Bilent Yıldırım Cihan güdücü Yem denemeleri(Sazan)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında bilent yıldırım tarafından paylaşıldı.

1. bilent yıldırım

bilent yıldırım bilent yildırim

MİSİNA-pelikan,fudo
    KAMIŞLAR-mad d-fender 2.75 lbs 3.60cm-spro pantera 2.75lbs 3.60
    MAKİNALAR-dam qouıck slr 860 fs-spro bıg pıt 860
    SEHPA-dam buzzer bar
    ALARMLAR-dam pro tronıc
    SWİNGER-cormoran

Cumartesi ve pazar günlerini ayırdığımız iki ayrı gün ve iki ayrı avlak da yaşadığımız tecrübeler,çok ilginç ve bazı savunduğumuz konuları doğrularcasına cereyan etti.
    iki avlak da da uzun süre kontramızı boşaltan ve kurtulan iki büyük balık, bu iş de şansın ne kadar önemli olduğunu gösterdi,bizim bundan en azından neyi doğru neyi yanlış yaptığımızı çıkarmak kar oldu.

İlk gün ki avlağımız genel anlamda mısır kullandığımız,çeşitli kısa sürede sonuç verecek sitemler üzerine idi,avlağa geldiğimizden birkaç saat sonra,Cihan kardeşimin ayrıca kullandığı 3mt esnek kamışının yattığını,kontranın da sıkı kullanmamıza rağmen durmadan boşaldığına şahit olduk,ancak eline aldığın da balık kurtulmuştu,moralimiz bozuldu ilerleyen saatlerde 7-8 adet çıtır oltamızı ziyaret etmişti bu da biraz yüzümüzü güldürdü,en azından yeni kurduğumuz modern sitemler çalışıyordu.balıkların hepsini suya iade ettik sadece biri gece vurmuş ve duymadığımız için kendini çok hırpalamışdı,bunuda ihtiyacı olana verdik,ama diğerlerini de toplu salmamk lazım çok hırpalanıyorlar,keşke mat ı evde unutmasaydık.

İkinci gün yaptığımız iki ayrı basit boili yi denemek üzere, daha önceden boili ile beslendiğini bildiğimiz bir avlağa gittik.iki boiliyi de yaparken dikkat ettiğimiz faktörler ucuz ve bulunabilir malzemeler olması, çok karışık olması yerine daha az malzeme sayısı ,olan ama yüzdeleri birbirine uygun bir boili yapmakdı,dikkat ettiğimiz en önemli husus erime zamanı oldu.ama nihayetinde ikiside basit yapılmış boililerdi.

Avlağa vardığımızdan bir saat sonra ilk vuruşu cihan kardeşim aldı,güzel bir çıtır oltamızı ziyaret etmişti,bir saat sonra tekrar aynı boili,bir çıtır daha yakalamıştı,derken birkaç saat sonra diğer boili benim oltam harekete geçti
    kontra deli gibi boşalıyordu,ben uzaktım cihan kardeşim yetişti, eline aldı balık boşalmışdı,bu sene artık bir şansızlık bakalım nolcak.

iki boili de iş yapmış dı,en önemlisi de yanımızda avlağı besleyen kişinin beslediği boili ye vuruş olmuyordu.Bunun sebebi boilinin süresi veya başka birşey olabilirdi.
    ancak uzun zamandır ,nehirde uyguladığım sistemin fikrini,cihan kardeşimin zekice buluşu ile göle uyarlanması tutmuştu.
    Ama en önemli çıkan sonuç uzun zamandır savunduğumuz bir konu olan:bu form da yemlenmeye alışması ,yani ŞEKİL e alışmasının ne kadar önemli olduğunu gösrteriyordu .
    tabi bizim basit yapmamız boili nin basit olacağı anlamına gelmiyor,aynı erime sürelerinde aynı sunum şeklin de ,daha kaliteli boili ile daha iyi balık tutulacağı açık,ama basit olanın da birkaç tane sebeblenebileceğini düşünüyorum.
    Boili ile avcılık konusunda artık çok ümitliyim,ne kadar sık kullanım ve kullanılan yerler artarsa,daha temiz bir sazan balıkçılığı daha iyi avlar yapılabileceği,her boili nin de bu yemlenen avlaklar da biraz çalışacağı kanısındayım.boili ile avcılığın gelişmesinde bundan sonra daha farklı düşüneceğimiz açık,bu işe zaman harcamış,Türkiye de,profesyonel yemler oluşturmaya çalışan kişleri de desteklemek gerekir.
    saygılar.
    [​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

Son düzenleme: 1 Eylül 2009
  2. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Raporu daha önce görmüştüm ama yine tebrikler yine helal olsun demek istiyorum Bilent abi ! :)

3. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    guzel bir av olmus,Turkiyede avci basina kullanilabilecek takim-olta sayisi sinirlamasi yokmu?gordugum kadariyla at-bekle yontemiyle avlanan amatorler genelde avci basina 1,den fazla olta kullaniyor..

4. LapinCash

LapinCash

Tebrikler.İstediğiniz sazanı alamasanızda güzel vakit geçirmişsiniz çadır felan ortam güzelmiş.

5. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Çok,çok güzel. Bravo Bülent bey kardeşim:)

6. Sweet Boy

Sweet Boy Ahmet

tebrikler güzel av olmuş balıkları saldığınız içinde ayrıca tebrik ederim sizi

7. bilent yıldırım

sağol erdem,napalım bu sene büyük denk gelmedi bunlarla idare ediyoruz:(

8. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Çok güzel rapor ve anlatım,av ve ortamda harika.herşey için eline sağlık.Tebrikler Bülent kardeş....

9. bilent yıldırım

yazılarınız için hepinize bir,bir teşekkür ederim

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Adem kardeş soruna ben cevap vermiş olayım:

İçsularda amatör avcılık

MADDE 15 – (4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir. (Şu an yürürlükte olan 2/2 nolu Tebliğ'den)

Bilent tebrik ederim. Sürdürülebilir balıkçılık adına yapmış olduğunuz karınca kararınca katkıyı yürekten kutluyorum.

Boili içeriği hakkında da bir-iki cümle rica edeceğim. Teşekkür ederim, selamlar.:)

11. önder güdücüler

önder güdücüler önder güdücüler

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    39cm kofana
    Tebrikler güzel bir av olmuş