Beylikdüzü civarı (Gürpınar, Avcılar, Büyükçekmece ...) Hedef Belirleme

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında alidag tarafından paylaşıldı.

1. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    arkadaşlar ne tarafı dolduruyorlar mevki olarak..?balıkçı barınağından sonra sona doğru olan tarafımı? yoksa önce stada doğru olan tarafımı?
    bu arada bende orada avlanıyorum arada sırada tanışmak üzere.:)
    bir arkadaş bahsetmiş Fevzi nin oralarda avlanıyorum genelde.....

2. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Mücahitim hayrola nereye balığa cıkıcaksın güzel bir mera bulmuş görünümü veriyorsunda hihi

3. king_barracuda

king_barracuda

diğer çalışmada güzel ancak arkadaşların aksine bu daha çok hoşuma gitti .
    bıg fısh basit bir isim . siz basit bir isimi yaratıcı hale getirmişsiniz altına büyük çemece gürpınar sahil hattı yazarak farklı olmuş gerçekten elinize sağlık

üstteki only respect kaldırıp arkaya yatay elip şeklinde bir fon yapsanız bunu içine otursatnız daha derli toplu olur .

4. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Evet dün akşam 4 mırmırla bende kırdım bu yeni meram oldukca memnun bıraktı beni gielim bir ara sende dene :)

Aynı zamanda dün akşam 4 tanede insan eli büyüklüğünde suya geri iade ettim onlarla brlikte 8 mırmır aldım dün akşam.. Bu akşam gine yoklıycam merayı :thumb:

5. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Limanı ortala.! O bölgeden itibaren doluyor gemileri her gün görüyor hergün kulaklarını çınlatıyorum onların :mad:

balıkcı barınağından itibaren dibe dogru olan kısmı seneye ne yazıkki yok olucak

6. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    yapma ya hiç dikkat etmedim eşkinayı millet zaten istavrit kadar tutarak kuruttu....birde yataklar bozulacak bütün balıkların yatakları .. :(:
    balıkçı hali çok kötü olucak buna emin olun Gürpınar ve cevresi için.....

bilgin için ayrıca teşekkürler..:)

7. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    evet aslında benimde bu hoşuma gitti alttan isimleri uzatıp kılçık formu yapmaya çalıştım ne derece başarılı oldu bilmiyorum .

üstteki siyah balık da ünlü bir firmanın logosunu yürüttüm :)
    siyah arasına kırmızı daha ilgi çekici durur diye kırmızı yaptım .
    vaktim olursa deiğiniz gibi bir arka şablona atarım

bu arada sizdeki awa shimadan memnunmusunuz. ben kullanamadan iade etmek zorunda kaldım geri sarım kilidi takıldı .

8. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Dere kenarlarında bulunan saz kamışı
    Favori Makine:
    2005 model markasız :)
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    Yok be Sedat abi mera nerede keşke bulsam da şöyle zevkle hep beraber avlansak. :( Her zamanki bizim civarlarda olacağım.Organizasyon durumuna göre hareket edeceğim. şansa bir kaç ispari de alsam Allah bereket versin diyeceğim.

Merayı sen bulmuşsun abicim :) Allah rast getirsin. Mırmır açılışını ben mi yaptım yoksa :p

9. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    çekme gölünün ordan gelen rüzgar koyda akıntı yaratıyor. orda gölün orası olmasa koy zaten kendi kendini pek temizleyemez.
    dışardan gelen akıntıya direnç gösteremez.kıyı pislik dolar.

ancak o rüzgar bile yetmezken kıyının çıkışını dolduracaklar . buda koy içerisnden hem tekne hem balık atıklarından kaynaklı çok ağır bir su olacak .buda yüzen kişilerde deri hastalıklarını fazlalaştıracak.

sahil hem çok güzel olacak diye heryer beton doldu üstüne birde bu. ben o denizde balık tutamayacaksam denize giremiceyeksem neyleyim öyle sahili ??yanlışmıyım

10. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    Haklısın Gürpınar Balık hali olduktan sonra pislik daha da artacak, Büyükçekmece'deki marina tamamlanınca, ağır metaller dahil petrol atıkları koyu daha da beter yapacak.Zaten koy kendini temizleyemiyor.

11. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    8 Eylül Pazar gunu saat 15te Gurpınarda balık tutma yarısması

Yeni haber geldi.İlgilenen arkadaşlara duyurulur.Beylikdüzün'de Duyuru arabası geçmiş.Bu şekilde arkadaş şimdi haber verdi.

12. mühendis

mühendis Anıl

Favori Kamış:
    2.10 kamış ve şeytan oltam
    En İyi Avı:
    1m'lik dere yılanı
    merhaba

Selam herkese rastgele,
    Adım Anıl, 36 yaşındayım.
    Ben de 2 ay evvel taşındım Beylikdüzü civarına, tabi hemen Gürpınar ve B.Çekmece çeşitli meraları denedim.

Köprü ve boğaz tecrübelerim oldukça fazla ama burada suyun sığ olması beni tatmin etmedi. Yaptığım denemelerde gelen balıklar da adeta bunu kanıtlıyordu...(bir kaç ispari bir ufak gelincik vs küçük sargoz)

Ancak forumdan okuduklarıma bakılırsa aslında epey balık var, tebrikler..
    Demek ki yanlış yerde yanlış zamanda yada yanlış takımla balık tutmaya çalışıyorum :)

Eee , her yerin usülü farklıdır..Bana biraz ipucu verebilir misiniz?

Eşkina ve mırmır için şamandıraya köstekli takım mı kullanıyorsunuz?

Liman dediğiniz yer Mimar Sinan limanı mı yoksa şu orduevinin ordaki inşaat halindeki yer mi?

Gürpınar bu konuda daha mı verimli?
    Hepinize keyifli avlar dilerim.

13. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    A.S. Aramıza hoş geldin Anıl Usta. Takım şamandıralı takım veya şamandırasız dip oltası atıyoruz fakat. Şu son bir haftadır gürpınar limanında Denizi doldurdukları için balık yok. Ayrıca bir kaç gündür yunuslarda dolanıyor. Şansa bir iki balık belki çıkar veya çıkmaz, şuan genel olarak yeni avlak peşindeyiz. Tabi daha ustalar daha iyi bilgi verecektir.İyi paylaşımlar dilerim.

14. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    aslında çekmecenin heryeri verimli . ve bana sorarsanız neresinden ne çıkacağı belli değil .
    ancak sürekli kıyı düzenlemeleri ve dolgular nedeniyle balık üreme imkanı bulamıyor.

ancak orta su balıkları için kıyılarımız pek uygun değil . yani dip balıkları taş ve kum balıkları daha çok çıkıyor kıyıdan ..

stoperli şamandralı tek iğne takımlar. şamdra altına 3 iğneli beden alta küçük kurşun .
    klasik dip taımı 100 gr altında kurşun . kefal takımları .bölgede iş yapar.

dip için bildiğiniz kumlu meralara surf atış için 100 gr üstü kullanabilirsiniz yada kumlu meraya gezer kurşun lu mırmır takımı.

ancak kayalık kısımlarda diplerde pek ağır kurşun kullanmayın . makine kurşununuzu yüzdüremez. sürekli bir takılma yaşarsınız.yada kurşun ağır olduğundan yosunları söke söke gelir.

sizin dediğiniz ordu evi civarı mırmır için uygun .

gürpınar barınak ise sahilin diğer ucudur.

senin olduğun yer koyun içindeki kırmızı çizgi ordu evi.
    koyun dışına çıkan etrafını kırmızı çewvirdiğim yer gürpınar barınak dostum .

15. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    geçen sende yarışma için gitmiştim . kıyıdan av yoktu.
    zıpkınla ve oltayla ikiside tekneyle vardı . en çok balığı yakalayan takım ve en büyük balığı yakalayana sanırım ödüller vardı .

3.50 fiber hediye edilmişti yukarda önerdiğim gibi bir tekne kiralayıp katılınabilir.

şimdi bunun haberini verdin iyice sinirlendim spota bak .takımsız kaldık bi tane kasnak alır gelirim :)

detayları burda
    http://www.beylikduzu.bel.tr/c/ho.asp?id=42364

16. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    Katılacağımdan değil hani ilgilenen olursa diye yazdım :) Zaten amatör balıkçıların çoğu sessiz ve kafa dinleme ortamı arar. O kadar kalabalıktan iş zor çıkar. Yorucu bir iş.

17. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    yorucu değilde biraz aksiyon . zaten bütün bir yıl aynı şekilde avlanıyor insan .
    zaten 1buçuk saatmi 2 saatmi ne sürüyor.
    kıyıdan olsa iyi olurdu kayıt oluyosun t-shirt veriyolar şapka veriyolar atıyosun oltanı .

18. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı

aynen dediğiniz gibi .:(

19. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    şimdi gürpınardan geldim bir adet zargana gibi zargana tuttum yemim yoktu sonradan oradan ayrılan bir abi yem bıraktı...iri zarganayı aldım....benimkinden dahada iri vardı 1 adette ben zarganamı orada yem satan bir arkadaş var Fevzi hatta ona bıraktım ....

20. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Kesinlikle bütün balık yatakları mafolucak.. Hatta olmayada başladı ama elden birşey gelmiyor.