Beylikdüzü civarı (Gürpınar, Avcılar, Büyükçekmece ...) Hedef Belirleme

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında alidag tarafından paylaşıldı.

1. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Dere kenarlarında bulunan saz kamışı
    Favori Makine:
    2005 model markasız :)
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    Dediğim gibi tekneyle doğru takımla her zaman balık alırsınız, Ama kıyı balıkçılığı zor usta.

2. ewalker

ewalker M.FAHRİ AKFIRAT

Şimdiden hayırlı tezkereler kardeşim, bahsedildiği üzre gerçekten Sivas'ın soğuğu pistir...

3. Haltox

Haltox Haldun TURAN

Favori Kamış:
    Cormoran Profiline Jet Minispin 3,00mt 20-50gr
    Favori Makine:
    Okuma Safina PRO SPA 40 Makina
    Teşekkür ederim Fahri Abi , tam aylarında gidiyorum tadına varacağım o soğuğun :D

4. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    bu akşam üzeri 1 saat'te 1 adet lapin 14 adet iri istavrit aldım yine yunus vardı.

5. FatalError

FatalError Tamer

Beylikdüzü gürpınar bölgesinden aldığım balıklar, mırmır, izmarit, istavrit, kırlangıç, mezgit, eşkina. Yani lüfer o bölgede kıyıdan çok zor oltayı dibe yatıracan bekliycen yolunu kaybetmiş bi lüfer gelecek senin yemi görecek saldıracak bide onu kıyıya kadar çekeceksin zor iş. Lüfer istiyorsan gideceksin boğaza alacaksın o kadar.

6. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    Kıyılarımız 5 mt'yi geçmiyor dediğin gibi bizim burada kıyıdan lüfer biraz zor iş ancak çinekop yakalanıyor.

7. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
  8. Kutsal80

Kutsal80 Kutsal

En İyi Avı:
    Rus Kefali 74cm 9,2kg
    Tamer bey merhabalar,
    ben gürpınarda sanırım bir 5, 6 deneme yaptım sabahları fakat hiç birşey alamadım. Siz hangi saatler arası avlanıyorsunuz ?
    Hayırlı akşamlar.

9. FatalError

FatalError Tamer

Yaz aylarında boru kurdu ile sabah erken saatten günün her saati akşam gün batımına kadar dip takımı ile mırmır,izmarit ve mezgit alabilirsin ama özellikle boru kurdu ile çok güzel av veriyor neredeyse at çek yaparsın. havalar soğudu zaman ne yazıkki bu balıklar derinlere çekiliyor yani en azından ben öyle tahmin ediyorum lakin sonbahardan sonra bu balıklardan hiç alamadım. günbatımından sonra giderseniz şamandıralı takımla eşkina alabilirsiniz, yemi kepçe ile liman içinden kendin tutabilirsin (canlı teke). Şuan istavrit varmı bilemiyorum denemek lazım. Yalnız şunuda belirteyim izmarit ve mezgit gürpınarın havasından mı suyundanmı bilinmez lezzeti hiç yok yani boğazda tuttuğunla gürpınarda tuttuğun balığın lezzeti çok farklı. aslında gürpınar, büyükçekmece bölgesi tamda kayıkla av yapılabilecek bir bölge kıyıdan fazla değil en fazla 100 - 200 metre ileriden güzel balıklar alınacağını düşünüyorum. birde gürpınarda dikkat etmen gereken nokta dip atacağın yerin kumluk olması diğer yerlerde takım ya kayaya yada yosuna takılıyor.

10. Kutsal80

Kutsal80 Kutsal

En İyi Avı:
    Rus Kefali 74cm 9,2kg
    Tamer bey bilgilendirmeler için çok teşekkür ediyorum çok sağolun, denemelere devam artık birşeyler oldukça paylaşırız.

11. delykadir

delykadir kadir

o taraflarda zargana durumu nedir arkadaşlar

12. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    arkadaşlar bizim grupta autocad yada solid bilen bunla ilgili biyerlerde çalışan varmıdır. fikir danışacağım

13. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    soracağın soruya bağlı usta :)

14. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    sende haklısın :)
    iş değiştirme amaçlı tasarım kurusuna başlıyım dedimde istanbul içinde ucuz bizim buralar nedense pahalı nerdeyse kurs fiyatları istanbul merkezdekilerin 2 katı .

autocad kursuda solidworks kursuda aynı para. temel olması açısından autocad lemi başlıyım diğerini evdede çözermiyim autocad öğrenince. yada autocad kullanan firmalarda artık solidworkse yöneldi direk ondan başla autocade çok işin düşmezmi dersiniz.

biliyorum ikisini bilmek iksini kullanmak gerekiyor genelde. ancak kurs için soruyorum 600-700 arası fiyat çekiyolar bu parayı vermişken iş değiştirmemde bana hangisi bana daha artı puan olur. gibi karışık bir soru . ama niyet anlaşılmıştır sanırım .

15. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    benim acizane tavsiyem kalıp ve makina işleri ile uğraşacaksan ilk olarak solid öğrenmelisin solid piyasada en çok tutulan programlardan biridir ve autocad'e göre daha gelişmiştir. sonra ek olarak autocad öğrenirsin diye düşünüyorum. birde cam programı zaten mecburen işinin gereği öğrenirsin.
    Kuyumculuk sektöründe çalışacaksan eğer rhinoceros programını öğrenmen daha avantaj sağlayacaktır.
    Allah kolaylık versin.

16. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    teşekkür ederim bakalım bunlarla iş yapan birileri çıkarsa genel kısımada konu açtım biraz sohbet edicez artık onla. tabi nedense bizim forumda bi üyelik açıyosun 5 günde onay geliyo konu açıyosun çok geç aktif ediliyor.

bu programların kurs ücretleri beylikdüzünde nedense almış başını gitmiş bu kadar fark neden kaynaklı bilmiyorum .
    sektör artık farketmez çalışma koşulları iyi olsunda .zaten bu programlar sac kalıptan tut mutfak dolabı imaltından plastik işlerinin kalıplarına kadar yelpazesi geniş.

17. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    600-700 çok yüksek değil bence usta. Alacağın maaşlar karşılaştırdığın zaman zaten yanında hiç kalır. Ben solid'i daha çok severim hem kullanımı kolay, hem bir çok yerde geçerli.

18. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    doğru diyosun ancak o maaşları kursu bitirene pat diye vermiyolar. genelde 5-6 programı iyi kullanabilen birbiriyle entegre kullanabilenler alıyor.

yani 48 saatlik bir kurs mecidiyeköyde bağcılarda 300-400 tl bizim buralarda 600-700 tl.yani beylikdüzü pahalı .
    bakalım programları indiriyorum netten şuan . internette öğrenim setleri var. onları izleyip kurcalıycam iksinide bu arada fiyat alıyorum kurslardan .
    solid kullanıyosan onla ilgili bir iştemi çalışıyorsun .

19. canercp

canercp Caner Pehlivan

Favori Kamış:
    3.5m Kamışım ve Çeşitli Takımlarım
    En İyi Avı:
    Kocaman Eşşek İstavriti :)
    Bugün Mimarsinan'a uğradım millet yemli atıp Gümüş balığı çekiyordu ama çok fazla çeken olmadı. ben de çapariyle şansımı deneyeyim dedim kısmetim varmış bir porsiyon gümüş aldım. Oğlum Efeye çıtır çerez olur bari.

20. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    Benim şuan Solid ile direk bağlantım olmasa da mesleğim grafik tasarım. Solid dahil hemen hemen 10'a yakın program kullanıyorum. 2 sene önce çalıştığım firmada ufak çaplı anahtarlık kalıpları çizdim. Ama şuan anahtarlık işini durdurdukları için sadece matbaa ve web üzerine çalışıyorum.