selam arkadaşlar aklıma birşey takılıyor; açapa vapurun arkasından rapala denesek bir sonuç alırmıyız? "0,50 misina...." Biraz fantazi olur gibi geliyor. Bir fikrinizi alayım diyorum saygılar
Ben İzmir'de denedim. Hemen yetkililer gelip yasak deyip oltayı toplattırıyorlar. Zaten sirküler olarak yasak.
yolcular kafana bir huni takabilirşaka bir yana geminin o hızıyla olabilirmi acaba denemek lazım bend emerak ettim şimdi
ucakla ucarkende capari atalöim belki ordek yakalariz... ya ciddisiniz sizzzz? o guclu motorun pervanesinin yaptıgı girdaba oltamı dayanır yada gectigi yerde balıkmı kalır? 280 beygir gucundeki motorun yaptıgı girdabı dusunerek bunu diyorum korkarım ben
bak bu ördek fikrini tuttumbenim kafamada takılan hız hadi balıgı tuttun gemiye yaklaşınca pervane hepsini yutar
supper bi dusunce bence bunları dusunelim sona soru soralım yoksa dediği gibi yolcular kafamıza huni takarlar
ben yinede deneyeceğim.yalova topcular iskelesinde balık tutmanın serbest olduğu zamanlar iskeleden dip oltalarını gemi pervanesinin arkasına bırakıyorduk akıntıyla sürükleniyordu 200m uzaklaştığını hatırlıyorum ama tekelere birşey olmuyordu.(ya tutarsa)
hayal meyal hatırlıyorum eminönündabalık tutanlardan birisinin oltası pervaneye takılıp ölmüştü onun için bu işi yapmadan önce düşünmek hesap yapmak lazım gemi pervanesi bu vantilatör pervanesi degil
tamam sen onu dene eger verimli sonuc alırsan bildir.. bende pırpır ucakla ördek avına cıkıcam şaka bi yana 0,50 misina diyon bide kocaman bi balık yakalarsan inad edip bırakmak istemesseen bide ustune denize ucarsan amaninnnnnnn yada takıldıgını varsayalım allah muhafaza bosver sen bosver
tamam böylece balık tarihine adımı altın harflerla yazdıra bilirim .tekniğimin isminide "huni taktiği" olarak belirliyorum iyi geceler arkadaşlar
ya cideen ben antalyada calısırken (denizde) bi surat teknesi adamın oltasını yakalamıstı adam noldum demeden suya uctu ama bişi olmadı adama... benim kullandıgım teknede bir oltacının misinasini kkoparmıstı... basit bi misina diyoruz elimizle bile kopuyo ama ilk cekiş cok onemli dengesiz duruyosan alır anahtarını
aynen çok sakat bir vaziyet bence hiç deneme bile bu gemiden rapala işine otur denize karşı çayını iç en güzeli bu
Burak biz Türklerin genlerinde var sanırım, hep bir şeyleri asıl kullanım amaçları dışında denemek. Tıpkı küçük tüple balık tutup, yemek tenceresini de ters çevirip anten olarak kullanmamız gibi... Bence sen en iyisi bu özlemini daha uygun bir deniz aracında dene...
Arkadaşlar konu aslında mantıksız gibi görünsede . söz konusu yasak+kamu hizmeti+vs olmasa . vapurun o hızı ile olsa olsa çıkrık makina ve oltası ile kılıç/orkinos /lampuka/yelken balıgı.vs.gibi balıklara yapma yem bırakılır..kanaatindeyim zira hız ufak balık hızının üzerinde...bir seyir.. kolay gelsin
Bu konu çok eğlenceli olmuş. Yorumları okurken günlük dertlerden uzaklaştım. Nasrettin Hoca;nın göle maya çalması gibi YA BİR TUTARSA git gel yakala.Git gel yakala.