bir alabalik raporuda benden

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında gurbetteki kasabali tarafından paylaşıldı.

1. gurbetteki kasabali

gurbetteki kasabali garip

YAKALANAN BALIK ADI :44 tane Alabalik 1 tane Somon baligi BOY VE KILO : En kücügü 22 cm en büyügü 33 cm. TARIH : 10-06-2008 YAKALAMA YÖNTEMI : birakma(bekletme) at cek yöntemiyle YER VE SUYUN ADI : ALMANYA/ schermbeck. sahisa ait büyük bir göl uzun zamandir gidemedigim alabalik avina ilk buldugum firsatta ve havanin cok güzel olmasinin verdigi kamciyla takimlarimin her zaman hazir olmasindan dolayi cayimi ve kahvemi yapip avlak yerine ulasmam nasil oldu ben bile bilemedim, aksama dogru saat 18:00 civarlarinda ilk oltami hazirladim ve kancaya ari kurt"unu takip diger oltami hazirladiktan sonra at cek yaparak ve beklemede duran oltamla bir yandan bos buldugum zamanlarda cayimi ve kahvemi yudumlarken 10 saatin avlakta nasil[​IMG]
    [​IMG] gectigini anlayamadan sabahi karsiladim ve güzel bir av günü gecirdim.[​IMG]

2. gurbetteki kasabali

[​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]

Son düzenleme: 14 Haziran 2008
  3. gurbetteki kasabali

en son resim hakkinda

arkadaslar gönderdigim en son resim bu ava ait degildir haberiniz olsun.yanlislik la gönderilmistir,o tarihte yakaladigim alabalik sayisida bayagi vardi.:D

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Tebrikler bereketli bir av olmuş. Bir soru sormak istiyorum. Yaşadığınız ülkede bu balıkları avlamada herhangi bir ağırlık veya sayı limiti yok mu? Oldukça fazla avlamışsınız merak ettim doğrusu..

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Aman allahım inanılmaz,bu kadar alabalığada kıyılmaz

6. BendekiBirBalıkSevdası

BendekiBirBalıkSevdası Suat Ergin

Favori Kamış:
    Alba star
    En İyi Avı:
    Eflanıde okullu barajda Sazan 7.250 g
    hımm

güzel bir sergi :D iyi iş usta

7. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
    En İyi Avı:
    İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
    Kim yiyecek bukadar Balığı :confused: Afiyet olsun

8. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Bu tip avlak yerleri suni..... ;)

Yapay havuzun icine bolca kültür gökkusagi atip, al tut misali....

Ha Cupra havuzuna oltani atmissin, ha buraya.... fark etmiyor.... ;)

9. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Sevgili Yücel
    O ülkenin limiti olmasa yinede insanın vijdan limiti olmalı kanısındayım:confused:

10. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    Güzel Av olmuş tebrikler çok güzel balıklar...

Oradaki limitler hakkında bilgim olmadığı için farklı bir şey söylemiycem.

11. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Simdi Almanyanin genel limitlerini bilmemekle beraber, bir seyi acikliga kavusturmayi calisayim.

Özellikle bu tip avcilik, bizim bildigimiz sportif balikcilikla alakasi yoktur.
    Bu göl suni... yani yapay sulamayla olusan bir göl. Sonra göl sahibi, en yakin alabalik (gökkusagi) üreticisiyle, porsonluk canli balik temin ediyor..... havuza atiliyor, ve bu göl sahibi, bir lehva asip, su su parayla, istedigin kadar balik yakala diyor ;)
    Bazilari saatlik, bazilarida kilo olaraktan fis kesiyor.... olay bu...;)

Ha, bu tip avcilik etik mi degil mi o baska..... tek pozitif yönü, evinize 100% ihtimalle balikla dönersiniz....

Yani "kendin pisir - Kendin ye" misali....

Son düzenleme: 14 Haziran 2008
  12. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Mutlaka bir uğraş verip emek harcamışsınızdır ama, bu kadar çok balığı avlamak şahsen benim içimi cız ettirir :( Böyle bir avlak şansınız varsa eğer, gidin her gün tutun üç-beş tane, yiyecekseniz de taze taze yiyin. Bilemiyorum orada yasal belki ama, görüntü kutlamalık bir görüntü değil yine de :confused: Tabii bu benim etik anlayışıma göre böyle, herkesin anlayışı da benim ve benim gibilerle aynı olmak zorunda değil... Yine de ilginç bir paylaşım, sayenizde bilgi dağarcığımıza bir şeyler daha ekledik. Sağolunuz...

13. simendifer

simendifer Sennur

Bu av Almanya'daki yasalar dahilinde ise kutlarım. Bizler üzülüyoruz tabii, çünkü biz ülkemizi kuruttuk. Şimdi salalım da popülasyon artsın diye kendimizi yırtıyoruz. Almanya'da böyle bir dert yok ki. Adamlar zaten herşeyi yerli yerine oturtmuşlar. Keza Deniz'in de bahsettiği üzere, bu av zaten bizim düşündüğümüz şekilde yapılmış bir av değil.

14. Team-T

Team-T .

Favori Kamış:
    .
    En İyi Avı:
    .

Biz burda Alabalik Umumhanesi Deriz :D Avcilikla Pek Alakasi yok.

15. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    :)
    Bu arkadaşların da belirttiği gibi bir av yöntemi değil, balık satın almanın bir başka yoludur.
    www.balikavi.net'e bir alternatif
    www.balikticaret.com a layık bir rapor :D

16. cssturk

cssturk Cenk Bişgen

Favori Kamış:
    Bir sürü Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Turna
    Bende buna benzer bir av yaptım, hemde Ankara'da Kızılay'ın göbeğinde... :D
    En kısa sürede raporlayacağım, saygılar...

Bu da avlak yeri

17. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    Cenk resim bomba olmuş.sende ancak o kadar tutmuşsundur.ya bilmiyorum ama ister almanya ister fransa isterse TÜRKİYE olsun balıkların ırkı yokki.balık balıktır.ganimet almıyoruz balık tutuyoruz.bu kadar balıkla çiftlik kurulur.ayrıca ben bu kadar balığı rutin süre içerisinde yesem ömrümde elime bir daha olta almam herhalde...kurban bayramında tosun yerine geçer bunlar.10 pay yapılır.Neyse Menfer bey bereket noktasında söylenecek bişey yok ama merhamette lazım ...saygılar...

18. gurbetteki kasabali

limit konusuna gelince

arkadaslar burda limit söz konusu degil,ne kadar yakalaya bilirsen yakala serbest,bende her kez gibi parami verip böyle yerlerde balik tutuyorum gün geliyor hic tutmadigim zamanlarda oldu,artik bu balikcinin becerisine ve hünerine kalmis,hic tutamadigim zaman o yerin sahibi hic demedi gel arkadas al su iki üc baligida elin bos gitme diye.bu sefer cok tuttum götürdüm firina verdim iki büyük tepsi firinciya 35 euro ödedim baliklar güzelce bir kizardi aldim tepsileri götürdüm devamli gittigim camide cemaata bir güzel ziyafet verdim hem millet taze balik yedi banada Allah razi olsun dediler.anlayacaginiz cok balik tuttum diye o gölün balik populasyonuda bozulmadi ve bozulacaginida hic zannetmiyorum.maalesef TÜRKiYEM"in o muhtesem kirmizi benekli alabaligi buralarda yok,siz siz olun vatanimizdaki o güzelim derelerdeki kirmizi beneklilere sahip cikin,yakin bir zamanda ayni bizim yaptigimiz gibi kültür olarak yetistirilen gök kusagi adi verilen bu alabaliklari yakalamak icin kosturmaya firsat vermeyin.sanirim bu gidisle o günleride görmemek pek uzak degil.kalin saglicakla ve selametle.

19. Tebrikler Menfer eline emegine saglik.Avin ve hikayesi güzel bana da haber vermistin ama sabahci oldugumdan gelemedim.Kim ne derse desin seni su an benden iyi anlayacak göremiyorum,Paylasim icin tesekkürler.Her avin böyle bereketli olur insallah,Sonraki avlarin icin bol sanslar,rast gele.

Selamlar.

20. gurbetteki kasabali

sayin admin arkadasim dediklerine aynen katiliyorum,o günler cokda uzak degil yakin bir zamanda TÜRKIYEDE baslar (güzelim kirmizi beneklilerin nesli tükenince) ayni bzim burda yaptigimiz gibi hazir ve pesin parayla balik tutmaya ben gecen sene önce Türkiyede izindeyken gediz nehrine söyle bir göz atayim diye gezmeye gittim,adamlar ellerinde tiriviri ile balik tutmaya calisiyorlardi,bu yaptiklari yasalara aykiri diye inceden bir ikaz edeyim dedim adamin biri gidip pantolonunu kaldirip altindan silahini bana gösterip,ona bakarsan buda yasalara aykiri deyip beni güya silahla korkutacagini sandi,bende eyvallah deyip ordan gittim, ve hemen jandarmaya gelip sikayette bulundum,Allah razi olsun hemen bir astsubay yanina askerlerinden 5 tanesini alip benimde istersem onlarla gelebilecegimi söyledi,bende onlari tam bu olayin oldugu yere götürdüm ve adamlari hemen apar topar alip karakola getirip bir güzel ifadelerini aldilar.iste böyle admin kardesim bizlerde ancak buralarda gök kusagindan baska balik yakalayamiyoruz,böyle idare edip gidiyoruz iste:basini agrittiysam kusuruma bakma ve hakkini helal et.