Sevgili Arkadaşlar, Genelde Adana Seyhan Baraj gölünde avlanırım,Tatlı Sularda En az Tırıvırı sorunu kadar önemli bir sorunumuz daha var,forumlarda rastlamadım veya atlamış olabilirim,bunla ilgili bir forum açılmışsa Sevgili Moderatörlerimiz gereğini yapar zaten :D Adana da bir çok olta balıkcısı,Balık tutmayı bir hobi olarak değilde,Para kazanmak için yapmaktadır,Günlerce suyun kenarından ayrılmayan insanlara şahit oldum ben,güzel balık veren yerlere derme çatma çadırlar kurup günlerce hatta haftalarca ordan ayrılmıyorlar,iki üç gün bir grup duruyor,sonra nöbeti öbür gruba teslim ediyorlar,Arada balık biriktiği zaman biri gelip alıyor ve siparişlere götürüyor,en az 30-40 olta atılıyor,büyük Sazanların kilosunu 4-5 ytl den ufak sazanların kilosunu 2,5 - 3 ytl den satıyorlar,Tabiri caizsse resmen katliam yapıyorlar,Tamam Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik durum malum ama sırf fazla para kazanma hırsı yüzünden (kaldıki Adana Türkiyenin en ucuz Şehridir ) bu abuk sabuk işlere devam ediyorlar,inanın bir sezon boyunca muşambadan yaptığı çadırı sökmeyen insanlara şahit oluyordum. Yine Maalesef dönüp dolaşıp denetim mekanizmasına gelip takılıyoruz,sanırım bu konuyu aşmamızın tek bir yolu var Sivil Toplum Kuruluşu Olmak,Her şehirde bir Amatör Balıkcılık Derneği Kurmak,Bizişikayetlerimizi dinleselerde dikkate almayacak yerel yönetimler ve Mülki amirler,Bir dernek üyesi sıfatıyla biraz daha dikkate alacaklardır mutlaka, Benim Şahsi fikrim Her İlde bir dernek,değerlendirmeye değer diye düşünüyorum ne dersiniz :) Selamlar Saygılar