Beyşehir' In Vay Haline......!!!

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında ozaktanemrah tarafından paylaşıldı.

1. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan

allah hayırlı ve agız tadı ıle avlanmayı nasip etsın ıkımızede bende apa ya gıtcem cok ozledım yaaa:eek:

2. ozaktanemrah

ozaktanemrah emrah özaktan

Favori Kamış:
    SHİMANO 3,60
    Favori Makine:
    ALBASTAR
    En İyi Avı:
    SAZAN SUDAK KADİFE
    BEN BEYŞEHİRİN KARIŞ KARIŞ HERYERİNİ BİLİRİM ADALAR DIŞINDA AĞSIZ BİR YER YOK ONUN DIŞINDA ALTIN APADA 1 GÜN KALIRSAN YAKALAYACAĞIN SADECE 20-30 CM LİK 3-4 LEVREK OLUR. ÇUMRA APADA ÇOK FARKLI DEĞİL BENCE KONYA TROFE YAKALAMA İHTİMALİN EN ALT SEVİYEDE

3. ozaktanemrah

Favori Kamış:
    SHİMANO 3,60
    Favori Makine:
    ALBASTAR
    En İyi Avı:
    SAZAN SUDAK KADİFE
    Ayriyeten Bunun Dişinda Suğla Gölünde Anca Israil Sazani Yakalarsiniz Iki Yil önce Sular çekilince Büyük Sazanlari Herkes Elleriyle Topladi. Ben şansimi Karaman Da Deneyeceğim Artik..

4. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    karamanda neresı var? tarıf edermısın

buarada iştahımı kapattın :(

5. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Arkadaşlar uzunca bir zamandır özel işlerim,Dernek işleri ve Federasyon kurulum çalışmaları derken siteye giriş yapamadım.Dün akşam üzeri Murat kardeşimin (Kırıkolta)konuyu bahsi üserine bir iki kelime yazmak istedim.
    Beyşehir gölüne bende geçen yıldan bu yana gitmedim ama düşünüyorum fırsat bulursam.
    Şimdi ağ konusuna gelince edindiğim bazı bilgi ve araştırmalarıma göre göl, o bölgede kurulmuş 3 adet Su ürünleri kooperatifince kiralanmış.Dolayısı ile 2/2 tebliğlerde kiraya verilmiş veya ihtihsal edilmiş göllerde ticari avcılık mevzuatı gereği bu ağlara pek müdahale edebilme şansımız nerede ise yok.Öyleki amatör avcılarım hafta sonu tek olta harici avlanmaları dahi o kooperatif yetkililerinin insiyatifi ile olabiliyor(isterse avlandırmaz,isterse bilmem şu kadar bedel vereceksiniz diyebilirler)
    Bir dernek başkanı ve bu işe yıllarca gönül vermiş biri olarak bende bu duruma karşıyım ama yasalar karşısındada elimiz kolumuz bağlı olmak zorunda.
    Yaklaşık 1 yıldır Afyon,Uşak,İstanbul,Urfa ve Gaziantep derneklerinin yoğun çabaları sonucunda TÜRKİYE OLTA BALIKÇILIĞI FEDERASYON'u kurulum aşamasına geldi sanıyorumki bu ay içinde faaliyetine başlayacak.Kurulum tamamen Amatör/Sportif olta balıkçılıkları dernekleri ile gerçekleştiği için yeni dönem Tebliğlerinde daha çok Amatör olta balıkçılarını koruyan ve gözeten,doğadaki balık popülasyonunu dengeli yürümesine katkı sağlayacak bir takım maddelerle tedbirleri alamayı düşünen bir anlayışımız olacak.
    Öncelikle bunun müjdesini sizlerle paylaşmak isterim ama detay fazla vermeyi şimdilik uygun görmüyorum ileride zaten her tür bilgi verilecek.Umarım Beyşehir ve benzeri yerler için yasadaki içeriği anlatabilmişimdir.Bu arada FACEBOOK'ta ASOBDER Grubu sayfamıza katılmak isterseniz beklerim saygılarımla;
    Rast gele...

Son düzenleme: 3 Temmuz 2010
  6. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    MEhmet abi,
    Kiralanan ve istihsal sahaları konusunda bir tereddüt yok.
    Ancak,
    Bu kooperatif Ticari sirkülere göre davranmak zorunda.
    En azından ticari avcılığın da yasak dönemleri mevcut.

Ayrıca,
    Siz Afyondan her yere yetişemezsiniz, dolayısı ile Konya gibi büyük bir şehiirde,Akşehir'de Karaman'da da bir dernekleşme oluşması ve orada yapılacak her türlü işlemlerde Sürdürülebilir amatör balıkçılığı ve amatör balıkçıların haklarını koruyup genişletecek müracaatlarda/eylemlerde bulunması gerekli.

Aksi halde, eli taşın altına koymaktan, haklarını korumaktan uzak kalıp, sadece şikayet eder durumda olunacaktır.
    Başkaları çözsün diye düşünmek yerine, her amatör balıkçının öncelikle bölgesine sonra tüm ülkeye sahip çıkması gerekiyor.
    Tabii ki bu kolay olmayacak, zorlukları var bunu sizler yaşadınız.
    Ama aldığınız sonuçlar da ortada...
    Sizin gibi derneklerin neler yapabildiği, bir çok olumsuzluğun önüne geçebildiği bir çok platformda görülebilir.

7. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Sevgili Nuri sana katılıyorum aslında bizim hedefimiz bu tür olumsuz konuların çözümü için her ilde bir dernek oluşumunu desteklemek.
    Konya veya Beyşehir farketmez şayet dernek kurmak için istekli arkadaşlar var ise ben şahsım adına dernek kurulumu için onlara destek vermeye hazırım;
    Rast gele...

8. ozaktanemrah

Favori Kamış:
    SHİMANO 3,60
    Favori Makine:
    ALBASTAR
    En İyi Avı:
    SAZAN SUDAK KADİFE
    Abilerim Siz Daha Iyi Bilirsiniz Yalniz Göl Elden Gittikten Sonra Zaten Yapacak Birşey Yok Inanin Ağ Atanlar Dahi Bu Sene En Fazla 5 Kg Lik Sazan Geliyor Dediler Göl çok Kirlenmiş Yani O Görüntü Beni çok üzdü.

9. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Özkan,
    yapacak çok şey var...
    Asobder'in, Usobder'in, Rastegeleder'in, Oltacılarder'in, Avrasyader'in,Köroğluder'in, Esabder'in ve adını sayamadığım diğer amatör balıkçılık derneklerinin faaliyetlerini incelersen, ne kadar çok yapılamaz denen şeyleri başrmak için çalıştıklarına, eskiye göre ne kadar çok yol alındığına şaşıracaksın...
    Haa, Eksikler ya da yetersizlikler yok mu, var tabii ki...
    Ama her şey birden olmuyor...
    Bir yerden başlamak lazım...
    Göller kurtulabilir...
    Doğa da...
    Yeter ki uğraşılsın.