1 bölgeyi kıyıdan gözüme kestirdim yine. Yemleme yaparsak, yani balığı yaklaştırırsak yakalarız kıyıdan da sanıyorum. Yem olarak ne kullanıyorsunuz o sistemde? __________________ Merhaba Volkan.Biz yakalama da yanıç ( teke )kullanıyoruz.Ama ekmekle de yakalayabilirsin. Yakalayabileceğin hava video daki gibi köpüklü olucak.Yani dalga kayaya vurduğunda köpük yapacak.Mesela Antalya da yazın öğleden sonraları hemen hergün meltem dediğimiz güney taraflı rüzgar eser.Buda dalga yapar. Ama balığı ufak ufak ekmekle yemleyip avlanacağın yere (köpüğün içine)çekmen lazım. İnanmassınız belki ama ben sırf denemek için mandalina kabuğundan bir parça iğneye taktım onunlada aldım.2. sefer denemedim çünkü balık ürkebilir. 8 yıl önce bende bilmiyordum yakalamayı.Buralarda soruyordum nasıl yakalarım diye. Ama sağolsun amcam bana öğretti. Allah'a şükürler olsun minanırda boş döndüğüm çok nadirdir.Oda havasını yani dalgayı denk getirememişizdir ondandır.Takıldığınız yer olursa sorun cevaplamaya çalışırım.
Hakikaten harika anlatım insan kendini sizinle beraber teknede hissediyor. Güzel av olmuş Volkan tebrikler inşallah daha iyileri ras gelir.
Teşekkürler bilgiler için. Kıbrıs bırakması tarzında ekmekle avlandığını izlemiştim. Göl kamışının ucundakini de tekeye benzetmiştim ama gene de sorayım dedim. Melanur için teke biraz lüks aslında benim için. Çünkü canlı veya ölü satılmıyor, illa kendim çıkartmak zorundayım tekeyi. Gündüz ulaşmak için 5 lik su şişelerinden düzenek falan yapmak lazım, geceden bırakmak sabah almak lazım. Bergama deniz kenarı olmadığından benim için sıkıntılı. Gece toplasam, gece düşündüğüm yerde pek avlanılacak gibi değil. O açıdan kıyıdan dneyeceksem ekmekle deneyeceğim, yahut lrf yemleriyle atçek yapacağım. Gidersem, şartlara göre 2'sinden birini denerim. Teşekkürler Asım abi, daha güzel avlar senin olsun.
Minanırı kıbrıs sarması ile de yakalayabilirsiniz.Ama misinanız atacağınız için yüzerek veye bot vs ile almak gerekecek.Onda da balık ürkeceği için sayısı oldukça az olur. Göl kamışı ile Yanıç yerine ekmekte takabilirsin iğneye.Bizim yanıç dediğimiz belki de teke olmayabilir.Çünkü Teke tuzlu sudan yanıç ise tatlı sudan yakalanıyor.Burda küçük köpük bardakta 5 tl. Sende bidon düzeneğini tatlısuda deneyebilirsin. Ama açıkta olan minanırı yüzeyden ufak ufak yemleyerek kayanın hemen yanına veya dibine (köpüğün olduğu ) yere sokman gerekecek.Ama iş onunla bitmiyor.İşin daha birçok püf noktaları var. Bana ait olan bu video balığı ne kadar yanaştırman gerektiği hakkında sana fikir verecektir.Ben ekmekleri çekim yapacağım diye büyük atmışım.Daha küçük atmak gerekiyor.Yalnız balığı yanıştırmama rağmen ben av yapamadım.Çünkü istediğim dalga ve dolayısıyla köpük yoktu.Bende balıkları yemleyip başka meraya geçtim. http://www.dailymotion.com/video/xeg3fk_melanur-ve-serpeler_animals Sorularınız olursa ben buradayım.
Fatih beni gaza getirdin yaza yaza. Kıbrıs zaten zevk aldığım bir avlanma şekli değil. Onu denemem bile. Dalga yakalarsam göl kamışı, durgun suda sahte deneyeceğim büyük olasılık. Dalga olan yerlerde rolantide giderken bile güzel melanur vuruyordu ama dalga almayan bölgelerde az vuruyordu. Rolanti üzerine çıkınca, biraz devirli gidince her yerden vuruş alabildik. Balık tam anlamamalı yüzenin ne olduğunu bana göre. O yüzden göl kamışıyla dalgayı yakalamazsan balık alamazsın bana göre. Köpüğün içine salmalısın ki balık alasın. Zaten melanurda çok ince misina kullanıyoruz. Gözleri iri bir hayvan. O yüzden görsele dikkat etmeli takımda bence. Bir daha melanur avlamaya niyetim yoktu ama durgun suda sahteyle alacam melanur, rapor da yazarım. Tatlı suda teke benzeri bir hayvan biliyorum. Tatlısu tekesi, kerevit falan diyorlar buralarda. Bi deneme yapmak farz oldu, bende merak ettim şimdi. hihi
Sen gaza gelki bizde rapor okuyalım Şaka biryana minanır işini anlatacağım şekilde yapabilenler başka balığa pek bakmazlar. Deniz istediğimiz gibi ise genelde benim avlarım 4-5 kg arası değişir.Allah izin verdiği sürece İstesem 10 kg da yakalarım ama gerek yok. Geçen cumartesi gittiğim 14:30-17:30 arası avda tek başıma 30 parça minanır aldım.5 tanesini vicdani limitlerime uymadığı için saldım.Aşşa yukarı 5 kg gelmiştir. Kerevitle yanıç çok ayrı canlılar.Biz yanıca tatlı su karidesi desek yanlış olmaz sanırım. Ben minanıra 0,20-0,25 arası misina kullanıyorum. Gaza geldiğine göre senin ve diğer arkadaşların faydalanması için av şeklini kısaca anlatayım. Bizim avlanma disiplinimizin amacı balığa farkedilmemek.Görüntü vermemek. Üzerimizde açık renk kıyafetler olmayacak.Siyah kahve lacivert olabilir. Kargıda aynı şekilde siyah veya kahverengi. Buralarda da minanırlar 15-30 mt arası açıktalar.Biz onları yüzeyden küçük küçük yemleyerek yaklaşık olarak 1-2 saat sonunda bulunduğumuz kayanın dibine(köpüğün içine ) sokuyoruz.Balık kayanın dibinde.Ekmeği kayanın dibine attığımızda balığın anında ekmeği çıkıp alması lazım.Eğer böyle ise kıvama gelmiş demektir. Artık göl kargımızı mümkün olan en kısa şekilde balığın olduğu noktaya ulaşabilecek şekilde ayarlayıp (ben en fazla 1-2 mt kullanıyorum)ucuna 0,20-0,25 aralığında sağlam misina ucuna 5-6-7 no düz çapraz farketmez bağlıyoruz. Ucuna küçük bir parça ekmek takıp dalga kayaya vurduğu zaman yani köpük oluştuğu anda takımı suyla buluşturuyoruz.Avlanma suyun yüzeyinden.Ekmek suyun yüzeyinde duracak.Eğer balığı bahsettiğim gibi yanaştırmış isen atar atmaz yapışır zaten. Eğer balık yakalanmassa takımı sudan hemen çekiyoruz.Bidahaki dalga gelince tekrar atıyoruz.Bekletmek gibi bi lüxsümüz yok.Yani kısacası av köpüğün içinde yapılıyor.Köpükte balığın misinayı farketmesini zorlaştırıyor.Ayrıca yakalan balık suya düşerşe büyük ihtimal dağılıyor veya nazlanıyor balık. Şimdilik bukadar. Rastgelsin
Denemeni tavsiye ederim. Sistemi oturtabilirsen ozaman at çek yapabilirsin. Bol bereketli avlar dilerim.
Güzel av olmuş tebrikler. Melanur sülünezlede gayet iyi yakalanıyor bence sülünez dene. Geçen teknede kaptan 5 metre altta melanur var dedi saldık dip takımlarını arka arkaya 7-8 tane aldık iki kişi sonra dağıldı sürü. Bir tanesi yarım kilo üzeriydi. Dikkatimi çeken iğneden çok çabuk kurtuluyor olması yakalanır yakalanmaz aldın aldın yoksa hemen kaçıyor. Kayalıklardan şamandıralı sistemle yakalamak mümkün olmazmı acaba ya? Balığın olup olmadığını bilsek denedim oldu olmadı diyebiliriz ama onu da bilmek pek mümkün değil.
Sistemi oturtamasam da atçek yapacağım zaten, gidersem tabi. Benim için önemli olan çok yakalamak değil, keyif alacağım şekilde yakalamak. Teşekkürler. Evet sülünezle de yakalanıyor. Lakin çok performanslı olmaz. Bende yakaladım sülünezle. Zargana beklerken atlamıştı. Melanur hareket eden beyaz ve pembe renklere hassas bildiğim kadarıyla. Salınan sülüneze atlama nedeni de sanırım beyaz olduğundan. Kayalıklardan şamandıralı sistemle de yakalanabiliyor. Ancak en iyi yöntemidir denemez.
JİGLİ MİGLİ konuları okumadan geçerim genellikle.Bu konuyuda jig kelimesini görünce es geçmiştim,konunun senin olduğunu bile fark etmedim.Dün gece yarısı yeni mesajlar başlığına bir göz attığımda,ilgi görmüş bu konuyu senin kaleme aldığının farkına vardım.Okuyuncada epey tebessüm ettim doğrusu. Eşşeğin yemediği ot başını ağrıtır,jig senin neyine be Volkanım cam gibi melanurlar tutmuşsunuz ,onları 0.15 misine,20 lik kafa ve 5-15 gr spin kamışla çektimi,aksiyonun kralını yaşarsın,kılıç avı dadında Benim merak ettiğim,kayayı buldun,aşşağıda trançadır sinarittir , ağır abiler olduğuna inanıyorsun.Neden bi canlı yem indirip,aksiyonu balığın yada karidesin yapmasını beklemek yerine,beli sakatlayıcı,dışardan bakıncada hakikaten komik duran hareketlerle yapılan bu dikey seyirtme yöntemi tercih edilir.Hani sürü vardır aşşağıda,lüp lüp yukarı almak için bu yöntem ehven olabilir de,gerisine bir türlü ısınamadım bu jig mevzuunun
Balık tutmuşsun işte Bir de, "Bi Jigimiz Eksikti" demişsin :laughing: Teşekkürler keyifli raporun için Volkan "Jig kalama aldı" :laughing: :laughing: :laughing:
"yalandan 5-6 kere kolumu kaldırdım indirdim jigin aksiyonuna balıklar çok gülmüşlerdir. " :laughing: :laughing: Bastım kahkahayı şirketin orta yerinde. Ulen Volkan yarıldım gülmekten, okuduğum en iyi jig raporu oldu kesinlikle. Tavalıklar güzel, tebrikler. Lrf ile de çok zevkli oluyo kayalıklardan, dene bi ara. Bi daha jig yapıcak olursan da bana haber ver görüntülü konuşmayı açalım telefonu da şöyle karşıya bi yere koyuver bi zahmet canlı görmek istiyorum. :laughing: :laughing:
Teşekkürler Fatih abi, hoş bir seda, bir gülümseme bırakabildiysem ne mutlu bana. Melanur avlaması gayet keyifli. Hele dediğin gibi atçek kamışıyla yapılsa çok daha eğlenceli, çok daha zevkli olurdu. Bizde 0,25 fc misinayla tuttuk ama tekne kamışıyla. Jig, benimde heves ettiğim bir tarz değil, bende senin gibi canlı yem sırtısını tercih ederim ama şartlar bu sefer böyle oldu. 400 küsür km'lik tatlı su av turunu merakla bekliyorum, keyifli avların olsun. Sağol Metin, beğendiğine sevindim. Teşekkürler İnan, keyif aldığına sevindim. Benim için de keyif yönünden yeterli bir avdı. Daha keyifli avların olsun. Keyif verebildiğime sevindim Aykut'um, nerelerdesin sen, gelmedin ya bizim levrekleri tutmaya? hihi Tabi bulmuşsun levreği Altalya'da işin bitti. Telefondan canlı izlemek; Öyle bir rezilliği kimseye izletmem. hihi
He ya buldum, İnan mı söyledi? Bayaa buldum hatta bu sene surf avında bile kaç kere geldi. :thumb: Onun dışında da aslında baya verimli geçti bu kış özellikle surf avı çok iyiydi. Pek atçek yapmadım bile öyle olunca. Ama raporlayasım gelmiyor yav. Oraya gelmeme nedenim burda balığın iyi çıkması değil ama elbet. Fırsat olmadı be ya. İş güç bebek koşturmaca derken geçti gitti zaman. Artık önümüzdeki kışa inşallah. Kendine iyi bak dostum.
İnan'ı bulduysan, balığı da bulmuşsundur elbet. hihi Kış sezonunun iyi geçmesine çok sevindim, umarım her yerde iyi geçer. Bebek söz konusuysa senin pilin bitmiştir. Kolay kolay fırsatın olmaz artık, olsa da kendin duramazsın yad ellerde. Allah, analı babalı sağlıklı büyütsün. Görüşmek üzere... Balık bulucu İnan. En kaliteli bulucu olacağına, senin gibi dostu olsun insanın. Sevgiler...