selamlar... dün çok ilginç bi diyolağa rastladım... Sakarya'nın bir bölgesinde, (ÇALTICAK) bildiğiniz pişmiş makarna ile felaket kaptırga balığı çıkıyormuş... Konu ile ilgili bilgisi olan varsa paylaşabilirmi? Eğer böyle bişey varsa, boşuna benzin yakmayalım. Pişirelim makarnayı kaptıralım gitsin Solucan toplamaktan, ciğer kesmekten, kurt takmaktan, danaburnu yakalamaktan gına geldi Selam ve Dua İle...
Evet böyle şeyler var haşlanmı patates haşlanmış darı makarna gibi karışımlar yapılarak sazan balığı yakalıyorlar ama bilemem
Makarna nedir? hamur..e yani Çaltıcak ta zamanında soluncanla çok kaptırga (çapak) yakaladım.Makarna ile ise Şile deresinde çok akbalık yakalmışlığım vardır. Kısacası makarna ile çok rahat balık yakalarsın yemek için olduğu kadar fazla haşlamazsan kancaya taktığında dağılmaz,kıvamı lastik gibi olmalı.
makarna İmrahor tarafında bir göl var yerini söylemiyim.Yem olarak tek kullanabileceginiz tek şey az haşlanmış makarna.Gelen balıklarda 2 kilonun üzerinde sazanlar.Tamamen alıştırmaya baglı
Ademcim doğrudur biz burada (Afyon) Çapak , Tatlısu kefali ve sazanları makarna ile alabiliyoruz. Piyasada bulunan küçük yüzük makarnaları bilirsin. İşte onu kaynamış suyun içine atıp suyun altındaki ateşi kapatıyoruz ve 5 dak. bekliyoruz sonrada suyunu süzüyoruz. 1-2 dakika sonra hafif un serpiştiriyorsun ve bir plastik kutunun içinde çalkalıyoruz. Takıma hazır. makarnayı niye tam pişirmedik diyorsan eğer bizim yiyeceğimiz gibi ayarlamış olsaydık makarnayı balığın yemi alması kolay olur ve suda hemen şişmemesini enlgellemiş olursun. Denemekten çok şey kaybetmezsin şimdiden rastgele...
evet öyle söylediler... fazla haşlamayacakmışsın... ama en basit yöntemlerden biri... hoşuma gitti bu arada ÇALTICAK çok kötü durumda... Termik Santral Gölü tanınmaz hale getirdi. Geçenlerde dolaşmya gittim... İçler acısı halde...
Ben göldede avlanıyorum genelde hamur kullanıyorum güzel sazan geliyor hamur için sadece marketten belediye büfesinden 1-2 ekmek al gölde onu suyla ısla hamur olana kadar yoğur kıvama gelince bir parça kopar 4/1 kadar oltayı atacağın yere at yemle ol bölgeyi sonra hamuru iğnene tak abartı kalın olmasın yemlediği yere at zili tak keyfine bak rastgele bol avlar dilerim.
Tipik Adana avı.İşte ben forumdakilere bunu anlatmaya çalışıyorum tek bildikeri hamur bazıları solucan ve mısır deniyor işte gelişmek lazım hamurada öyle fazla vurduğu yok saatte 1 tane. Mesela boili çok güzel ama 1 kişi bilmez.
boili den bahsedermisin? bu arada hamura saatte 1 diyorsun balığı avladığın yer önemli menderes deme ben orda balık tutmam işim olmaz orda tutacaksan çatalan köprüsünü geç 2. köprü menekşe yada çatalan barajı en ideal yerlerdir oralarda avlan bak nasıl balık çekecen hamurla
evet makarna ile balık tutulur, boncuk makarnayı suda çok az haşlayıp iğneye tak sazan-aynalı sazanda iş yapıyor.ben denedim ve memnun kaldım püf noktası çok haşlama iğneden çabuk düşüyor vede eğer oltanda 30dk.vuruş olmaz ise bilki ufaklıklar yemi götürmüştür.sıksık yemi kontrol etmen gerekir.
Boiliyi şöyşe diyeyim internete boili yazarsanız nasıl yapıldığı ve tutulan balıkların videolarını görebilirsiniz. 2 dk önce öteki konuda yazdım açıklamak istemedim 4 tane yer biliyorum dedim. Söyleyeyim ; 1 - Trt binasının karşısındaki cafeden menderese in karşına çıkan ilk yere at oltanı Kadife ve Sazan işler. 2 - Birinci köprüye git 50 metre ilerle sağ tarafa at oltanı iyi balık yapar. 3 - Menekşe restourantın önü iyi levrek sazan yapar. ( Bu bilgiyi ordaki söyleyenlerden aldım. ) 4 - 2. köprünün sonuna gel aşağıya sağ tarafa at oltaları süper sazan işler. Mekan biliyorum ama herkes hamura takmış bu mekanlarda saatine göre 45 dk 30 dk başına bir balık çekebilirsiniz. Demek istediğim çok farklı yemler denemeliyiz hamura tabii kalmamalıyız. Solucanda iyi işliyor ama mısıra tık yok.
2 .köprünün yanları çatalan barajı yolu üzeri 1. ve 2. köprü arası benim takıldığım yerler kardeşim mendereste işim olmaz fazla kalabalık birde ufak veriyor orası. büyük (kiloluk) istiyorsan 2. köprünün ilk giriş 1. bacağına in kolay kolay balık vurmaz derindir orası 40-60 mt arası derinlik ama tutarsan en küçük balık kolun kadar çıkar büyüklerini de sen tahmin et. 2. köprünün bitiminden sağ yanı ortlama 1.5 kg lık çekersin çatalan baraj yolu üzerinde takılırsan en küçük 1 kg çekersin (yarım kilo==700 grm nadiren çıkar) bunları hamurla çekiyorum kardeşim.
O 2. köprünün sonunun aşağısı sağ tarafı dediim gibi iyi balık yapıyor hep kiloluk veriyor en ufak 750 gr. Onlarıda salıyoruz tabiki.
Makarna ile benim bildigim kadariyla Chub,Kasna,Tatlisu Kefali hangi ismi kullanirsaniz size kalmis cok rahatlikla yakalanir.