Daha önce acmis oldugum bu konuyu bir cogunuz hatirlamistir. Aylar sonra Denizcilik Müstesarligindan konunun arastirilmasi yapilip bana yollanan cevabida oldugu gibi sizinle paylasiyor, ve yorumlari size birakiyorum. T.C. BAŞBAKANLIK DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü Sayı : B.02.1.DNM-0.06.143-01/26633 11/12/2006 Konu : Deniz Kirliliği Sayın, Ercan GÖCER Schmıttengassele 6 Avusturya Feldkirch 6800 İlgi : 08/09/2006 tarih ve bila sayılı dilekçesiniz. İlgi dilekçeniz ile, 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu gereğince, İtalya Birindisi ve Çeşme seferini yapan KAPTAN ZAMAN adlı gemiden, yolcularının gözü önünde çöp poşetlerinin Çeşme Limanından ayrıldıktan kısa bir süre sonra denize atıldıkları belirtilerek anılan gemi hakkında suç duyurusunda bulunulmaktadır. Söz konusu suçlama hakkında yapılan inceleme ve araştırma sonucunda, KAPTAN ZAMAN isimli geminin çöplerini düzenli olarak Ulusoy Çeşme Limanı İşletmesi A.Ş. verdiği ve söz konusu gemi ile ilgili şimdiye kadar acentesine veya Çeşme Liman Başkanlığımıza herhangi bir şikayet olmadığı tespit edilmiştir. Bilgilerinize rica ederim. Ergün ÖZGÜR Müsteşar a. Genel Müdür Yardımcısı
Ercan kardeşim aşkolsun yani .... Şimdiye kadar herhangi bir şikayet olmamış bu adamlar yapmaz böyle şeyler efendi çocuklardır.Taşımak zor gelirmi hiç ellerinden düşmüştür devasa çöp poşetleri. Şaka bir yana senin şikayetin ne oluyor peki.Bu güne kadar senin kadar bu konunun ciddiyetini anlayamamış bu konuya hassas insanlar binmediyse bu gemiye tabiki şikayet olmaz.Sen şikayet ediyorsun ya işte illa 100 tanemi şikayet olucak ceza yazmak için.Savunmaya bakın ya bu güne kadar şikayet olmamış mış.Abi adam yalanmı söylüyor yani denize poşet poşet çöp atıldı diyor size yalan borcumu var bu adamın.Bu nasıl bir ülkeye ya,neden bu ülkede herkez bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyor anlayamıyorum.Be vurdumduymaz insanlar topluluğu kirlettikleri deniz hepimizin değil mi. Saol kardeşim bu duyarlılığın için.Sen ve senin gibi insanların sayısı arttığı zaman bu kan emici insanlardan kurtulacağız işte.Umarım yakındır.Sevgiler ve teşekkürler sana.
Aslinda bu konunun arastirilmaya bile ihtiyaci yoktu. Yolcu listesi ellerinde var, yolculari arayip kac kisinin bu olaya sahit olduklarini tespit etmeleri yeterliydi. Yaziklar olsun. Birde sorusturduk denmiyormu deli oluyorum. O yolcu listesindekilere sorulasaydi, yarim düzine sahit bulurlardi. Ama islerine gelmedigi acik ve de net.... Ah hhhhh Namik ah, keske öyle bir sey yapsalar, iste o zaman sapa oturturdum onlari. Yolcu listesini bir arastirtmam yetecektir onlara.
Yazık yaaaa!!! Rezillikler ülkesi olduk çıktık Böyle bir sebep var mı yaaa Allah Allah Ne gariptir ki yapılacak bir şey de yok buna
Böyle bir sistem kurmussunuz, bilgilendirme servisi güya, yavasta olsa calistigi ortada. Ama halk icin calismadigi kesin. Ne diyelim, bir baska bahara artik. Demekki neymis? Mutlaka ama mutlaka 7 gün 24 saat yaninda bir video kamera tasiyacaksinki aninda kayida gecebileceksin. Yoksa kim inaninr sana. Yürü be kim tutar beni.
abi çeksen ne olurki. 1 - montaj der çıkarlar işin içinden 2 - onlar yolcularmış der ve yolculara dava açarlar 3 - sen kamera ile paparazilik mi yapıyorsun deyip rezil ederler insanları eğer hala çekmek istiyorsan sen bilirsin.
doğru diyorsun halit kardeş sırf para koparmak için yaptığını sanırlar vicdan yok abi en önemli şey vicdan ...
bir de itirafta bulunsan ben denize çöp attım diye, "hakkınızda başka şikayet yok" diye cevap verirler mi? onu da merak etmedim değil.
Ercan bu olaylar cereyan ederken keşke yanında video kamerası olsaydı.Böyle sonuçlanmazdı o zaman,ama sürekli cepte kamerayla da gezmek zaten zor,nereden bilecektin.
Onuda düsündük be abi ama bu seferde montajdir bu montajjjjjjjjjj, derler Iyisimi dokunmuycaksin, bozmuycaksin milletin düzenini. Ben hata yaptim, onlari Allah a havale edicektim, yargiya havale ettim. Simdi Allah a havale ediyorum iste, o arastirmayi yapanlarida yanlarinda yolluyorum
Kaptan Zaman Gemisi Çeşmeden açıldıktan kısa bir süre sonra megafondan yükselen bir ses...... Lütfen Dikkat.. Kaptan Zaman Yolcu Gemisinin sayın yolcuları; Çeşme'den hareket edip, İtalya Birindisi'de son bulacak olan yolculuğumuzda siz değerli yolcularımıza en iyi hizmeti vermek firmamızın vizyonları arasındadır. Ancak; Gemimizin ve sizlerin güvenliği açısından yolcularımız arasında ERCAN GÖCER'i tanıyan gören var ise Allah rızası için bize bildirsin. Bildirenler mükafaatlandırılacaktır.
Koparttin beni be, zaten artik binmem abicim, diger firmalari tercih edicem, hem mecburiyetten,emde böyle bir pislige ortak olmak istemem. Kaptan degerli birine benziyordu ondan cekinmiyorum, lakin tayfadan bazilarini gözüm tutmadi Ben isimi saglama alayim
Provakosyon benim isim zaten Ama beni kaale alan bile olmadi bire Demekki is kolunda bir degisiklige gitme zamani geldi. Yoksa ülkeye bir dahaki girisimde beni direkt nezerate götürecekler
Gümrük Kapısında kırmızı halı eşliğinde ; Oooo Ercan beyler gelmişler... Aman Efendim hoş geldiniz sefaler getirdiniz Sizi şöyle tek kişilik özel nezarethanemizde misafir edelim
Benim babam kuruyük gemilerinde baş mühendis devamlı sorarım bu tür olayları iyi bildiği için..ERcan abinin yazdıkları babamın anlattıkları yanında hiçbişey...Bu ülkede yüzlerce varil kimyasal madde çıkmış ne olacakki iki çöğ atılsa Bu kadarda vurdun duymazlık olmaz herşey rüşvetle kapatılıyo...Bizim gibi sözü dinlenmiyen ülkelerde çöplük olarak kullanılmaya devam edilir
Ercan Sen yanlış görmüşsün. Onlar balıkları beslemek için yem atıyorlardı, sen çöp sanmışsın. Bak, çöpleri Ulusoy'a veriyorlarmış. Demek ki neymiş.