Bilgisayar hakkında sorular sorunlar

Konu, 'Genel Konular' kısmında 56561 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Keşke çözebilseydik sorunu ..Balıkesirde neredesin..belki bir çaya uğrarım bir gün

2. daytone1

daytone1 abdullah

Anakart ddr2 800 mhz'i destekliyor, Sorum ramlerin markasından kaynaklarıyor

son zamanlarda çıkan ( yada 2,3 sene içinde) anakartlar ram seçiyor.

en sağlıklısı bir tanıdığınızdan bir çift 667 yada 800 mhz farklı marka ram le deneyin.

2. msi sitesinden yükleyici programını indirin bios güncellemesi yapım artı yeni yazılımları yükleyin( anakarta ait olan) çok zor değildir.

3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Arkadaşlar az önce bilgisayarımda çeşitli sorunlara neden olan amvo.exe adlı bir dosya farkettim. Biraz araştırınca bunun virüs karakterli bir malware olduğunu öğrendim. Bulaşma şekli memory sticklerle. Stiick i taktığınız anda bütün sürücülere .bat .exe ve autorunları ekleniyor. Bilgisayara takılan harici hdd ve diğer memorysticklere de bulaşıyor. Şimdilik hiçbir antivirüs ve spyware temizleme aracı tarafından tespit edilemiyor. Bu VB script ini indirip temizleyebilirsiniz. Temizleme esnasında tüm sürücüler için inceleme yapıldığından harici hdd ve memory sticklerinizin de takılı olmasında fayda var. İşlem bittikten sonra bütün sürücülerin kök dizininde görünmez olan ve "gizli dosyaları göster" seçeneği açık olduğu halde görünmeyen virüse ait çeşitli .exe ve .bat dosyaları, her sürücü için de bir tane autorun dosyası göreceksiniz. Bunları da el yordamıyla silerseniz daha sonra kazara açılma riskinden de kurtulmuş olursunuz.

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bilgisayarda film kasıyor mu?
    Yoksa FPS düşüşü sadece Tv demi?
    Eğer bilgisayarda da kasıyorsa bunun nedeni yanlış veya eski sürüm codec ile açılıyor olmasından olabilir. Buradan indirip kurabilirsin
    Sorun Düzelmediyse
    Kesinlikle programdan kaynaklanan çift çekirdek asenkronizasyonu vardır. Bu sorunu da buradanindireceğin yazılımla halledebilirsin. Yazılım çift çekirdekli işlemcilerde bazı programların yaptığı asenkronizasyonu ortadan kaldıracaktır.

5. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Arkadaşlar, bilgisayara format attık.Eve getirince farkettimki görüntü var ses yok.Sağ alt köşedeki ses butonuda yok.Bu ses butonu nereye kaçmış olabilir.Bunun sesini nasıl açabilirim.Yoksa biraz daha sinirlenip bunu çöpemi atayım:mad:Ne önerirsiniz.
    İmdaat.

6. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Başlat>ayarlar>denetim masası>ses efekti ve ses ayarları

Bak bakalım orada görüyormusun adaş, bir de anakart ve diğer aygıt sürücüleri doğru yüklendi mi acaba ?

Son düzenleme: 13 Ekim 2008
  7. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:

Bu kutucuk seçili mi, bir de onu kontrol et..

8. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    dur bulcam gibi:D
    :eek:

Son düzenleme: 13 Ekim 2008
  9. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Başlat>ayarlar>denetim masası>ses efekti ve ses ayarları

Sıarsıyla bu yolu izlersen en sonunda karşına çıkacaktır.

10. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Ses aygıtı yok diyor.Donanım yüklememi söyledi.
    Yazıcılar ve diğer donanım bölümüne gittim.Donanım yükle dedim fakat donanım cdsi filan istiyor.
    Ne olabilir.:confused:

11. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Ya hatalı yükleme ya da hiç yüklememe durumu söz konusu sanırım :)

Ses kartı anakarttan ayrı ise, ses kartının sende bir sürücüsü yani cd si olmalı, eğer ses kartı anakart üzerinde ise ayrı bir sürücü yerine anakartın sürücüsünü yüklemen yeterlidir. Bu iki işlemden birini yaptınız mı ?

12. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Anakart üzerinden yüklemeye calıştım şimdi, olamdı.Şimdi cd bulmam gerekiyor.Ama bu cdyi nerden bulcam onu çok merak ediyorum:eek:Bu kulaklığın kutusunun içinden çıkan cd mi.Yoksa başka bi program cdsimi?
    Zamanında bilgisayar derslerinden kaçarsan böyle olur işte:D :D

13. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Kulaklıkla bir ilgisi yok, formatlama işini kendiniz mi yaptınız yoksa herhangi bir servise mi yaptırdınız ? Kendiniz yaptıysanız ya aygıtın modelinini öğrenip sürücüyü internette arayacaksın ya da bir bilene götüreceksin, ya da benim atladığım bir nokta var ise başka bir arkadaşım buradan yardımcı olacak :p Yok formatı başkası attı ise alacaksın bilgisayarı ben sesimi istiyorum diyeceksin ;)

14. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Anladım.Yani bilgisayarı kucaklayıp bidaha akyakaya gideceğim:eek: yada cd leri alıp buraya getireceğim anladığım kadarıyla.:(
    Neyse biraz daha sessiz kalıcaz anlaşılan.
    Teşekkürler adaş;)

15. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Görünen o gibi :eek: Ama dediğim gibi sürücüyü internetten indirebilirsen git gel e gerek kalmaz. Dur bakalım, el elden üstündür, belki farklı bir yaklaşım ve teşhisle yardımcı olacak başka bir arkadaş çıkar :)
    Rica ederim adaş ;)

16. bnymn

bnymn bünyamin

Favori Kamış:
    olta
    Ses Kartın Onboard yani anakartın üzerinde ise anakartın marka ve modelini yazarsan bende ses kartının driverının adresini yazarım indirir kurarsın. Yok ana kartın üzerinde değil ise yine kartın marka ve modelini söle adres vereyim oradan indir. Bu arada işletim sistemi ni filanda belirt lütfen.

17. avantgarde

avantgarde onur

Eğer markalı ses kartlarından değilse bilgisayarınızda kurulu olan işletim sisteminin (ki büyük olasılık windowstur) cd sini takıp, denetim masasından aygıt yükleyerek ve sürücü olarak taktığınız windows cd sini göstererek de kurabilirsiniz. çünkü windows birçok modeli desteklemekte ve cd lerinde bu aygıtların sürücü dosyaları bulunmaktadır. yok sonradan takılmış herhangi bir ses kartı ise, aygıt yöneticisinden veya kasayı açıp kart etiketini okuyarak tam modelini öğrenirseniz internetten kolayca bulunacaktır.

18. turan

turan Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    oğlum 3,700 kg - 52 cm
    buyuk ıhıtmalle onboard ses kartı kullanıyorsun. cunku pci ses kartı kullansan wındows otomatık bunu tanırdı.onboard ses kartları gebelde " realtek ac97" olur.
    http://www.tamindir.com/program.asp?id=14717&adres=&site=&bolum=kateniyi&sitearac=active linkindeki dosyayı ındırıp. bılgısayarı acıp kapamanı denerım.eger bu dırever cozum olmassa anakartının markası ve modelını bulman lazım kı ses kartının dıverını bulasın. "everest home edition" isimli programı gogoledan bul ve ındır. sana sıstemın hakkında ayrıntılı bılgı verecek. buadadakı ana kartın marka ve modelıne gore drıver ındırıp sorunu cozersın.
    ( bılgısayarı aldıgında sana hıc cd vermedıler mı? eger verdılerse muhtemeeln anakartın drıverı de bu cd de vardır. kolaylıkla yuklerın ) kolay gelsın

19. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Arkadaşımız bünyamin sayesinde ses sorununu çözdüm arkadaşlar.Ama şimdiki sorunum eyvallah ses daha doğrusu müzik geliyor.Ama steryoda mı bir problem var nedir kulaklıktanda ses sistemindende insan sesi gelmiyo.Yani beste var güfte yok:eek:

20. Bu olay Windowsun yeni uygulaması..detone bloker;) ..

:D

Benim pc de bugün hemen hemen sıfırlandı geldi ama kendi kendine sayfa açıyor..oyun sayfaları..neyse ben bi bakıyım niye...çaresini bulamazsam buradan sorarım..eheh

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.