerin Belediye Başkanları, İlçe Tarım Müdürü Nurettin Karşıyaka, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Mehmet Şener, Hüyük, Şarkikaraağaç, Yenişarbademli İlçe Tarım Müdürleri ile çevredeki İlçelerin Jandarma Komutanlığı yetkilileri, göl çevresindeki İlçemize bağlı köy muhtarları ile Gedikli ve Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanları katıldı. İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük Beyşehir Gölü’ne dört ilçenin kıyısı olduğunu, bu ilçelerde yasak dönemde ortak ve uyumlu uygulamaların yapılmasının balık avı yasağının uygulamasında başarı sağlayacağını, toplantının amacının da bu koordinasyonu sağlamak olduğunu belirtti. Toplantıda alınan kararlar çerçevesinde 15 Mart – 15 Haziran tarihleri arasında göle balıkçı teknelerinin, avlanmak ve seyir amaçlı açılmasının yasak olduğu vurgulandı. Yasak dönemde Beyşehir Gölü’nde, amatör (sportif) amaçlı avlanmanın teknelerde, göl kenarında ve adalarda ağ v.s. gibi her türlü su ürünleri istihsal malzemesi bulundurulmamasını, olta balıkçılığı dahil her türlü balık avının yasak olduğu ve bu yasakların titizlikle uygulanıp takip edileceği vurgulandı. Toplantıda yasağa uymayanlara İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince idari para cezası kesileceği, balık fabrikaları ve satış merkezlerinin kontrol edileceği, fabrikaların ellerindeki stokları 7 gün içinde İlçe Tarım Müdürlüğü’ne bildirmeleri gerektiği üzerinde hassasiyetle duruldu. http://www.beysehir.gov.tr/default_B0.aspx?id=186
Şöyle bir bakalım... Aşağıdakilerin hiçbirisi, böyle bir yasaklama getirmeye yetkili değil. "Kaymakam Muzaffer Başıbüyük başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Belediye Başkanı İzzet Taşçı, Göl çevresinde bulunan ilçelerin Belediye Başkanları, İlçe Tarım Müdürü Nurettin Karşıyaka, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Mehmet Şener, Hüyük, Şarkikaraağaç, Yenişarbademli İlçe Tarım Müdürleri ile çevredeki İlçelerin Jandarma Komutanlığı yetkilileri, göl çevresindeki İlçemize bağlı köy muhtarları ile Gedikli ve Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanları" Beyşehir komisyonu bu hatayı her zaman yapıyor. Bu komisyon kararlarının, onaylanması ve resmi gazetede tebliğde değişiklik olarak yayınlanması gerekiyor. Çünkü kanun diyor ki; "tebliğ üzerinde ancak bakanlık değişiklik yapabilir, maddeleri bakanlık belirleyebilir ve tebliği bakanlık çıkarabilir." Gördüğünüz üzere gayet açık ve net. Beyşehir'de daha önce de komisyon kararları çıkarılmış, amatör balıkçılar bu kararları doğru zannedip isyan etmişlerdi. Bunun üzerine derhal konu KKGM'ye taşınmış ve Beyşehir komisyonunun tebliğe aykırı tüm maddeleri bakanlık tarafından değiştirilmişti. Bkz. o zamanki başlığımız http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20908
Öncelikler bu bilgiyi paylaştığınız için teşekürler.Ortada bir yanlış varsa düzeltilmeli gerekli makamlarda bilgilendirilmelidir.saygılar.
Elbette tebliğ hükümleri esastır saygıdeğer Başkanım.Ancak bu Koruma kontrol bence hantal bir yapıdadır,uzaktan talimatla yönlendireceği ilgili merciler,uygulamada ciddi davranmayacaklardır. Bence böylesi daha etkilidir ama koasta olabilir,ne bileyim inanılmaz katliamlarla hemen hergün karşılaşan bendenizin kafasıda karışmıştır. Yazdıklarımda haklı olduğumu sanmamakla beraber yazdım işte.. Saygı ve sevgimi sunuyorum
Selamlar Vedat ağabey, "Yazdıklarımda haklı olduğumu sanmıyorum" demişsin ama ben, "uygulama" kısmında haklı olduğunu düşünüyorum. Evet bu kararlar tebliğe uygun şekilde bakanlık tarafından yasal olarak komisyona değiştirtiliyor. Ancak orada değiliz, KKGM'ciler de orada değiller ve bu komisyona katılanlar arasında bakanlığa bağlı biri olduğuna göre belliki onun da umurunda değil zaten. Kısacası orada olmayanlar, uygulamayı bilemez ve tebliğe aykırı yasaklamalar olsa da ilgili mercilerin haberi olmaz. İlk yazdığım mesajda verdiğim linke bakılırsa, o zaman da "hakkınızı vermelerini beklemeyin, hakkınızı isteyin ve alın" demiştim. Bu noktada, yani komisyon kararlarının değiştirilmesinden sonra, iş artık orada yaşayan insanlara kalıyor. Tebliğe aykırı bir muamele ile karşılaşıyorlarsa, bunun peşini de onlar bırakmamalı ve sorumluların gerekli işlemlere tabi tutulması ve gerekirse hukuken cezalandırılmaları için gerekeni yapmalılar. Bir diğer açıdan, belki de komisyon, bizler gibi, tebliği yetersiz buluyor ve en azından kendi bölgesini koruma altına almak için doğru uygulamayı yapıyordur. Ve belki bizler buna karşı çıkarak aslında daha zararlı bir davranışta bulunuyoruzdur. Ama sorun şu ki, bu yapılıyorsa dahi şeklen usulsüzlükle yapılıyor. İşte bu noktada esas zarar verici yan ortaya çıkıyor, zira bu durumun emsal teşkil etmesi, farklı bölgelerde aynı uygulamanın kişisel çıkarlara alet edilebilecek olması anlamına geliyor. Bu sebeple, uygulama haklı dahi olsa, şeklen usule uygun olmak ve olumsuz yönde emsal teşkil etmemek zorundadır.
Bu Konya'daki yasaklama hemen her yıl oluyor... Yazdığım dilekçelerin, şikayetlerin sayısını hatırlamıyorum. Değişen bir şey olmuyor... Her sene aynı TERANE...
Benim akıllı kızım Hemen her konuda olduğu gibi,bu konudada güzelce durumu enine,boyuna güzelce mütaala etmişsin. Esasen benim ifade etmek istediklerimde buydu,ancak senin kadar iyi anlatamadım. Gözlerinden öpüyorum