Bilgisayar hakkında sorular sorunlar

Konu, 'Genel Konular' kısmında 56561 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    11

microsoft bunun için bir yama yayınladı halihazırda, güncelleme yaparak sorundan kurtulabilirsiniz, ben antivirüs kullanmıyorum şahsen ama iyi konfigüre edilmiş bir firewall ım var, şifreyle korunduğu ve ağ içinde sanal bir ip ye yönlendirdiğim halde, 2 gün önce firewall da 2 farklı portun birbirine yönlendirilerek ağ içinde açık oluşturulduğunu farkettim, bu ayarı ben elle yapmadan birinin yapması mümkün değil normalde, neyse şifreleri değiştirip network sniffer(ağ koklayıcı) açtım aynı vatandaş birdaha denerse benim de bir süprizim olucak kendisine gelecek sefere :)

2. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore,Lineaeffe Fury Caster
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Z 5000,Ryobi AP Power
    Yücel Usta benimde bir sorum olacak Hp Compaq nx6125 laptopumun hart diski arızalandı yani bilgisayar hiç açılmaz oldu bende değiştirdim şimdi sorum şu bu harddisk düzeltile bilirmi nasıl?

3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11

harddiskte motor veya kafadan kaynaklanan bir arıza veya geniş ölçekli bir bad sektor sorunu varsa düzeltilmesi mümkün değil.Hd deki arızanın ne olduğu konusunda bir fikrim yok zaten belirtmemişsin.Ama zaman zaman hd lerde boot sektör veya mbr kaydının bozulması sonucu işletim sistemi açılmayabilir, bu durumda format atmak istemiyosan, winxp cdsini takıp bilgisayarı kurtarma seçeneğiyle başlatıcaksın, orada komut olarak 1. "fixboot" 2. "fixmbr" komutlarını girerek boot record ve mbr kayıtlarını yeniden yazdırarak açılmasını sağlayabilirsin

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    malesef teknik servislerde sorun tanımlama konusunda yeterli tecrübeye sahip eleman bulamazsınız, kompleks sorunlarda çözmekten çok parça değişimi veya yeniden işletim sistemi kurma yoluna gidiyolar, değerli yedekleriniz varsa düzgün bir dvd de falan saklayın derim, yedekleri kurtarmak için teknik servise başvurursanız bidaha göremezsiniz gibime geliyor

5. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Arızanın ne olduğunu bende bilmiyorum bildiğim bilgisayarı güç düğmesine basıp açıyorum beş altı saniye kadar sonra mavi zemin üzerine beyaz yazı şeklinde bir sayfa çıkıyor ne yazdığını okuyamadan komple kapanıyor format bile atamıyorsun ayrıca bu bozuk olan hdd yi dışardan usb ile bilgisayara taktığım zaman bilgisayar onu görmüyor, ilgi ve alakan için saol Yücel Usta benim için önemli olan içindekilerdi onuda unutacaz zamanla...

6. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    bendede bir compaq presiro 2100 var bilgisayar son zamanlarda cok yavaslamisti sonra acilmaz oldu..son zamanlarda harddiskten ses geliyordu ve 15 dakika acik olsa cok fazla isiniyordu...simdi rafa kaldirdim...baska bir harddisk taktim o hardiskte ps aciyo ama guvenli kipte ufak bir ekran olarak aciliyor ve format atmaya calistim cd leri taktim ama ilk cd yi yariya kadar yukleyip otomatik reset cekiyor..sence bu pc tamir olurmu yucel abi?eger olursa seneye turkiye ye getirip bir gösterecem..burda cok fazla pc doktor yok olanlarda yeni pc parasi istiyormus neredeyse...
    saygilarimla..

7. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11

bence senin pc nin sorunu pc deki parçaların yeterince elektirik beslemesi alamıyor olması yani kasadaki trafo(psu) nun ömrü bitmiştir, sana psu yu yada kasanı komple değiştirmeni tavsiye ederim, benim favorim a-open marka kasalar, hem fiyatları uygun hemde çok sessiz çalışıyolar, içerdeki tasarım sayesinde sıcak hava birikimi de yapmıyolar, psu ları aşırı düşmedikçe voltajdan etkilenmiyor,sadece psu alırsan da FSP marka olanı al hem uygundur fiyatı hemde üzerinde yazan watt değerinin %20 üstünde bile çalışır.Her ikisini de alırken mutlaka dikkat et Çin malı kasa ve psu dolu piyasa üzerinde 460watt yazar ama 250watt bile çıkmaz, çıkanlarında ömrü 3 ay, giderken anakartı hdd yi falanda götürür üstelik dediğim gibi markalara alırken çok dikkat et

8. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    yücel kardeşim bu başlığı açtığın için teşekkürler..çok faydalı olacak..
    Benim sorunum ;
    "SİTEMİNİZ RİSK ALTINDA OLABİLİR,BU WİNDOWS KOPYASI ORJINAL WİNDOWS DOĞRULAMASINDAN GEÇMEDİ..."
    sağ alt köşede devamıda olan bu yazı cıkıyor..bilgisayarı her actığımda "şimdi çözümle " penceresi acılıyor ve micrasofta bağlıyor bastığında(site acılmıyor bu arada)..orjınal windows satın al ve diğer bilgiler falan var acılan pencerede..
    bu risk ne olabilir,benim bilgisayar yeni guncellemeleri almayacakmı,orjınal değilse nedir,zararı nedir,ne yapmam gerekir..bize sahte windowsmu kakalamış satan adiler ( kusura bakmayın )..bilgisayarın garantisi doldu , kaliteli bilgisayar 2 sene önce aldım,laptop değil..
    ilgin için teşekkürler..

9. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ms bu senenin sanırım mayıs ayıydı kopya sürümlere desteğini tamamen kaldırdı.Yapacak tek şey orjinal windows satın almak olmasada sen en iyisi git orjinal bir windows satınal derim

10. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    orjinal olmamasının en büyük zararı, virüs üreten programcıların win işletim sistemi açıklarını bularak bunları kullanan virüsler üretmeleri, örneğin "coolwebsearch" adlı bir virüs vardı sadece siteye girmek virüsü almaya yetiyordu, temizlemesi ise nerdeyse imkansız gibiydi, temizlense bile modifiye olmuş sistem dosyaları sistem stabilitesini düşürüyordu, ms uzun zaman sonra yayınladığı güncellemelerle bu sorunu düzeltti, bunun gibi birçok virüs internetten bulaşabiliyor örneğin sasser worm gibi, en iyisi orjinal kullanıp güncellemeleri düzenli olarak yüklemek.Ancak bir uyarım olucak internet explorer hala en iyi tarayıcı değil, ben size güvenli kullanabilmeniz amacıyla Operayı tavsiye ediyorum, malesef hala windows sistemlerinin en büyük zaafı internet explorer, internet explorer tarayıcı olmasının yanısıra windowsun tüm arayüz gösterimindende sorumlu, doğal olarak explorer daki bir açık işletim sistemini doğrudan risk altına sokuyor, http://www.opera.com/download/ bu linkten indirip operayı kullanmanızı tavsiye ediyorum, şu an için en iyi tarayıcılar arasında 1 numaradır opera, ve bilinen en güvenli tarayıcıdır, explorer için hazırlanmış web tuzaklarının hiçbiri opera da çalışmaz

Son düzenleme: 2 Eylül 2007
  11. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    cok tesekkurler yucel abi..
    saygilarimla

12. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    yucelusta

Teşekkürler kardeşim..bilgine sağlık.

13. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sağolasın Yücel Usta operayı indirdik kurduk güzel lakin mesala bizim sitedeki videoları, bazı sitelerdeki görüntüleri açamıyorum adobe flas player indirdiyo indiriyorum hata veriyor sebebi nedir acaba anlayamadım..

14. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tek sorunu da odur sanırım, operayı formattan hemen sonra kurun, temiz kurulum yani, sonradan eklendiğinde videoları seçememek gibi bir sorunu var ama bunun dışında çok hızlıdır ve güvenlidir

15. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  16. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Pekala bu son sorum bu verdiğin linkdede benim kendi bulduğum linkdede adobeyi dowload dedikten sonra açılan sayfanın tamamı şu alttaki eklediğim resimdeki halde çıkıyor ama ilk başta böyle değildi bunu ben becerdim sanırsam ayrlarımı bozdum ne..

17. Lampard

Lampard

Favori Kamış:
    Olta
    çaliştirmak istediğin dosya uzantisini kullandiğin program desteklemiyor açmak istediğin dosya nın uzantısını belirtirsen yardımcı olabilirim sana

18. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    şu adresteki programı yani adobeyi indirmek istiyorum linki tıklıyorum adobenin sayfası açılıyor dowload yazan yere tıkladığımda o ilginç yazılar çıkıyor, opera denen tarayıcıda böyle exploper da indiriyor adres yücel usta nın mesajında yazıyor iki mesaj yukarda.

19. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sanırım exe dosyalarını bir şekilde kazara operayla ilişkilendirmişsin, indirdiğin dosya bir kurulum dosyası o dosyayı operayla açmıycaksın sadece kurucaksın :)
    verdiğin resim her executable dosyada bulunan header denen kısım" this program cannotvsvsv" baya bi karıştırmışsın işi yani

20. Lampard

Lampard

Favori Kamış:
    Olta
    Adobe bir yazılım firmasıdır sen adobe nin hangi programini indirmeye çalişiyosun ? söylersen direk link verebilirim sana

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.