oyku icin tesekkurler cem. allahin sevgili kuluyum bak, di mi ahmet abi, allahtan cipura degil de lidaki tutuyorum, basima boyle seyler gelmiyor...
bu hikaye emin olun hiç bişi ileride bir hikaye daha dinleyeceksiniz cem abimden ben dinledim inanılmaz bi hikaye idi asıl boma o hikayede ben size söyliyeyim ama o 2002 de yaşandığı için biraz daha zamanı varmış kesinlikle onu beklemenizi ve takip etmenizi tavsiye ederim ben
çupuranın iynemi iki büklüm yaptıgını yaşadım bende gerçekten hayret verici güce sahip bir agız yapısı var balıgın anlatımın için teşekkürler cem ellerine saglık
Gerçekten çok ilginç. Anlatım da güzel olunca iyi bir hikaye çıkmış ortaya. elinize sağlık... Çupra'nın dişlerine gelince... Hepiniz bilirsiniz, çupranın dişleri çene kemiğinin etrafına dizilmiş değildir. Balığın bütün damağı diştir. Altlı üstlü dişlerle kabuklu deniz canlılarını kırar ve yer. Şu kadar söyleyeyim, ceviz olsa kırar yer yani. Bir de çupranın dişlerine yakından bakarsanız (hayvan ölüyken tabii ) dişlerinin koni şeklinde olduğunu görürsünüz. Bu da kabuğu kırarken acayip kolaylık sağlar. Bu arada hemen belirteyim, sizin yakaladığınız "hirisof" muş. Yani Ege Adalarında çupranın büyüğüne hirisof denir. Kuzey Ege'ye doğru da, böyle iri çupralar "alyanak" olarak adlandırılır. Ama alyanakları sinaritle karıştırmamak lazımdır. Benzerler ama tamamen farklı türlerdir. İşte alyanakların her tarafı diş olan damakları adamın parmağını tabiri caizse un-ufak etmiştir. Kendisine geçmiş olsun diyorum, umarım şimdi iyidir. Daha önce pek rastlamamıştım böyle bir duruma, öğrendiğim iyi oldu ama. Not: Görüldüğü gibi konu çupra olunca ben bile ahkam kesmişim
Dua etsin Çupra avlamışsınız. ya lüfer olsaydı o , artık parmak marmak kalmazdı herifte. Anında götürür parmağı.....
Kes hocam, kes, bu forumda ahkam kesmek hicbir zumrenin tekelinde degil, allaha sukur hepimiz gonlumuzce ahkam kesebiliyoruz ortamin guzelligi de oradan geliyor zaten.
Her neyse, çipuraya parmağını kaptıran ilk kişi değil, sanırım son kişide olmayacak.. Sanırım o çipura şöyle bir şeymiştir, bakalım kendini tanıyacak mı, bu arkadaşımız... Bu büyüklükte bir çipura, sanırım parmak değil kolunuzu bile kırar...
Tanımaz olur mu sevgili Serdar? Tanıyacaktır elbet. Yanlız sana kırgınız bilesin, bir levrek yakaladık; ne güzel unutmuştuk bu balığı hatırlattın bizimde havamızı söndürüverdin Bu çuprayı görünce neredeyse hepimiz dumura uğramıştık. Ah eski günler ah...
Bu sonbaharda acemiliğimden baba bir lüfere kaptırdım parmağı. Bir bağırış bağırdımki avlaktaki herkes ne oluyor oğlum dedi . Çok fena bi şey kıtırt diye ses çıktı. Şu an bi şey kalmadı ama herşey yolunda.