Bir garip ala...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında zucchero tarafından paylaşıldı.

1. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Merhabalar,

Tatilde olduğum dönemde gitmiş olduğum ala avından kareler sunuyorum....

Ala türü tahminlerini ise size bırakıyorum

2. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Ortam gerçekten harika hele ilk fotoğrafta suyun yüzeyinde hafif bir sis var sanırım, şahane.Balıkta kırmızı benekli ve gökkuşağı melezi birşey olmuş daha öncede buna benzer balıklar görmüştüm ama bunun benekleri epey belirgin

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Bora, ortam şahane. :)

Bence, balık ta türünün ne olduğuna karar verememiş. :)

Nicelerine rastgelsin...

4. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Tebrikler böyle bir yerde insanın içi açılır devamı rasgelsin

Tahminimi ise ben Anadolu Alabalığından kullanıyorum aladan anlamam ama tahmin işte :)

5. Bu foto sudan çıktıktan ne kadar sonra çekildi?

6. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkürler... O sis inanılmaz bir serinlik getirdi ve gerçekte çok daha güzel gözüküyordu ama fotoğraflayamadım.

Teşekkürler. Derede hem gökkuşağı hem de kırmızı benek olduğunu düşünüyorum. Melez olabilir mi acaba?

Daha irileri size rastgelsin.

Avın tamamı yaklaşık 2 saat kadar sürdü ve balıklar sanırım 1 saat kadar dışarıda kaldıktan sonra fotoğraflandı. Ama balık ilk çıktığı anda da bu şekilde benekli idi.

7. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Allahım bu ne güzellik kartpostal gibi ilk resim.

8. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

muhteşem doga süper balıklar

tebrikler Bora ,rastgele

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Böyle bir avlak imkanım olsa başka hiçbir yere gitmem. Ömrü burada geçirmeye değer.

Paylaşım için teşekkürler sevgili Bora.:)

Balıkların ikisi de gökkuşağı alabalık gibi geldi bana. "Benekli" olan o merada hayat süren 2. nesil bir gökkuş olabilir. Yavaş yavaş ortama adapte olmuş, yer yer beneklenmiş zannımca.

Üzerindeki renk dalgası ise sevgili Yavuz'un işaret ettiği gibi sudan çıktıktan bir kaç zaman sonra fotoğraflandığını gösterir. Özellikle poşet içerisinde kalan alalarda böylesi dalgalı renk değişimleri olur. Belki de senden önce başka birisi bu güzeli avladı, henüz yaşıyorken bir süre sonra tekrar saldı. (?)

10. psikolog06

psikolog06 çağlar çalış

Favori Kamış:
    shimano catana CX 2,10
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    sazan 1800 gr
    benekleri olanı bilmiyorum muhtemelen %50 alabaliktir(melez o balik)ama gümüş renkli olan kesinlikle alabalik değil ve ülkemizin yerli turude değil benim bildigim ülkemizde sadece iki yerde çıkıyor ve eti lezzet olarakta makbul değil ama avcılığı keyifli bir balik.rastgelsin..

11. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Güzel görüntüler.Paylaşım için teşekkürler.Keyifli avlar dilerim.

12. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler resimlerin içine düşesim geldi bir an :) .

13. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Keşke biraz yeteneğim olsa da o fotoğrafı daha doğru düzgün çekebilseydim. Gerçeği çok daha güzeldi inanın...

Teşekkürler Tuğgin. Daha iyileri daha irileri sana denk gelsin...

Ben teşekkür ederim abi. Balık ilk sudan çıktığında da benekleri aşırı belli idi ama etrafındaki renkler daha koyu idi. Zamanla açıldı...
    O bölgeye 3-4 kez gitme şansım oldu ve hiç avcıya rastlamadım... Zaten yakala bırak yapan birisine denk gelmem de büyük ikramiyenin bana çıkma ihtimali kadar düşük abi... :)

Teşekkür ederim. Daha irileri sizlere denk gelsin.

Ben teşekkür ederim. Rastgelsin...

Dediğim gibi keşke az biraz yeteneğim olsaydı da o gerçek manzaranın güzelliğini yansıtabilseydim. Bu resimler herhalde %10u falan ancak gösterebilmiştir...

14. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Alttaki gökkuşağı,üstteki ise dağ alası(Salmo trutta sp.) Teknik olarak,bu iki balığın biribiriyle çiftleşip,melez bir tür ortaya çıkarması mümkün değil.Suyu ısınan derelerde kırmızı benekli alalar daha gümüşi bir renge ve daha iri ve belirgin pullara bürünürler. Bu duruma doğu torosların yüksek yaylalarından aşşğılardaki büyük nehir yada çaylara karışan derelerin alt kısımlarında sıkça rastladım,yukarılardaki balıklar tablo gibiyken,aşşağıda yakaladığım balıkların pulları sardalya gibiydi neredeyse:) kırmızı benekler varla yok arası,gümüşi rengin arasında kaybolmak üzere idiler.

15. psikolog06

psikolog06 çağlar çalış

Favori Kamış:
    shimano catana CX 2,10
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    sazan 1800 gr
    Arkadaslar bu balıklardan benekli olanı ala olabilir ona bisey diyemem kırmızı benekleri var çünku muhtemelen alabalik.Ama gumus renkli olan balik kesinlikle alabalik degil gokkusagi filan hic degil.Bu balik ulkemiz sularinda sadece iki yerde bulunan yabanci bir balik,ankara mamakda tip fakultesi caddesinin bittigi yerdeki kavsagin orda bir av bayisi var bana orayi isleten abi bu baligin fotograflarini gostermis ve biraz bahsetmisti,kendisi bu baligi avlamaktada baligin ilginç bir adı vardı ama unuttum alabalik değil yani emin olun.!

16. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Çağlar,balık gökkuşağı alabalığı,o konuda bi tereddüte gerek yok,yalnız senin o av bayiinde gördüğün balığı merak ettim doğrusu.Onu bi daha ziyaret edip,fotonun resmini çekip,arkadaştan da ne balığı olduğunu tam öğrenip,burada paylaşırsan,ülkemizde sadece iki yerde bulunan bu ilginç balığı bizde görüp öğreniriz,Ülkemiz balık çeşitliliği hakkında bilgilerimizi dahada genişletiriz.

17. psikolog06

psikolog06 çağlar çalış

Favori Kamış:
    shimano catana CX 2,10
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    sazan 1800 gr
    fatih abi dikkat edersen gümüş renkli soldaki balığın yüzgeçleri farklı yani sarı gibi bi renkte ama benekli alan alabalik(melezlikte var).bu raporu gönderen abi zaten benim bahsettigim kisi sanırım çünkü bu balıkların oldugu foto benim baktığıma cok benziyor.Ayrıca o iki yeri bilen kisi sayısı 3-4 kisi sadece kimsenin bildigi biyer değil ben cok ısrar ettim ama merayı öğrenemedim.Uzak dogu kökenli bir balik bu soldaki balik,ben ankarada değilim ayrıldım artık,av bayisindeki abiylede arkadaslar vesilesiyle tanışmıştık bi bağlantım yok yoksa sorardım adıda ilginç biseydi balığın unuttum maalesef.Hakikaten vücut yapısı olarak gökkuşağına cok benzeyen bi balik bu ama emin olun değil bende ilk bilgisayarda fotolarını gördüğümde gökkuşağı sanmıştım ama av bayisindeki arkadas anlatmıştı baya sohbet ederken ala değil bu balik diye.Ankaradaki arkadaslar mamakta oturuyorlar onlara söylerim bayiye gittiklerinde adını öğrenirler balığın,ben unuttum malesef malzeme alırken öyle ayak üstü bakmıştık fotolara filan,malum av malzemelerini görünce başka biseyle pek ilgilenilmiyor.birde merayı kendisi söylemedikten sonra bulmak mümkün değil benim bahsettigim kisiler istemezlerse hayatta söylemez iyide profesyonellerdir aslında avlagin gizli olması daha iyi yoksa bohçacilar mahveder.

18. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Abi bu sene tatilde alaya doydun. Buradan da tekrar tebrik ederim, ikiside harika görünüyorlar... :)

Balıkların fotosunu Yakup ERDEM hocamıza gönderdik. Biri gökkuşağı, diğeri melez bir tür.

Aynı bölgeden daha önce de numune fotoğraflar geldiğini ama detaylı bilgi için genetik analiz yapılması gerektiğini söyledi...

19. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Bora, tebrikler kardeşim. Balıklarda, fotolarda, ortamda harika. Umarım seneye geldiğinde birlikte aynı mekanda kamp kurar avlanırız.
    Evdekilere selamlar.
    Sağlık ve muhabbetle kalman dileklerimle.
    En kötü günün böyle olsun.
    Rastgele.

20. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abi avlandığım bölgede su ısısı oldukça düşük. Ağustos sıcağında bile birkaç dakikadan fazla durmak kolay değil. Ama bahsettiğin üzere gümişi üzeri benekli bir görünüme kavuştu...

Türkiye'de sadece iki yerde varsa ve birini de ben bulduysam ne mutlu bana ama buna açıkçası çok da ihtimal veremiyorum.