Bilgisayar hakkında sorular sorunlar

Konu, 'Genel Konular' kısmında 56561 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

1. evet bunu denemedim ..faydalı olabilir..bu aklıma gelmemişti.hareketli olması usera saklanabilmesini sağlıyor olabilir;)

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Yucel,

Bilgisayar problemleri ile ugraşmaktan
    baliğa zaman bulamazsin...

Gel yol yakinken vaz gec bu sevdadan...

ne olacak , dert degil , ben hallederim dersen Bizde problem çooook.

Not : Balik giderek azaliyor.

Selamlar. Sevgiler.

3. furumar

furumar ali

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.750 Gr aynalı sazan
    yücel kardeşim çok güzel bi konuya değindin kafamıza takılan bişey olursa burada paylaşabiliriz

4. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Torik-Kofana desem kim inanır ..? Ancak Kadir İnanır :D :D
    Erdal yeğenim merhaba :)Bazı virüsler vardır format atsanda harddiske sektörel anlamda bölümlenmiş olduğu yerde kendine adeta koordinat yeri belirler ve kalır bence yapman gereken Harddiskinin Bölüm kapasitelerini değiştir Kesin olarak sorununu çözümlediğin gibi hard diskininde ömrünü uzatmış olursun :)
    Örnek -Diyelim 40 GB Hardiskini 10 GB C diye ve30 GB D diye daha evvel bölmüş ol Yeniden format atıp bu sefer C Bölümünü 11 GB D Bölümünü 29 GB olarak böl Virüs değil feriştahı bile kalmaz isterse Deep Freez olsun herşeyi yok eder çünkü artık koordinatlar değişmiştir :)
    Not:Çok sık format atmak hard diske zararlıdır Selamlar Moti :)

5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    format atmanın 1. kuralı her formatta bölümleri silip tekrar oluşturmaktır, bu hd nin daha sağlıklı çalışmasını saplar, bu arada formatlandığı halde yokolmayan bir virüs henüz yok, bu arada moti sana katılmıyorum çok sık format atmak hd e hiçbir zarar vermez, ama makinanın fişini çekerseniz okuma yazma kafaları plakalara çarpabilir ve küçük çizikler doğal olarak da bad sector oluşabilir yani elektirik kesintileri ve voltaj düşüşleri formattan daha zararlıdır

6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :)

tarkan kardeş ben 2. iş olarak teknisyenlik yapıyorum zaten, mcp,mcsa,mcse,mcdb sertifikalarım var, teknik ve donanım konusundada 99 senesinden beri çalışıyorum zaten, site sakinlerine yardımımız dokunsun diye açtım konuyu, balık konusu zaten şu sıralar çok aksadı bende, 1 aydan fazla oldu gidemiyorum, kısmet olurda bu kış araba alabilirsem her hafta gidicem inşallah

7. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Torik-Kofana desem kim inanır ..? Ancak Kadir İnanır :D :D
    Yücel Ustam ben aynen balık avında olduğu gibi PC de de amatörce ilgileniyorum ve bana bu konuda yardımcı olan konusunda deneyimli ve teknik yetkili arkadaşlarımdan edindiğim bilgiler ışığında yardımcı olmak istedim :) format atmanın 1. kuralı her formatta bölümleri silip tekrar oluşturmaktırda format atmanın inceliklerini bilmeyen arkadaşlar bölümlemee değerlerini aynı bırakırsa rahatsız edici sorunun devam edeceği şüphesindeyim bana önerilen çok sık format atma Bölümlendirmelerinde değerleri değiştir sebebini sorduğumda ise lazer neticede ısı veren bir harddiske yazma şekli çok sık formatla aşınmayı kolaylaştırır ve hard diskin ömrü kısalır değerleri değiştirirsen de aynı yerlere yazmıyacağı içinde HD nin ömrü artar derler Format atmak bütün bilgileri silmek (arkadaşımın dediği gibi bilgileri kazımak) onun için size katılıyorum virüs formattan sonra silinmesi gerekir :) Lakin virüsler çeşit çeşit benimkisi zaten bir öneri :)

Son düzenleme: 30 Ağustos 2007
  8. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    yucel abi asagidaki notebook nasil?ben kisin almistim bir acer 3100 aspire eve geldigimde pc calismiyordu geri iade ettim ve biraz da kendilerini kurtarmak icin bana 5112 verdiler fiyat farki cok tu arada ama birsey odemedim...bir cok sitede acer notebooklar hakkinda kotu seyler yaziyor..o yuzden biraz midem bulaniyor sence bu asagidaki bilgisayar nasil?

acer aspire 5112 wlmi
    -AMD Turion 64*2 mobile tecnology TL50(1.6GHz, 512 kb L2 cache)
    -15.4" WXGA wide crystalbrite TFT LCD
    -ATI Mobility Radeon X1600 up to 256MB hyperMemory
    -120GB SATA HDD
    -DVD-Super multi double layer(support DVD+R double layer/DVD+RW)
    -512MB DDR2 (support dual-channel)
    -802.11 b/g wireless LAN
    -windows xp media center edition
    -acer crystalbrite :brillant LCD perfonmance
    -acer signal up:high-efficiency antenna technolgy
    -acer gridvista:multi-screen solution
    -acer empowering technology: optimized usability for mobile excellence
    -acer woip phone
    -acer 5+1 card reader
    -acer express reader
    -bluetooth
    -infaried
    -lan:giga lan
    -acer obricam
    http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3263&review=Acer+Aspire+5112

9. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    amd işlemcili komple dizzüstü ürünler ciddi şekilde çok uygun fiyatlı, o bilgisayarın aynısını bir arkadaşıma almıştık henüz burda yoktu amerikadan bir arkadaşa getirttik, ciddi bir performans makinası tavsiye ederim

10. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11

harddiskler lazerle yazmaz, okuyucu yazıcı kafalar manyetik alan kullanır, plakaların üzeri manyetik olarak çok hassas bir maddeyle kaplıdır, okuma yazma kafaları bu manyetik alanı değiştirerek veriyi yazarlar, sonuçta plakaların üzerindeki madde biraz narin diyebiliriz, dediğim gibi resetlemeler, elektirik kesintileri ve voltaj düşüşleri eğer o anda harddisk yazma/okuma işlemi yapıyorsa kafanın plakaya sürtmesi sonucunu doğurabilir.Bu arada lazer kullanan sürücüler cd veya cd/rw gibi optik okuyuculardır.harddiskler sadece manyetizma esasıyla çalışırlar

11. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bu arada yeni makina alıcak olanlara konfigürasyon tavsiyesinde bulunabilirim, gidip sakın ola hazır markalı pc leri almayın, aynı pc yi 200-300 usd daha ucuza kendiniz de toplayabilirsiniz,hazır pc lerin çoğunda anakartlar çok ucuzlardan ram ler markasız oem olanlardan seçiliyor, en önemli faktörler ürünü ucuza maletmek adına kalitesiz olanlardan seçiliyor, dikkat ederseniz hiçbir pc reklamında ne anakartın markası ne chipseti ne ramlerin markaları verilmiyor, oysa sadece ram ve anakart performansı %20-30 aralığında etkiliyor, siz siz olun iyi bir bilene danışmadan pc satınalmayın

12. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yeni makina toplayıcak olan arkadaşlara tavsiyem intel marka işlemci alıcaklarsa intel chipsetli, amd işlemci kullanıcaklarsa da nvidia/nforce chipsetli bir anakart almalılar ve her iki anakartta dual ddr teknolojisini desteklemeli, nforce chipsetlerin tamamı dual ddr desteklidir, intel chipsetli anakartlarında i845 ve üzerindeki modellerinde destekleniyor dual ddr tek başına performansı doğrudan %20 arttırıyor

13. natzukau

natzukau Bulent Deniz

Favori Kamış:
    Thetis 2,70cm
    En İyi Avı:
    1m70cm uzunlugunda 55kg Agırlıgında Eşimi Yakaladım :D
    YucelUsta Rusyada yasadıgımdan burda yenı bır pc topladım kendı kafama ve azda olsa bılgılerıme dayanaraktan ama genede bır bılene sorayım dedım.

1-AMD ATHLON 64 3,5+AM2(AM2 NE ANLAMA GELIYOR )
    2-ASUS TA882 350W/ASUS M2NPV-MX
    3-1024 DD2 RAM
    4-160GB SEAGATE SATA2 8MB
    5-512MB 7300GS XFX
    6-CREATIV AUDIGY2
    bu Benım amatorca kafama gore topladıgım kendı bılgısayarım.

ve su Virus icinde Diyebılcegım. formattan sonra kesinlikle Virus kalmaz ama dendigi gibi program guncellemelerinden Bulasan bır vırus veya Cd lerden kayaklanan olabılır.Su anda turkıye Pc kullananların cogu Avast-Nod32-kis/kas-Avg gibi Virus programları kullanmakta, ve forumlara baktıgımda herkes kendı vırus programını Ovmekte.
    Tabı her Programın avantaj ve dez avantajı var ben Pc aldıgımdan beri yabancı bir program ve az tanınmıs ama Butun Vırus programlarını 2005-2006 acık ara Gecen MKS_Vir kullanmaktayım ve hıc bır sorunla karsılasmadım. bıraz Kis-kas gibi vırus araması uzun sursede cok etkılı.Bitdefender ve Avirayı tavsiye ederim.

14. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    yücel okısmı atladın herhalde:confused:
    ben orayı zaten kontrol etmiştim:(

15. la-traviata

la-traviata Ercan Hacıoğlu

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    eşkine-mırmır-minakop
    bir soru[n] da benden

Açılışta görev çubuğunu kilitleyen açılışı engelleyen ve virüs olduğundan şüphelendiğim bir sorunum var işin garibi görev çubuğu kilitlenince windows açılmadığından ctrl+alt+del kombinasyonuyla açılan görev yöneticisinden explorer.exe nin görevini sonlandırıp yeniden explorer.exe çalıştırıyorum ve herşey normale dönüyor. Formattan sonra taramadan geçirdiğim programlarımı kuruyorum ve gene aynı :confused: [denemediğim yol kalmadı desem yeridir, tahminen bir windows güvenlik açığı ama microsoftun sitesinde de bulamadım]

16. ahmet58

ahmet58

Favori Kamış:
    1138 POTENZA SHAKSEPEARE KAMIŞ 360CM 2500 7000 SHAKESPEARE MAKİNE
    En İyi Avı:
    1kg AYNALI SAZAN +şansa bir PALAMUT 800GR
    burada çok haklısın yücel abi aynı uygulamayı bende yaptım piyasada 1200$ dolar olan sadece kasayı ben 750ytl artı taksitle yaptım çok memnunum ben oyun amaçlı yaptım gerçi pek vakit bulamıyorum ama açamayacağı oyun yok makinanın

17. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    güzel kombinasyon bende amd 3.5 kullanıyorum, am2 amd nin yeni çıkan soket 940 lara verdiği ad

18. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11

bildiğim kadarıyla senin söylediğin semptomlar bir trojan virüsünü çağrıştırdı bana, benzer bir virüsle ben de karşılaşmıştım, dediğin gibi win güvenlik açığını kullanıyor, güncellemeleri tam olan işletim sisteminde çalışmıyor

19. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11

bilgisayarım/özellikler/donanım/ aygıt yöneticisi kısmına gir orada ses aygıtları kısmında + ya tıkla bak sarı renkle işaretlenmiş üzerinde x veya ? işareti olan var mı, var veya yok her durumda sürücüyü tamamen kaldırman gerekiyor.Bildiğim kadarıyla bir registry anahtarı var ama şu anda aklımda değil

20. akrepp06

akrepp06

Favori Kamış:
    dipoltası kamış
    En İyi Avı:
    bizim dilmizde cay balığı diyoruz 1,5kğ
    dikat!!!

bu konu daha önce açılmıştı ama herkezin dikatini çekmek için birdaha açmak istedim.2 gün önce messenger yani msn'ye g038_jpg.zip diye bir arkadaşımdan dosya tranferi geldi ingilizce yazıyo anlamdığım için kabul etim ve bommmmmmm virüsü kaptım ama benim bilgisayarda virüs proğramı olduğu için karantinaya almış virüsü ama msn'de olan kişilere inğilizce yazı ve sekiller yoluyor.dikat edin sizde kapmayın.birde bu konu kakında bilgisi olan varsa yardım edebilirmi simdi msn açamıyorum msn kurtarmanın bir yolu varmı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.