Bilmediğiniz balık türlerini burada sorabilirsiniz

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında zarganacı34 tarafından paylaşıldı.

1. kancacı

kancacı

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 1.10 kg
    tam olarak anlamamkla beraber bence ahtapot ustekı alttakıde bana mezgit çaları sokar yani bilmiyorum yanlıssam duzeltın

2. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    İlkinin adı "yılan deniz yıldızı" en büyüğü 8-10 cm civarında olur.
    http://images.google.com.tr/images?hl=tr&q=amphiura&btnG=Resimlerde+Ara&gbv=2

İkincisi "gelin balığı"
    http://images.google.com.tr/images?gbv=2&svnum=10&hl=tr&q=%22coris+julis%22&btnG=Resimlerde+Ara

Son gönderdiğine genel olarak "gelincik" denir, sana doğru demişler mezgit ailesindendir ve başka dillerden Türkçemize adını "çatal morina" olarak ta tercüme edebiliriz.
    http://images.google.com.tr/images?gbv=2&svnum=10&hl=tr&q=phycis&btnG=Resimlerde+Ara

detaylı resimleri görmek isteyenler linklere tıklayabilir.

3. KaraKurt

KaraKurt Fatih

Favori Kamış:
    Olta ve Sabırrrr
    En İyi Avı:
    Kötü av yok :)
    Petrole boyanmış yavru ahtapot veya deniz yıldızı :D

4. poissonbleu

poissonbleu murat

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kocaağız 4kg
    bu balığın ne olduğu konusunda bilgisi olan varmı

öncelikle herkese merhabalar

forumda yeniyim, normalde izmir eski foçada amatör olarak tekne ve kıyı balıkçılığı yapmaktayım ancak şu anda bir iş gereği olarak gelmiş olduğum Karayip adalarından Haiti'nin Jacmel iskelesinde geçen hafta tuttuğum ve linkte resmi bulunan balıkların ne olduğu konusunda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
    ayrıca yardımcı olması açısından aşağıdaki bilgileri de veriyorum:

*yem olarak izmirden getirdiğim kurutulmus sülünes kullanılmıştır.
    *tutulduğu derinlik 3 metredir.
    *üstteki 2 balık oltayı atar atmaz ikisi de aynı anda yakalanmıştır, ağırlıkları yaklaşık olarak 500 gramdır.
    *üstteki 2 balık burdaki balıkçılar tarafından altın balığı yada caran, alttaki balık ise poisson rouge yani kırmızı balık olarak tanımlanmaktadır.
    *her iki balık da satılmakta ve tüketilmektedir.
    *çok lezzetli oldukları tarafımca da test edilmiştir:)

şimdiden teşekkürler...

http://img299.imageshack.us/my.php?image=dsc00063smallua0.jpg

5. canalpakin

canalpakin

kuzu ,sarıkuyruk galiba

6. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta

Bencede sarı kuyruk,alttakide mercan:)

7. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Üsteki balıklara grup olarak ülkemizde kral balıkları denir. Bu tür ükemizde yaşamamakta, yaşayan ona yakın türlere ise kral balığı denmektedir.

İstavritler ailesindendir.

cins ismi caranx tır, bu cinse ait liste aşağıdaki linktedir.
    http://filaman.uni-kiel.de/NomenCla...ntains&crit2_value=&group=summary&backstep=-2

Fransa ve sömürgelerinde kırmızı balık "poisson rouge" ifadesi bizim japon ve havuz balığı dediğimiz balıklara verilen bir isimdir. Zaten Türkçede de onlar kırmızı balık olarak geçer.
    Resimdeki balık ise ingilizce rockfish yada redfish (kaya balığı veya kırmızı balık) ve snapper veya red snapper olarak anılan türdür.Ülkemiz sularında yaşamaz.
    Okyanus dip oltası balıkçılığında en önemli olta balıklarından biridir.

http://filaman.uni-kiel.de/identifi...m?famcode=323&areacode=&spines=&fins=&c_code=

http://filaman.uni-kiel.de/summary/SpeciesSummary.php?id=354&CFID=4610279&CFTOKEN=64704143

Son düzenleme: 27 Ağustos 2007
  8. poissonbleu

poissonbleu murat

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kocaağız 4kg
    karayel vermiş olduğun ikinci linkteki resimlerden pasific red snapper'a daha çok benzediği kanısındayım sonuçta snapper ailesinden ve dediğin gibi burada çok fazla bulunuyor.
    burada balıklar genelde renklerine göre kırmızı,mavi ve altın balığı şeklinde isimlendiriliyor.
    daha önce yakalayıp fotoğrafını çekmediğim poissonbleu denen mavi balığın resmini de tekrar yakalamam halinde burada yayınlayacağım. balık sanki boyaya sokulup çıkartılmış derecede bir mavi ve kılçığının bile mavi olduğunu hayretle gördüm.
    görüş bildiren arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.

9. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Bişey biliyoruz da söylüyoruz :D
    Bahsettiğin mavi balık ta sanırım aşağıdaki türe benzer bir şey, fotoğrafı olsa daha kesin bir tahmin yapılabilir.

10. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili arkadasim yukardaki balik juvenil (erginlememeis) Travally'dir.(uluslararasi litaraturde) Travally degerli Yakup ogretmenimin verdigi bilgiler dogrultusunda Jacks and pompanos ailesinin bir uyesidir. Ergin durumda olmadigi icin tam olarak hangi tarvally oldugunu ifade etmek guc.Yakaladiginizda siyah kusaklari var ise ve sonradan olunce bunlari kaybettiyse golden travallydir.(Gnathanodon speciosus. )Sizin oralarda oldukca yaygin bir balik bu.

[​IMG][/URL][/IMG]

Bir de su resme bakin

[​IMG][/URL][/IMG]

Bu juvenil caranx heberi (blacktip trevally-siyah uc travalli:yuzgeclerinin ucundaki siyahliktan)
    Bu baligin birazcik buyugu ve irisnideki goruntu degisikligine bakin

[​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

Demek istedigim trevally cinslerinde pek cok balikta oldugu gibi erginle genc arasinda buyuk farkliliklar olabilir. Birinci resimde caranx heberi senin baliga cok benziyor ancak bir pasifik turu sizin oralarda yok. Ilk balik Golden trevally sizin oralarda cok. Ikinci balik kesinlikle Snapper fakat gene hangi snapper. Denizden cikan her mercan turune bunlar snapper diyorlar.Su resimlere bakin
    hepsi Meksika korfezinden...

Lutjanus vivanus
    Silk snapper

[​IMG][/URL][/IMG]

Lutjanus ambiguus
    Ambiguous snapper

[​IMG][/URL][/IMG]

Bu iki tur arasinda bir hibrit tur olabilir baliginiz. Lutjanus oldugu bence kesin.

11. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    huseyin abi en alttaki baliklar arkadasin vermis oldugu resimdekiler degil bence..neden derseniz familya ayni ama bu balikta kuyruk yuzgeci siyah renkle bitip sirt bölgesinde iki siyah benek var ve vucut ustunde boylamasina sari seritlerle desenlenmis...birde baligin yuzgecleri kut bitiyor ..ayrica bazi turlerde yuzgec bitimleri cinsiyet belirler eger sivri biterse erkek kut biterse disidir..ama deniz baliklarinda cok gecerli olan bir faktor degildir..tabi bu benim dusuncem bizim iste gozlem cok onemlidir
    bazi turlerde cok ufak farkliliklar vardir bu yuzden akvaryumculukta dikkat edilir bu hususlara:) ukelalik gibi olmasin huseyin abi!yanlis anlama:D
    saygilarimla

Son düzenleme: 29 Ağustos 2007
  12. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Resimdekilerin hic biri arkadasin baliklari degil Mustafam. Sadece yakin turler. O yuzden iki degisik ayni bolgeden snapper resmi verdim. Arkadasin gonderdigi
    Lutjanus ama ne tur bir lutjanus oldugunu bulamadim. Yukardakide travalli ancak ne tur bir trevalli oldugunu tam olarak bulamadim.

13. ahmet58

ahmet58

Favori Kamış:
    1138 POTENZA SHAKSEPEARE KAMIŞ 360CM 2500 7000 SHAKESPEARE MAKİNE
    En İyi Avı:
    1kg AYNALI SAZAN +şansa bir PALAMUT 800GR
  14. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    arkadasin yakaladigi travalli sizin vermis oldugunuz ikinci resimdekiyle ayni kanimca...bizim tral baliklarinin akrabasi galiba bunlar:)

15. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Resimde verdigim trevalli Pasifikte tutuluyor. Meksika korfezinde yok bu balik. Dikkat edersen yanakdaki benek, ust isinlardaki koyuluk verdigim resimdeki balikta
    yok.

16. poissonbleu

poissonbleu murat

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kocaağız 4kg
    karayel, bu sitede bircok kisinin birsey bildigi kesin :D . huseyin alp arslan ve haukinin yorumlarindan sonra buna iyice kanaat getirdim.
    vermis oldugun resimdeki baliklar melek baligina daha cok benziyor benim kastettigim daha farkliydi, yani daha cok bulunan ve ticari degeri olan bir balik.

huseyin alp arslanin kastettigi ilk yakalandiginda farkli gorunme konusunda hakli oldugunu soyleyebilirim ancak uzerinde siyah kusaklar yoktu ama vermis oldugu 3. resimdekinin hemen hemen aynisiydi, baligi tuttugum ilk anda sirt rengi acik gumus rengiydi adeta ayna gibi parliyordu ancak daha sonra sari isik bulunan ortamda resmi cektigimden sirt rengi daha sari cikmis.

haukinin yuzgecten yola cikma ile ilgili yorumu da yerindeydi ama ilginc olan baligin buyukluguyle orantisiz bir bicimde sirt ve yan yuzgeclerinin kucuk olmasi dikkatimi cekti.

flazer ve mallaca isimli uyelerin (baligi ye, ismini cismini bosver) seklindeki esprileri de guzeldi ancak bu konuyu bu kadar uzatmamin nedeni benim eskiden beri cok farkli bir balik yakalama istegim ve bunun burada gerceklesmis olmasi ve bu heyecani sizlerle paylasmak istememden kaynaklanmistir.
    eskifocadaki isparoz,kopez,mirmir ve karagozlerden sonra gercekten cok guzel bir deneyim oldu benim icin. butun arkadaslarin da boyle bir imkana sahip olmalarini diliyorum.

ayrica bu balik resimlerini link vermeden cevap sayfasina nasil yapistiriyorsunuz bu konuda yardimci olursaniz sevinirim.

herkese iyi avlar...

17. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili arkadasim benim bilgiler yurt disinda balik tutmamdan ve buyuzden daha
    rahat baliklari arastirabilmemden geliyor. Sonucta ansiklopedik bilgi. Kaynagi ben degilim. Karayel Yakup Ogretmenim bu isin akademisyeni ve bilim adamidir. Eger yoresel isimlerin otesinde bir bilgi verebilmis olsaydiniz ve ogretmenimin belki zamani musait olsaydi size kimsenin veremiyecegi bilgileri verirdi. Benim size bu bilgileri ulastirmam 1 gunumu, ogretmenim belki bir saatini almistir. Ozellikle bu sitede saygiya cok onem veriyoruz.Cunku bu kadar emek tamamen karsiliksiz bizlere sunuluyor ve bir parca saygi ve sevgi beklemek hepimizin hakki. Bu yuzden lutfen ozellikle degerli abimize biraz daha hitabinizda dikkatli olunuz.
    Saygilar sunarim.Umarim dunyanin en guzel baliklarini yakalarsiniz.

18. poissonbleu

poissonbleu murat

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kocaağız 4kg
    yanlış anlaşılma

hüseyin bey ilk mesajımda sitede yeni olduğumu söylemiştim, dolayısıyla kimseyi tanımıyorum ve bilgi ve tecrübeleri konusunda da bilgi sahibi değilim.
    ayrıca benim hitabımda bir saygısızlık yok çünkü karayel yani isminin mesajınızdan yakup olduğunu öğrendiğim yakup bey benim mesajıma (bişey biliyoruz da söylüyoruz:D ) şeklinde esprili bir şekilde yanıt vermişti bende onun bu espirisyle göstermiş olduğu yakınlığa istinaden mesajıma esprili bir şekilde giriş yaptım ama siz belki önceki mesajlardaki bu durumu farketmediyseniz hitapta saygısızlık olarak algılamış olabilirsiniz, yine de bu sitede herhangi bir kişiye herhangi bir saygısızlığım olduysa kendilerinden özür diliyorum.
    sonuçta balığın adı x veya y olmuş hiç önemli değil, önemli ve kalıcı olan sevgi,saygı ve kurulan dostluklardır.
    sizlerin benim danıştığım konuda kendi aranızda görüş alışverişinde bulunmanız beni fazlasıyla memnun etti, ne bilgiler verdiğinizi merak ettiğim için hergün foruma girer hale geldim.
    umarım önümüzdeki zamanlarda birbirimizi daha iyi tanıma fırsatı buluruz.

selam ve saygılarımla...

19. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Saygilar sunarim sevgili dostum, sizi yanlis anladigim icin ben ozur dilerim. Oluyor boyle kucuk nuanslara takilma bazen. Affiniza siginirim.Ben de sizin gibi bir gurbet balikcisiyim. Burda ki essiz dosluklarimizda hayatimizin onemli bir tadi. Aramizda oldugunuz icin cok mutluyum. Gorusmek dilegiyle.

20. poissonbleu

poissonbleu murat

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kocaağız 4kg
    rica ederim aziz dostum.
    yüzyüze değil de yazışmayla yapılan konuşmalarda bu tür yanlış anlaşılmaların olması doğaldır, affedilecek bir durum yok, farklı yaşlardayız ama hepimiz dostuz.
    forumda çoğunluğu türkiyeden olmak üzere ve biz dünyanın çeşitli yerlerine dağılmış gurbetteki türkler olarak aramızda birşeyler paylaşabiliyorsak önemi olan budur.
    önemli olan caribbean sea'den tasman sea'ye, karadenizden egeye dostluk köprüleri kurabilmektir.
    sizler gibi değerli insanları tanıdığım için ben de çok mutlu oldum.
    tekrar görüşmek dileğiyle...