Beylikdüzü civarı (Gürpınar, Avcılar, Büyükçekmece ...) Hedef Belirleme

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında alidag tarafından paylaşıldı.

1. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    mücahit kardeşim az bir umut vardı onuda yok ettin gitti :):(

Balık eğer Boğazdan akıyorsa Liman inşaatının sağ tarafına geçemez, teorik olarak. Sol tarafta olması lazım.

Lüfer gürültüden ne kadar etkilenen bir balık onu bilemiyorum, inşallah Ekim başında buluşuruz lüfergiller familyası ile..

2. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Dere kenarlarında bulunan saz kamışı
    Favori Makine:
    2005 model markasız :)
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    Kusura bakmayın tamamen umudumu yitirdim diyebilirim.Çünkü istavrit bile yok denilecek kadar az. Sol tarafta olma ihtimali yüksek gibi, Tahmini armut tarlanın kavaklı tarafına doğru 1 km kadar ileride denemek lazım diye düşünüyorum. Bir kaç hafta daha bekleyelim, inşallah bol bereketli , Kofanalı avlar yaparız :)

3. hakan1803

hakan1803 HAKAN

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    okuma avanger av65
    merhaba samet hoş geldin
    ben beylikdüzünde oturuyorum hafta sonları avcılar sahilden tekneyle açılıyoruz duruma göre iyi balık alıyoruz..iki hafta sonra dişli sezonu başlar avcılar marinanın orada yemli atıyoruz ama asıl yerimiz boğaz. emirganda geçen sene güzel sarıkanat aldık bu senede yine orada oluruz..

4. Sicilyalı

Sicilyalı Samet Mert

Favori Kamış:
    Ryobi Spin
    Favori Makine:
    Ryobi , Okuma
    En İyi Avı:
    Akya 32kg,Orfoz 25kg
    Çok teşekkür ederim Hakan abi..Burdan gelişmeleri ve paylaşımlarını takip edeceğim.Bende dahil olmak isterim ..

5. dadans

dadans Ümit

Favori Kamış:
    Shimano Speedcast Surf
    Favori Makine:
    Süper Aero Surf Leader Ci4 + 35
    En İyi Avı:
    30cmLüfer
    Herkeze merhabalar

Varmı bu akşama dişli peşine düşen?

6. zagor61

zagor61 Murat KILIÇ

Favori Kamış:
    Lineaeffe Seamaster 420, Daiwa Crossfire 2,40, Shimano Alivo 360
    Favori Makine:
    Penn Affinity 7000, Ryobi Appower 8000, Shimano catana 4000
    En İyi Avı:
    40 cm Baltabaş Karagöz

Çok yağmur yağmazsa stadın oralardayım Ümit.

7. zagor61

zagor61 Murat KILIÇ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    40 cm Baltabaş Karagöz
    Aramıza hoş geldin Samet,
    Bölgemiz maalesef kısır bir bölge ama biz inatla denemeye devam ediyoruz.
    Bu mevsim de balık için kısır bir mevsim. Dişlileri bekliyoruz.

8. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    DUN GURPINARDA 2 LUFER ALDIK AMA BAYA BEKLEDIK SABIR İŞİ BU İŞ KISMET.. BU ARADA BENDE BEYLIKDUZUNDEYIM SARIYERDE BIR MERAM VAR 15 GUN EVVELDEN ORDA CINEKOP BASLADI BOGAZDA KIMSE ALAMAZKEN BEN ORDA EN AZ 10 PARCA ALIYORUM ARABASI OLAN VARSA GIDERIZ SADECE YEMINIZ TAZE OLSUN YETER..TEL 0531 617 31 31 DEYIM

9. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  10. dadans

dadans Ümit

Favori Kamış:
    Shimano Speedcast Surf
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    30cmLüfer
    Selam Murat dün fevzinin orda takıldık ama sonuç hüsran cyrr

11. casper28

casper28 Fatih

Gürpınar sahilde İstavrit durumu nasıl arkadaşlar?Bilgisi olan var mı?Denizde olta balıkçılığına yeni başlıyorum.Bu zamana kadar genelde göl balıkçılığı yaptım.Acemi işi olan İstavritle başlamayı düşünüyorum.Sabah saatlerinde mi yoksa akşam saatlerinde mi ya da öğle saatlerinde mi gitmemiz gerekiyor?Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

12. dadans

dadans Ümit

Favori Kamış:
    Shimano Speedcast Surf
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    30cmLüfer
  13. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    fevzinin orası tırt ise daha balık bu tarafta değil, ama bu rüzgar ve yagmur haftaya bereketli yapacak burayı...

İNŞALLAH:rolleyes:

14. zagor61

zagor61 Murat KILIÇ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    40 cm Baltabaş Karagöz
    Ben cuma akşamı yağmurdan dolayı inmedim. Bu akşam bir saat kadar takıldım. 5 tane istavrit aldım. Çok ıslanınca geri döndüm.

15. king_barracuda

king_barracuda

hayırlı geceler . bizim başlığı boş bırakmamak adına arada yazmak lazım ava çıkamıyoruz bari bi şekilde canlı kalsın .
    güneş batınca artık ayaz burun sızlatan kıvama geldi .kendime maske bakarken dikkatimi çeken ürünler oldu işine yarar mutlaka birinin.
    öncelikle mat. soğukta kamp sandalyesi alttan alttan estiği için mat daha iyi oturmada.ben uzun olduğu için iki parça yapıp üst üste yapıştırdım daha rahat ve verimli oldu .tabi artık parçası kalmadı eskidi.
    http://www.hepsiburada.com/liste/te....aspx?productId=sportm010&categoryId=60004622

cep sobası. eldiven kaliteliyse sıkıntı yok. ama çantada dursun diyenler için .
    http://www.hepsiburada.com/liste/te....aspx?productId=sportm010&categoryId=60004622

ayakkabı yalıtım spreyi. ben kullanmadım.farklı geldi. ayakkabı temizleme süngerlerinde kullanılan gecici silikonun biraz kalın hali sanırım .
    http://www.hepsiburada.com/liste/ch...?productId=outchr45999031&categoryId=60004622

ve olmazsa olmaz kafa fenerleri .
    http://www.hepsiburada.com/liste/fb...x?productId=outysrfbi00023&categoryId=1300380
    http://www.hepsiburada.com/liste/cf....aspx?productId=outpa70100&categoryId=1300380

ben fener olarak ucuzlukcudan 3 tl ye bi kafa feneri almıştım kendi çapında iş görüyor. daha iyisini ne alayım derken yenisini almak yerine ona bir yardımcı aldım .
    http://www.hepsiburada.com/liste/ho...px?productId=hrhomeled712&categoryId=60002657
    ikisi birlikte daha işimi görür oldu. traş köpüğü kutusu kadar avuca tam oturuyor. çevre aydınlatması olarak başarılı.

16. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    artık bu sezon gürpınarda açılış yapmak maksatıyla dün akşam 5 gibi fevzinin o tarafa geçtik.(fevzide bu arada çok medyatik oldu sayemizde).önce zarganaya denedim ama nafile sadece yanımdaki bi tane aldı bi tanede kaçırdı.yanımdakı partnerim istavrit denemeye başladı oda tık yok.bu arada çinekop için herihtimale karşı balıkçı kenen dan biraz istavrit aldık ama zargananın bile bakmadığı istavrite çinekop bakarmı o ayrı konu.bu arada fevzi yarım saatte bi istavrit tutup sanki palamut tutmuşçasına sevinip bağirıyodu başta anlam verememiştim taki güneş batıp artık çinekopa olta atalım diyene kadar.bizim istavritlerin iş yapmayacağını anlayınca fevziye gidip istavritleri satıyomusun diye sordum oda 5 tanesi 5 lira deyince sevinç çığlıklarının sebebini anlamış oldum neyse sağolsun yine aldım herzaman bu keyfi yapamıyoruz .akşam 22 ye kadar biz bi tane iyi boyda sarıkanat aldık.yanımızdakii genç arkadaş 2 parça aldı ama boylar iyi .çok balık alan olmadı ama herkez bir iki aldı.ama biz 4 vuruş aldık birini tasmalayabildik.gürpınarda o vuruşları almak bile güzeldi.durum şimdilik bu herkeze iyi avlar.

17. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Arkadaşlar cümleten hayırlı geceler..
    Az önce Gürpınar sahilden (Yeni Limanın sol tarafından) geldim. Güncel raporu sizlerle paylaşmak istiyorum.
    Gürpınar kayalıklarda Lüfer var. Fevzi nin bulunduğu bölgenin sağ tarafına doğru çok güzel vuruşlar alınıyor. Üstelik balık boyları da Lüferi geçmiş durumda diyebilirim. Dün gece resmen lüfer şov vardı. Hiç almayan 2-3 tane 30-35 cm ve üstü lüfer aldı. Kaçırılanlar da cabası. Rekor ise ihtiyar bir abimizde 6 adet iri lüfer daha fazlası da ya yolda kurtuldu ya da takımı kesti. bu akşam düne nazaran balık daha bi nazlıydı. Ben 5 vuruştan 2 sini yolda düşürdüm 1 i takımı kesti ikisinde ise tasmada geciktiğimden balığı alamadım. Ama benim hemen solumdaki arkadaş 2 Lüfer aldı ve balıkları görünce hazırladığım takımların neden işe yaramadığını anladım. Balıklar resmen 40 cm in üstündeydi. Kofanaydı yani. Balık taze yemi seçiyor ama akşam üzeri taze istavrit yakalamak oldukça zor siz yine de her ihtimale karşı yanınızda istavrit getirin. Mümkünse yemleriniz iri istavrit olsun. İğnelerinizi de büyük kullanın.
    Şimdiden herkese rast gele. Yalnız şöle bir sıkıntı var ki o da yer sıkıntısı. Boğazı aratmıyor Fevzinin ora bu sıralar. Fevzinin sağ tarafında güzel yer bulmak isteyen en geç 15:00 da yerini almış olsun aksi taktirde ancak Fevzinin sol tarafından atabilir ki orasını da bilen bilir sürekli takım takar e kopartır.
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..

18. dadans

dadans Ümit

Favori Kamış:
    Shimano Speedcast Surf
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    30cmLüfer
    Selam kardeşim güzel av çıkarmışsın tebrikler.
    Paylaşım için teşekkürler cuma kısmetse oradayım görüşmek dileğiyle.

19. windson

windson Barış

Favori Kamış:
    okuma v system 10-40 gr
    En İyi Avı:
    7kg Levrek
    İşiniz Zor

Bu haberden sonra Gürpınar'da bırak olta atmayı adım atacak yer kalmaz gibi :)

20. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Valla bu kadar yardımcı oldun daha ne olsun ama KOFANA tabiri biraz fazla geldi bana zira orada Lüfer seyrek Sarıkaant normal çıkar:rolleyes: