Soyle ki , (1)Tatli su levregi ihracati ile ilgili olarak nerelere basvurablirim (2) pike perch ve zander ( yabanci isimli baliklar) hangi balik ailesine girerler. simdiden tesskurler hurmet ve saygilar
Öncelikle hoş geldiniz, kusura bakmayın ama değim yerinde ise konuya paldır küldür girmişiniz, ben sorduklarınıza cevap veremiyorum ama hoş geldiniz demek adettendir diyerek hoş geldiniz diyiyorum..umarım aradığınız cevapları burada bulursunuz
Merhaba, hoşgeldiniz. Pike(Esox Lucius) Turna Perch(Perca Fluviatilis) Tatlısu Levreği Zander'i duymadım. Bu kadarını siz de biliyordunuz herhalde.
İstanbul Ticaret odasından ihracatla ilgili çok detaylı bilgiler alabilirsiniz ben zaten Deniz Taşımacılığı yapıyorum detayları öğrenipte ihracata başlayacak olursanız yükünüzün taşınmasında her türlü yardımı size sağlayabilirim...
zander için fishbase'deki sonuç: http://www.fishbase.org/Summary/SpeciesSummary.php?id=360 sanırım bu.
Merhaba balıkcı dostum Zander bir tatlısu balığıdır Türkce ismi uzun levrek,sudak veya tatlısu levreği olarak bilinir.
Arkadaslar bende Zander olarak görevimi yapayim bari ZANDER Tatli su levreginin Almanca daki adidir. Ve yirtici bir baliktir, bkz. Turna
merhaba v.gesar bey. zander(zender,dir) tatlı su levreğinin (diğer adı sudak) kültür yoluyla yetiştirilmişine denir. aynen aynalı sazan gibi....yardımcı olabildiy- sem ne mutlu bana.iyi günler.....
Arkadaşlar ukalâlık etmek gibi olmasın ama tatlı su levreği ve sudak farklı balıklar ben de önceden aynı sanıyordum ama sirkülerde bunları ayrı ayrı yazmışlar
mcağlar kardeşime cevaben..... mcağlar kardeşim, ben ikisi aynı balıktır demedim zaten.... sudak,ın kültür yoluy- la (yani doğal değil, sonradan insanlar tarafından aynı aynalı sazan gibi yetiştirilmiş.)yetiştirildiğini belirttim..adıda "ZANDER" yani bizim deyimimizle "ZENDER"... teşekkür ederim......
Selam arkadaslar zander le tatlisu levreginin uzaktan yakindan alakasi yoktur(ben sadece tatli su levregini zander icin canli yem olarak kullaniyorum cok sever tek alaka belki budur) zander türkiyedeki adi sudaktir ki ben 7 kg. ligini yakaladim tatlisu levregi de adi barsch dir(almanca) en babasi 2 kg gelirki yakalarsan foto cekmeye deger