Bilgisayar hakkında sorular sorunlar

Konu, 'Genel Konular' kısmında 56561 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. volgym

volgym Volkan CANSEVER

sol tuşa basılı tutarak gelmesini istediğin yere koyabilirsin

2. Lampard

Lampard

Favori Kamış:
    Olta
    denetim masasından güvenlik merkezi / windows güvenlik duvari / yukarıdan özel durumlar sekmesine geç Internet Explorer aşağidaki listede yanında onay kutucu olması gerekiyor yoksa işaretle uygula de eğer buda olmazsa en garanti çözüm tabiki Windows XP cd iside elinde mevcut ise denetim masasından program ekle kaldır a gir soldaki menüden Windows bileşenlerini ekle kaldır a tıkla aşağidaki listeden sadece internet explorer işaretli olsun diğerlerinin işaretlerini iptal et ve ileri yap bu işlem sonrasi explorer pc nde silinecektir ardından ayni işlemi birkez daha uygula bu sefer explorerin Default ayarları ile yüklenicektir en kesin çözüm bu aslında bunu denemeni öneririm. yada FireFox kurabilirsin o bence explorer dan bile daha iyi

3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    dosya indirmek için dosya indirme yöneticileri var(download manager) onlarla indirebilirsin rahatlıkla, getright ı öneririm

4. Lampard

Lampard

Favori Kamış:
    Olta
    büyük download siteleri / upload siteleri o tarz programlari getright flashget gibi programlarla dosya indirmeyi bloke etmiş durumda bir çoğu download yapılan serveri çok kasdiği için dostum sen en kesin çözüm olarakdan

FireFox

bu programı kullan derim hemde explorerdan çok çok daha fazla güvenli ve güncel

5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    idman diye bir program var ben onu kullanıyorum, birden fazla protokolde dosya istemini bypass ediyor, + kendini dm olarak değil explorer olarak tanıtıyor, bir siteden aynı anda hem ftp hem http ve https protokollerinden aynı anda aynı dosyayı çekebiliyor, yani elin oğlu düşünmüş yapmış, siteyi yapanlar akıllıda dm yapan programcılar da aptal değil

6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11

bloke etmiyorlar sadece ücretli kullanıcılara açık, ücretsiz olarak kullananlara bilerek az bir bant genişliği bırakıyolar ki millet ücret ödeyerek çeksin diye, dikkat edersen ücretli üyelik opsiyonunda çoklu soket bağlantıya izin verildiği yazıyor hepsinde

7. Lampard

Lampard

Favori Kamış:
    Olta
    ee download içinde para verecekse artık :)

8. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    yücel sağol kardeşim bir sorumuz olursa hemen danışacağım

9. blackdeaths

blackdeaths

Favori Kamış:
    Shakespeare FireBird 070 Kamış:Sılstar Mıxc Tele Road 2305 300
    En İyi Avı:
    Lüfer kilo ???
    Bak şimdi abicim bide şunu dedne virus kuvvetli bir trojen olabilir trojen remover programını kullandınmı belki bi işine yarayabilir indirmek için link http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=trojan-remover&lid=1761 güvenilir sitedir inşallah sorununu çözebilirim:(...

10. msaribas

msaribas Mustafa Sarıbaş

Favori Kamış:
    olta
    Arada gider o öyle :)
    İngilizce windows için çözümü yazayım, siz Türkçesine çevirirsiniz artık.
    Sorun windows tasbarın (windows görev çubuğu olabilir) hide inactive icons seçeneğinin tıklı olmasından kaynaklanıyor olabilir. (etkin olmayan ikonları gizle gibi birşeydir sanırım). O seçeneği iptal ederseniz bir daha kaybolmaz ikonlarınız ve ses sembolünüz. Dizüstü bilgisayarlarda daha sık görünüyor bu problem, çünkü genellikle dizüstü bilgisayarların ayrıca ses açma ve kapatma tuşu var ve bu ikon pek kullanılmıyor.

11. TOROMAN

TOROMAN

Favori Kamış:
    Her türlü olta ve zıpkın...
    En İyi Avı:
    12,5Kg Aynalı sazan..Niğde/Kayseri Yahyalı barajı Sallama Sülüklü olta
    MSN kullananlar dikkat!

MSN kullananlar dikkat!

MSN kullananlar dikkat! MSN kaynaklı yeni 'Truva atı' korkunç bir hızla yayılıyor. Virüs, bir kaç saat içinde binlerce bilgisayara bulaşabiliyor! Bu virüse çok dikkat edin. İşte özellikleri.

Truva atı olarak adlandırılan ve kullanıcı bilgisayarlarına girdikten sonra kullanıcının kontrolü dışında kod, resim, link dağıtarak hızla yayılan kötü kodların son generasyonu MSN üzerinden yayılıyor.

Kişisel bilgisayarların dışında, sanal işletim sistemi olarak adlandırılan ve bir donanımın üzerinde birden fazla işletim sisteminin çalıştığı makineleri de hedefleyen yeni nesil truva atı, bu yöntemle bir çığ efekti yaratarak yayılıyor.

İnternet güvenlik şirketi Aladdin'in içerik güvenliğinden sorumlu bölümü eSafe 18 Kasım 2007 tarihinde saat 18.00'da yaptığı bir denetlemede 1 yerden yönetilen 500 truva atının, 3 saatten az bir zaman sonra hızla bulaşarak, binlerle ifade edilen sayılarda PC ve sistemi etkilediğini tespit etti.

Aladdin eSafe Ürün Müdürü Roei Lichtman, robot yazılımlarla yönetilen IRC kanallarının da (International Relay Chat- Uluslararası sohbet ortamları) kullanıcı bilgisayarlarından yayılan truva atının tehdidi altında kaldığını söyledi. Lichtman MSN'den bulaşan IRC robot yazılımı şeklindeki Truva atının, 2 türde kötü kod göndererek başka bilgisayarları da etkisi altına aldığını açıkladı.

Truva atının avantajı sistemler taraından güvenli olarak tanımlanmış kullanıcılar yolu ile bulaşıyor olması. MSN ya da bu tür programlar üzerinden yayılan ilk truva atı olmamasına rağmen bu yeni kötükod'un yayılış şekli çoklu sayıda robot yazılım kullanılarak aynı anda binlerce bilgisayarı ve sistemi kontrol etmesi ve yeni kurbanlar araması.

Yeni nesil Truva atının da diğer truva atları ile benzerlikleri var. Çok amaçlı swiss çakıları gibi çoklu süreçleri başlatabiliyorlar. Bunların arasında blgisayarınızda bulunan şifrelerin çalınması ya da istenmeyen spam gönderimleri yapılması da yer alıyor.
    Bunun için uzmanlar tanıdıklarınızdan da gelse dosya formatında gelen hiçbir gönderi ve linkin açılmaması yönünde uyarıyor.

12. fubo

fubo

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    5 kilo turna
    ben söğleyim erdal abi sana bazı virüsler hdd nin mbr denilen boot bölmüne yerleşir nekadarda formatlasınız asla gitmezler tek çözüm fdisk/mbr tai sonra diskleri tekrar birleştirip formatlamak lazım dir saygıalar

13. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    mbr ye virüs yerleşmesi birşey ifade etmez, mbr kaydındaki veriyi çalıştırmak için işletim sistemine bulaşmış başka executable dosyalar olması gerekir, + formatlarken otomatikman yeni mbr kaydı yazılır, yani öyle bir endişeniz olmasın, ha format atmaya üşendiniz yapmanız gereken xp cd si ile açılış yapıp yükleme ekranında komut sistemiyle kurtarma seçeneğinde fixboot ve fixmbr komutunu kullanarak yeni boot ve master boot kaydı yazarsınız olur biter

14. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bir bilgi vereyim, sanal işletim sistemi denilen şey bir sistemde birden fazla işletim sistemi olması değildir, VMware adlı program kullanılarak çalışan bir işletim sistemi üzerinde çalışan 2. bir işletim sistemi oluşturmak mümkün oluyor, bu sanal işletim sistemi bilgisayardaki aygıtları içeriğindeki jenerik sürücüler ve yazılım yardımıyla kullanabiliyor.Bunu çökertebilecek veya zarar verbilecek bir virüs henüz yok, çünkü sanal işletim sisteminin API ve kerneli her açılışta orjinal yüklenmiş şekliyle açılıyor, sanal işletim sistemleri zaten antivirüs programcıları tarafından virüsün çalışma mekanizmasını tespit için kullanılır, veya benim gibi ,hacker geçinenlere kapandaki peynir misali portlarını açıp bırakırsınız, sizi hacklediğini zanneden kişi de aslında kendini kabak gibi belli etmiş olur, sanal işletim sisteminin dışarıdan bir saldırgan tarafından sanal olduğunun tespit edilmesi imkansız, yani, uzun lafın kısası VMware firması iyi iş çıkarmış

15. fubo

fubo

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    5 kilo turna
    okursanız mbr yerleşen virüslein olup olmadığını anlayabilirsiniz aynı zamanda bu virüsler kendilerini formatlama sonrasında bile çalıştıracaklardır ki Erdal abi nin durumuda budur zaten formatlanmaına rağmen hala virüs olduğunu söğlüyor buda virüsün mbr de olduğu anlamına gelir.yalnız sizi kastetmemekle birlikte piyasada birçok bilgisayarcı bilgisayarcılığı windows kurmaktan ibaret sanfdığı için pek çok kişi mbr yi bilmez fixmbr çoğu zaman işe yaramadığını kendim şahit olduğum için fdisk/mbr yi önermiş bulunmaktayım nomalde eski kara düzen bir fdisk yapma işlemi bile yeterli olacaktır ve biraz daha konuyu açıp size mbr nin ne olduğu ona yerleşen virüslerin neler olduğunu anlatymak istiyorum

Boot Sektörü Nedir?

Boot sektör hakkında kısaca bahsetmek gerekirse. Bir sabit disk (harddisk) üzerindeki bölümlerin (c, d, e..) her birinde o bölümün başlaması için gerekli olan ve o bölüm hakkında değişmez bilgilerin bulunduğu boot bölümleri vardır. Bölümler aktif hale geçmeden önce bilgisayar bölüme bağlı olan boot sektörünü okuyarak gerekli işlemleri yapmaktadır. Bölümler üzerindeki bu sektörlerdeki bilgiler format yoluyla bile silinemez. Boot Sektörleri üzeride değişiklik yapmak için, ya boot sektör programlarını kullanmak yada format çekme işlemi sırasında bölümü silip tekrar oluşturmak gerekmektedir.
    MBR - Master Boot Record Nedir?

Bu bölüm ise harddiskin ilk sektörüdür ve bilgisayar açılırken flash bios otomatik olarak burayı okur ve ilk yapılması gerekenler hakkında emirleri burdan alır ve işleme sokar. Bilgisayarınızda ilk çalıştırılması gereken program veya ilk gidilmesi gereken adres gibi bilgiler bu bölümden alınarak uygulanmaktadır. MBR bölümü hiçbir şekilde format, bölüm silme ve yeniden kurma gibi yollarla değiştirilemez. Harddsik ilk alındığında işletim sistemi kurulduğu sırada MBR ile ilgili komutlar buraya yüklenir ve öylece kalır.
    Boot Sektör Virüsleri Nelerdir? Nasıl Temizlenir?

Boot sektör virüsleri, çeşitli aracı yollarla kendini boot sektörüne kopyalar ve normalde orda bulunan komutlar yerine kendi komutlarını çalıştırır. Bunun sonucunda bilgisayarımız sürücüye ulaşırken aktifleşir ve virüs bilgisyarımızda aktif hale gelir. Temizleme kısmına gelirsek, yukardaki bölümde anlattığımız gibi boot sektörleri format veya biçimlendirme yoluyla temizlenemez. Dolayısıyla bu sektörlere bulaşan virüsleri temizlemek için yapılması gereken.

- Tüm bilgisayardaki dosyaların yedeklerini alırsınız. Boot virüsleri kendilerini kopyalama yeteneğine sahiplerdir dolayısıyla bir sektöre bulaştıkları an diğer sürücülerin boot sektörlerinede kendilerini yerleştirirler.
    - Yedekleme işleminden sonra bilgisayarı windows cd desteği ile başlatıp tüm bölümler tek tek kaldırılmalı (ham hale getirilmeli) ve yeniden oluşturulmalıdır. Daha sonra bölümler biçimlendirilerek bu virüsten kurtulmuş oluruz.
    MBR Virüsleri Nelerdir? Nasıl Temizlenirler?

MBR (Master Boot Record ) virüsleride boot sektör virüsleri gibi özel yöntemlerle kendilerini bilgisayarın başlangıç sektörü olan MBR sektörüne kopyalarlar ve bilgisayar açılırken ilk olarak bu sektör flash tarafından okuncağı için MBR virüsü pc de aktif hale geçecektir.
    MBR virüsünü temizlemek aslında çok basit bir şekilde gerçekleşir.
    1.) Windows kurulum cd sini bilgisayarınıza takın.
    2.) Bilgisayarınızı cdromdan başlata ayarlayın ve cd desteği ile başlatın.
    3.) Okuma işlemleri bittikten sonra R (Onar) Tuşuna basarak onarma bölümüne geçin.
    4.) Bu aşamdan sonra varsayılan klavye düzeninin seçilmesi için biraz bekleyin ve Hangi windows oturumu ile çalışmak istiyorsunuz sorusuna 1 yazarak Enter tuşuna basın. Sizden yönetici şifresi isterse boş bırakarak Enter tuşuna basın, eğer kabul etmezse, windows kurulurken girdiğiniz şifreyi yazarak işleme devam edin.
    5.) Tüm bu aşamalardan sonra karşınıza gelen komut satırına fixmbr komutunu yazarak Enter'a basın ve karşınıza gelen kısımlardada devam ederek MBR sektörünüzü yeniden oluşturun. FIXMBR komutu msdos'da cd desteği ile başlatıldığı zaman çalışabilen bir komuttur. Normalde xp açıkken bu komutu çalıştıramazsınız.
    Bu yaptığımız işlem sonucunda virüslü veya hatalı MBR bölümünü orjinal haliyle değiştirerek düzeltmiş olduk. Fakat Bu işlemlerden sonra bilgisayarınıza format atmanız gerekmektedir. Çünkü MBR virüsü sonucunda bilgisayarınıza bulaşan dosyalar çeşitli bölümerde kendilerini aktif ettikleri için ancak format yoluyla geçmektedirler. Dolayısıyla ilk önce dosya yedeklerini almalı daha sonra yukarıdaki komut yapısı uygulanmalı ve en son olarak format çekilerek virüsten kurtulmuş olacaksınız.
    Bilgisayarımda MBR Virüsü Olduğunu Nasıl Anlarım?

- Bu virüs bilgisayarınızda bulunuyorsa, tüm işlemleriniz çok yavaş bir şekilde gerçekleşecektir. Mesela bir word dosyası açtığınızda bile eski performans ile karşılaştırılamıyacak kadar kötü bir durumda olduğunu göreceksiniz.
    - Bilgisayarınızda görev yöneticisine baktığınız zaman 1.exe, 2.exe, 3.exe, 4.exe,..10.exe,...., 14.exe, 15.exe, 16.exe gibi isimlerde dosyaların çalıştığını göreceksiniz. Ne kadar sonlandırırsanız sonlandırın kenidini sürekli olarak açacaktır.
    - Virüs bilgisayarınızda MBR den aldığı komutlarla çeşitli yazılımlar yükleyerek bilgisayarınıza zarar verebilir hatta geri getirilemeyen bilgi kayıpları oluşturabilir.
    - Virüsten korunmanız için önerimiz ilk oalrak internette gezdiğiniz siteler konusunda dikkatli olun ikincisi ise eğer biosunuz destekliyorsa Enable Boot Sector Virus Protection - Boot Sektör Korumasını Aktifleştir seçeneği ile MBR ve Boot sektörlerinize sonradan yazma yetkisini kaldırarak, işletim sisteminiz çalışıyor iken bu bölümlere bulaşabilecek virüsleri engellemiş olursunuz.

Son düzenleme: 15 Aralık 2007
  16. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    söylediğiniz boot ve mbr virüsleri sadece win95, 98, me üzerinde çalışıyordu 5-6 yıl önce, daha sonra windowsxp de bunun için önlem alındı, virüs veritabanlarını incelerseniz winxp de çalışan boot virüsü olmadığını görürsünüz, zaten 99 senesinden sonra üretilen bütün anakartlarda bioslarında opsiyon bulunmasa dahi boot protection özelliği zaten vardır ,muhtemelen yukarıdaki arkadaşın anlattığı ve virüs olarak tanımladığı dosya da bir sistem dosyası template i, muhtemelen bilgisayarında bulunan bir aygıta ait template dosyaları, gizli dosyaları göster seçeneği aktif olduğu için template dosyalarını görüyor, internet bağlantısının kopma sorunu ise tamamen bölgesel veya donanımsal bir sorun
    ayrıca boot record formatlayarak silinmez ,ancak üzerine format esnasında yeni boot record yazılır(winxp), ayrıca zaten formatlamadan önce mutlaka disk bölümleri silinip zaten tekrar yaratılır, bu hdd in cluster yapısının tekrar sağlıklı bir şekilde oluşturulmasını sağlar, yani format dendiğinde buna disklerin yeniden bölümlenmesi de dahildir, win xp deki en sorunlu virüsler win api ye bulaşan virüslerdir(rootkit) bunlar hiçbir şekilde ctrl+alt+del kullanarak işlemleri görüntülediğinizde bile gözükmezler

Son düzenleme: 17 Aralık 2007
  17. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Torik-Kofana desem kim inanır ..? Ancak Kadir İnanır :D :D
    Yücel kardeşim merhaba :)Ben Bios lar ile ilgili bir konuda yardım rica ediyorum yardımcı olursan sevinirim :)Benim Giga Byte bx2000 anakarta sahip bilgisayarımda hiç gereği yokken bios güncellemesini giga web sayfasından yaptım tabiki bazı acemiliklerim sebebi ile yarım kaldı ve birkaç günlük uğraşlar sonucunda bios ayarlarını dual bios da tekrar devreye sokarak PC yi açılış komutuna getirdim .Sorunum şu PC açılırken bios ta A.CDROM.HDD sıralamasını versem dahi PC ilk önce CDROM u görüyor sonra SCIS görüyor ne yazıkki Flopy görmüyor .Acaba daha sağlıklı bios ları nasıl düzeltebilirim :) ve yahut Yücel Usta olarak siz ne önerirsiniz :)Teşekkür ederim :)

18. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Torik-Kofana desem kim inanır ..? Ancak Kadir İnanır :D :D
    Bu arada Disket sürücüm normal çalışıyor indirdiğim bios ları boot ederken devreye giriyor fakat format atacağım zaman flopy devreye girmiyor :)

19. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Yücel kardeş benim sorunum ise şu;
    Aynı CD den Vista premium sürümünü yüklediğimiz ve benim bilgisayarımın sistem özellikleri arkadaşımınkinden daha iyi olduğu halde Vistanın desteklediği bazı görsel özellikler bende yok ama arkadaşımda var.Mesela alt çubukda simge durumuna küçülttüğün sayfaların üzerine maus ile geldiğinde küçük bir ön izlemesi oluşması,sayfaların masa üstünde ard arda görünmesi vs. özellikler bende kullanılmıyor.Görüntü özelliklerinde en sondaki kutucuk hani şu pencerelerle ilgili bende aktif değil.Bu sorunla ilşgili bir fikrin olabilir mi.Şimdiden teşekkürler.

20. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    benimde bir sorunum var acilllllllllllllll:D:D çünkü çocuk mama yemiyor:D:Dnedenmi?
    winap açıkken kolanlardan ses geliyor .
    ama yuotube tan şarkı dinlemek istediğim zanam veya internetten videolu birşey seyredeceğimde ses yok yuotube deki klipleri seyredemediğim için çocuk ta mama yemiyor malesef acill ben ne yaptımda böyle oldu :D:D

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.