MİSİNA-pelikan,fudo KAMIŞLAR-dam spezipower 3mt 2.5 lbs MAT-spro unhooking İĞNE-fudo YEM- mısır Hafta arası biraz temiz hava almak için ,daha önceden gitmiş olduğum avlaklarımdan birine ziyaret etmeğe karar verdim.sevgili sinan abimle beraber 1 saat sonra avlağımıza vardık ,gün boyunca istediğimiz hava ve şartlar olmasına rağmen,sadece kayda değer bir vuruş aldık,Bu balığı da mat ın üzerine dikkatlice yatırıp ,ağız tedavisini de yaptıkdan sonra suya iade ettik. balık vurmamasının sebebi daha sonra anlaşıldı. avımız bittikten sonra,arabanın yanına vardığımızda bizi orman işletme personeli karşıladı.maksatları bize ceza kesmekti,ancak ben hemen arabadan sirküler kitapçığını ,cebimden de orman içi sular da avlanma belgemi çıkardım,yer yasak değil benim de belgem vardı.ormancılar birbirine düştü,dediklerine göre,biz haklı idik ancak jandarma bizi görürse bu sirkülere bakmıyacağını mevzuattan yola çıkarak bize 750 tl ceza keseceğini ifade ettiler,bizim de onların da kafası karışıktı,sorun öylece orada kaldı. orman görevlilerden geçen hafta bir ağcıyı yakaladıklarını,ve ağcının sazan katliamı yaptığı,bu kişiye de, büyük bir ceza kestiklerini öğrendik [/URL][/IMG] [/URL][/IMG] [/URL][/IMG]
Tebrikler Bilent abi ellerine saglık. Bu ağ olayına bır çözüm bulamadılar gıttı.Ya buna hapıs cezası felan yapılsa.Cezalar agırlastırılsa veya butun baraj ve gollere bırer nobetcı tutulsada hem iş sahaları açılık hemde guzel gollerımız guzel barajlarımız boylesıne ucuz boylesıne dusuncesız boylesıne çirkin olaylara mağruz kalmasa Ya bununla kım ılgılenyıor kım bakıyor bu olaylara yazık gunah olmas boyle sey. Ne kadar konuşsak boş ne kadar bagırsak boş adamlar yıne yapacagından gerı kalmıyor. gorevlıler desen ne ılgılenıyorlar ne soruyolar keko bıde gorevlerını yapıyolar.
Memlekette balik birakmadi cahiller..Hepsinde de zihniyet ben yapmazsam baskasi yapacak.. En azindan bu sefer görevliler ilgili görünmüsler.. Baligin agzindaki yaraya kadar ilgilenen duyarliliginiz icinde sizi tebrik ediyorum.
Tutmuş olduğunuz balık ve profesyonel davranışınızdan dolayı sizi tebrik ederim malesef ülkemizdeki tatlı su balıkçılığı bitmek üzere bunun sebebi hem bilinçsiz halk hemde devlet en basidinden ben ömerli barajını örnek vermek istiyorum bundan yıllar önce şuan israil sazanından başka balık olmıyan ömerlide o trofe diye tabir ettiğiniz sazanları kıyılarda gözle ileridede atlayışlarını görebiliyoduk. Sonra Barajımız İçmesuyu Barajı Olduğu için Yosunların temizlenmesi adı altında baraja israil sazanı diye tabir edilen o malüm balığı saldılar zaten ağcılar, tırıvırı atanlar ve bilinçsiz avlananlar yüzünden sıkıntıda olan göllerimiz ve barajlarımız bu hale geldi herşeyde avrupa birliğine ve avrupaya uyum sağlamaya çalışan devletimiz bu iç sularımız konudada aynı şeyi yapsa gölleri ve barajları vakıflara verse yada milli park yapıp giriş ve çıkışları ücretli yapsa çok mu şey kaybeder ???
Malesef abi, durum Böyle Dip Oltası Atıyoruzz Kancaya Tırıvırı takılıyo her gidişimizde 3-5 tane tırıvırı çekiyoruz topliyıp yakıyoruz. size ilginç gelebilir belki ama ömerli barajında durum bu suda kopmuş vaziyette inanılmaz sayıda tırıvırı var bu balıklar ne yapsın adamla yanyana olta atıyoruz aynalı sazan pullu sazan kalmadı diyo aradan yarım saat geçiyo oltaya 15-20 cm boylarında bir aynalı yavrusu takılıyo ve gene aynı adam o balığı alıp sepete koyuyo durum böyle aynı gün bende 2 adet limit altı aynalı tuttum ve suya iade ettim büyük bir aynalı tutsam ömerlide gene iade ederdim. Cünki önümüzdeki 2 sene ömerlinin kendini toparlama senesi su durumu gerçekten muazzam doluluk oranı % 100 ve balık kendini yeni yeni toparlıyoo keşke avrupadaki sistem bizdede olsa ama malesef yok işte