Sevgili Arkadaşlar, Genelde Adana Seyhan Baraj gölünde avlanırım,Tatlı Sularda En az Tırıvırı sorunu kadar önemli bir sorunumuz daha var,forumlarda rastlamadım veya atlamış olabilirim,bunla ilgili bir forum açılmışsa Sevgili Moderatörlerimiz gereğini yapar zaten Adana da bir çok olta balıkcısı,Balık tutmayı bir hobi olarak değilde,Para kazanmak için yapmaktadır,Günlerce suyun kenarından ayrılmayan insanlara şahit oldum ben,güzel balık veren yerlere derme çatma çadırlar kurup günlerce hatta haftalarca ordan ayrılmıyorlar,iki üç gün bir grup duruyor,sonra nöbeti öbür gruba teslim ediyorlar,Arada balık biriktiği zaman biri gelip alıyor ve siparişlere götürüyor,en az 30-40 olta atılıyor,büyük Sazanların kilosunu 4-5 ytl den ufak sazanların kilosunu 2,5 - 3 ytl den satıyorlar,Tabiri caizsse resmen katliam yapıyorlar,Tamam Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik durum malum ama sırf fazla para kazanma hırsı yüzünden (kaldıki Adana Türkiyenin en ucuz Şehridir ) bu abuk sabuk işlere devam ediyorlar,inanın bir sezon boyunca muşambadan yaptığı çadırı sökmeyen insanlara şahit oluyordum. Yine Maalesef dönüp dolaşıp denetim mekanizmasına gelip takılıyoruz,sanırım bu konuyu aşmamızın tek bir yolu var Sivil Toplum Kuruluşu Olmak,Her şehirde bir Amatör Balıkcılık Derneği Kurmak,Bizişikayetlerimizi dinleselerde dikkate almayacak yerel yönetimler ve Mülki amirler,Bir dernek üyesi sıfatıyla biraz daha dikkate alacaklardır mutlaka, Benim Şahsi fikrim Her İlde bir dernek,değerlendirmeye değer diye düşünüyorum ne dersiniz Selamlar Saygılar
Aslında geliştirilebilirse harika bir fikir olur. Sivil toplum örgütleri her zaman kanun yapıcı ve uygulayıcıları tetikler ve destekler.
sevgili orhan, bu konuda açılmış topik sitemizde sanırım mevcut. fırsat bulmuşken bir ekleme yapayım.. aşağıdaki manzara ödemiş gölcüğe ait.. tüm gölün etrafı bu şekilde hatta kavgalar bile çıkıyor..düşündürücü deyil mi??? dernek konusunda türkiye çapında yapılan çalışmalar var hatta kurulmuş dernekler bile mevcut.. gölcük için yapılan bir çalışmaya kısaca değineyim.. hala üyemizmi bilmiyorum ama konuya sayın av. oral atak bey el atmıştı.. bilgi edinme kanununa göre ilgili birimlere bir yazı yazdı.. bu yazıyı sen de birilerine danışarak yazabilirsin.. falan yerde yapılan usulsüz avlanmayla ilgili makamınız ne gibi çalışmalar yaptı ve ne sonuça ulaştı şeklinde.. sana bir cevap vermek zorundalar.. sanırım bir hareket başlangıcı olabilir.. gölcükte sonuç alındı.. denetimler başladı ve yüklü cezalar kesildi.. rastgelsin.. ilgili kanunla alakalı bir konu açmıştım.. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=7394
Sevgili Bülent Abi, Düşündürücü ne kelime çok ürkütücü bir resim Verdiğiniz Bilgiler için teşekkür ediyorum abi,Adanadaki arkadaşlarıma mail atacağım bu bilgileri. Selamlar
Orhan Bey anladığım kadarı ile seviyemizi kaybetmezsek,bu yol bizi sivil toplum örgütü olmaya götürür.Olanlar nasıl olmuşki?Güzel bir şey oldumu etrafında kenetleniyoruz.Bir iki sat içinde iki bin üstünde ,bir haftada beş bine yakın fidan toplandı.Gördüğüm resim beni dehşete düşürdü.Eğer bölge jandarma bölgesi ise direkt Adana il jandarma alay komutanı ile temasa geçin.Adanadaki gazete muhabirleri ile sirküleri okutup resimi göstererek konuşun.Büyük ihtimal biri duyarlı olaccaktır. Aklıma dövmek vs gibi başka şeylerde geliyor elim yazmaya gitmiyor.
Talat Abi,Eğer Tayini çıkmadıysa Adana İl jandarma Alay Komutanı Kurmay Başkanda Amatör bir balıkcıydı Abi Aslında bende bir kaç kez son noktaya geldim dövme konusunda Abi Jandarma devriyesinde 2 sene önceki arkadaşlarla akşamları sohbetlerimiz olurdu 80 küsür köyün asayişine bakıyoruz nasıl yetişelim kardeş diyolardı. Kısmet olursa Ağustosta Adanada Olacağım Bu paylaşımları orda değerlendireceğim. Selamlar,Saygılar
asıl konu burada sayın ağabeyim.. ülkede bir güç oluşması gerek.. TÜSİYAD Gibi.. ses getirecek peşinden sürükleyecek.. bu konu belkide diğer mevcut site yöneticilerinin ortak çalışması haline gelmeli. tabiki dediğiniz gibi seviye ve saygı çerçevesinde.. rastgelsin.. sevgiyle kalın..
Bu resim ne böyle ya,şok oldum valla,görmüştüm ama hiç böylesini değil. Allah akıl fikir versin bu insanlara.
Aynı olay Edirne'de de var.Tunca ve Meriç Nehri kenarına derme çatma bir çok kulübeler yapılmış hatta bazı çiftlik sahipleri nehir kenarı kendi malıymış gibi kıyıya kimse girmesin diye tel örgü çekmişler.Üstüne üslük birde köpekleri salıyorlar.Akşamları da derme çatma kulübelerde toplanıp bizim buranın tabiriyle gogo çekiyorlar(esrar,şarap içme).Ailece nehrin yanına gidip balık tutmak mümkün değil.
Arkadaşlar her şey anında olmuyor,yavaş yavaş bir artaya geliyoruz.Şahane bir ortak paydamız var.Doğayı seviyoruz,yaşamak ve yaşatmak istiyoruz.Birbirimizi tanımıyor ama aynı düşüncelere sahibiz. Komutan duyarlıdır bu yüzden problrmi çözeceğine inanıyorum.İçme suyu havzalarıda bir felakettir. Görünmez tehlike kimyasallar bu havzaların etrafındaki mesken ve fabrikalar vasıtası ile kirletilmektedir.Ondan sonra bizden bir garip çıkıyor Ankaradaki .... göletinde avlanma serbest mi diye soruyor.Kardeşim o sudan çıkan balığı nasıl yiyeceksin vede yedireceksin? Yazılarınızı okudukça içim buruluyor.Mesela Ağva daki Yeşil Çay 40 sene önce nasldı tahmin edemezsiniz.Büyük Çekmece ,Bentler vs. hepsi bugünlerden farklıydı.Reis anlatsın eski balıkçıların ne harbi adam olduklarını, sorun acaba yarını düşünüyorlarmıydı? Sizlerle beraber olmak her şeye rağmen çok güzel.
Gerçekten şok oldum bu resmi görünce, ağzımdan birkaç cümle çıktı ama onları buraya tazamıyorum yazıklar olsun bu insanlara diyorum.
Bu resim haysiyetsizliğin,şerefsizliğin,kahpeliğin resmidir,bunları yetkililerin görmesi gerekir. Arkadaş bu şerefsizleri kafa atamadınmı?
Gerçekten çok yazık,ben de genelde uygunsuz birşeyler yapıldığı zaman mümkün olduğunca yasal yolara başvuruyorum.Bu arada eğer biryerlere başvurulacak olur da(bilgi edinme kannına gore ya da herhangi bir dilekçeyle) ,hukuki yardım istenirse ben seve seve elimden geleni yaparım,hukuk öğrencisiyim.
Gerçekten insanın kanını donduran bir fotoğraf.Kanunlar uyulması için konuyor ama bizim çoğumuz kanun ve yasakları çiğnemeyi bir marifet sayıyoruz.İnsanın Nasrettin Hoca misali kendi bindiği dalı kestiğinin resmidir bu bence yazık.
Ülkede açlık aldı başını gidiyor insanlar aç ve bu şekilde para kazanmaya çalışıyorlar bunlar zaten sportif amaçlı bu işi yapan insanlarda değil sanırım bir balıkçının bunu yapması zaten affedilemez ama günümüz TÜRKİYE sinde daha ilerde ne fotolar görürüz böyle valla bilemem. Bu katliyamlar böyle devam etmeyecek çünkü zaman gelecek balığın adını unutacağız yok olmasından dolayı.
bu baskıya doğa dayanmaz.. her gün ayni manzara.. tüm sazların etrafı bu şekildeydi. ama dediğim gibi gerekli duyarlılık gösterilirse. sonuç alınıyor.( üstte diğer konumda açıklandığı şekilde)