17 mayıs günü Beyşehir gölü ,yeşilvadi kıyıları, sabah erken saatlerde gerçekleştirdiğimiz levrek avı. resimleri.
Hemşerim tebrikler güzel balıkmış.Sana birkaç soru soracağım.Yeşilvadi dediğin yer yeşildağ mı ve gölün hangi tarafında ve nasıl gidilir.Sezon açılınca sazana gidersek en iyi verim alabileceğimiz yerler gölün hangi kısımları nasıl bir olta düzeneği iş görür ve yem olarak ne takalım.Şimdiden vereceğin bilgiler için teşekkürler.
Tebrikler. Av hakkında biraz ayrıntı ve hikayesini verirseniz seviniriz. Sadece balık resmi görmenin kimseyi yeterince mutlu edeceğini sanmıyorum. Balık tatlısu levreğimi sudakmı?
Pazar sabahı 5:30 civarlarında bot ile yeşildağ kıyısından yılan adasına. haraket ettik siyah simli kurt silikonlarımızı oltalarımıza taktık, en verimli yem orada. bir iki at çek yapıp belli bir kısmı taradık. yaklaşık bir saat balık tık demedi. sonra kayalık bir yer var orada at çek biraz zor olsada denedik ve ilk at çek bir senator. arka arkaya 6, 7 senator tutuk. evet levreğin büyüğü senator oluyor (sudak).Bize yetti zaten o kadar balık. Fakat balığın önüne düşürmek gerekiyor oltayı yani hiç takip etmiyor balık.Ama Bu hafta çok balık olacak diye düşündük.
Haklısınız. T.S. levrekleri zaten bu boylara erişemiyor sanıyorum. Üstelik sudakın lezzeti birçok deniz balığına taş çıkartır. Paylaşım için teşekkürler. Bölgede bu balığın gerçek adı olan sudak ismi kullanılmıyor zaten.
Tebrik ederim. 3-4 yıl kadar önce o bölgede bolca senatör tuttuk. Fakat sonrasında eski hareketliliğini kaybettiği için gitmemeye başladım. Sanırım tekrar bir ziyaret etmenin zamanı gelmiş
Tebrikler güzel bir balık.Bizim buralarda yani Bafra Altınkaya Barajında bu sudakların 15 kiloya kadar olanlarına rastlıyoruz.Sudak avında genelde canlı gümüş balığı kulanıyoruz yem olarak.Genelde dolunay olan gecelerde bu balığı bolca yakalarız nedendir bilmem.Av yerinde uzun süre bekletmeye gelmez bir iki saat içinde kokar ve ziyan olur,genelde sudak yakaladığımız zaman bir iki saat içinde tüketmeye bakarız,ya da bir kaç saat sonra dönüş yolculuğuna çıkacaksak,balığın solungaçlarını temizleriz,çünkü ilk bozulup kokmaya başlayan yeri solungaçlarıdır.Biz sazan avı ile sudak avını aynı anda yapıyoruz,yani sazan oltalırının yanı sıra bir veya iki tane sudak ( akbalık ) içinde olta atıyoruz.Ayrıca Samsun yöresindeki yerel ismi Akbalık tır.Eti çok lezzetli olup,fırında sebzeli buğlaması harika olur.
Aleyküm selam Şahin, dikkatini çekerim ben senden önce siteye kayıt olmuşum. Takip eden siz olursunuz bu durumda. Her neyse, sen şu levrek işini bu hafta hallet inşallah, gözümüz balık görsün birader. iğne, çuvaldız daha yok, şimdilik barış imzaladık biliyorsun.
Bugün aynı yere gidiyorum geçen haftada gittim fakat çok rüzgar vardı. Bu haftadan umutluyum. Pazartesi tekrar paylaşacağım balık olursa oltada
30 mayıss cumartesi bizde bu gece beyşehire doğru yola çıkıyoruz inş.pazar gecesi yada pazartesi günü rapor veririm.