Bilmediğiniz balık türlerini burada sorabilirsiniz

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında zarganacı34 tarafından paylaşıldı.

1. ozan

ozan Ozan

kuzen raporu bekle gülmekten yarılacaksın

2. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    İçimizdeki amatör bilim adamlarına güvenin :)
    Arkadaşlar doğru bulmuşlar.

Lobotes surinamensis Üçkuyruk Balığı ve Yaprak Balığı adı ile anılır. Küçükleri yaprak takliti yapar kıyılarda yaşar, büyükleri derinleri tercih eder.

http://filaman.ifm-geomar.de/Photos/ThumbnailsSummary.php?ID=1077

3. ozan

ozan Ozan

balığı limanda ramazan abinin teknede yedik. gayet iyiydi muhabbet şahaneydi. darısı tüm balıkavı net üyelerinin başına;)

4. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    afiyet olsun
    balık mükemmelmiş öyleki tatlı ve meyve faslı bile unutuldu

5. Lear

Lear

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    ilk tuttuğum balık lapin
    acaba nedir?

bu balığı dün yakaladım ancak ilk defa gördüğüm bir balık. zehirlimidir değilmidir bilemediğim için dokunmaya korktum iğneden kurtardıktan sonra denize geri gönderdim ne olduğu konusunda fikri olan varsa bildirirse memnun olurum.

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Çok iyi yapmışsın.. levent o sırtındaki havalanmış dikenler birisinin ellemesini bekliyor.. ki canını yaksın...bu balıga.......
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=8374
    dan bakabilirsin
    ayrıca amatör balıkçı olarak denizdeki tüm teklikeli olabilecek canlıları araştır ve tedbiri elden bırakma..
    Özellikle Allerjik bünyeye sahip kişilerde en ufak bir zehirlenme çok şiddetli tepkiler verebilir..
    aman dikkat

Son düzenleme: 16 Haziran 2008
  7. Lear

Lear

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    ilk tuttuğum balık lapin
    şüphemde haklıymışım

sağol Muvaffak Amca linki inceledim trakonya imiş. ben de şüphelenmiştim bu balık zehirli olabilir diye şüphem doğruymuş trakonya yı acı bir tecrübe yaşamadan canlı olarak tanımış oldum böylece. teşekkür ederim.

8. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    AĞI ÜRETEN BALIKTAN KORUNMA [treatment of fish poisoning] Zehir üreten balıktan korunma. Her halükârda hekime başvurulmalıdır.

a) Dasyatidae, Gymnuridae, Mobulidae, Myliobatidae, Rhinopteridae, Urolophidae Potamotrygonidae ailesi biryelerinde: Yara soğuk deniz suyu ile yıkanmalı. Yırtılmış deri parçaları çıkartılmalı. Yaralı kısım mümkün olduğunca ve dayanılacak derecedeki sıcak suda 30-90 dakika tutulmalı. Bu tür zehirler sıcak suda çabuk parçalanır ve etkisi azalır. Hafif uyuşturucu olarak suya MgSO4 konulabilir. Su banyosundan sonra yara yeri cerrahi müdahaleyle temizlenir ve kapatılır. Kazıklıhumma (tetanos) iğnesi tavsiye edilir. Antibiyotik desteği gerekebilir. Ağrı kesici olarak ya kasa ya da damara demerol etkilidir. Birincil şok alışılagelmiş yöntemle atlatılabilirken, zehir etkisinin oluşturacağı kardiyovasküler ikincil şok ciddi tedavi gerektirir. Yaralının hastaneye kaldırılması önerilir. KMNO4 ve NH3 ve soğukla tedavi uygulanmamalıdır. Denizde vatoz sokmasından korunmak için yürürken ayakların sürütülmesi önerilir.

b) Ariidae, Bagridae, Clariidae, Doradidae, Heteropneustidae, Ictaluridae, Pimelodidae, Plotosidae, Siluridae ailesi bireylerinde: Tedavi yukarıdaki (a) gibidir.

c) Trachinidae ailesi bireylerinin sokması: Tedavisi yukarıdakinin (a) benzeridir. Ek olarak Ca-gluconat ağrıyı keser. Procain hafif durumlarda kullanılır. Damardan mepedridin sokmadan 1 saat sonra da devam eden ciddi ağrıları azaltır.

d) Scorpaenidae ailesi bireylerinde: Sokma yeri zehirden temizlemek için yıkanır. Kanamaya izin verilmelidir. Yara (sokma) yeri mümkün olduğunca sıcak ve dayanılacak derecedeki sıcak su banyosunda 30-90 dakika tutulmalıdır. Hafif uyuşturucu olarak suya MgSO4 konulabilir. Yara yeri cerrahi müdahaleyle temizlenmeli ve kapatılmalıdır. Kazıklıhumma (tetanos) iğnesi tavsiye edilir. Antibiyotik desteği gerekebilir. Ağrı kesici olarak ya kasa ya da damara yapılan demerol etkili olabileceği gibi olmayabilirde.

e) Batrachoididae ailesi bireylerinde: Tedavisi yukarıda (d) olduğu gibidir.

f) Siganidae, Acanthuridae ailesi bireylerinde: Tedavisi yukarıda (d) olduğu gibidir.

Önemli uyarı: Kardiyovasküler ikincil şok ciddi tedaviyi gerektirir.

* NOT_yukarıdaki döküman Mimar Sinan Ünv. kaynaklıdır...
    saglık konusunda herşeyden önce hekime danışınız..

9. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    acemi şansı 3,5Kg Çipura;Karaburun/Çeşme
    tekrar selamün aleyküm.

2005 yaz sezonunda Karaburun/Karareis Mercan koyundaydık.sevgili dayımın yazlığına bir kaç günlük dinlenmeye gitmiştik.
    Asker emeklisi bir abimizin küçük motorlu teknesiyle 3 kişi denize açıldık.
    o bölgeyi bilenler bilir.Tam karşısı Çeşme'dir.biz ortada bir bölgede durduk.orada bir askeri duba var.kıyı çok az gözüküyor.hatta yanımıza sahil koruma geldi.yanımızdaki tekne sahibi komutanı görünce baktıki asayiş berkemal rastgele deyip gitti.biz dayıyla beraber 2 çaylak kamışla saldık oltaları dibe.
    bir kaç çipura derken dayının oltasına büyükçe bir darbe oldu.zorda olsa dandik makineyle çektik,yanımızdaki komutan abimiz fileli kepçeyi kapıncaya kadar ben kaptım balığı attım sandalın içine.abimiz dur çüş deyinceye kadar balık sandaldaydı.Sayemde.
    Rengi sarıya çalan bir renk balık.ortalama 400gr gibi.sağ kolumda bir ağrı,neredeyse uyuştu gitti.kolumu kıprtadamıyordum.yaklaşık 1-1,5 saat kadar bu şekilde kaldım.
    bunun ne balığı olduğunu bilmiyorum.gerçi abimiz o zaman bişeyler söyledi ama
    o durumda kim anlıycak ki.
    yukarıda verilen TRAKONYA linkine baktım.herhalde o değildir.o olsa sizin anlatışlarınıza göre hastanelik olurdum herhalde.
    acaba bir bilen varmıdır bu mahlukatı.bir fotosu yada inceleyebileceğim bir seceresi falan.Bilelimde bir daha ellemeyelim.:)

10. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Rengi sarıya çalan ve 400 gram gelen o kadar çok balık var ki, bu bilgiye göre bir tahminde bulunmak zor.
    En önemlisi tüm balıkların dışındaki mukoz tabakası ve yüzgeç dikenleri insanların %75 inde cam kesiği gibi acıya, yanmaya, kızarma ve kaşıntıya neden olur. Yani zehirli olarak bilinmeyen bir balık ta olabilir.

Balığı gören siz olduğunuza göre daha geniş tarifi de siz yapabilirsiniz.

11. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    haklısınız,
    haklısınızda zaten anamı ağlattı :) hatırlayabildiklerim bu detaylardı.
    nasipse ağustos ayında tekrar aynı yerde olmak niyetindeyim.araştırmamı yapıp sizlerede bilgi aktarmak isterim.

12. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

Bahsetmiş olduğun balık yukarıdaki olabilirmi ?

13. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    1 nolu balığa çok çok benziyor

14. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    400 gr sokarı çekmekte bir marifettir.Ona kendini sokturmakta:D:D:DGeçmiş olsun.Oltayı aldığı anda yan yatarak yüzmeye başlar ve 400 gr sokar 4 kilo gibi gelir insana.Herzaman söylenir.Hiç denemedim ama balığın soktuğu yere amonyak dökün yada idrar kullanın birdahaki kazada.
    Tekrar geçmiş olsun.İyiki trakonya değilmiş;)

15. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    bu baliklardan biri olabilir mi?birde ne yem kullandiniz ve kac metre derinlikte avlandiniz?resim bir iskorpit resim iki ise tac mercani,magara baligi,naylon baligi gibi isimlerle anilir

16. ozan

ozan Ozan

sokarmış balık

17. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    abi arkadas aradan uzun zaman gecti diyor seri-kirmizi renk yanilmasi olabilir:D birde iskorpir derinlige ve ortama göre rengi degisir ben örnek resim koydum:D arkadasin dedigine göre kiyidan cok uzaktalarmis mercan avinda felan yani okadar uzakta da karides veya diger bir yemle sokar tutmak muczedir..birde 400 gr sokari cekmek ayri bir mucizedir:D ;) bilimsel yaklasim yapalim luffen:D

18. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    isterseniz olay yerini tekrar edeyim,belki bir bileniniz vardır,ki muhakkak giden arkadaşlar vardır.
    önce karadan;karaburun yoluna çıktık,balıklı ovadan sola doğru bir yol gider.
    karareis diye bir koy.hatta giderken deniz sol tarafta kalır.bir çok çipura çiftliği var.belki duymuşsunuzdur milletvekili villaları falanda var.bahsini ettiğim siteye az bir yol kala küçük bir jandarma kontrol noktası var.hatta tam orada Ildırı üzerinden Çeşmeye giden bir yol bile var.
    bulunduğum koydan karşıya baktığınızda Çeşme gözükür.
    duyduğum kadarıyla bu koydan çeşmeye doğru giderken(deniz üzerinden) derinlik gittikçe artıyor,belirli bir noktadan sonra da deniz altı uçurumu varmış,derinlik mükemmel ölçüde artıyormuş.tam bu noktada durduk.orada tuttuk balıkları,o hainde beni tuttu :D
    bu işin marifetle ilgisini bilmiyorum arkadaşlar ama dayı ile ben zor çektik.izmir kipadan alma dandik bir olta takımı vardı.ha kırıldı kırılıyor derken mahlukat geldi.işte bende o telaşla kaçmasın diyerekten aldım attım kayığın içine.
    son verdiğiniz fotolara benzetemedim.o kadarda mecnun değildim yahu:D
    kolum uyuştu aklım değil:D
    yakında yine aynı bölgeye gidicem nasipse,bahsini ettiğim komutan abimizden adını öğrenirim.
    aslında adı o kadarda önemli değil benim için ama,adını bilsem hiç değilse
    burada bir kaç fotosunu görür iyice incelerdim.
    düşmanı tanımak lazım değilmi????

19. turkkan74

turkkan74 Efkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sapan 4.5kg...karakulak 500 gr... levrek 800 gr
  20. turkkan74

turkkan74 Efkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı: