Bilmediğiniz balık türlerini burada sorabilirsiniz

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında zarganacı34 tarafından paylaşıldı.

1. ozkan01

ozkan01 Nurettin

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    levrek 1.5 civarı
    evet bu balığın yakalanma şekli bildiğimiz zargana oltası.eti gerçekten lezzetli.liman içlerinde ve tatlı su ağızlarında dolanıyor genelde.ve ne entersandırki özellikle ekmeğe geliyor.adana karataşta da yakaladım, erdemlide de limonluda tatlısuyun ağzında.sanırım tüm akdenizde var.ama balon balığından iyidir :) yakalanınca aynı kılıç balığı gibi mücadele ediyor. zıplıyor uçuyor. çok zevkli avı tavsiye ederim :)

2. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Bu Balık Nedir?

Merhabalar,

Birazdan bayram süresinde Çanakkale'de yaptığım av resimlerini yollayacağım. Ama daha öncesinde bu balığı tanıyan arkadaşlar bana yenmesi konusunda bir problem olup olmadığını söyleyebilirler ise çok memnun olacağım:)

3. simendifer

simendifer Sennur

Valla ilk önce eşkinaya benzettim ama resmi büyütünce bıyıkları olduğu görülüyor ve sanırım karın yüzgeçleri yok. Bu durumda eşkina değil.

4. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Evet altta 2 tane bıyığı var. Derisi Lagos gibi kuyruğa doğru ise lambuka gibi ince.

5. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    bu balik gelincik baligi buyuk ihtimal yenilebilir bir balik ama tabiki Yakup bey daha etkili ve dogru bir aciklama yapacaktir...

6. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    Bu baliga alanya bölgesinde arkadasimizin dedigi gibi ibikli baligi deniliyor...sahsen ben yakalamasini sadece yemlik olarak avlamak amaci ile yapardim cunku igneyi cikartirken insan uzerine sarpan baligi gibi pisligini fiskirtmasi unludur...akdenizde gözlemlerime dayanarak agustos,eylu,ekim ve kasim aylarinda avi olur ve kiyiya yanasirlar...en iyi avi ekim ortasi ve kasim sonuna kadar olur...baslica av yemleri atherina yavrulari,tavuk eti,ekmek,subye kolu,zargana flato,karides,teke ile avlamak mumkundur...ibikli suruleri hicbir zaman tam kiyiyaya yanasmazlar genelde dalga kirilma alanindan 30-200 mt mesafede orta su ve yuz suyunda dolasirlar...suruyu kiyiya yanastiran genelde en azili dusmani lam,bukalardir...lambukalar ibikli surusune saldirdigi anda ibikli baliklari kuyruklarinin ustunde 50-60c lik bir aci ile sanki su ustunde ucarmis izlenimi vererek sagli sollu kacisirlar buda lambukalara hedeflerini sasirtma amaclidir bir noktadan bir noktaya dustuklerinde hemen baska bir noktaya sicrama yaparak bir tur kacis plani uygularlarlar..vehayut cok sig sulara cekilirler ama tehlike uzaklasir uzaklasmaz hemen kiyidan belli bir mesafeye acilirlar bunun sebebu ise kiyidaki levrek lufer gibi diger yirticilarin olusturdugu tehdittir...avi samandiralai veya kibris olta ile yapilabilir..ibikli baliklarini bulmak icin sahil kisimlarda ya onlarin sicradigini görmek yada su yuzeyini kiyidan 30-60 metre arasinda yemlemek gerekir..eger kiyidan aciga dogru ruzgar varsa veya akinti bu isimizi kolaylastirir..ekmekler kiyidan acilinca ibikli baliklari su yuzeyinden ekmege yaklasarak kucuk dalgalar halinde halkaciklar olusturur ve arasira ekmek parcalari etrafinda ziplayarak dolasirlar...samandirali olta ile avinda samandira altina 150 cm 2mt arasinda 15-18 mm arasi misineden köstek yapilir...ucuna tek igne 10-11-12 no arasi kullanilir ve ignenin 15 cm arkasina parmak bogumu kadar strafor köpuk arcasi kullanarak yemi su yuzeyinde tutmak av sansini arttirir...oltamizi attiktan sonra yavas yavas sararak baligin yemi görup peslemesini saglariz balik yeme yaklasinca ltayi duraklatip yaklasik1 dakika bekleriz ve tasmalayip cekmeye baslariz..yemi takarken flato halinde ve iki cm uzunlugunda 3-4mm genisliginde kisaca bir yavru atherina görunumu verirsek baligin dikkatini daha cok ceker...genelde ibikligi cekerken saga sola ziplayarak bazende samandiranin önunden gelir avi eglencelidir...genelde alanya bölgesinde gözlemledigim temiz sularda ve dip seklinin kayalik kumluk alanlarla birlestigi kimi zaman parca parca eristeliklerin yuzey kisminda dolastiklaridir...ince misine ile avlamak daha etkilidir yanliz her 3-5 baliktan sonra köstegi tazelemekte veyahut igneyi zedeli kisimdan arindirip tekrar baglamakta fayda vardir cunku her balikta misine biraz zedelenecektir....anlatilacak cok gözlem var aslinda ama bir kalemde hepsini hatirlamak mumkun olmuyor buyuk ustad...
    saygilarimla

7. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
  8. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Resimdeki balık :
    Phycis phycis / (Gelincik Balığı) Familya : GADIDAE (MEZGİT BALIKLARI)
    (Phycis phycis ) olarak resimlerde arama yaparsanız bol miktarda resmi var

9. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Muvaffak abi, hürmetlerimi sunuyorum.
    Birbirine benzeyen aynı cinsten iki balık olmasına rağmen (P. phycis ve P. blennoides) isabetli bir tespitte bulunmuşsunuz.
    Phycis phycis ========- Phycis blennoides
    [​IMG]-[​IMG]

Son düzenleme: 25 Aralık 2007
  10. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    evet yakup benim elindeki tubitak listesinde de zaten arka arkaya geliyorlar..;) [​IMG]
    eh birisidir.. diyorsun...ama kşke bu tip olaylarda çekilen fotograflar daha belirgin olsa ..değilmi kardeşlerim??:)

11. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Yukarıda mesajımda, isim ve resimler çapraz yer değiştirmiş , yani fotografın üstünde yazan değil diğerinin fotoğraftaki balığın ismi olduğunu belirteyim.
    Aceleyle yapılmış bu hata için affola..

12. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    hanos

Hanos balığı nasıl bir balıktır nerelerde yaşar avlanması bilgisi olan var mı?

13. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum

Sepetteki ''yarı kırmızı'' olan balık nedir acaba??

av yeri: Akdeniz-Silifke kıyıları
    Derinlik :10-12 mt civarı
    teknik : Dip oltası,karides ile

Halk arasında bilinen adı: ''kaya barbunu''

Resimde net görünmnüyor ancak bulduğu takdirde başka fotğraf ekleyeceğim.

14. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    UFUK BEY O KIRMIZI BALIGIN ISMI HALK ARASINDA ISGAROZ DENILIR GERCEK ADI ISE PAPAGAN BALIGIDIR VE ALT KISIMDA BULUNAN GRI TONLARDAKIDE AYNISIDIR.KIYILARDA GENELDE KAHVERENGI VE GRI TONLARDA OLUR DERIN SULARDA ISE RENGI KIRMIZI VE PARCALI RENKLERDE OLABILIR DERIN SUDA CIKANLARIN KUYRUGUNUN UST KISMINDA SARI RENKTE PARMAK BOGUMU KADAR BENEK BULUNUR BU BENEK TE BUYUK IHTIMALLE CINSIYET BELIRTMEKTEDIR DIYE DUSUNUYORUM...

15. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Her zamanki gibi supersin, Mustafa.Tebrik ediyorum.Ancak bu kadar guzel anlatilirdi.

Saglicakla kal dostum.

16. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    tesekkurler H.Alp abi bildiklerimi aktarmak istedim...saglicakla kalin
    saygilarimla

17. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    bu balık nedir bilen varmı (vardır elbette :) benimkide soru )
    bu yenirmi zehirlimi zehirsizmi nedir ne değildir bilgi lütfen :)

18. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    slm

bu balığa biz edrekene diyoruz ensesinde ve yanaklarında dikenleri vardır ve zehirlidir dikenlerin olduğu bölümü kesersen geri kalan yenir eti kefale benzer eğer dikeni batarsa yani sokarsa eğer ilk olarak yüzük saat vs çıkarın çünkü o bölüm şişecektir derhal dr gidin kanı akıtın etki bünyenize bağlı risk almamak en iyisi

19. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    teşekkürler
    forumda araştırdım şimdi bende onu okuyordum
    trakonyaymış sanırım
    ve zehirliymiş
    arkadaşım tutmuş bana getirdi sen bilirsin diye
    ilk kez görüyorum bu balığı
    derhal pisipisilere verilem üzere hazırlanacak :)

20. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    seçkin trakonya levrekgiller familyasına mensup çok lezzetli bir balık türüdür ensesindeki dikenleri kestikten sonra rahatlıkla ayıklayıp yersin sakın atma:eek: ;)