Öncelikle ilk rapor ve fazla fotomuz yok maalesef. Arkadaşın telefondan çekebildiğimiz kadar... Efenim, çarşamba öğleden çıkıldı yola, gideceğimiz avlağa yakın bir yerde manzarası yeşilliği çok güzel olan (balık tutmak yasak) bir yere gittikten sonra avlağımıza geçtik. Toplamda 5 kişiyiz, avlağımıza doğru iniyoruz tepeden ama o da ne! Her taraf araba, üstelik hafta içi akşam saatlerine yakın bir zaman, bu baya moral bozukluğu yaratıyor herkeste. Neyse diyoruz, babamızın malı değil, güzelce bir yer ayarlıyoruz kendimize ve kurulmaya başlıyoruz. Kurulmak derken ilk defa çadırla, plaj şemsiyeleriyle falan gelmişiz, lütfen yanii Kurulma işlemi tamamlandıktan sonra yemler hazırlanıyor, arkadaşlarla 2 ve 3 lü olarak iki grup şeklinde ayrılıyoruz. Hemen arkadaşla ilk oltamızı atıyoruz ve olta daha suya girer girmez balık vurmaya başlıyor. Bir çekiyoruz ki kasna denilen bir balık, en 15 cm falan. Hem tipini beğenmiyoruz hem de acaba ufak mı acaba diyerek salıyoruz suya geri. Bu işlem inanın 3-5 kez tekrar ediyor, kasna'dan bildiğiniz "illallah" ediyoruz. Öyleya; biz sazan tutmak için şartlanmışız bir kere, hatta arkadaş "olm bu balık hiç lezzetli değil gibi la" diyor, o derece önyargılıyız balığa karşı Bu arada 20cm lik bir kasna daha hoop cumburlop suya. Akşam hava kararmaya yakın şansımızı solucanla denemeye karar veriyoruz, solucanı takıyoruz, suya atıyoruz ve daha 5 dakika olmadan misinanın sarılı olduğu kasnak resmen havalanıyor! Arkadaş hemen atlıyor oltanın üstüne ve çekmeye başlıyor ama gelen balık hemen hemen 1 kiloluk bir sazan, bakıyoruz birbirimize, "olm bu da küçük heralde ha?" diye bir iki çift istişare ve bu da hooop cumburlop suya iade Hava kararıyor iyice, ateşimizi yakıp yemeğimizi yedikten sonra biraz uyur muyuz diye giriyoruz çadıra ama nafile. Kalabalığız çünkü ve habire kakara kikiri Ben hava aydınlandıktan sonra biraz uyuyabiliyorum ama sabahın 8inde çadır güneşten kavrulduğundan içinden atıyorum kendimi. Dayı oğlum; "abi gel sen uyurken irice bir sazan aldık" diyor. Bu arada bu dediğim arkadaşlar bizim ikiliden ayrı balık tutanlar, başlarda onlara da tuttuklarını "ufak bu", "olm çok ufak lan yazıktır" falan diyerek attırıyorduk geri ama sonra elde hiçbirşey kalmayınca yakaladıklarını alıyorlar tabi Avın ızdırap dolu kısmı ise bundan sonra başlıyor aslında,b en uyurken 10 tane kadar biriktirmişler, bir kaç tanesi de sazan, neyse efenim; tuttukları balıkların solungaçlarından misinayı geçirip misinanın ucunu da çember yapıp sapladıkları bir kazığa geçirmişler. Ben o uykulu kafayla çekiyorum tuttukları balıkları, bakıyorum biraz "iyi iyi" diyip bırakıyorum misinayı ama misinanın bağlı olduğunu düşünerek bırakıyorum. Ne kadar balık varsa hepsi birbirine yapışık şekilde kaçıyorlar tabi. Sonra başlıyor bizimkiler "olm bilerek bıraktın dimi lan!", "ulan senin yapacağın işin!" Kimsede moral falan kalmıyor tabi, bizim de balık avımız o dakika bitiyor, eşyalar toplanıyor, Ankara'ya geri dönüş. Şimdi aslında size de sormuş olayım, o balıkların o misinadan kurtulmuş olma ihtimali var mı? Çünkü eğer kurtulamadılarsa gerçekten yazık olacak, eğer kurtulmaları mümkün ise üzüntüm sıfırlanacak Bu arada...Bizler burada vay geri saldım, vay standart dışı falan diye kendimizi kandırmayalım. Ben bizim insanımızda buradaki azmin yarısını göremedim, bu gidişin sonu iyi değil...
resimdeki şahisiyetlerden biri ben oluyorum burda gittiğiniz avlakları sakın söylemeyin diyosunuz birbirinize ama ben söylicem şuan çünkü hiçbir işe yaramıyor bunu gördüm.. avlak çamlıdere barajı kıyı şeridi boyunca karşı tarafta dahil araba ile dolu zonguldak amasyadan gelenler bile var ama ne kadar limit altı sazan var doldurmuşlar ulan yazıktır günahtır burda ve birkaç forumda okuyorum limit altı bırakıyoruz falan herkeste bırakıyor mubarek ama klavyede bırakıyolar galiba yazıktır günahtır o sazanlara 2 yıl çok değil av yasağı getirseler herkes kiloluk balık çeker o kadar diyorum ama bizim insnaım bilinçsiz falan değil yamyam açgözlü insanlar 300gram 500gram sazan neyini alı koyarsın ağzım cok bozuktur ama burdan bişi demiyorum ama bunları yapanlara cok sövüyorum bunu bilsinler yeter..üye olmayıp okuyan bohcacılarda vardır koşun çamlıdereye kurutun orayıda size o layık
Öncelikle duyarliliginiz icin hepinize ayri ayri tesekürler. Basiniza gelen talihsiz olayda gercekten üzücü. Yakaladiginiz kasnalar icinde limit üstü olmasina ragmen biraktiklariniz olmus, buda üzücü.))) Sayet sazani begenerek yiyorsaniz kasnalar icin ne kadar aglasaniz azdir. Artik bi dahakine hem iyi sazanlar alir hemde kacirmassiniz insallah...
kasna için ideal boy nedir ve en önemlisi hakkaten o kadar lezzetli mi yaa acaip yamyam bir balık ama ne atsan geliyor ve bolca var
Bizim köydeki derede bitek siraz ve kasna vardir. Ikiside birbirinden güzeldir. Hatta ben sahsen alabalikla bile degismem..Biraz kilciklidir, ama yemesini bilene kilcik sorun degil. Kural nedir bilmemde biz 20 cm ve üzeri oldumu aliriz...
Üstadım selamlar öncelikle şunu söyleym kiloluk sazanı bırakmasnz iyimş şu hususta sana katıldığımıda belirtmek isterim açık adres veriyorm denizli gökpınar barajı buyursun gelsin herkes balık katliamının alasını görsün 1karış balığı alanlar var ve hala tırıvırı kullananlar var ben hep eliboş dönüyorum
cumartesi sabaha karşı dikilitaşa gittik, iki sazan aldık ve biri en az 2,5 kilo diğeri de 4 kilo falandı. Sazanlardan biri yanlış hapsetme yüzünden kaçtı, ben bir tane 30 cm falan turna tuttum onu da saldık. Bu arada burada da yazdığını söyleyen, serbest bıraktığı balıkların videolarını çektiğini söyleyen bir vatandaş el kadar turnaları katletti. Gidin, eksik kalmayın
O baraja ben de geçen sene gittim. Dediğin gibi katliam yapıyorlar. Bırakırmısınız? diye sorduğum kişiler de, "Biz almasak başkası alır." gibi saçmalıklarla cevap verdiler. O gündür gitmiyorum oraya.