Bir Fly Mucizesi Bizi Ayiran Nehirdeydik

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında mhakanbasar tarafından paylaşıldı.

1. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Sevgili dostlar bu sezon Rastgeleder faaliyetlerine kazandırdığımız ivme nedeniyle Nisan 1 de başlayan alabalık av sezonuna mecburen biraz gecikmeli başladık..Uzun süren bu sessizliğimizi trofe bir alabalıkla sonlandırmak mutluluğumuza mutluluk kattı..Heleki yakalanan bu alabalığın Fly la yakalanması bizler için mutlulukların en büyüğü olmuştur..Bu manada öncelikle bu balığı yakalamama vesile olan başta sevgili Tuncer' e Kayseri alabalık avcısı dostlarımız Sevgili Nedim , Rıfat ve Atilla'ya sonsuz teşekkürler...

Sevgili Nedim in haftalardır ısrarla ettiği davete icabet etmemek olmazdı..Heleki son dönemde bizlerle paylaştığı fotoğraflar içimizde bir hayli fırtınalar kopartmaya yetmişti..1 hafta öncesine sevgili Tuncerle birlikte planlamıştık bu macerayı fakat elde olmayan sebeplerden dolayı bir hafta ertelemek zorunda kaldık..Cuma günü Tuncerin ailesi ile birlikte Nevşehir gezisini fırsat bilerek cumartesi gününe planımızı yaptık..Kayseriden bize eşlik edecek Rıfat ve Atilla ile birlikte sevgili Nedimin yaşadığı Sarıza gidecek ordan muteşem avlaklara intikal edecektik..Cuma akşamı süpriz bir şekilde ortaya çıkan bir düğün davetine icabet edecek olmamdan dolayı Tuncer cuma akşamı ailesi ile birlikte Nevşehir yollarına çoktan koyulmuştu..Demokrasilerde çare tükenmez derler bize görede Alabalık avcısına yollar dayanmaz gece 01,00 Ankara-Nevşehir otobüsü imdadıma yetişti her şeye rağmen bu macerayı yaşayacaktık..Sabah 05,00 da Tuncerle Nevşehirde buluştuk ordan Kayseri Rıfat ve Atilla ile buluşma ordan Sarız..Sevgili Nedimin evinin önüne geldiğimizde bizi bahçede sabırsızlıka bekleyen Nedimle ilk karşılaşmamıza rağmen sanki yıllardır tanışan ve görüşen dostlarınkinden bile daha sıcak bir karşılama ve muhabbetin sıcaklığını ve tadını unutmak çok zor...
    Sevgili Nedimin evinin verandasında bizler için hazırladığı köy yumurtalı muhteşem kahvaltının ardından avlağımıza doğru yola koyulduk..

Avlağımıza vardığımızda mükemmel bir su ile karşılaştık..Sezonun ilk alabalık avını Fly la yapacaktım sevgili Nedimde benimle aynı fikirdeydi..İki ayrı gruba ayrıldık Tuncer Rıfat ve Atilla derenin aşağı kısmından yukarı avlana avlana geleceklerdi bizde yukarı kısımdan aşağı doğru flylarımızı uçura uçura inecektik..Diğer grupla tam ortada buluşacak derenin av verimine göre ikinci bir avlağa gidip gitmemeye karar verecektik..Derenin debisi bir hayli yüksekti bu debinin yaz sonuna kadar devam ediyor olması alabalıkların bir hayli iri olması demekti..İlk işimiz havada uçan sinekleri gözlemlemeye başladık..Genelde tek günlük sinekler uçusuyordu fakat tam bir böcek fırtınası yoktu.En uygun yapay sineğin "Quill Gordon" ve Adams olacağını düşündük ve başladık dereyi gözlemlemeye bir kaç noktada sineklere hamle yapan alabalıkları görünce heyacanımız vede azmimiz bir hayli artmıştı.

Bir diğer husus sevgili Nedimin bahsettiği gibi deredeki doğal alabalıkların formunun biraz farklı olması üzerinde kırmızı beneği hiç barındırmaması kafa ve ağız yapısının diğer alabalık formlarından farklı olması vucudunda belli belirsiz siyah beneklerin olması bu balığı yakalamak için elimizden gelenin en iyisini yapmamız için bir nedendi...Dere üzerinde 3-4 noktada sineklere hamle yapan alabalıklara rağmen fly la iyi bir sunum yapamadık ve alabalık taktıramadık..Buluşma noktasında Rıfatın bir alabalığı yakaladığını görmekten dolayı sevinmiştik..Tuncer ve Atilla bir kaç tanede kaçırmışlardı...Sevgili Rıfatın yakaladığı alabalığı incelediğimizde gerçektende farklı bir formla karşılaşmıştık..Ağız ve Çene yapısı bir alabalıktan ziyade sanki Köpek balığını andırıyordu hayatımda ilk defa bir alabalıkta bu kadar çok keskin ve uzun dişler görmüştüm..

Uploaded with ImageShack.us

2. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Vakit kaybetmeden öğle yemeğini yiyeceğimiz başka bir bölgeye geçtik..Burda en çok etkilendiğim şey ise pınarlarından akan suyun lezzeti idi insanın içtikçe içesi geliyordu 1 saatlik süre zarfında 3 litreden fazla su içtim galiba...Sevgili Nedim öğle yemeğini hazırlarken tekrar avlağa dağıldık geri dönüşte Tuncerin güzel bir kırmızı benekliyi kıyıya kadar getirip ağaca takılan misina yüzünden suya düşmesi sonucu farklı bir formdaki bir başka alabalığı görememiştik..Günün ikinci süprizi yaklaşık 25 cm lik bir gökkuşağı idi ve Rıfat Taktırmıştı...Nedimim hazırladığı muhteşem öğle yemeğinden sonra avlak değiştirmeye karar verdik bir ikinci avlağımıza doğru yola koyulduk...

Son düzenleme: 7 Haziran 2010
  3. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Tuncerle Rıfat geçtiğimiz haftalarda Rıfat tarafından kaçırtılan bir dev alabalığın peşine farklı bir bölgeye doğru yola koyuldular bizde Nedim ve Atilla ile bulunduğumuz bölgede kaldık su üstünde harika bir böcek fırtınası vardı 2 üç çeşit sinek uçuyordu..Sineklere atlayan alabalıklarıda görmüştük bu sefer kesin azimliydim mutlakaya fly la bir tane olsun taktıracaktım...İyi bir gözlemle doğru sineği buldum "Blue Dun" taktım tek sinekti mutlak surette yitirmemem gerekiyordu...Nedim' ede bir klasik olan Adams i yem olarak monte ettikten sonra leader ve tippetlerimize son kontrolu yaptık ve ve başladık flylarımızı uçurmaya..İlk dönemeçte hareketi gördüm ve güzel bir soluk kontrolu vede tilki sessizliği ile suya yanaştım hareket en uzak noktada idi güzel bir uçuruş ve yemimi suya kondurdum..Aheste bir şekilde yeme yanaşan o devi gördüm va ağzımdan çıkan kelime hadi oğlum kap şunu dediğim anda yemi yuttuğunu gördüm ve tasmayı yaptım artık oltamın ucunda idi..O andan itibaren delicesine bir mücadelenin içinde buldum kendimi ve Nedimle Atillaya kaptı dedim balığı askıya aldım ve bir yandan gömleğimin cebinde bulunan kameraya diğer elimle uzandım Nedime uzattım kayda başla bu balığı mutlaka alacağız bir sağa bir sola delicesine kendini vuran balığının o incecik fly kamışını kıracak gibi bükmesi heyacanıma heyacan katıyordu öyle bir çekiyorduki diğer elimle doldurduğum fly ipini bir yandan resmen ellerimin içinden söke söke çektiriyordu o boşaltıyor ben geri çekiyordum daha fazla dayanamayarak suya girdim peşinden gitmeye başladım bir ara göğüslerime kadar derinleşen suya bile aldırmadım en çok korktuğum ise su içerisindeki otların içine girerse bu balığı alamayabilirdim...Her türlü numarasını yapıyordu kah derine iniyor kah sağa kah sola kah uzaklaşıyor her şeyi deniyordu ve yorulmak bilmiyordu...Gücün azaldığı bir anda son çare kıyıdaki otların içine kendini atmıştı öyle büyük bir balık beklemediğim için kepçe almamıştım çaresiz yorarak elimle alacaktın otların içine kendiği attığı anların birinde elimi atarak galsamasından kavradım ve balığı aldım artık ellerimin içindeydi ve kıyıya onunla birlikte kendimi attım..Muhteşem bir mücadaleydi galip gelmenin sevincini hep birlikte yaşıyorduk..Su içinde mucadele yaparken arka planda Nedim ve Atillanın yönlendirmelerini bile duymamışım sonradan videoyu izleyince farkına vardım...En sonunda başarmıştım hayatımda yakaladığım en büyük alabalığı Fly la yakalamak benim için büyük bir onurdu..50 cm lik yakışıklı bir Anadolu Alasıydı...Bir müddet daha ava devam ettik başka bir dönemeçte ikinci kez flyıma atlayan Alabalık çok çabuk kendini kancadan kurtarmıştı bu arada suda bulunan Kefaller arada sırada fly oltalarımızı şenlendiriyodu Nedim de 5-6 tane kefal taktırmış onun ilk fly deneyimleri olduğu için güzel tecrübe etmişti ve fly oltacılığına hayranlığı kat ve kat artmıştı...Tuncer ve Rıfatın toplanma noktasına gelmesiyle avımızı bitirdik..Gün sonunda Tuncer'de avlağın belalılarından bir turnayı su dışarına alarak ekarte etmesi avlak açısından güzel bir sonuçtu...Dostlarla en kısa zamanda tekrarı için sözleştikten sonra vedalaştık..Sonra Kayseri Otagarında ayrıldık ben Ankara'ya Tuncer'de Nevşehire geri döndü...
    Raporumuzu sizlerle paylaşmaktan dolayı mutluluk duyar tüm gönüldostlarımıza saygılar sunarım...

Son düzenleme: 7 Haziran 2010
  4. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Mükemmel bir sunum,harika fotoğraflarla birleşmiş,bu güzel balıkların bu güzel avcılarla buluşması adeta büyülü bir masala dönüşmüş...Rapor için ellerine sağlık Hakan abi,emeği geçen herkese teşekkürü borç bilir,herkesi tek tek tebrik ederim...

5. Athelas

Athelas Berk

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4,20 mt & Lineaeffe turnafresh kamış 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa & Relix Marvel
    En İyi Avı:
    3,8 kg sazan & 47 cm Lüfer
    Harika doğa manzaralarının yanında mangal keyfi ve keyifli avlar insan daha ne ister.Sizin yerinizde olmayı isterdim çok keyifle okudum raporunuzu arkadaşlarınızı ve sizi tebrik ederim.Raporların devamı heycanla bekliyorum.

6. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Muhteşem bir rapor hazırlamışsınız, şu ana kadar okuduğum en iyi raporlardan bir tanesi buydu diyebilirim. Bilgi ve becerileriniz, fly tekniğini güzel bir sunum halinde anlatmanız ve harika fotoğraflarınız için tebrik ederim.

7. fish founder

fish founder Özgür

tek solukta okuduğum,mükemmel ötesi anlatımı ile içine alan harika bir av raporu,
    hele vizöre takılan o kareler,
    sözcüklerin bittiği nokta,
    sizi ve tüm ekibi canı gönülden kutlarım,

ayrıca ülkemizde pek kullanılmayan fly tarzı avcılığın bu tip harika ötesi raporlar sayesinde daha fazla kullanılması dileklerimle,

8. balıkçıferhat

balıkçıferhat ferhat

süper bir av olmuş tebrikler harika fotoğraflar için ayrıca teşekkürler

9. modena

modena

hepiniz harikasınız...ne kadar güzel bir gün geçirmişsiniz...rıfatttttttttttt...helal olsun sana...ilerleyen dönemde kesinlikle yapmayı düşündüğüm fly tekniği ile ilgili bir rapor görmek çok teşvik edici oldu...hepinizi herkesi canı gönülden tebrik ederim...budur be....

10. unalankara

unalankara Ünal

Favori Kamış:
    OLTA, ZIPKIN
    Favori Makine:
    mitchel makina ve kamış
    En İyi Avı:
    ORFOZ 9.750 Kg.
    Tebrikler,
    Fotolar ve anlatım bize de avınızı yaşattı.

Nicelerine demek lazım...

11. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Sevgili dostlar değerli yorumlarınız vede katkılarınız için teşekkürler..Bu arada heyacan anına ait videonun linkinide ekliyorum..Keyifli seyirler...

http://vimeo.com/12344613

12. autan

autan Gorkem

En İyi Avı:
    95 cm Turna
    Hakan Bey,
    Gerçekten muhteşem bir av raporu hazırlamışsınız. Fotolar, anlatım gerçekten çok güzel. Avlanırken yaşadığınız heyecanı bizler de tattık. Teşekkürler.

13. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Sevgili Hakan abi ve Tuncer ile yüzyüze tanışmamızın üzerinden geçen 1,5 yıllık süre zarfında turna avlarında bulunmuş olmamıza rağmen bir türlü alabalık avında bir araya gelmek kısmet olmamıştı.

Geçen sürede yaptığımız iyi avlar neticesinde ve nihayet onlarında programlarının uyması sonucunda Hakan abiyi ve Tuncer'i kandırıp birarada olmayı başarmıştık.

Kayseri'de yaşayan ama geç tanışmaktan dolayı üzüntü duyduğum sevgili dostum Nedim'in güzel misafirperliği ve heyecanı ile gerçekleşen organizasyon hepimiz için gerçekten değişik tecrübe edinimi, paylaşım ve dostluk açısından dört dörtlük bir gün olarak geçti.

Bunlarda benim yakaladığım görüntüler..

14. modena

modena

video çok güzel...çok maceralı bir av olmuş...çok keyifle izledim...ellerinize ağlık...

15. modena

modena

rıfat kareler çok güzel...ellerine sağlık...alabalık alman beni ayrıca çok mutlu etti...fly benim için balık avının son noktası...bir sanat...icrası inceliklerle dolu bir stil...tarzı farklı hissiyatı farklı...bende yapacağım nasipse...ama şimdi değil...benim için şimdi baitcasting zamanı...:)

16. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Sevgili Turgay gerçekten mükemmel bir doğada avlandık. Fly benim de içimde yanan bir ateş ve bu görüntülerden sonra sanırım dahada uzak kalamayacağım.

Senin armağanlarını denedim,aksiyonları gayet güzel. Sadece bu seferlik iş yapmadı ama azimle denemeye devam edeceğim..

Selamlar.

17. modena

modena

valla sabırsızlıkla bekleyeceğim...

18. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    AV budur rapor budur.Mükemmel bir anlatım yine mükemmel fotolarla süslenmiş.Tebrik ederim.

19. 3182

3182

resimler tam yüklenemedi internetin yavaşlığından ama yarım bi resim var mangal dı şişti domatesti ağzımın suyu aktı valla. Şişecek bir yerlerim sizden bilirim.

Rastgelsin. Avlarınız daim olsun.

20. zekiarici

zekiarici Zeki Arici

Iste budur.
    Hepsi bir arada. Guzel insanlar, arkadaslik, doga, heyecan, balik, mangal.
    daha ne olsun.
    Bu guzel gunu organize eden yasayan ve bize de yasatan herkese tebrikler.