Bilmediğiniz balık türlerini burada sorabilirsiniz

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında zarganacı34 tarafından paylaşıldı.

1. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    çırçır, gün balığı, ördek balığı gibi bir lapin familyası balığına benziyor tarifiniz. derisinin falan sert olması da bunu doğrular nitelikte. bunlar ise yenmez. en iyisi ya forumdan ya google görsellerden bu balıkların adını yazıp fotoğraflara bakın. ya da bir fotoğrafını çekin yakalayınca, burada cevaplayalım. rastgele...

2. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Sevgili Anıl, eğer horozbina olsaydı bunu sorgulayan kişinin ilk söyleyeceği şey "derisi çok kaygan" olmalıydı :)

3. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    gunes baligi olabilir mi?

4. Ben bu balığın aynısını iskelede benim ayağıma kadar gelen bir taş var dibinde kepçeyle tuttum el kadardı çok güzel görünüyordu geri saldım ama bide horozbina dediniz ya bence olabilir ibiği var horoz gibi ..:D

5. Ufuk33

Ufuk33 Ufuk

Favori Kamış:
    1.20 Remixon Hero Beyaz Kamış Ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    kaçan balık :P
    Bencede bu balık olabilir, burda biz Gelincik diyoruz, gelin balığı diyede geçiyor, balon dan sonra olmakla beraber çekmekten hiç hazzetmediğim bir balıktır nedense ısınamadım bu balığa =) arkadaşım yiyor ama bana hiç yenebilitesi var gibi gelmiyor =) bikere yem yaptım çift mercan çektim ama ikiside küçüktü geri saldım. inanılmaz güçlü, sıkı eti olan ve uzun süre canlı kalan bir balık canlı yem olarak iş yapabilir diye düşünüyorum. mutlaka denemiş ustalarımız vardır. fikirlerini söylerlerse sevinirim. Rastgele !

6. majestik28

majestik28 ali barış

slmlar bu akşam garip bir balık tutttum üzerinde mavi ve sarıms çizgiler vardı yüzgeçleri dik ve perde büyüklüğü 20 cm kadarr vardıı ne olabilir tahminlerinizi bekliyorum teskkrler ne olduğunu bılmediğim için geri denize yolladım

7. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    bu guzes baligidir benzer yapida yesil renkli olana bizde alanya da gelincik derdik bu iki tur sinagrit avinda cok iyi av verir;)
    ben sinagrite canli yem olarak gelincik,gunes baligi,isgaroz,sokar baligi kullanirdim ve bu yemler canli yem olarak uzun sure canli kalan ve sinagritin ana yemlerindendir hepsi eristelik ve kayalik ortam baligidir;)

8. barris25

barris25 BARIŞ

Favori Kamış:
    Lineafea baia grande 4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma zeon zn 65 makine
    En İyi Avı:
    yakında
    Merhaba Foruma Yeni üye Oldum Balikesir-marmara Adasi Baliklarini öğrenmek Istiyorum

9. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Abartısız bir tanımlamayla, Türkiye denizlerinde bu güne kadar görülen türlerin, 20 si hariç hepsi, çeşitli derinliklerde ve bölgelerde dağılmak kaydıyle Marmara adası çevresinde bulunur.

Yoğun görülen balıklar; izmarit, ıspari, sargoz (baltabaş), sivriburun ve eşkina gibi taş balıklarından, lüfer, palamut, istavrite, tekneden mezgit, bakalyaro, mırlana, liman içlerinde kefalden levreğe, mırmırdan, minekopa her tür balık.

10. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Ne güzel bir yer.. Tüm çeşitleri almak mümkün demek ki Marmara adasından :)

11. barris25

barris25 BARIŞ

Favori Kamış:
    Lineafea baia grande 4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma zeon zn 65 makine
    En İyi Avı:
    yakında
    eniştem hergece dolu dolu getiriyodu tatildeyken biz yemsiz sadece iğneyle bir kova balık tuttuk balığın çok bol olduğunu oradan biliyordum

12. kefkentbalıkçısı

kefkentbalıkçısı emre

Favori Kamış:
    albastar match300
    Favori Makine:
    albastar gama50
    En İyi Avı:
    hapaz balığı ve 35 cmlik dragonya
    arkadaşlar ben bir balık tuttum çok değişikti akvaryum balığına benziyodu biraz araştırdımda fazla bulunmazmış adı hapaz balığı bilgisi olan varsa bana yazarmı nasıl bir balık nasıl yakalanır filan

13. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Hapaz değil de "papaz balığı" olmalı sanırım. Tüm denizlerimizde mevcut olan mor-siyah, pörtlek gözlü, iri pullu, çatal kuyruklu güzel bir balıktır.

14. LapinCash

LapinCash

Evet papazdır google ye papaz balığı yazarsanız çıkar yakup abi bu balık yenirmi.

15. av_cı61

av_cı61 mehmet

balık iskorpit aynı zamanda govit de diyoruz dikenlidir ve dikenleri balık ölü olduğunda bile batarsa zehir salgılıyor dikenin battığı yerde uyuşukluk hissi görülür.bu balık zehirli olmasına nazaran mükemmel eti vardır pembe renkli ve lezzet olarak çoğu balıkta bulamayacağınız lezzet vardır. resimdeki gibi solungaclarından tutarsanız kendinizi dikenlerinden korumuş olursunuz...

16. Drezar

Drezar CüneyT

sokarla grida gibi birşey

17. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Dün arnavutköyde tuttuğum bu balığı ilk defa gördüm adını bilen yazabilirmi.

18. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Dün gece yemlisine bakmışsınız sanırım dostum:)

Bu balık gelincik veya diğer ismi ile gaya. Mezgitle akrabadır, her ne kadar benzemese de. Karadaki adaşı gibi gece çıkar ortalığa.

Yahudiler bu balığı çok severler, ekşi erik sosuyla yaptıkları özel bir yemekleri vardır. Zamanında Arnavutköy'de, Kandilli'de bu işin ustası olan balıkçılar, özel sepetlerin içine ezilmiş çağanoz, balık doldurup gece bu balığı yakalar ve Yahudi mahallelerinde "Gaya geldi madaam" diye bağırarak satarlarmış. Artık İstanbul'a özgü pek çok şey gibi bunlar da kayboldu tabii ki. Neyse ki gece yemlilerinde oltaları ziyaret eden gelincikler halen tek tük var.

Son derece lezzetli eti olan bir balıktır, tava, haşlama, buğulama, çorba yapıp tadabilirsiniz. Ayrıca çok geç ölen bu balık levreğin birinci sınıf canlı yemidir.

19. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Teşekkürler...

20. xbro97

xbro97 Berk Buyruk

Favori Kamış:
    debra3
    Favori Makine:
    bg60
    En İyi Avı:
    12 kg sarıkuyruk
    iskorpit :D