Bir Adet Kaya Lagosuda Benden

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında theaprantice tarafından paylaşıldı.

1. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Aykut Kardeş,fotoğrafta balığın kafa kısmı görünmediği için net bir şey söyleyemedim,iyimser davranıp harami olabilir dedim ;)

Hangi Kaya Balığı olursa olsun küçük bir Hayvan.

Rastgelsin.

2. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Evet , gerçektende kum lagosu budur ...

Ama o balığı o şekilde avlayabilenlerin %99 u ; son sistem radarlar , balık bulucular ve olta takımları ile avlıyor . Hatta aküye bağlı makinelerle bile çekiyorlar balığı ... Bunun amatör balıkçılık omadığını hepimiz biliyoruz. Balığın yeri belli , derinliği belli , tipi belli , sistemi belli , yemi belli .... Cüzdanı kabarık abilerimiz gidip gidip topluyorlar anaçları..... Bizde buradan alkış tutuyoruz şak şak şak şak.....

Bu yazım kimseyi yanıltmasın . Bu konudaki hassasiyetinize bende katılıyorum , aynı görüşteyim . Ancak her kişiye her çevreye aynı mesafede kalalım derim ...

3. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Sanırım jig avı yapanları kastettiniz, fotoğraftaki balık da öyle yakalanmış çünkü.

Jig sisteminde bu balıkların diğer yöntemlere göre daha rahat yakalandığı doğrudur, ama yine de öyle abartılacak kadar kolay olduğuna katılmıyorum. Ya da ben zorlanıyorum, iki aydır jig sallıyorum sağ omzum çelik gibi oldu, sağ pazum diğerine fark attı neredeyse ama daha gelen giden yok. :eek:

Diğer yanda bu balık dip sırtısıyla da avlanır. O şekilde avlamışlığım da vardır geçmişte. Cezbedici bir yemi bu balığın yakınından geçirmek yeterlidir.
    Kıyıdan atçekle de yakalanır, konu sahibi arkadaşımıza biraz ufağı denk gelmiş ama mesela Kadir abi'miz çok daha irilerini de yakalamıştı geçtiğimiz bir yıl içinde.
    Bulunabileceği yerlere canlı bırakma yapılarak da avlanır. Küçük ticarilerin paraketelerine de takılırlar.

Bu kısmı tam anlamadım sanırım. Belki daha uyanamadığımdandır. :eek: :bored:
    Hassasiyet genel olarak boy konusunda. Eğer bu balığı lagos olarak değerlendirip tebliğe bakarsak 45 cm limiti var. Ama Orhan Abi'mizin de açık kapı bıraktığı gibi farklı bir türse limite dahil olmayabilir elbet.

Antalya özelinde bakarsam, kaya gridası (lagosu) kadar bol bulunmayan değerli bir tür. Limite tabi değilse bile daha iri boylarda avlanmalı diye düşünüyorum.

Saygılar Antalya'dan Mersin'e. :)

4. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Şu ara zaten yeterince hayvan telef oluyor ( BAYGIN ) olayından irili ufaklı .. Bunlara bizde yenilerini eklemesek daha güzel olacak aslında. Olmuşla ölmüşe çare yoktur dönüş yoktur artık ! Bu avda gerçekleşmiş ve çok ufak olmasına ragmen tekrar suya iade edilmemiştir belkide sebebi vardır henüz cevaplanmamıştır ? Avını yayınlayan arkadaşımızda eminim dikkate alacaktır bundan sonraki avlarında hosçakalın :)

5. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Balik beyaz lahos(Epinephelus aeneus )...

Tebliglerimizde kisitlanmistir.Min 45cm olarak avlamak gerekir.Kucuk boylardayken beyaz lagos,(grida, lahos, lahoz ve kum lagosu da denir) kiyalara oldukca yakin yasar ve kolaylikla kiyi oltacilarina ve zipkincilarina av olabilir.Ancak erginlestikce 30-40m min bulan derin sulara cekilecektir.

Yukarida sevgili Akin Kaptanin limitler dahili yakaladigi bir lahos gorulmektedir.

Balik acikca tebliglere aykiridir.Ancak arkadasimizin konu ile alakali bilgi eksikligide aciktir.

Bu konulari ona hatirlatarak, ozellikle 25 kgama,120cm e buyuyebilecek bu muhtesem canliyi hem ureme dongusune kazandiracak, hem de onu koruyacak
    bilgi ve eyleme bundan sonra davet ederim.

Kisaca sevgili dostum, lutfen bir daha boylesi kucuk 45cm alti bir lagos yakalarsan, onu incitmeden, galsemasina parmak sokmadan mumkun oldugunca cabuk bir fotosunu cekip, bu foto cekme seansina baligi salma goruntuleriyle devam etmeni rica ederim.

Yakaladin mi yakaladin, belgeledin mi belgeledin...O kadar kucuk bir lagosu yesen ne olur yemesen ne olur.Sal gitsin dostum...

Saglicakla kaliniz.

Limit Ustu lagoslara rastgelip bizlerle onlari paylasabilmeniz umuduyla rastgelsin...:)

6. theaprantice

theaprantice Ahmet

Favori Kamış:
    lineaaffe
    Favori Makine:
    Penn
    Arkadaşlar hassiyetleriniz için öncelikle hepinize teşekkür ederim.Doğrudur ozamanlar fazla bir bilgim yoktu bu konuda.Zaten balığın isminide yakaladıktan sonra öğrendim diyebilirim.artık daha hassas davranacagımdan emin olabilirsiniz.Bu işi sadece zevk için yapan biriyim.Balık tutamasamda balığın oltama vurması bile beni mutlu eder.Bundan kimsenin şüphesi olmasın..Herkese tekrar ilginiz için teşekkürler

7. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Hassasiyetimizi nezaketle karşıladıgın icin biz teşekkür ederiz :thumb:

8. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Aynen..:) ................................

9. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Öncelikle saygılar esas Antalya'ya :) :)
    Genel konuda hiçbir uyuşmayan fikrimizin olmadığını yineledikten sonra anlamadım dediğiniz kısımı şöyle izah edeyim ; Sitede zaman zaman amatör ruha uymayan bir çok kişi çıkıyor çoğu zaman ama site sakinleri genelde iğnelemek için adam seçiyor . (sözüm meclisten dışarı) . Yani her hakedene bu cevaplar cerilmiyor ve üstüne üstlük kimileri alkışlanıyor . Bu olmasın istedim , her hakedeni, abimizdir büyüğümüzdür demeyip aynı ölçüde uyaralım dedim . Bu konuyu keşke başka bir başlık altında yeni bir konuya taşısaydım ama dilim dobra ve sivri olunca pek ilgi çekmeyecekti bende bu konunun içine bu şekilde dalmış oldum :)

Dolu cüzdanınız varsa jig için tekne ve rehber kiralayabirsiniz . O zaman eli boş dönmek sizin için de tarih olur . Her ortamda anaçları bir bir toplarsınız . Ama o zaman da amatörlük ortadan kalkar ... Zalimlik olur ....

10. theaprantice

theaprantice Ahmet

Favori Kamış:
    lineaaffe
    Favori Makine:
    Penn
    Valla arkadaşlar jig mig bu tür yöntemleri ilk kez duyuyorum.ben bu balığı iskeleden mırmıra sallarken.ve oltamdaki yemlerin durumuna bakmak içinn oltayı toplarken yakaladım.kesinlikle profesyonel anlamda bu işi yapmıyorum ama avı ve avlanmayı seviyorum..Kimse anasının karnından bu işi öğrenmedi.Bende sayenizde öğrenecem.o yüzden yargılarınıza amatör ruhu oksayyarak yaklasırsanız daha insancıl olur kanısındayım saygılarımla

11. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bu konuyla ilgili tebliği veya lagosun neslinin akdenizde tükenmesiyle ilgili durumdan haberdar olmadığınız zaten belli bence . O açıdan yazımda size karşı bir kısım yok . Hatta kendi profil bilgilerimde 8 tane barracuda yazıyor , o da yasak :) Ama o zaman bilmiyordum , sizin gibi öğrendim , bunda sorun yok .
    Ben sizi eleştirmiyorum . Sizin konunuz altında başkalarını eleştiriyorum . Sizin bilmediğiniz bariz ortada iken sizi tenkit edenleri eleştiriyorum .
    Herkes şunu çok iyi bilsin ki balıklar koyun-keçi gibi üremez , ne kadar büyürse o kadar kaliteli ve bol sayıda yumurta bırakır . Benim eleştirim işte tam burda , anaçları bir bir toplayanlara .